Gospoda Memo i Brajlović na Hayatu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

sodom

#51 Re: Gospoda Memo i Brajlović na Hayatu

Post by sodom »

besana wrote:
Blue room wrote:Sto se tice Meme -covjek je zaista magistar slikarstva i slike su mu fantasticne-to nije moje skromno misljenje vec i misljenje ljudi koji se bave umjetnoscu danas. Osim toga Memo je , koliko sam ja informisan, jedan od rijetkih umjetnika koji zive od svog rada. Dakle, covjek nije napuseni kokuz koji baljezga o smislu savremene umjetnosti i smislja kako ce se staroj ogrebati za cenera niti je kakav snishodljivac koji umjesto da slika predaje likovno u nekoj skoli ili dizajnira plasticne kese ili web stranice .Lik slika i prodaje slike i od toga zivi i to dobro. Vjerujte mi ne slika ni djamije ni ibrike ni konje ni pejsaze, slike su mu apstraktne , provokativne i zanimljive. Osim toga on jeste gradsko dijete ako je to bitno, znam mu roditelje.

E sad emisija Zlate mi je jedna promocija papanluka , govora koji ne pripada medijima ... na zalost sve cesce i sve vise TV emisije umjesto da djeluju edukativno na publiku podlijezu opstim malogradjanskim i primitivnim zahtijevima iste tako da mi se cini da su svi likovi koji se vrte na svim domacim televizijama kao pobjegli iz ludare , skicave voditeljice, zgojeni voditelji, stravicni sadrzaji ,ko fol neka duhovnost , ko fol neki kosmopolitizam ... sve je to Nusic davno opisao.

P.s Nisam iz Sa ali nisam ni sa sela , vec dugo zivim ovdje, moze li mi neko konkretno reci kakav je to klan , oduhovljena grupa , masa arijevaca boljih od drugik koja se naziva "prava sarajevska raja " koji su kriteriji ulaska u bratstvo i beneficije pripadnosti istom . Samo bez suplje-mi u Sa imamo duha eto ko da ga u Lisabonu ili Parizu npr. nemaju.
Znaš šta? Neću da se svađam ni raspravljam s tobom, ni sa tebi sličnima. Neću ni da te ubjeđujem u nešto, neću da ti pametujem, neću ni da te vrijeđam i neću sigurno, osim ovog, ni jedan više post napisati na ovu temu, ali moram reći, puknuću ako ne kažem da mi je pun klinac vas što dođoše u Sarajevo i žive godinama ovdje a nikad, nikad neće prestati pljuvati po Sarajevu to jest sarajlijama. Nisi ti jedini, ja radim sa jednom takvom. Ja njoj ne mogu reći ništa, uvrijedila bi se žena, ali zato ona pljuje po svima koji su rođeni ovdje. od izrugivanja načina na koji pričamo pa do ne znam ti čega. Arijevci? Ma nemoj? De malo razmisli šta si rekao? :roll: :x :x :x
Moras biti rođen na ćarši i ocam mog, i ono morašs biti lud i raja kontaš, a ne seljak ko ovi sa aneksa ili vratnika, bistrika ili ne dobog iliđe, ono prava raja je od marindvora do benbaše, kontaš?
Post Reply