Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#51 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by ljubav_aha »

Dile wrote:@ljubav

pa dobro ima nas svakakvih :D samo kazem, da se momak beze ne zalijece da konta da nest nije uredu, a cura samo ne voli pricat na telefon :D ili nema naviku da zove, ja nije da ne volim, nego samo nemam naviku da zovem bilo koga...
pa iskreno receno,nije u pitanju bilo ko,prije svega nemam na mobitelu listu imena pod "bilo ko"kategorijom,zovem one koju su samo na listi
Cholina_Lokica

#52 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Cholina_Lokica »

sad filozofiras.... kad kazem bilo podrazumjevam sve u imeniku... znaci nije kategorija bilo ko, u smislu neko nebitan, nego u smislu da ne zovem ljude inace...
ljubav_aha

#53 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by ljubav_aha »

Dile wrote:sad filozofiras.... kad kazem bilo podrazumjevam sve u imeniku... znaci nije kategorija bilo ko, u smislu neko nebitan, nego u smislu da ne zovem ljude inace...
nema veze sa filozofijom :) desila se obostrana dvosmislenost
Lesli Eldridž

#54 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Lesli Eldridž »

eyesburn wrote:evo ovako, na početku da kažem da me zanimaju, uglavnom, mišljenja djevojaka u vezi situacije koju ću sad ukratko izložiti:

već otprilike dvije sedmice sam u vezi s jednom djevojkom... cura je fina, kad smo skupa sve je stvarno ekstra i super se provodimo i što se toga tiče nemam nikakvih zamjerki... međutim, u ovih 15-tak dana koliko smo zajedno, jedna stvar je počela da mi smeta i polako me hladi od nje... naime, većinom sam ja taj koji inicira kontakt, zovem na izlaske i tako to... a i kad se ona prva javi, to obično bude preko sms poruke... za ovo vrijeme što smo skupa samo me jednom nazvala... znam da smo još na početku i da se tek upoznajemo, ali mene već to polako počinje da nervira i pitanje je dana kad će mi dosaditi... e sad me zanima šta vi cure mislite o tome, kako vi te stvari postavljate i šta savjetujete? da li sam prerano upalio alarm? :)... nisam imao baš ovakvih situacija u prošlosti s drugim djevojkama ali znam da ako se nastavi ovako, meni će sve to skupa dosaditi... a glupo mi je nekako da joj skrećem pažnju na to, jer po meni je to nešto što treba da je instiktivno...

u suštini, dilema mi je da li sačekati još neko vrijeme da vidim da li će se to promijeniti ili da što prije jednostavno zaključim da "to nije to"?

unaprijed zahvaljujem!
Jarane polako, ne brzaj. To je još uvijek samo druženje. Za ozbiljnu vezu ti treba puno više vremena. Nešto slično se dešavalo i meni ranije. Ne znam kojih ste godina, ali zaključujem da ste vrlo mladi. U jednoj mojoj vezi je na početku isto tako bilo. Bio sam strpljiv, beskrajno strpljiv kako to samo ninđe mogu biti.
burek_in_space

#55 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by burek_in_space »

Lesli Eldridž wrote:Jarane polako, ne brzaj. To je još uvijek samo druženje. Za ozbiljnu vezu ti treba puno više vremena. Nešto slično se dešavalo i meni ranije. Ne znam kojih ste godina, ali zaključujem da ste vrlo mladi. U jednoj mojoj vezi je na početku isto tako bilo. Bio sam strpljiv, beskrajno strpljiv kako to samo ninđe mogu biti.
...a kad sam je onda nuncakama zavalio sjooooo! :mrgreen: :lol: :lol:
Dupli_skalp

#56 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

ljudi, najiskrenije vam hvala svima na savjetima i mišljenjima... ima jako puno komentara, tako da neću imati vremena svima da odgovorim, ali ću u nekoliko crta samo neke stvari razjasniti :):

- nisam otvorio topic da bi mi neko od vas "riješio problem", kao što je neko napisao, nego čisto da pročitam razmišljanja nepoznatih ljudi (prijatelji često previše subjektivno gledaju na to)

- nikoga nisam upoređivao ni sa kim, to mi ni na kraj pameti nije palo, čisto sam spomenuo prošla iskustva iz razloga jer mi je ova situacija nešto sasvim novo i nepoznato

- nekolicina vas nije razumjela poentu, ne smeta meni toliko što se ona javi putem sms-a (mada smatram da nije sasvim okej, ali hajde zanemarit ću to), nego što se obično javi tek nakon što se ja prvi javim, dakle kao odgovor na moje javljanje... tek ako se ja namjerno ne javim naprimjer dva dana nikako, onda se ona sjeti da se javi, i to naravno putem sms-a :)

- nije u finansijskim poteškoćama

- ne volim igrice u vezi, barem ne ove vrste, neke sitne mogu proći :), mada više nisam u godinama da dugo traju

- kao nastavak na prethodnu crticu, neko je imao zaključak da sam "vrlo mlad" - a ustvari u zadnjim sam godinama treće životne decenije i nisam obavezan da trpim ničije (mladalačke) hirove, a ona je mlađa od mene ;-)

- uglavnom, znam šta mi je činiti za dalje

- i zadnja crtica - još smo (zasad) skupa :D

pozdrav svima!
metal_rules_cura

#57 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by metal_rules_cura »

Onda otvoreno popricaj sa njom o tome. Ukoliko te ne bude mogla razumijeti onda niste na istim talasnim duzinama.
elmica;)

#58 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by elmica;) »

Nikada, ali bas nikada sadasnju djevojku ne uporedjuj s bivsima.. bilo to u lijepom ili pogrdnom kontekstu.. sadasnja i bivsa nikada ne idu u jedan tekst... u jednu recenicu ;-)

Imas pravo sto si vec alarmirao.. vjerovatno ti sva ta situacija ostavlja utisak da zalud gubis vrijeme s njom, mozda to doista jeste tako... Koliko god veze duga ili kratka bila, oboje treba da se bore za njen opstanak... Stoga savjetujem ti jedan ozbiljniji razz s njom, ako to ne upali bjezi dok nije kasno...
StaTeBriga

#59 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by StaTeBriga »

Eh imam iskustva u ovome i to dobrog iskustva. Raskinula sam sa momkom sinoc upravo zbog toga, sto sam ocekivala da ce se promijeniti jer mi je na pocetku nesto smetalo..prosla je godina, iz dana u dan je isti, nista se ne mjenja, samo obecaje, prica..a nista ne cini za to :-) Samo sam bla bla slusala od njega, zato sam ga i ostavila i ne pada mi na pamet vise da se pomirim sa njim. Kome nesto na pocetku u vezi smeta, odmah nek' raskida! Tesko se covjek mjenja..i ako to zeli, tesko je! Zato cure moje, pocetak - bezze, odmah - kraj! Moje misljenje. 8) :)
nica84

#60 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by nica84 »

I sta bi, jesi l' razgovarao s nom? Iskreno, za ljubav je potrebno dvoje, malo je jedno a suvisno troje:)
_tulumba_

#61 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by _tulumba_ »

Ja sam imao skoro identican "problem". Sto se kaze lomio se oko cure, al' fakat, a ona nekako hladna..(bar sam imao dojam da je takva kad nije pored mene :D )..I hajd, znao sam da nije do fin. situacije, da si moze priustiti poziv i to sve...I jedne prilike ja beze kroz pricu to spomenem (kao slucajno) i na kraju kazem da mi smeta malo to( u smislu, ne mogu ni ja gorjeti do vijeka :-) )..Htio sam da znam do cega je? Kaze ona: Drago mi je da mi kazes sta ti smeta, (kao, kad joj kazem sta mi smeta, to znaci da je meni stalo i da se trudim da to popravim, ispravim a sto je njoj naravno drago jer onda zna kako da se i ona trudi)...I osjetio sam nakon toga, cesce pozivi i poruke...Doduse, vjerujem da to nije bila bas njena volja tako da je ona sad, bivsa :D ..

Nego drug, moje misljenje je da bi ti nju trebao pitati u cemu je problem, lagano razgovor, opusteno...Pusti to, ona tebe upoznaje i ona ovo...Ako te upoznaje, onda neka i sama nekad pokaze zelju da te upozna, poziv i poruka...Ako joj je imalo stalo (nemoj sad ocekivati previse, ipak je to neki pocetak), reci ce ti u cemu je "problem"..Zasto bi gubio vrijeme i trcao za nekom koja ne vrijedi tvoje paznje? Ako ona ocekuje uvijek od tebe da prvi iniciras sastanak, izlazak, i da je ti uvijek zoves i napominjes "haloo ja sam tuuu", onda buraz tu sigurno nesto ne stima...Ako ti iskreno kaze da te mozda ne moze zvati, mozda zbog fin. situacije, to je vec drugas stvar..Ugl, moje misljenje, razgovaraj sa njom, niko ti nece bolje razjasniti do ona sama. (osim ako nije iskrena...)
Sretno!
Cholina_Lokica

#62 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Cholina_Lokica »

nica84 wrote:I sta bi, jesi l' razgovarao s nom? Iskreno, za ljubav je potrebno dvoje, malo je jedno a suvisno troje:)
a cetvero taman :lol: :lol: :lol:
Dupli_skalp

#63 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

nica84 wrote:I sta bi, jesi l' razgovarao s nom? Iskreno, za ljubav je potrebno dvoje, malo je jedno a suvisno troje:)
nisam, jer se situacija sama od sebe počela popravljati... ja mislim da je to jedini način... ako to samo od sebe ne ide, ne može tu razgovor puno pomoći :)... odnosno, možda može kratkoročno, ali dugoročno mislim da ne...
Dupli_skalp

#64 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

StaTeBriga wrote:Eh imam iskustva u ovome i to dobrog iskustva. Raskinula sam sa momkom sinoc upravo zbog toga, sto sam ocekivala da ce se promijeniti jer mi je na pocetku nesto smetalo..prosla je godina, iz dana u dan je isti, nista se ne mjenja, samo obecaje, prica..a nista ne cini za to :-) Samo sam bla bla slusala od njega, zato sam ga i ostavila i ne pada mi na pamet vise da se pomirim sa njim. Kome nesto na pocetku u vezi smeta, odmah nek' raskida! Tesko se covjek mjenja..i ako to zeli, tesko je! Zato cure moje, pocetak - bezze, odmah - kraj! Moje misljenje. 8) :)
ti si još pod utiskom raskida, sačekaj da prenoći, nikada ne valja trčati pred rudo :)
Dupli_skalp

#65 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

_tulumba_ wrote:Ja sam imao skoro identican "problem". Sto se kaze lomio se oko cure, al' fakat, a ona nekako hladna..(bar sam imao dojam da je takva kad nije pored mene :D )..I hajd, znao sam da nije do fin. situacije, da si moze priustiti poziv i to sve...I jedne prilike ja beze kroz pricu to spomenem (kao slucajno) i na kraju kazem da mi smeta malo to( u smislu, ne mogu ni ja gorjeti do vijeka :-) )..Htio sam da znam do cega je? Kaze ona: Drago mi je da mi kazes sta ti smeta, (kao, kad joj kazem sta mi smeta, to znaci da je meni stalo i da se trudim da to popravim, ispravim a sto je njoj naravno drago jer onda zna kako da se i ona trudi)...I osjetio sam nakon toga, cesce pozivi i poruke...Doduse, vjerujem da to nije bila bas njena volja tako da je ona sad, bivsa :D ..
pa naravno da je to tako, to je sasvim jasno, pristala je samo da bi ti ugodila, a ne što je osjećala da treba... žao mi je što ti se tako završilo prijatelju, jeli i to bio jedan od razloga prekida ili...?
_tulumba_

#66 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by _tulumba_ »

eyesburn wrote:
_tulumba_ wrote:Ja sam imao skoro identican "problem". Sto se kaze lomio se oko cure, al' fakat, a ona nekako hladna..(bar sam imao dojam da je takva kad nije pored mene :D )..I hajd, znao sam da nije do fin. situacije, da si moze priustiti poziv i to sve...I jedne prilike ja beze kroz pricu to spomenem (kao slucajno) i na kraju kazem da mi smeta malo to( u smislu, ne mogu ni ja gorjeti do vijeka :-) )..Htio sam da znam do cega je? Kaze ona: Drago mi je da mi kazes sta ti smeta, (kao, kad joj kazem sta mi smeta, to znaci da je meni stalo i da se trudim da to popravim, ispravim a sto je njoj naravno drago jer onda zna kako da se i ona trudi)...I osjetio sam nakon toga, cesce pozivi i poruke...Doduse, vjerujem da to nije bila bas njena volja tako da je ona sad, bivsa :D ..
pa naravno da je to tako, to je sasvim jasno, pristala je samo da bi ti ugodila, a ne što je osjećala da treba... žao mi je što ti se tako završilo prijatelju, jeli i to bio jedan od razloga prekida ili...?
Moguce da je pristala da bi mi ugodila, ali sigurno nije bila iskrena, jer mi je tad kad sam joj rekao da mi to smeta sama priznala da se ona bojala da ne pocne pretjerivati tj. da ne pocne da me smara pozivima i porukama..Ja sam rekao, i to kad bi mi zasmetalo, sigurno ce znati da mi smeta...Tako da je postala slobodnija..Sto je bilo ok naravno..
A to nije bio razlog, neke druge stvari su u pitanju...d(r)uga prica...

Drago mi je da ste zajedno, sretno i u buducnosti! :)
MoHiKaNaC

#67 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by MoHiKaNaC »

Steta sto se tema vrti samo oko jednog problema, tj. situacije koja se desava pokretacu teme. Bila bi, cini mi se, poprilicno interesantna ako bi se o njoj govorilo onako u stilu da svako iznese svoja iskustva i nacin na koji je rijesavao situaciju u kojoj bi se nasao.

A pokretacu teme bih preporucio ''razgovor''. To je uvijek najbolja terapija. Sve ostalo ce ostati na nagadjanjima i nekim nedorecenim zeljama i nadanjima...
Dupli_skalp

#68 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

MoHiKaNaC wrote:Steta sto se tema vrti samo oko jednog problema, tj. situacije koja se desava pokretacu teme. Bila bi, cini mi se, poprilicno interesantna ako bi se o njoj govorilo onako u stilu da svako iznese svoja iskustva i nacin na koji je rijesavao situaciju u kojoj bi se nasao.
nemam ništa protiv :wink:
mentol girl

#69 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by mentol girl »

A joj... Kao da sebe gledam, na pocetku moje veze. koja je sada, hvala Bogu usla u 3.godinu :-) , bilo je poput ovoga, sms OK, ali poziv kao da me neko davi, kada progovorim :-D ..čudno, znam ;).. Pa bilo je situacija, na kafi budem, pa dam drugarici mobitel da se javi i da kaze da sam u WC-u i sl...ali s vremenom to prodje vjeruj mi, sada me od fixnog i mob.ne moze niko odvojiti :lol: ;)
Mr.Lee

#70 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Mr.Lee »

Op3r4t0r wrote:odjebi je, ne svidjas joj se vjeruj mi
Bojim se da je 90% ovo u pitanju. Nemoj sebi dozvolit da je ti stalno zoves. Igraj malo njenu igru. :wink:
mentol girl

#71 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by mentol girl »

Mr.Lee wrote:
Op3r4t0r wrote:odjebi je, ne svidjas joj se vjeruj mi
Bojim se da je 90% ovo u pitanju. Nemoj sebi dozvolit da je ti stalno zoves. Igraj malo njenu igru. :wink:

Ma te igre su gubljenje vremena, zivot je jedan iskoristi ga, treba se boriti ako ti je stalo do neke osobe i ako si siguran u to, a razmiljati da li cu je ja prvi nazvati ili ne jooooj to me smori, meni ako je gušt da ja nekoga cimnem, posaljem sms ja cu to odmah uraditi, ali dok ti budes razmisljao o tome to moze samo otici duboko...A moj savjet je da razgovorom rijesite sve, jer kako se postavis na pocetku tako ti je, krenuvsi i od tih malih sitnica..Kaži šta tebi smeta kod nje, neka i ona tebi kaže, tako ćete lakše riješiti problem, a ne ovako do sutra mozemo ovdje razglabati šta bi bilo kad' bi bilo..
caes

#72 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by caes »

nisam citala druge odgovore,
ukratko,
sve sto te zanima - pitas
sve sto ti smeta - kazes.

prosto ko pasulj.
sinus

#73 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by sinus »

I šta je bilo na kraju? Jesu li se uzeli?
Rauber

#74 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Rauber »

Razgovor !
Sve se rjesava razgovorom, nista cekanje "dok samo ne dodje na svoje" a do tad ti jedes svoje zivce...
Nametni joj temu,sta te briga,reci joj sta ti se ne svidja kod nje , vidi sta ona ima reci na to.
A sto se tice nejzinog ponasanja, realno cini mi se da joj i nisi previse drag, ne kazem ja da njoj nije lijepo s tobom ali cini mi se da nema tu neke zaljubljenosti cim se nije u stanju prva javiti, potencirati da se vidite...
Suhveli je to meni pravo :)
dr.Gonzo

#75 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by dr.Gonzo »

Ako imas nesto zauzvrat (sex, sta drugo :D ) onda se igra moze nastaviti. U suprotnom, ja bih testirao vezu... primjenom njenih metoda :-)
Post Reply