Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tempora

Post by tempora »

Kamus, cuj, ja kao dzevojka u godinama :D mogu ti sa pravom tvrditi da taj feler ima veze sa tersanjem kao proizvodom ulaska u dublju starostnu dob. :-)
k@me

Post by k@me »

:D

Ama, mislio sam na fizicki feler. Koji ne mora remetiti prelijep vanjski izgled.
tempora

Post by tempora »

ama mislio ti ne mislio, tako ti je kako je :D :shock:
Zato felerisi dok si mlad ;)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
Robin_Ud

Post by Robin_Ud »

sta je pape,tebi se spava :D pa vrijeme ti je bokte,evo pola jedan jos malo :P :D
Dragonfly

Post by Dragonfly »

Da, muskarci se boje i lijepih i pametnih, jer - toliko puta vidjeh kombinaciju koja me zgrozila- fakat normalan muskarac, sa prilicnom kolicinom soli u glavi i uz to i zgodjusan... uz zensku koja ne bi znala izreci misljenje o icemu aktuelnom , ni da ga joj ispisu na blesimetar...

I, prestala sam i da se pitam - kako i zasto takvi parovi opstaju...

I ne bih dala svoju pamet ni dobar izgled, ni za kakvu osrednjost...pa ma koliko se mushkici od toga se ukidali...Neskromna? Jok...samo poznajem samu sebe...i ne, nije nikakva samoreklama, samo dogovorih na temu...
weasel

Post by weasel »

podpitanjce :D ---za pametne--- :D

Sta je to pamet?

Da li se pametnim smatra visokoobrazovana zena / muskarac?

Ako je odgovor DA onda jos jedno pitanje:

Da li je to dovoljno da se u zivotu sve zna,ili postoji jos nesto sto se zove inteligencija a prijeko potrebno da se prodje dobro u zivotu ?
Dragonfly

Post by Dragonfly »

Pazi nesto, W - to je samo moje misljenje, naravno : nikakav papir sa natpisom " Diploma " nikad nisu ,niti ce, garantirali ikakav nivo inteligencije nocioca iste :)...

Pamet je,jednostavno, biti u potpunosti svjestan zivota oko sebe i u sebi, znati sta i koliko mozes, sta zelis i ne grabiti preko mjere ni u cemu. I pri tome, nastojati biti Covjek...eto...toliko od mene, za sada ;)...
kiki_bombona

Post by kiki_bombona »

sto vise znam sve vise uvidjam koliko sam "mala" i kako malo zapravo znam
Baghira

Post by Baghira »

pape wrote::)
Idealno bi bilo da je lijepa i pametna, no ... posto je to rijetka kombinacija, ... :D :D :D ..... (sala, Panto mala) ....
Naravno da, u svakom slucaju, pored sebe zelim imati pametnu osobu. Ljepota prolazi, a onda, .... zamisli kada se "smezgura" i iskrivi, a .... nema puno u glavi, .... to bi bila katastrofa. :-) :lol:
Sa pametnicom je .... puno interesantnije. :razz:

I, .... onako usput, ...... jesi li udata? :razz:

Sa prvom se konstatacijom apsolutno slazem pape, isto kao sto je rijetka takva kombinacija kod muskaraca :P :D (I ja se salim :oops: )

Sto se prolaznosti ljepote tice......ma ima ovih plasticnih hirurga, sve se da u nekadasnje stanje vratiti :shock: Mada, moze se i pametna i ruzna pretvoriti tako u pametnu i lijepu :-) U suprotnom slucaju je to malo teze izvodivo :lol:

"Sa pametnicom je puno interesantnije", i jos bih dodala da diskusija sa pametnicom moze prouzrokovati hipertoniju kod pojedinih muskaraca, zato ih se vjerovatno boje i klone :-) A koje su, pape, mastovitije? :D

Onako usput, jesam :D A sto pitas? :P :D
Ali ni dan danas ne znam sta je bilo presudjujuce pri njegovom izboru, pamet ili izgled, obzirom da je kombinacija ovoga dvoga rijetka (citiram tebe :oops: ) :roll: :D
havetinja

Post by havetinja »

pantera: Ali ni dan danas ne znam sta je bilo presudjujuce pri njegovom izboru, pamet ili izgled, obzirom da je kombinacija ovoga dvoga rijetka

vidi, to zavisi i od toga..je li on tada bio pametan...ili lijep :roll:

a ja ....ja bi brate lijepu-za provoda. pametnu-za zajebancije. a za zenu, neku koja ni u cemu ne ide u krajnosti...(nit prelijepa, nit anstajn. onako, malo iznad prosjeka...u svemu. sto bi rekli, za klasu-dvije bolja od mene :cry: ). kako bi to mogao objasnit a da ne pocnem preseravat. tesko :(

anegdota:

prije nekih ...recimo ... 30 godina, na podrucju centar-stari grad zivio je ostoja. bio je to nevjerovatan lik. zivio je u vucjoj jami, na jednoj vododerini izmedju kartala i p. foht. isao je zamotan u krpe (noge-umjesto cipela, tijelo, i glava-ko turban) pa je licio na neku odrpanu i..malo krupniju mumiju. cesto je hodao sa sjekirom u rukama a bio je ...vidi se iz prilozenog...totalna lujka. ja, kao dijete, strasno sam zaziro od ostoje. sto od njegovog strasnog i nadrealnog izgleda, sto od sjekire.
i onda jedan dan , setajuci sa ocem , sretoh ga. otac, valjda znajuci da je u sustini ostoja bezopasan i ...na rubu prezivljavanja, upita ga: ostoja, treba li ti koji dinar...
a ostoja ce...ma, jok, fala, nego...ako imas kakvu..mladu, lijepu, neudatu curu..a da je usto i bogata...e...puno bi mi pomogo...

prosle su decenije otkad nisam vidio ostoju...niti cuo za njega. ali po ovoj izjavi...uz mene je svaki dan :)
RPM

Post by RPM »

uh, koliko rijeci, pametna i lijepa... :D ... ma daj vam' ... :D ...pametna ce sebe napraviti lijepom u ocima muskarca koga zeli ... :D ... a nama svakako treba puno da se prospemo k'o riza po podu ... :lol:
tempora

Post by tempora »

Amin Angela :lol:
No kako meni jedna gospodja rece: " Dok je ovaca bit ce i vukova!"
A zene nerijetko imaju ovu zadnju ulogu :lol:
Zena koja je "samostalna" ( a blesave li rijeci) i koja manje vise ima sve,manje je privlacna za drugi spol :s Jer muskarac se boji da joj nema vise sto ponuditi. :?
On je uvijek taj koji treba da joj podari nedostatak pameti ili ljepote ili da je materijalno obezbjedi, da je izdrzava ili da joj uredjuje zivot.
:lol:
havetinja

Post by havetinja »

tempora wrote: On je uvijek taj koji treba da joj podari nedostatak pameti ili ljepote ili da je materijalno obezbjedi, da je izdrzava ili da joj uredjuje zivot.
:lol:
nazalost, ostoja ne doceka da vidi...ovo razmisljanje :(
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja sam spreman za malu nadoknadu biti pokusni kunic.Ima li neka pametna teta s foruma koja bi bila sa mnom u pokusnoj vezi, recimo mjesec dana.I otvorimo themu i svaki dan odvojeno iznosimo utiske.

naravno, prije toga test inteigencije da se utvrdi ko je pametniji...

:x :x ne znam zasto, ali ova tema me malo pocela nervirati
horns&drums

Post by horns&drums »

Kako ce me bocnuti kada znam koliko vrijedim(sad nek se pape javi pa da se posamaramo :D )

Ma ne nego me nervira sto se rijetko konkretno izjasnjavaju i sto se slabo muskarci javljaju na temu, a tice se njih
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma Andjo, ja cu tebe zenit' :D :D :D :D
RPM

Post by RPM »

horns&drums wrote:Ma ne nego me nervira sto se rijetko konkretno izjasnjavaju i sto se slabo muskarci javljaju na temu, a tice se njih
he', horny evo ja te podrzavam, rekoh, jel' pametno i lijepo,...daj vam' ... :D ... frajeri ovog foruma, scucurite se... :D
Qwert

Post by Qwert »

Opet nam se Ego opipava :D
frozen

Post by frozen »

Neka uđe u zapisnik da je Anđa meni TITO!!!!!!! :)
dinash

Post by dinash »

a jos ste tu :roll:
pepotica

Post by pepotica »

Evo bas fino sto sam procitala da ljudi vjeruju da ljepota i pamet idu zajedno. Obicno kazu da ljepota udari u glavu, pa se pamet malo ''potisne'', ne razmislja se uopste pravedno i razmislja se o trivijalnim stvarima.
Naravno, ima i tu dosta istine - ali samo ako se prvo definise sta je to pamet i kada je neka osoba stvarno pametna..
Ja mislim da ne postoje glupe osobe. Postoje osobe koje drukcije razmisljaju, pa ne razumiju neke stvari. Postoje osobe koje (mozda iz neke oholosti i drugih razloga) ne zele da razumiju ljude oko sebe, pa su svima glupe. Ali generalno >glupe< osobe, pa tako i zene, ne vjerujem da postoje.

I ne vjerujem u jos nesto. Nije istina da se muskarci boje lijepih i pametnih zena. Ustvari se samo boje samouvjerenih zena.
Zene s visokim nivoom samopouzdanja mogu izgledati i lijepo i pametno..mogu vladati..
A toga se muskarci boje, vole da oni budu malo sigurniji u sebe.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:P Evo, ... zar komentari ovih nasih kokica ne potvrdjuju da je druzenje sa pametnicama, zanimljivije od onog sa ljepoticama. :D :D
Panto, ... pa ti si se u principu slozila sa mojim razmisljanjem. Ako diskusiji sa pametnicom pristupis na macho-balkanski nacin, ne gine ti hipertenzija. Ako se uvazavamo, (ona je pametnica) dakle ... spremni smo da nakon argumentiranog stava reteriramo, onda nema razloga za bojazan da se jedno drugoga plasi i kloni.
O mastovitosti, .... ponovo sve ide u prilog pametnici. :P Ljepotica misli da joj, samim tim sto je takva, mastovitost nije potrebna u velikoj mjeri. Pametnica zna na koji nacin treba kompenzirati manjak svoje ljepote, .... mastovitoscu. :lol:
RPM-ova konstatacija je na mjestu. Pametnica ce znati naci put i sredstva da sebe ucini lijepom u ocima muskarca kojeg zeli.

Angela, ... ne mogu se oteti dojmu da ipak ides u krajnost. Sta je dovoljno pametno i dovoljno lijepo?
Pametan i obrazovan momak nema razloga da zazire od zenske koja je "pametnija".
Ako su oboje obrazovani i pametni, nema potrebe za takmicenjem, oni se mogu i trebaju samo, ..... uzajamno nadopunjavati. To smatram logicnim i korisnim, ... tako postajemo pametniji.

Tempora ili "vucice", ako ti je draze ..... :D
Znam da si "samostalna" i da manje-vise imas sve, ali .... jos uvijek si privlacna. Mogu ti nesto ponuditi, .... montazu i ....... prljanje zavjesa. :P
sekiracija

Post by sekiracija »

Nije ga ,kaze ostavila sto je pio,kocko,lazima se vadio,vec sto joj je store prljo. :lol:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

heheheheh

a ko je postavio temu?? :D

sta ja mogu kad sam medju rijetkima koji se ne boje pricat o ovome... :-D

nego, stvarno hajde da vidimo te silne frajere po forumu, velike jebache, ljude sto govore "devica" :D

imaju nadimke poput dajdzarile :D ili i sl.
Post Reply