Na Otoci ostavljeni kucici

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ajsela

#51 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Da pokusamo sa novim gradonacelnikom? - samo prijedlog
to sam ja

#52 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by to sam ja »

ajsela wrote:Da pokusamo sa novim gradonacelnikom? - samo prijedlog
Treba sve pokusati!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#53 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by mIRCerka »

ajsela wrote:Da pokusamo sa novim gradonacelnikom? - samo prijedlog
hajmo parafrazirati...da USPIJEMO sa novim...meni je svaki pokusaj sem Lakinog postao mrzak...
barby02

#54 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by barby02 »

Kad smo vec kod pjesama, Hari je davno otpjevao:

Pokusaj bar malo da me volis
I to niko ne mora da zna
Pokusaj bar malo da me volis
I sa malo bicu sretan ja

Ovo danas i vazi samo za zivotinje u ovom cirkusu od kupleraja. . . a Pesta je nekad imala dobre kupleraje :D
csejla

#55 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

Baby wrote:Ne vjerujem da ljubitelj životinja može reći neka krepaju..A ako je pak već rekao onda ta osoba nije ljubitelj životinja...
I mi nemamo nikakva udruženja za zaštitu životinja..niti imamo prijatelje životinja...To svi kažu sos za životinje u sarajevu..Ma šipak Sos da je sos životinje bi se spaašavale,a ne bi se govorilo neka krepa šta ja mogu...
,Moje mišljenje je takvo...Žao mi je ako sam nekog uvrijedila...
Slazem se u potpunosti sa tobom.
caes

#56 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by caes »

Jel iko zvao hayat ?
Hoce li iko postaviti informacije o tom idiotu ?

Ne znam sto sutite o tim stvarima, raspravljate se o nekim udruzenjima koja ocito mogu da urade malo odnosno nista po pitanju masakriranja kucica i zivotinja.

I koja je to ulica na Otoci?

Dajte te informacije, treba uslikati zgradu i skolu u koju idu ta djeca pa sve lijepo da posaljemo na hayat, oni bi bar trebali da to objave.
Ili generalno, treba javiti i pisanim medijima, ne vjerujem da ce biti ravnodusni.
to sam ja

#57 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by to sam ja »

caes wrote:Jel iko zvao hayat ?

Ne znam sto sutite o tim stvarima, raspravljate se o nekim udruzenjima koja ocito mogu da urade malo odnosno nista po pitanju masakriranja kucica i zivotinja.

Dajte te informacije, treba uslikati zgradu i skolu u koju idu ta djeca pa sve lijepo da posaljemo na hayat, oni bi bar trebali da to objave.
Ili generalno, treba javiti i pisanim medijima, ne vjerujem da ce biti ravnodusni.
Ma uostalom neka ide u medije
csejla

#58 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

caes wrote:Jel iko zvao hayat ?

Da znam prezime Vedrana vjerovatno bi ga odmah postavila. A mjesto gdje su pronadjeni je neko tako zvano Crno igraliste na Otoci, preko puta Merkura ulica. Ne znam koja je tacno, ali ako te bas zanima mozemo te odvesti do tamo. Amela je juce isla da pokusa naci presotale psice, medjutim oni su zabaceni iza zidica i nemoguce je noramlno doci do njih. :( Kako mi je Amela rekla, bila je i ona djevojka Belma sto ih je nosila u SOS. Kaze da je zvala neka djevojka i da joj je prijetila. Rekla joj je zvati policiju, i da ce platiti kaznu od 500-5000KM. Djevojka se nije predstavila!!!! Uzas! Treba poskidati broj curice sa interneta pod hitno!!!
ajsela

#59 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Pogresno je zvati tu Belmu i prijetiti joj jer je djevojka 4 puta isla u SOS i kod Melite da se kucici pokusaju spasiti, nije ih ona maltretirala, udara i sl vec je pokusala pomoci koliko je mogla. Zato nema potrebe nju zvati jer onda nece htjeti vise nista reci vezano za ovaj slucaj ako bude trebalo policiji ili soc.sluzbi, medijima itd
mIRCerka

#60 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by mIRCerka »

ajsela wrote:Pogresno je zvati tu Belmu i prijetiti joj jer je djevojka 4 puta isla u SOS i kod Melite da se kucici pokusaju spasiti, nije ih ona maltretirala, udara i sl vec je pokusala pomoci koliko je mogla. Zato nema potrebe nju zvati jer onda nece htjeti vise nista reci vezano za ovaj slucaj ako bude trebalo policiji ili soc.sluzbi, medijima itd
Belmi treba javiti da prijetnje prijavi i policiji i BH telekomu, cak i ako je zove neko sa sakrivenog broja, telekom ima opciju identifikacije tog broja, a onda tu sto je zivka tuziti za prijetnje.
csejla

#61 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

mIRCerka wrote:
ajsela wrote:Pogresno je zvati tu Belmu i prijetiti joj jer je djevojka 4 puta isla u SOS i kod Melite da se kucici pokusaju spasiti, nije ih ona maltretirala, udara i sl vec je pokusala pomoci koliko je mogla. Zato nema potrebe nju zvati jer onda nece htjeti vise nista reci vezano za ovaj slucaj ako bude trebalo policiji ili soc.sluzbi, medijima itd
Belmi treba javiti da prijetnje prijavi i policiji i BH telekomu, cak i ako je zove neko sa sakrivenog broja, telekom ima opciju identifikacije tog broja, a onda tu sto je zivka tuziti za prijetnje.
Belma je djete od 15 godina, dovoljno je pomogla koliko je mogla. Koga da ona tuzi! Mama joj je bila sa nama onaj dan i zena bukvalno ne zeli da ima veze sa policijom, cak je Belmu napadala sto se petlja u to sve jer je zenu strah. Belma kao maloljetna ne moze nista.
mIRCerka

#62 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by mIRCerka »

csejla wrote:
mIRCerka wrote:
Belma je djete od 15 godina, dovoljno je pomogla koliko je mogla. Koga da ona tuzi! Mama joj je bila sa nama onaj dan i zena bukvalno ne zeli da ima veze sa policijom, cak je Belmu napadala sto se petlja u to sve jer je zenu strah. Belma kao maloljetna ne moze nista.
Belma moze prijaviti bh telekomu PRIJETNJE koje joj neko upucuje.
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... avanja.pdf
ajsela

#63 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Belma je djete od 15 godina, dovoljno je pomogla koliko je mogla. Koga da ona tuzi! Mama joj je bila sa nama onaj dan i zena bukvalno ne zeli da ima veze sa policijom, cak je Belmu napadala sto se petlja u to sve jer je zenu strah. Belma kao maloljetna ne moze nista.[/quote]
Belma moze prijaviti bh telekomu PRIJETNJE koje joj neko upucuje.
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... avanja.pdf[/quote]

Ne moze Belma nista jer joj mama ne da da se vise uopste mjesa u ovo, i nema potrebe da je ljudi sa foruma zovu jer ona nije nista lose ucinila ovim cukama
csejla

#64 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

Evo Amela je juce slikala mjesto gdje su perostale 2 cukice, ostalih 4 nigdje nema :(

Image

Nazalost nije mogla da ih izvuce odavde :( Pokusat cemo nesto skontat!
mIRCerka

#65 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by mIRCerka »

ajsela wrote: Ne moze Belma nista jer joj mama ne da da se vise uopste mjesa u ovo, i nema potrebe da je ljudi sa foruma zovu jer ona nije nista lose ucinila ovim cukama
Odakle ti to da je zove neko s foruma?
ajsela

#66 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Mislim na forum animalos jer samo tamo ima broj njenog mobitela
Phia

#67 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by Phia »

Tri kučića sa Otoke su ipak preživjela!Tarik kod kog su bili ih je dao Sejli a ona drugoj djevojci na čuvanje.Sada su na sigurnom i dobiće mlijeko za bebe. Nadam se da će se uskoro naći udomitelji.Šejla javi nam kako su mališani i uslikaj ih obavezno!
Cholina_Lokica

#68 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by Cholina_Lokica »

dajte mi podatke tog malog, pa da vidite kako mu nikad vise u zivotu nece pasti na pamet da pogleda poprijeko neku zivotinju a ne da joj nesto uradi... ne bi bio prvi koje je naglo promjenio ponasanje...
csejla

#69 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

Cukice su super :) Trenutno su kod Amele. Bili smo veceras i kod veterinara i dobili smo sve sto je potrebno ;) Imaju oko 25 dana, ali vec hodamo :)) Veterinar je dao upute i za hranjene. I samo mala ispravka nisu bili kod tog djecaka/momka Tarika, on je predpostavljam pazio na njih, bili su iza auto praonice Slon. Slikice cu pokusati sutra ubaciti. :D
ajsela

#70 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Dile wrote:dajte mi podatke tog malog, pa da vidite kako mu nikad vise u zivotu nece pasti na pamet da pogleda poprijeko neku zivotinju a ne da joj nesto uradi... ne bi bio prvi koje je naglo promjenio ponasanje...
Nemamo podatke, znamo samo da se malac zove Vedran a ja ti mogu objasniti gdje se nalazi to igraliste odakle je sutao cuke
amelino

#71 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by amelino »

Kucici jos nisu najbolje, ali napreduju. Na dijetalnoj su ishrani po preporuci veterinara - kuham im rizu i pileca prsa bez koze i piju vodu. Stari su oko 25dana.

Veseli su, maze su velike..prave bebe :)

Hajd sad posto su spaseni, da se svi udruzimo da im nadjemo udomitelja..Kod mene su privremeno, ali ja imam kunice koji slobodno zive u stanu i to ce uskoro biti haos:)

Stvarno je hitno, bar novi privremeni smjestaj da im nadjemo od utorka, srijede ako ne supijemo stalni...Molim Vas!

Ko je zainteresovan neka se javi na PP da se dogovorimo :)
csejla

#72 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by csejla »

Mislim da smo svi sa olakšanjem ovo dočekali, da je barem troje od osam kucia preživjelo.

Ipak, ovo nije kraj priče! Imamo 5 dana da ih udomimo zato Vas koji ste u mogucnosti molim da ih prihvatite barem privremeno, znači tražimo tri doma!

Sve je moguće ako nam je uistinu stalo! Oni sami ne mogu se boriti!

Image
Image
Image
Image
Image
eglantina

#73 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by eglantina »

ImageImage
ImageImage
ImageImage
mIRCerka

#74 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by mIRCerka »

Ovo su predivne vijesti.
ajsela

#75 Re: Na Otoci ostavljeni kucici

Post by ajsela »

Da, ipak smo ih uspjeli naci i skloniti! Cukice su predivne, imaju 25 dana otprilike, 2 curice i 1 decko :)
Post Reply