Njemci imaju Njemacku, Italijani Italiju, Francuzi Francusku...winetou wrote:Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka...
Red je da Svicarska bude Njemacka. Zar ne ?!
Ovo bi trebao biti osvrt na Bosna = ŠvicarskaFair Life wrote:Njemci imaju Njemacku, Italijani Italiju, Francuzi Francusku...winetou wrote:Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka...
LudoALudjiJA wrote:@manijak,Vodenjak wrote:Da manijace, ja zajebavam ali one koji su "dosli tobe" i "nacionalno se osvijestili" poslije "godina mraka" pod komunizmom.manijak1 wrote:Ti stvarno se zajebavaš ili si pao s Marsa .
Hoću BiH bez entiteta ( može sa Kantonima ili već Županijama do beskraja gdje svako zna svoj posao i može raditi svoj posao po Zakonu )
Hoću BiH sa dobrim školstvom zdravstvom i privredom - kako to postići kada te jebu ugroženi - ti koje ćeš pitati kako oni vide ovo i ono ?
Hoću BiH sa Vijećem ministara u kojem svaki ministar radi za svoju državu a ne protiv nje .
Hoću da se državni aparat prepolovi - makar i ja ostao na birou zbog toga .
Ostalo![]()
ne vrijedi ni pominjati jer očito je da ono što ja hoću neće drugi.
Ako i sebe ubrajas u tu grupu, onda oprosti ali - i tebe zajebavam!
ti ocito hoces djeda mraza u najvelikodusnijem mogucem raspolozenju![]()
@vodenjak,
samo mala digresija...kako se ono kaze...puk'o ko vodenjak pred porod?
Vodenjače,Osim onog sa "trecinama" ne javi se u stvari nijedan od ljubitelja demokratskih im stranaka da nam malo pojasni zasto vole "svoje" i sta misle i s njima i s nama
Ne, to nije nikakav osvrt na Bosna - Svajcarska... To je osvrt na tvoj komentar.winetou wrote:Fair Life wrote:Ovo bi trebao biti osvrt na Bosna = Švicarskawinetou wrote:Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka...[/quoteNjemci imaju Njemacku, Italijani Italiju, Francuzi Francusku...
Red je da Svicarska bude Njemacka. Zar ne ?!![]()
![]()
Ja kažem kako je bilo i kako su se stvari odvijale a da ništa nije bilo nametnuto, samo od sebe.
ili da pođonim po običaju pametnije od meneTi ocito hoces djeda mraza u najvelikodusnijem mogucem raspolozenju
Ja mislim da je red da Bosna bude kineskaFair Life wrote:Njemci imaju Njemacku, Italijani Italiju, Francuzi Francusku...winetou wrote:Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka...
Njihov problem je sto ne shvataju da mi u SDP-u ne vidimo ni blizu rjesenje koje oni vide u svom dragom SDA-u! U stvari, ONI su nam nametnuli da se grabimo za slamku kako se ne bi ugusili u tuti punoj onih stvari koju pomenuh ranije. A to sto se ta slamka zove sad SDP najmanje je bitno.svitac wrote:Nisam fan SDP-a, nego bilo koga normalnog demokratičnog čovjeka/ženu koja bi konačno uvela ova tri tora u normalnu državu.
Nekako najviše računam , tj tipujem na Josipa Pejakovića. Zašto ? Zato što nije neobrazovani primitivac, što nije skorojević, što je u "miješanom i sretnom braku, što zna sebi ali i drugima, što je oštar i dobar za nas i još između ostalog što ima osječaj za biznis..................do sada od starijih on ali ima i mlađih o kojima je još rano govoriti (Goran i Dijana)....
Ma nemam rijeci! Sve si mi ih TI uzelasvitac wrote:D.Dijana je ovaj puta moja odabranica. B.Goran mi je beskrajno mnogo drag ne zato što ga znam jer znam i dr. ljude ali on je raritet kao kvalitet.
Josip mi nije blizak iako smo se podavno slušali i imamo identične vizije života uopće.
U "librealima" ima per novih kvalitetnih ljudi..........
Vodenjače nije sve u SDP-u iako sam glasala za njih, i u svojoj općini sam dala koliki toliki doprinos prije predizborne kampanje, a zvali su me i nikada osim na izbore nisam još otišla. Niko nije znao da se ja ovdje ubijam radeći za tu stranku od koje bih željela jedino za uzvrat da se izbori do sljedećih izbora za sebe i za narod.
Voljela bih samo da nacionalisti odu zauvijek sa političke scene.
###############################################spaho wrote:BIH treba da bude i Bošnjačka i Srpska i Hrvatska...tako je davno rečeno...kad su Srbi i Hrvati to shvatili doslovno i pokušali da kidaju komade zemlje,zna se šta je bilo.
E sad...ja mislim da BiH opet treba da bude država i Bošnjaka i Srba i Hrvata...koji će biti jednaki,Da bude država bez entiteta,da su uhvate svi ratni zločinci......sve je to relativno lako uraditi......MEĐUTIM
nikad Srbin iz Bijeljine i Hrvat iz Lištice neće BIH prihvatiti kao svoju domovinu. I dok je tako nema ništa od BIH. E sad mi ovi SDP-ci nek odgovore kako bi oni "natjerali" Srbe i Hrvate da svoju budućnost traže u BiH....možda tako što im dati mjesta načelnika,zaposliti ih i još im se uvlačiti u pakšu u FBIH a..plasirati priču kako ne se ne želi sa SDS-om......![]()
Ovo što u FBIH ljudi glasaju za SDA,SDP,ZaBIH,BOSS,SDU je ok....dokaz da Bošnjaci misle nešto svojim glavom(svako misli na svoj način i misli da je to ispravan način)
U RS uvijek pobjeđuju stranke etnički čiste....isto kao i HR djelu Hercegovine....Kad oni počnu gladati za neke multinacionalne stranke,možda će biti bolje,ali lično mislim da se to nikada neće desiti.
Bar ne u bližoj budućnosti.
Uostalom bit će kao stranci kažu....RS samo oni mogu ukinuti...Ali opet ostaje glavni problem....Pola ljudi jedne države mrzi državu u kojoj živi i negira je. Dok je tako kad nas u FBiH može biti na vlasti ko hoće ali ništa spektakularno se ne može promjeniti.
Vodenjače, spomenuta imena sam navela kao mlade ljude, skoro pasivne aktiviste SDP-a. Moram ti reči da su oni marginalne ličnosti iz te stranke u odnosu na malo starije i iskusnije koje daleko bolje poznajem i koji imaju više ingerencija u kreiranju SDP političke koncepcije.Zapravo niko u toj stranci nije negativac i ne zavrjeđuje kritike bilo koje vrste osim ZlatkaVodenjak wrote:Ma nemam rijeci! Sve si mi ih TI uzelasvitac wrote:D.Dijana je ovaj puta moja odabranica. B.Goran mi je beskrajno mnogo drag ne zato što ga znam jer znam i dr. ljude ali on je raritet kao kvalitet.
Josip mi nije blizak iako smo se podavno slušali i imamo identične vizije života uopće.
U "librealima" ima per novih kvalitetnih ljudi..........
Vodenjače nije sve u SDP-u iako sam glasala za njih, i u svojoj općini sam dala koliki toliki doprinos prije predizborne kampanje, a zvali su me i nikada osim na izbore nisam još otišla. Niko nije znao da se ja ovdje ubijam radeći za tu stranku od koje bih željela jedino za uzvrat da se izbori do sljedećih izbora za sebe i za narod.
Voljela bih samo da nacionalisti odu zauvijek sa političke scene.
Spaho, hajmo mi opet formirat JMO !spaho wrote:BIH treba da bude i Bošnjačka i Srpska i Hrvatska...tako je davno rečeno...kad su Srbi i Hrvati to shvatili doslovno i pokušali da kidaju komade zemlje,zna se šta je bilo.
E sad...ja mislim da BiH opet treba da bude država i Bošnjaka i Srba i Hrvata...koji će biti jednaki,Da bude država bez entiteta,da su uhvate svi ratni zločinci......sve je to relativno lako uraditi......MEĐUTIM
nikad Srbin iz Bijeljine i Hrvat iz Lištice neće BIH prihvatiti kao svoju domovinu. I dok je tako nema ništa od BIH. E sad mi ovi SDP-ci nek odgovore kako bi oni "natjerali" Srbe i Hrvate da svoju budućnost traže u BiH....možda tako što im dati mjesta načelnika,zaposliti ih i još im se uvlačiti u pakšu u FBIH a..plasirati priču kako ne se ne želi sa SDS-om......![]()
Ovo što u FBIH ljudi glasaju za SDA,SDP,ZaBIH,BOSS,SDU je ok....dokaz da Bošnjaci misle nešto svojim glavom(svako misli na svoj način i misli da je to ispravan način)
U RS uvijek pobjeđuju stranke etnički čiste....isto kao i HR djelu Hercegovine....Kad oni počnu gladati za neke multinacionalne stranke,možda će biti bolje,ali lično mislim da se to nikada neće desiti.
Bar ne u bližoj budućnosti.
Uostalom bit će kao stranci kažu....RS samo oni mogu ukinuti...Ali opet ostaje glavni problem....Pola ljudi jedne države mrzi državu u kojoj živi i negira je. Dok je tako kad nas u FBiH može biti na vlasti ko hoće ali ništa spektakularno se ne može promjeniti.
Iako Lagumdzija nije tema ovdje, moram samo da dam mali komentar na to sto si rekla. Potpuno se slazem s tim da on treba da popusti i to PODOBRO i to na taj nacin sto ce u prve redove da izbacuje sto vise mladih, kreativnih, sposobnih i promjena (ali STVARNIH) zeljnih ljudi. Zlatko Lagumdzija je izuzetno sposoban, inteligentan i elokventan covjek i mozda bas u tome lezi njegov najveci problem. Mana mu je da nije u stanju da se spusti na nivo obicnog covjeka i obrati mu se prostim i sto kazu narodnim rijecima. Brz je i britak ali pocesto i prebrz tako da ga samo nekolicina stvarno shvati. Vrlo me je cesto odusevljavao svojom britkoscu pa i hrabroscu ako hoces, ali nisam siguran da ih je mnogo u takvim situacijama shvatilo sta on u stvari zeli. Jednostavno prebrz - posebno za one iz stada!svitac wrote: Vodenjače, spomenuta imena sam navela kao mlade ljude, skoro pasivne aktiviste SDP-a. Moram ti reči da su oni marginalne ličnosti iz te stranke u odnosu na malo starije i iskusnije koje daleko bolje poznajem i koji imaju više ingerencija u kreiranju SDP političke koncepcije.Zapravo niko u toj stranci nije negativac i ne zavrjeđuje kritike bilo koje vrste osim Zlatka
Lagumđije koji bi mogao malo popustiti fotelju predsjednika. Još je malo prerano za premlade koje barem ja znam. Zlatna sredina je ipak najbolja opcija, kao što su Ž.Komšić, N. Pečanac i dr. Zbog pogrešnih predrasuda od strane naroda Zlatko L. bi za dobro stranke trebao malo olabaviti ulogu predsjednika stranke.
S ovim se i ja slazem 100%, a to je rijetkost ! To je ujedno i najveci problem same gradjanske opcije - to sto je gradjanska, obrazovana i napredna, a 70% stanovnistva nazalost nije (cini mi se da je to % ruralnog stanovnistva po popisu, ali nisam siguran), nije dzaba Tito bio bravar, i ne dobija sofer Mirnes dzaba glasove, dakle SDP-u treba covjek iz naroda koji ce ipak imati gore navedene atribute, a takvih nije puno.Vodenjak wrote:
Iako Lagumdzija nije tema ovdje, moram samo da dam mali komentar na to sto si rekla. Potpuno se slazem s tim da on treba da popusti i to PODOBRO i to na taj nacin sto ce u prve redove da izbacuje sto vise mladih, kreativnih, sposobnih i promjena (ali STVARNIH) zeljnih ljudi. Zlatko Lagumdzija je izuzetno sposoban, inteligentan i elokventan covjek i mozda bas u tome lezi njegov najveci problem. Mana mu je da nije u stanju da se spusti na nivo obicnog covjeka i obrati mu se prostim i sto kazu narodnim rijecima. Brz je i britak ali pocesto i prebrz tako da ga samo nekolicina stvarno shvati. Vrlo me je cesto odusevljavao svojom britkoscu pa i hrabroscu ako hoces, ali nisam siguran da ih je mnogo u takvim situacijama shvatilo sta on u stvari zeli. Jednostavno prebrz - posebno za one iz stada!
Vozdrica!