Sta je ovim ljudima?!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Bobi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
karanana wrote:sa-x forumashi, dezurne tetke koje se bave tudjim stvarima :-D

nije mi jasno sta bude kad ovaj dzip zakoci? da li dijete postane naljepnica na njemu ili se sagne pa ode ispod?
Ili sta bude kada dzip zakoci a odozada ga spuca auto? :roll:

E drugovi i drugarice, ovako se pravi drzava, kada građani postanu dio sistema i kada prijavljuju neodgovorne i nemarne sugrađane. Mislite da su se Nijemci ili Sveđani rođeni kulturni? Nee, sistem je nacinio kulturne i civilizovane ljude, samo sistem. :wink:
Da sistem i sutra cemo svi mi placati lijecenje(zdravstvevno osiguranje) ako se djetetu nesto dogodi. Ovo je problem svih nas a ne samo onog ko ga je napravio.
101power

#52 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

Image
Asana

#53 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Asana »

atko wrote:neznamo i neznamo da neznamo
Da, to je najuzasnije... i tako je u svakoj sferi zivota.
Zato ni nasi politicari ne mogu biti osudjeni kada povlace katastrofalne poteze po drzavu, ekonomiju, po nase zivote... Cini li su to "u dobroj vjeri". Nisu krivi sto ne znaju da ne znaju :x :x :x
Ateista

#54 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Ateista »

JThomas wrote: daj bogati uozbilji se.

kakav crni adrenalin, samo nek mu nešto izleti pred džipa da mora naglo zakočiti, a znaš i sam koliko se to često dešava, i dijete lagano glavom o karambolku, silom sasvim dovoljnom da ga ubije na mjestu...

budale neka ginu ako im se gine, ali djecu neka poštede...znaš, ako pretpostavimo da mu je otac, on je tom djetetu zakonski staratelj, odgovoran za njegovu dobrobit. on ima pravo da ugrožava svoj život, ali djetetov NE.
Mislim da si me pogresno shvatio. Pokusacu da ti objasnim.

-Kao prvo, vec sam napisao da mislim da je malo pretjerao.

-Ono sto mi smeta kod ovih komentara je to sto ne osjetim iskrenost u tome. Da budem malo precizniji, sve mi ovo zvuci kao neko napuhavanje svog morala, ne samo vezano za ovaj slucaj vec i za slucaj onih maloljetnih mama, tinejdzerskog sexa i slicno. Osjetim da sa ovim komentarima nesto nije u redu, nije zdravo komentarisanje necega sto im stvarno smeta vec se ljudi osjecaju i sami krivi za svoje postupke, razmisljanja i slicno i onda na ovaj nacin pokusavaju da sami sebe opravdaju pred samim sobom, zato GLUME neki moral i zgrazavanje na stvari koje vide, kako bi pobjegli od svoje "prljavstine" i od svojih postupaka. Malo pogledaj jos jednom komentare (ne mislim naravno na sve, ali vecina), samo "ton" kojim su pisani, ne mozes priznati da je to noramalno, jos bi covjek rekao svi fini, "cisti", niko nikad nista lose nije uradio. Mogu se kladiti da oni i sami rade puno gore stvari, a puno gore stvari se i desavaju oko njih, ali ovakvim reakcijama na ove "sitnice" pokusavaju da pokazu kako su oni savrseni i kako oni nikad nista lose nisu uradili. Previse zabadaju nos u tudje stvari a ne bave se svojim problemima i ne vide, ili nece da vide svoje probleme, smeta mi to sto su ljudi tako licemjerni.

-Druga stvar je ta sto vjerovatno NIKO od ovih koji daju zgrazavajuce komentare NE ZNA citavu pricu i zakljucuju samo na osnovu dvije fotografije i to im daje za pravo da nekog osudjuju. Ne znam ni ja nista vise detalja, ali zato i necu da dajem suvisne komentare. Moguci scenariji mogu biti razni, iako ga ni jedan u potpunosti ne opravdava, ali mijenja situaciju. Mozda je kreten vozio reli, prosjecnom brzinom od 100km/h sve do Sarajeva i stvarno ugrozio zivot svog djeteta, a mozda ga je malo povukao 100 metara vozeci 5 km/h na samom skijalistu gdje svakako svi voze relativno sporo, cisto da djetetu ispuni zelju, a mozda je to dijete sposobnije nego sto neki misle. Svasta je moguce, ali svi sebi daju za pravo da osudjuju nekog cak i kad nemaju dovoljno podataka, samo da bi pokazali svoj savrseni moral.

Uostalom, zar samo skijanje i snowboard nije opasnije od ovoga - mislim da je rizik puno veci, eli to znaci da treba zabraniti djeci da skijaju?

@JThomas
Samo da ne bude zabune, ovo se uglavnom ne odnosi na tebe, vidim da ti i nisi dao neki tako licemjerno zgrazajuci komentar a i primijetio sam neke tvoje ranije postove i ne djelujes mi kao ova vecina. Znam da si ti reagovao na moj komentar, koji jeste malo neuobicajen, zato sam se i potrudio da ti objasnim zasto imam ovakav stav. Nadam se da me razumijes, da u stvari ne branim ovog covjeka, samo mi smeta pretjerivanje kod ljudi i njihovi licemjerni komentari.
Qler

#55 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Qler »

sve se slazem sa ateistom.

a ovi dusebriznici ili nisu "imali mladost" ili sto ateista rece glume. isto i ja ne opravdavam ovo "slepanje" ali i vi malo smanjite moralisanje i kuknjavu. Hajmo sad zabraniti sankanje skroz, mislim ako se brinete za sigurnost djeteta. Sta ti znas ko ce naletiti i udariti ga. Ja sam se sa sankama spustao niz ulice, na svakoj krivini jedan jaran i govori ima li auta.. :D to je bilo sankanje :)
101power

#56 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

ma imali su mladost ,prosla im u sjedenju ispred kompa igrajuci nid for spid i sjedec na kafama i razbacujuc suplju
Ateista

#57 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Ateista »

Drago mi je da me bar neko razumije!

Pozdrav! :thumbup:
Ateista

#58 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Ateista »

Kad se samo sjetim sta sam radio sa biciklom kad sam bio mali, sad to ne bih smio, niz stepenice i slicno...
A sankanje, kako je ta cesta bila strma...
Odakle sam sve znao skakati i penjati se po drvecu, par puta sam i izvrnuo nogu, ali eto - ziv sam jos uvijek. :-D

Kad bih se sad mogao svega sjetiti...

Jadna danasnja djeca. I ja volim kompjutere, znao sam igrati i igrice, i sad bih da imam vise vremena, ali ne moze se sve svesti na to da adrenalin dolazi od virtualnih simulacija voznje i slicno. Danas druzenje podrazumijeva da se dopisuje preko facebooka, vise niko nece da salje ni mailove, samo facebok i slicno.
Kako smo krenuli, i sex ce biti samo virtuelni, pravi ce zabraniti jer je opasan, prenosi bolesti, trudnoca i slicno...

Gdje ovaj svijet ide...
JThomas

#59 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by JThomas »

sve je to lijepo i ima i tu istine...

ali jedno je ipak sankanje niz strminu, sanjkao sam se i ja, a drugo je ovo. neka iz bilo kojeg razloga vozač mora naglo zakočiti ili smotati, a to se dešava često - dijete postaje, što neko reče, naljepnica na zadnjem dijelu auta. ne ugruhati se, ne izvrnuti zglob, ne čak ni slomiti koju kost - nego 99% POGINUTI na mjestu.

pitao bi ja vas da ste slučajno vozili iza ovog džipa (a neko je morao voziti da bi ovako uslikao), baš me interesuje kakva bi bila reakcija i ko bi onda bio dušebrižnik...i isto mislim da i ateista malo pretjeruje kad kaže da je većina ljudi radila puno gore stvari od ovoga. licemjerje, naravno da ima i toga, ali to je jedna skroz druga tema, i definitivno mislim da ovo i nije ni za šta drugo nego osudu i zgražavanje.

a hipotetički se zapitajte - šta će budala, koja je bila ovo u stanju uraditi da zabavi dijete, biti u stanju uraditi kad se iz nekog razloga naljuti sutra na to isto dijete?
101power

#60 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

nije to džip vec nissan patrol,bolje se ne javljaj kad nemas pojma
ramelow

#61 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by ramelow »

Evo čitam post po post i divim se tome kako smo /ste majstori da se sve rasplamsa u žestoku raspravu. Krenuli ste sa opasnim tvrdnjama i konstatacijama...
Ja predlažem da svima podijelimo po jednu pušku pa ko preživi - nagrada mu je skijanje na Bjelašnici :D :D :D
fixer

#62 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by fixer »

101 power, da ti nisi malo zagorio? :)
ljudi, brkate stvari! vec sam napisao da je ovim cinom bilo ugrozeno vise zivota. nikakva avantura nije mogla opravdati ovako nesto. sutra ce doci neki avanturista koji ce htjeti svoje dijete provozati po aerodrumskoj pisti. sta cete vi reci? shega, shega! mali je uzivao! veoma dobro je poznato sta je cesta i cemu ona sluzi. cesta nije nicija prcija, babovina da pravila ponasanja na njoj tumace i izmisljaju kako je nekom volja.
JThomas

#63 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by JThomas »

101power wrote:nije to džip vec nissan patrol,bolje se ne javljaj kad nemas pojma
eto meni se učinilo da je jeep wrangler, nek si me prosvijetlio, i usput pokazao da si veliki stručnjak za auta :roll:

nije kaladont nego colgate, jelde? :roll:
101power

#64 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

fixeru SAJSI GA.BA i zovi vatrogasce

a jthomas
ako vec pametujes budi pametan ,nemoj da ispadas glup i padas na tako glupim stvarima ,nije kalodont vec pasta za zube.....
Bakir1

#65 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Bakir1 »

hajmo forumasi papir i olovku u ruke pa po gradu gdje god vidite da je neki auto neispravan,da mu ne radi stop svjetlo,da je usinut,reg broj i odmah muriji.
ja dusebriznika majko mila sve znate i o svemu komentar imate,cudi me kako do sada u sarajevu ima uopste kriminala,droge i prostitucije svi ste revnosni u majku majcinu
101power

#66 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

ma sve oni to rijese na forumu ,ne moraju izlazit iz kuce uopste...
Bakir1

#67 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Bakir1 »

ocekuj sajber stoc u vugla sad :lol:
101power

#68 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by 101power »

ma cekam adriatica ,reko me nac preko ip adrese da me prebije
Bakir1

#69 Re: Sta je ovim ljudima?!!!

Post by Bakir1 »

idem u halu stomak me boli :run: