Kad vec neko spominje raspremanje ormara i pronalazak mercatorovog kataloga iz 2003,evo i ja sam nasao nesto zanimljivo kod sebe,ali nije iz 2003
Dnevni Avaz,naslovna strana:datum 17.10.2008
Slika Ljevice Radivojevica i naslov:Pojeftinjuju hrana i gorivo
Fedralna vlada najavila ODLUCNE MJERE.Prvi efekti snizenja cijena za 10% ocekuju se za 15 dana nakon donosenja vladine odluke
Nakon sastanka sa kantonalnim ministrima i predstavnicima Prviredne komore i Uprave za inspekcijske poslove FBIH-a,Radivojevic je kazao "da se vise nema sta cekati"
Ova odluka,kako je receno,pokrenut ce "LAVINU MJERA KOJE CE PODUZETI KANTONALNE VLADE I INSPEKCIJSKI ORGANI"
Rezultate "akcije" svi znamo.Cijene iste,a ponegdje i vise.Plate federalaca,parlamentarac i ostalih supaka su skocile u rasponu od 20 do nevjerovatnih 100 posto
I naravno nikom nista.Ova ljevica se negdje sakrila i zoba ove plate sto ih je dobio za svoj nerad.
Ma mi smo narod za pozelit
Edit:Jos zaboravih na ove sto i dalje potenciraju da sekupuje uvozno mlijeko.Mene samo zanima kako se zovu ti koji potenciraju kupovinu uvoznog mlijeka.I jos nesto,ne mogu samo shvatiti kako neko moze pored onakvog zenickog jogurta,ne kupovati,nego piti dukatov jogurt ili bilo koji uvozni.Pa zenicki jogurt je vjerovatno najbolji ne samo u BIH-a,nego u regionu i onda otici kupiti onaj dukatov koji na sve lici,ali na jogurt ne lici.Takodjer dobar je i onaj maglajski ili tesanjski,ne znam ni ja ciji je.Neko je spomenuo je kupovao zenicki jogurt koji nije valja.Pa to je samo do skladistenja i ni do cega drugog.Eh sad koji su razlozi takvog "skladistenja",to je vec sad druga prica.Moze biti i akcija konkurancije i to je vrlo vjerovatno.
Takav slucaj sam ja imao sa kupovinom poljoradovog domaceg kajmaka.Ubjedljivo najbolji domaci kajamak u drzavi,ali u konzumu ga nisu dobro skladistili.Zbog cega,to samo oni znaju.Dva puta sam kod njih kupio i bio je ukiseljen.Otisao sam nakon nekih desetak dana da kupim i treci put i tada sam odlucio da ako opet bude ukiseljen,da prvo odem u inspekciju i to sve lijpo prijavim,a nakon toga da nazovem POljorad i da ih o svemu obavijestim.Da znaju s kim imaju posla,jer to sve nije slucajno.Tim nacinom konzum tjera domace kupce da ne kupuju POljoradov ili neki drugi domaci kajmak,a da uzimaju neki drugi,naravno po mogucnosti konzumov ili neki treci uvozni.
Ma jednostavno,sve su to igre,igre ljudi koji su pokupovali sve nase najjace prodavnice i sad nam serviraju njihovu robu.I sad stvarno treba biti glup,nevjeovatno glup,pa otici kupiti dukatov jogurt koji recimo kosta 1,60,a ne kupiti zenicki jogurt koji je recimo 1,70.
I da jos nesto.Hrvatima su zabranili da reklamiraju kupovinu domaceg proizvoda,ali oni i dalje guraju i boli ih briga.I oni se nisu zaustavili na tome.Bosanski katolici ili hrvati u BIH-a takodjer kupuju samo hrvatske proizvode i tako guraju novac preko nase granice.I sta sad,da li i ja trebam slati svoj novac u HR ili SLO zbog 10 feninga.Tih 10 feninga(da barem samo 10 feninga) ce me prevariti onaj na pijaci na onome kantaru,pa ako ce me on zavrnuti,onda cu barem pomoci svoj narod i svoju drzavu sa onih 10 extra feninga,pa ce u dogledno vrijeme kad osvoje trziste i razviju marku i proizvod i oni moci spustiti cijenu i tako cu dobiti puno toga.Eto,to je to i zaboli me znate koja stvar ako neko ima nesto protiv ovog mog posta