Izbori: Vrijeme je za analizu
-
seas of cheese
vidis da nisi normalan, kako se lozis...svitac wrote:Ja ću ti punim plučima odgovoriti za Durakovića.kame wrote:Sa aspekta kradje su isti ali ne i sa asprkta razgradnje.manijak1 wrote:U principu sadašnjeg trenutka jesu - u ovom sadašnjem periodu ta sličnost je došla do podudarnosti da se za BiH svi izjašnjavaju deklarativno a što se tiče privrede razvoja i jačanja države BiH - isto je kradu i razgrađuju .
SDP zalazi previse u nebuloze vezane za SDA.
I ne odgovori mi, u kojoj je stranci profesor Durakovic?
Ko ga ono istjera iz SDP-a?
On je ruševina od morala i ruševina od čovjeka i političara i veoma je dobro što je otišao ko pion u predizbornoj kampanji Stranke Za Vlast da sa njima vlada.
TAJ NIJE VRIJEDAN POMENA KAO ČOVJEKA.
Da ne govorim koliko čega ima promila u krvi i glavi. NE spominji njega kao adut
jer ti s' njim svi drugi aduti padaju u vodu.
ZDRAVO
-
svitac
Iznenađuješ me Prenj.Pucaš u prazno, oh pardon u kame - nAlfons Kauders wrote:Prenj care, dzaba ti to njemu pricas care moj, Avaz pere mozak ko Arix ves !Prenj wrote:Sadasnje stanje nije bilo zelja SDA, ali sada jeste. Zapisali su svoj komad teritorije, bas kao i SDS i HDZ i nije ih uopste briga o tamo nekakvom povratku.kame wrote: Ne sporim nista sto pises ali tvrditi da je ovo sadasnje stanje bilo zelja SDA je besmisleno.
Zato im SDP i jeste najveci trn u oku, jer im otima vlast iz ruku na teritoriju koju u SDA smatraju eksluzivno svojom.
Najbolja tekovina ovih izbora i jeste polako, ali sigurno topljenje monopola SDS i HDZ na 'njihovim' teritorijama.![]()
Hadzije su sebi podjelili rejone, djecu evakuisu avionima - sto bi neki rekli, al ne konta to haman Kame, SDA patriota (ako je ikako moguce spojiti ova dva pojma, al nesto sumnjam).
-
maraDONa
cini mi se da niko ne spomenu Bogica Bogicevica, covijeka koji je sprijecio drzavni udar (slucajno ili ne Bosnu nije branio u saffovima SDA)
i jos nesto, vrijeđa me kad neko kaze da je SDA ODBRANILA BiH. Bosnu je ODBRANIO moj daidza Mirso (i još hiljate takvih) u starkama i sa pištoljem kupljenim od švercera s malte
PS. cestitke na diskusiji, posebno na brilijantnim zajebancijama
i jos nesto, vrijeđa me kad neko kaze da je SDA ODBRANILA BiH. Bosnu je ODBRANIO moj daidza Mirso (i još hiljate takvih) u starkama i sa pištoljem kupljenim od švercera s malte
-
dinash
BEZBELI ... cim padne kritika na "neiskvareni, cisti, bezgresni [itd.] narod" bosnjacki (cudno kako i jedan "nebeski narod" smatra za sebe da ima slicne/iste karakteristike) odmah je komunjara, cetnik, ustasa ... zapravo, bolje je cak biti i cetnik i ustasa all-in-one nego komunjara.kame wrote:Alfonse, to sto ti govoris tvrde samo mrtve komunjare, cetnici i ustase.
(sad kad pomislim, cini mi se da su od komunista ugrozeniji jedino homoseksualci ...)
elem, vrlo demokraticno!
samo naprijed ... glavom u zid!
- valterbranisarajevo
Dakle i ovo je proslo, zali boze para utrosenih na predizbornu kampanju!
Prije izbora sam prognozirao da ce SDP imati nacelnike u 4 sarajevske opcine. Kako sada stvari stoje imace ih u tri. Predvidio sam da ce SDP imenovati gradonacelnika Sarajeva – to tek treba da se vidi. Za Tuzlu je bilo jasno, nesto mi je mirisalo da ce poslije svih onih uzasnih stvari sa firmom Citrus biti promjena u Bihacu, U slucaju Zenice je moja prognoza bila skroz pogresna. s obzirom da podrzavam socijaldemokratsku, gradjansku opciju raduje me uspjeh SNSD-a u RS pa cak i uspjeh g. Mustafe Resica u opcini Stari Grad.
Da ovo pojasnim.
Interesantno je da svi oni kojima se dize kosa na glavi kada neko u isti kos stavi SDA, HDZ i SDS u isto vrijeme u isti kos guraju SNSD i SDS. To je u najmanju ruku licemjerno. Uzmimo samo na primjer neke od vodecih ljudi tih stranki. Dragan Kalinic je npr citav rat bio ministar u karadzicevoj vladi, dok Dodik nije, ja cak nemam informacija da li je bio i obican vojnik. Ja ne znam da li neko moze zamisliti da u takvom okruzenju zastupa javno ukidanje RS – pa sta bi bilo sa njim...
Uspjeh SDU – Iako je ova stranka nastala u kuhinji onih koji su pravili teren za izborni inzinjering u cilju rasipanja glasaca socijaldemokratske opcije. Ne vjerujem da ce oni cui u nekavu javnu koaliciju sa nacionalnim strankama jer bi im to bio kraj....Tako da je i ovo uspjeh socijaldemokratske opcije.
Na zalost, da to se vec dosta puta potenciralo, nepostojanje zelje za promjenama kod BiH Hrvata je ogroman problem. Ali ipak, negdje sam procitao da je NHI uspjela osvojiti vecinu u opcini Usora. iako je to mala opcina simbolicki bi taj detalj mogao biti veoma znacajan. Ako se sjecate na izborima 2000 HDZ je bio na pragu poraza u opcini Kresevo. Medjutim obadva vijecnika SDA su u OV glasali za kandidata HDZ te se to nije desilo. Ipak ima tu jos nekih dobrih stvari, Odlican rezultat Lijanovica u Sirokom Brijegu, cudnih stvari 10-ak % glasova u Grudama i losih stvari odlican rezultat stranke onog debila Ante Djapica u Tomislavgradu.
E sada kako ce se ovi izbori odraziti na BiH u buducnosti. pokusat cu svoj stav objasniti na primjeru Sarajeva. Cinjenica je da je u opcinama u Sarajevu gdje je pobijedio SDP imao tijesnu prednosti ispred SDA. S obzirom da je prosjecno na izborima u jednoj opcini ucestvovalo 15.000 – 20.000 glasaca, cifra od recimo 1000 novih za neke naredne izbore je odlican adut da se uzme vlast negdje. Upravo iz ovog razloga mislim da ce se na zalost na prvim sljedecim izborima desiti katastrofa gradjanske opcije u Sarajevu. S obzirom da im jedan od najvaznijih predizbornih ciljeva – pobjeda u svim gradskim opcinama nije uspio u narednom periodu ce se intenzivirati naseljavanje Sarajeva ljudima koji tu nikada prije nisu zivjeli. Naravno za protivuslugu ce im oni koji su im to omogucili dobiti glas na izborima. Par hiljada novih Sarajlija pametno rasporedjenih tamo gdje treba osvojiti vlast ce rijesiti sve probleme i ispuniti sve zelje. U prilog im naravno ide i tragicni sporazum o dvojnom drzavljanstvu izmedju BiH i SCG koji omogucava svakom drzavlajninu SRCG koji boravi na teritoriji BiH tri godine automatsko sticanje drzavljansta BiH, a ukoliko stupi u brak sa drzavljaninom BIH drzavljanstvo, a samim tim i biracko pravo se dodijeljuje nakon, ja mislim jedne godine.
Dakle biraci/spavaci nastavite spavati i na sljedecim izborima. Najnoviji Pazar nam je za vratom...
Prije izbora sam prognozirao da ce SDP imati nacelnike u 4 sarajevske opcine. Kako sada stvari stoje imace ih u tri. Predvidio sam da ce SDP imenovati gradonacelnika Sarajeva – to tek treba da se vidi. Za Tuzlu je bilo jasno, nesto mi je mirisalo da ce poslije svih onih uzasnih stvari sa firmom Citrus biti promjena u Bihacu, U slucaju Zenice je moja prognoza bila skroz pogresna. s obzirom da podrzavam socijaldemokratsku, gradjansku opciju raduje me uspjeh SNSD-a u RS pa cak i uspjeh g. Mustafe Resica u opcini Stari Grad.
Da ovo pojasnim.
Interesantno je da svi oni kojima se dize kosa na glavi kada neko u isti kos stavi SDA, HDZ i SDS u isto vrijeme u isti kos guraju SNSD i SDS. To je u najmanju ruku licemjerno. Uzmimo samo na primjer neke od vodecih ljudi tih stranki. Dragan Kalinic je npr citav rat bio ministar u karadzicevoj vladi, dok Dodik nije, ja cak nemam informacija da li je bio i obican vojnik. Ja ne znam da li neko moze zamisliti da u takvom okruzenju zastupa javno ukidanje RS – pa sta bi bilo sa njim...
Uspjeh SDU – Iako je ova stranka nastala u kuhinji onih koji su pravili teren za izborni inzinjering u cilju rasipanja glasaca socijaldemokratske opcije. Ne vjerujem da ce oni cui u nekavu javnu koaliciju sa nacionalnim strankama jer bi im to bio kraj....Tako da je i ovo uspjeh socijaldemokratske opcije.
Na zalost, da to se vec dosta puta potenciralo, nepostojanje zelje za promjenama kod BiH Hrvata je ogroman problem. Ali ipak, negdje sam procitao da je NHI uspjela osvojiti vecinu u opcini Usora. iako je to mala opcina simbolicki bi taj detalj mogao biti veoma znacajan. Ako se sjecate na izborima 2000 HDZ je bio na pragu poraza u opcini Kresevo. Medjutim obadva vijecnika SDA su u OV glasali za kandidata HDZ te se to nije desilo. Ipak ima tu jos nekih dobrih stvari, Odlican rezultat Lijanovica u Sirokom Brijegu, cudnih stvari 10-ak % glasova u Grudama i losih stvari odlican rezultat stranke onog debila Ante Djapica u Tomislavgradu.
E sada kako ce se ovi izbori odraziti na BiH u buducnosti. pokusat cu svoj stav objasniti na primjeru Sarajeva. Cinjenica je da je u opcinama u Sarajevu gdje je pobijedio SDP imao tijesnu prednosti ispred SDA. S obzirom da je prosjecno na izborima u jednoj opcini ucestvovalo 15.000 – 20.000 glasaca, cifra od recimo 1000 novih za neke naredne izbore je odlican adut da se uzme vlast negdje. Upravo iz ovog razloga mislim da ce se na zalost na prvim sljedecim izborima desiti katastrofa gradjanske opcije u Sarajevu. S obzirom da im jedan od najvaznijih predizbornih ciljeva – pobjeda u svim gradskim opcinama nije uspio u narednom periodu ce se intenzivirati naseljavanje Sarajeva ljudima koji tu nikada prije nisu zivjeli. Naravno za protivuslugu ce im oni koji su im to omogucili dobiti glas na izborima. Par hiljada novih Sarajlija pametno rasporedjenih tamo gdje treba osvojiti vlast ce rijesiti sve probleme i ispuniti sve zelje. U prilog im naravno ide i tragicni sporazum o dvojnom drzavljanstvu izmedju BiH i SCG koji omogucava svakom drzavlajninu SRCG koji boravi na teritoriji BiH tri godine automatsko sticanje drzavljansta BiH, a ukoliko stupi u brak sa drzavljaninom BIH drzavljanstvo, a samim tim i biracko pravo se dodijeljuje nakon, ja mislim jedne godine.
Dakle biraci/spavaci nastavite spavati i na sljedecim izborima. Najnoviji Pazar nam je za vratom...
-
svitac
Nisu sada dok je SDA stada bitni spasioci iz vremena KADA je BiH BILO UPITNO postojanje.maraDONa wrote:cini mi se da niko ne spomenu Bogica Bogicevica, covijeka koji je sprijecio drzavni udar (slucajno ili ne Bosnu nije branio u saffovima SDA)![]()
Bitni su naši SDAovcnovci jer NE ZABORAVi "maraDONa" da nije njiHA ne bi bilo ni Bih-a Bosna cijela u 3 dijela .
Nimna nam je textualno savršenstvo , ide : MUUUUUUUUuuuuuuuuuuUUU..., Meee....eeeeee....eeee..., iiiiiiiiiiiiiiiiii....
ispadel 3 ?
-
maraDONa
slazem se sa tezom da je nacionalni extremoizam i zanemarivanje pravih pitanja (nezaposlenost, siromastvo, neperspektivnost) umjesto kojih se postavljaju pitanja od "nacionalne vaznosti" (bljak!) najveci problem, ali isto tako ne prihvatam prozivanje SDA kao "okupatorske" (adaleko od toga da im priznajem ekskluzivno pravo za odbranu i ocuvanje BiH)
SAD, HDZ i SDS mogu se mozda positovijecivati samo u poslijeratnom periodu (iako ni to nebi bilo korektno)
SDS je sranka pokratač fašizna i genocida i rasturanja Bosne, HDZ im se pridruzio malo kasnije (donekle sa rezervom) dok SDA nikad (bez obzira koliko su nedopustivih gresaka imali) nije bila fašističa stranka (u po najteže ratne 93. godine u opkoljenom sarajevu je izlazila liberalna štampa, dani)
jos uvijek bi te stavio da mi svijetlis u mracnoj sobi;)
SAD, HDZ i SDS mogu se mozda positovijecivati samo u poslijeratnom periodu (iako ni to nebi bilo korektno)
SDS je sranka pokratač fašizna i genocida i rasturanja Bosne, HDZ im se pridruzio malo kasnije (donekle sa rezervom) dok SDA nikad (bez obzira koliko su nedopustivih gresaka imali) nije bila fašističa stranka (u po najteže ratne 93. godine u opkoljenom sarajevu je izlazila liberalna štampa, dani)
jos uvijek bi te stavio da mi svijetlis u mracnoj sobi;)
- Alfons Kauders
Jah ! De me ti prosvijetli lega !kame wrote:Alfonse, to sto ti govoris tvrde samo mrtve komunjare, cetnici i ustase.
Ovi isprani su stvarno dobri za ove diskusije zar ne ?
-
svitac
Molim te mi daj malo svjetlosne energije i reci mi koja je to srednja crta ?kao sto to obicno biva, istina je negdje u sredini
Koja god da je neču biti đubre koje će te vrijeđati samo zato što ne misliš kao ja. Jedino ničemu ne vode laži. Svaka istina je konstruktivna a laž destruktivna.
- JBT
Svi zadovoljni!
Rezultatima lokalnih izbora zadovoljne su sve relevantne politicke partije i stranke koje su na njima ucestvovale i osvojile koji mandat u opcinskim vijecima. I dobitnici, i gubitnici. Razlog takvom zadovoljstvu, pa i u porazu, treba traziti u cinjenici da celnici tih partija i stranaka na taj nacin sebi osiguravaju funkciju koja im donosi niz privilegija. Jedina stranka koja i ovim izborima mora biti nezadovoljna, jeste narod. Nista se ni nakon ovih izbora u BiH znacajnije promijeniti nece. Uz beznacajna pomjeranja, ovi izbori su samo ovjerili postojece stanje u zemlji i slicili su, kao i prethodni, izjasnjavanju stanovnistva po nacionalnoj pripadnosti. Bez obzira na to sto su izbori protekli u dobroj organizaciji, za njih se moze kazati da su pravi odraz katasrofalnog politickog stanja i raspolozenja u zemlji. Podatak da je na biralista izaslo svega oko 45 posto biraca, sve govori. Tako ce partije i stranke koje su osvojile neki mandat, vladati uz minimalnu podrsku biraca. O sudbini izbora odlucivali su, dakle, biraci koji nisu izasli na biralista. Prepustili su manjini da odlucuje o sudbini cijelog naroda. Stoga apstinenti, bez obzira na razloge izostanka, i nece imati moralno pravo da budu zadovoljni ili nezadovoljni stanjem kavo nas ocekuje. Dobrovoljno su to pravo poklonili - drugima.
Mirko SAGOLJ
Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo
Rezultatima lokalnih izbora zadovoljne su sve relevantne politicke partije i stranke koje su na njima ucestvovale i osvojile koji mandat u opcinskim vijecima. I dobitnici, i gubitnici. Razlog takvom zadovoljstvu, pa i u porazu, treba traziti u cinjenici da celnici tih partija i stranaka na taj nacin sebi osiguravaju funkciju koja im donosi niz privilegija. Jedina stranka koja i ovim izborima mora biti nezadovoljna, jeste narod. Nista se ni nakon ovih izbora u BiH znacajnije promijeniti nece. Uz beznacajna pomjeranja, ovi izbori su samo ovjerili postojece stanje u zemlji i slicili su, kao i prethodni, izjasnjavanju stanovnistva po nacionalnoj pripadnosti. Bez obzira na to sto su izbori protekli u dobroj organizaciji, za njih se moze kazati da su pravi odraz katasrofalnog politickog stanja i raspolozenja u zemlji. Podatak da je na biralista izaslo svega oko 45 posto biraca, sve govori. Tako ce partije i stranke koje su osvojile neki mandat, vladati uz minimalnu podrsku biraca. O sudbini izbora odlucivali su, dakle, biraci koji nisu izasli na biralista. Prepustili su manjini da odlucuje o sudbini cijelog naroda. Stoga apstinenti, bez obzira na razloge izostanka, i nece imati moralno pravo da budu zadovoljni ili nezadovoljni stanjem kavo nas ocekuje. Dobrovoljno su to pravo poklonili - drugima.
Mirko SAGOLJ
Copyright © 1999-2000 OSLOBODJENJE Sarajevo
- Vodenjak
Klasika! Bolji smo od cetnika i ustasa! Jupiiii! Ejvala vam!maraDONa wrote:SDS je sranka pokratač fašizna i genocida i rasturanja Bosne, HDZ im se pridruzio malo kasnije (donekle sa rezervom) dok SDA nikad (bez obzira koliko su nedopustivih gresaka imali) nije bila fašističa stranka (u po najteže ratne 93. godine u opkoljenom sarajevu je izlazila liberalna štampa, dani)
- Fair Life
... i od Crvenih Kmera.Vodenjak wrote:Klasika! Bolji smo od cetnika i ustasa! Jupiiii! Ejvala vam!maraDONa wrote:SDS je sranka pokratač fašizna i genocida i rasturanja Bosne, HDZ im se pridruzio malo kasnije (donekle sa rezervom) dok SDA nikad (bez obzira koliko su nedopustivih gresaka imali) nije bila fašističa stranka (u po najteže ratne 93. godine u opkoljenom sarajevu je izlazila liberalna štampa, dani)
-
Prenj
U SDP-u i dalje pameti nema. Opet su biraci krivi sto su 'ruralni'.
Preneseno sa Slobodne Evrope:
Preneseno sa Slobodne Evrope:
Pobjeda Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice u Federaciji, ocjenjuju u Socijaldemokratskoj partiji, poruka je biračkog tijela da neće doći do vanrednih parlamentarnih izbora. Generalni problem u BiH, smatraju u SDP-u, je što se za partije sa nacionalnim predznakom opredjeljuju birači koji žive u ruralnim sredinama. Član Glavnog odbora stranke, Dragi Stanimirović:
“Problem, kad ga malo šire gledamo, je u ipak činjenici da imamo isto biračko tijelo u zadnjih 15 godina, koje je davalo političku podršku, prije svega, političkim partijama koje jedino svoju verifikaciju vide u stalnom pozivanju na nacionalni identitet, nacionalnu ugroženost i nacionalnu zaštitu. Meni se čini da sve dok BiH ne iskorači iz tog jednog slijepog kolosijeka u kojem nacionalisti vladaju, u kojem se samo nacionalni ili vjerski identitet doživljavaju kao bitni, BiH će imati probleme da uhvati korak u pravcu Evropske unije. I čini mi se da, koliko god vremena da prođe, glasajući za nacionalne stranke, BiH ostaje na jednom slijepom kolosijeku.”
-
svitac
Eselamu alejkum EU.“Problem, kad ga malo šire gledamo, je u ipak činjenici da imamo isto biračko tijelo u zadnjih 15 godina, koje je davalo političku podršku, prije svega, političkim partijama koje jedino svoju verifikaciju vide u stalnom pozivanju na nacionalni identitet, nacionalnu ugroženost i nacionalnu zaštitu. Meni se čini da sve dok BiH ne iskorači iz tog jednog slijepog kolosijeka u kojem nacionalisti vladaju, u kojem se samo nacionalni ili vjerski identitet doživljavaju kao bitni, BiH će imati probleme da uhvati korak u pravcu Evropske unije. I čini mi se da, koliko god vremena da prođe, glasajući za nacionalne stranke, BiH ostaje na jednom slijepom kolosijeku.”
Daj bjaaaaži ba Europo primitivko jedna
Imamo mi svoje Šačirbeye i naše arapske zemlje. LJubimo mi žarko zapad al Istok je naša budučnost iz koje se vračamo u prošlost....
-
JBL
svitac wrote:Eselamu alejkum EU.“Problem, kad ga malo šire gledamo, je u ipak činjenici da imamo isto biračko tijelo u zadnjih 15 godina, koje je davalo političku podršku, prije svega, političkim partijama koje jedino svoju verifikaciju vide u stalnom pozivanju na nacionalni identitet, nacionalnu ugroženost i nacionalnu zaštitu. Meni se čini da sve dok BiH ne iskorači iz tog jednog slijepog kolosijeka u kojem nacionalisti vladaju, u kojem se samo nacionalni ili vjerski identitet doživljavaju kao bitni, BiH će imati probleme da uhvati korak u pravcu Evropske unije. I čini mi se da, koliko god vremena da prođe, glasajući za nacionalne stranke, BiH ostaje na jednom slijepom kolosijeku.”
Daj bjaaaaži ba Europo primitivko jedna![]()
Imamo mi svoje Šačirbeye i naše arapske zemlje. LJubimo mi žarko zapad al Istok je naša budučnost iz koje se vračamo u prošlost....
A sta ti to znas o Evropi?
O kakvom ti zapadu bolan? Guras u neki klub gdje se nebi provela cak i da te zele tamo (sto nije slucaj) - vidi slucaj Turske. Cuj to, ona bi sa ex-komunjarama na zapad da Svicarcima prodaje kifle.
Pljuvati po braci iz tamo neke "arapske zemlje" je odvratno. Dok smo trebali pomoc bili su najbolji. A sad smo "Zapad". Dok su oni ginuli za Bosnu tvoj "Zapad" je gledao kao Sarajevo gori uz veceru.
Daj idi potrazi strucnu pomoc ...
-
JBL
Proslog vikenda su u Sloveniji pobijedili desnicari. Vikend prije izbora, nekoliko clanova jedne desne slovenacke stranke posjecuje Joska Jorasa, (cuvenog slovenca koji zivi sa hrvatske strane hrvatsko-slovenacke granice - i ne priznaje da je njegova zemlja u Hrvatskoj), hrvatska policija ih hapsi i zatim protjeruje u Sloveniju.
Sve je to naravno snimala i prikazala televizija i kako se sve "slucajno" desava prije izbora, desnicari na racun svog tog marketinga dobivaju dodatne poene i pobjedjuju, prvi put nakon sto je Slovenija postala nezavisna.
Preneseno sa RFE - http://www.rferl.org/newsline/2004/09/5 ... 270904.asp
[quote="RFE"]
Prenj,
Vidim da si o Balkanu informisan koliko i o Bosni
Jos Joras zivi na slovenskoj strani granice. Ima cak i slovensku dozvolu za taj put (uradjen u njegovoj reziji).
Sve je to naravno snimala i prikazala televizija i kako se sve "slucajno" desava prije izbora, desnicari na racun svog tog marketinga dobivaju dodatne poene i pobjedjuju, prvi put nakon sto je Slovenija postala nezavisna.
Preneseno sa RFE - http://www.rferl.org/newsline/2004/09/5 ... 270904.asp
[quote="RFE"]
Prenj,
Vidim da si o Balkanu informisan koliko i o Bosni
-
dinash
JBL ... nisi bash upravu. josko je na sluzbeno slovenackom ali prakticno hrvatskom terenu. dugacka prica ... slovenci i hrvati imaju bruku slicnih granicnih problema ...
drugo ... SLS (koji je orkestrirao cijelu saradu - sadjenje lipe i tako to) ipak nije profitirao puno cijelom epizodom. problematicnije su bile reakcije "ljevicara" LDSovaca koji su kao prijetili prekidanjem podrske hrvackom ulasku u EU ... whatever ...
nego ... ne pratim debatu od 6te strane ... moze l' mi neko objasniti kakve veze imaju slovenci sa BH izborima?
drugo ... SLS (koji je orkestrirao cijelu saradu - sadjenje lipe i tako to) ipak nije profitirao puno cijelom epizodom. problematicnije su bile reakcije "ljevicara" LDSovaca koji su kao prijetili prekidanjem podrske hrvackom ulasku u EU ... whatever ...
nego ... ne pratim debatu od 6te strane ... moze l' mi neko objasniti kakve veze imaju slovenci sa BH izborima?
-
Prenj
Jeste u Bosnu je doslo par hiljada dobrovoljaca sa raznim motivima. Neki su iskreno dosli u Bosnu da pomognu i svaka im cast, drugi su bili tu zbog raznih mutnih stvari, sjetimo se pljacke pumpe u Zenici i ubistva policajca, koju su dvojica 'brace koja su dosla da pomognu' ucinili.JBL wrote: Pljuvati po braci iz tamo neke "arapske zemlje" je odvratno. Dok smo trebali pomoc bili su najbolji. A sad smo "Zapad". Dok su oni ginuli za Bosnu tvoj "Zapad" je gledao kao Sarajevo gori uz veceru.
I zbog tih par hiljada dobrovoljaca smo sad na svakoj crnoj teroristickoj listi svijeta.
Da li su oni promijenili tok rata? Nisu.
Promijenila ga je bosanska sirotinja koja je svakodnevno ginula po linijama vodjena 'izvanrednim' generalima (cast izuzecima).
Da, Arapi jesu dali gomilu novca, Alija jednom rece da je odbrana Bosne kostala 10 000 000 000 dolara. Gdje su te pare zavrsile?
Jesi li bio na liniji? Kakvo ste oruzje imali? Da li ste imali artiljeriju, tenkove, bilo sta kupljeno tim parama?
Moja je jedinica za tri PAT-a u posjedu, imala 90% trajanja rata cetrdeset granata po topu. To se ispuca sa dva pritiska na pedalu.
Doduse, ovih dana ce nesto malo od tih arapskih para biti potroseno za gradnju Cengicevog Business Centra na mjestu Sarajke. Zivio nama oslobodilac!
Istina, zapad jeste dopustio nedopustivo.
Ali, ko je zaustavio cetnike u avgustu 1993.?
Ko je zavrsio rat u septembru 1995.?
Nije dosla ni iranska mornarica niti arapska konjica.
- Fair Life
Nema, nema... UH !!kame wrote:Lisac, to sto Prenj prica je glupost.
To sto se ljudi ne vracaju na svoje nema veze sa SDA. Ja ne vidim vezu. Fakat je da ljudi ne zele da se vrate. I to treba razumjeti.
Jer ko ce se pametan vratiti u Rogaticu, Focu, Visegrad, Rudo, Gacko, Nevesinje, Ljubinje, Bilecu, ako ima mogucnost izbora.
Jednom rjecju niko!
To nema veze s inzinjeringom SDA...
DANI, broj 381, 30.09.2004. wrote:Zabranjeno glasati
Za predstojeće lokalne izbore u BiH iz dijaspore prijavilo se jedva nekoliko hiljada glasača. Iako Izborna komisija ima podatke glasača u inostranstvu, oni su se i ove godine morali ponovo registrirati i to najkasnije do 17. juna 2004. Uz obrazac bilo je potrebno dostaviti i kopiju nekog identifikacijskog dokumenta sa fotografijom.
Porodica Bradarić, koja je izbjegla iz Foče 1992. i sada živi u Njemačkoj, ispoštovala je kompletnu proceduru i na jednom papiru A4 formata su Kemo i njegova supruga Mevlida poslali kopije pasoša. Međutim, početkom septembra, Kemo dobija dokumentaciju za glasanje, ali ne i Mevlida. Čekala je nekoliko dana i onda nazvala da bi joj u nadležnom uredu rekli da ona ne može glasati jer nije poslala svoj identifikacioni dokument!?
Uzalud su bila sva objašnjenja porodice Bradarić da su kopije pasoša bile na istom papiru i da ako je došao jedan, morao je i drugi, Mevlidi je onemogućeno da glasa. Uvidjevši da nema nikakve koristi od objašnjenja, Mevlida je odlučila da dođe u Foču i glasa na licu mjesta, ali rečeno joj je: "Ne može. U Foči mogu glasati samo oni koji tamo sad žive. Čak i ako su došli iz drugih država, ali vi ne"!? (DŽ.K.D.)