internet bankarstvo - rajfajzen
Moderator: anex
-
Chayna
#51 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ima provizije, ne znam kako ti prije nije bilo, uvijek imas proviziju kad plaćaš račune, jedino je čini mi se niža provizija ako je taj račun u banci, sve zavisi gdje ta firma ima račun (probaj platiti telekom u banci, pa ćeš vidjeti)
Preko interneta je jedino ta provizija duplo manja.
A druga je skroz stvar kad ti nekom prebacuješ sa svog računa novac, znači kad to nije pravno lice, e tad ne uzimaju nikakvu proviziju (naravno ako taj neko ima račun u istoj banci).
Preko interneta je jedino ta provizija duplo manja.
A druga je skroz stvar kad ti nekom prebacuješ sa svog računa novac, znači kad to nije pravno lice, e tad ne uzimaju nikakvu proviziju (naravno ako taj neko ima račun u istoj banci).
-
ja1977
#52 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Juce sam se prikljuci na iRBBinternet bankarstvo.
Nije mi jasno kako vidjeti pregled transkacija koje su obavljene u bankama ili na bankomatima.
Sva stanja pokaze OK, ali kada trzim promet po racunu ne pokazuje nista osim naloga pravljenih u aplikaciji, dakle nema kada i gdje je potrosen novac???
U cemu je caka??
U Unicredit to radi bez problema
Nije mi jasno kako vidjeti pregled transkacija koje su obavljene u bankama ili na bankomatima.
Sva stanja pokaze OK, ali kada trzim promet po racunu ne pokazuje nista osim naloga pravljenih u aplikaciji, dakle nema kada i gdje je potrosen novac???
U cemu je caka??
U Unicredit to radi bez problema
- Skyfox
#53 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Neznam, moram provjeriti na starim izvodima, koliko se sjecam kad sam aplicirao za tu uslugu rekose mi da nema provizije...Chayna wrote:Ima provizije, ne znam kako ti prije nije bilo, uvijek imas proviziju kad plaćaš račune, jedino je čini mi se niža provizija ako je taj račun u banci
-
Chayna
#54 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ne znam stvarno, meni piše u tarifama koje sam dobila kad sam internet bankarstvo, imaš na njihovoj stranici isti dokument, al znam kad god sam plaćala račune mimo poslovnica tih firmi (mimo pošte, elektrodistribucije) da svi uzmu neku proviziju, e sad jedino je to što se preko interneta plaća nešto manje...
U vezi pitanja iznad - listing sa računa, to nisam nikad probala preko interneta, al imaš u banci (znam da imaš kod katedrale, kod kina Radnik...) aparate u koje ubaciš karticu, odabereš mjesec i isprinta ti sve transkacije (ma ustvari to izgleda isto kao izvod, samo što možeš dobiti i za ovaj mjesec, prije izvoda
U vezi pitanja iznad - listing sa računa, to nisam nikad probala preko interneta, al imaš u banci (znam da imaš kod katedrale, kod kina Radnik...) aparate u koje ubaciš karticu, odabereš mjesec i isprinta ti sve transkacije (ma ustvari to izgleda isto kao izvod, samo što možeš dobiti i za ovaj mjesec, prije izvoda
- shuriken
#55 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
meni je rekao Raif kad sam dizao token da do kraja 2009 nema mjesecne naknade i da je cijena po transkaciji 50% niza
- hakazvaka
#56 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
niko ne zna ?hakazvaka wrote:mene zanima..
da li mogu preko Rajfajzen ili neke druge banke, ostvariti mogucnost da MENI neko online placa ?
Dakle da dobijem njihov API koji ubacim na sajt (kao kod Paypal), i prilagodim ga tako da samo proslijedi posjetioca da mu skine lovu sa kreditne i prebaci na moj racun ?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#57 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ja licno mogu online prebacivati pare (checking) i ovamo i tamo s banke na banku i nema nikakve provizije kao ni kad placam svoje racune na ovaj nacin, ukljucujuci i PayPal, te sve to moze uzeti i do 3 dana zavisno od banke, ali eto to je ovdje a dole je mozda drugacije. Jedina provizija je vezana za ako odem na drugu ATM masinu kod druge banke pa uzimam kes, ali to nikad ne radim.hakazvaka wrote:niko ne zna ?hakazvaka wrote:mene zanima..
da li mogu preko Rajfajzen ili neke druge banke, ostvariti mogucnost da MENI neko online placa ?
Dakle da dobijem njihov API koji ubacim na sajt (kao kod Paypal), i prilagodim ga tako da samo proslijedi posjetioca da mu skine lovu sa kreditne i prebaci na moj racun ?
-
cd_rom
#58 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
pitanje za one koji plaćaju račune bhtelekoma putem internet bankarstva
na računu za telefon ima i "broj računa bhline usluge", taj broj se upisuje u rubriku "poziv na broj" ?
Ili se ova rubrika ostavi prazna ?
na računu za telefon ima i "broj računa bhline usluge", taj broj se upisuje u rubriku "poziv na broj" ?
Ili se ova rubrika ostavi prazna ?
-
TheDocToR
#59 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
.
Last edited by TheDocToR on 15/03/2017 10:14, edited 1 time in total.
- Edin H.
#60 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Daisy wrote:Skyfox wrote:na izvodu mi doslo da je naplacena provizija za placane racuna preko internet bankarstva, koliko znam ovo prije nije bilo...
ne bi trrbalo biti provizije.... treba ih upitati da li tako naplacuju provizije potrosacima u Austrijigrrrrr
Ili bilo gdje drugdje.
Svrha internet bankarstva je da smanje troskove i zaposle manje ljudi.
- patriota.sila
#61 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Iako je zadnji post pisan prije 6 mjeseci,da se prikljucim i vidim kakvo je sad stanje po pitanju internet bankarstva.
Naime sto se tice Rajfajzen banke >>>
Internet bankarstvo sa tokenom se placa mjesecno 4KM + naknada za vodjenje racuna 2KM = 6KM
A sto se tice placanja rezijskih racuna (voda,struja,telefon,toplane i ostalo)stanje je slijedece:
0.75KM po uplatnici za pravna lica koja imaju racune van Rajfajzen banke i
0.5KM za pravna lica koja imaju racune u Rajfajzen banci.
a sto se tice prenosa sredstava na racune fizickih lica unutar Raj.banke i van nje provizija je 0.0KM
Isto tako postoji Paket "Klasik" koji kosta 4KM mjesecno i u njega je ukljuceno internet bankarstvo putem SMS ali navodno taj paket mogu dobiti samo lica kojima plata ide preko Rajfajzen banke.
Zna li mozda neko neke povoljnije usluge kada je u pitanju Internet bankarstvo....i jah kako funkcionise to placanje rezija,vode struje grijanja i ostalog, sta je valjan dokaz uplate ??
Vidim da cijene internet bankarstva u Rajfajzen banci i Unicredit banci su potpuno iste, a sto se tice prolaza samih transakcija i koristenih aplikacija da li neko zna koja bi banka bila bolji izbor. S obzirom da zelim koristiti internet bankarstvo samo za placanje rezijskih racuna ??
Iz uputstva za koristenje IB vidim da Unicredit banka ima malo svjeziju aplikaciju, ugodniju oku, kako bi rekli User friendly
Internet bankarstvo sa tokenom se placa mjesecno 4KM + naknada za vodjenje racuna 2KM = 6KM
A sto se tice placanja rezijskih racuna (voda,struja,telefon,toplane i ostalo)stanje je slijedece:
a sto se tice prenosa sredstava na racune fizickih lica unutar Raj.banke i van nje provizija je 0.0KM
Isto tako postoji Paket "Klasik" koji kosta 4KM mjesecno i u njega je ukljuceno internet bankarstvo putem SMS ali navodno taj paket mogu dobiti samo lica kojima plata ide preko Rajfajzen banke.
Zna li mozda neko neke povoljnije usluge kada je u pitanju Internet bankarstvo....i jah kako funkcionise to placanje rezija,vode struje grijanja i ostalog, sta je valjan dokaz uplate ??
Vidim da cijene internet bankarstva u Rajfajzen banci i Unicredit banci su potpuno iste, a sto se tice prolaza samih transakcija i koristenih aplikacija da li neko zna koja bi banka bila bolji izbor. S obzirom da zelim koristiti internet bankarstvo samo za placanje rezijskih racuna ??
Iz uputstva za koristenje IB vidim da Unicredit banka ima malo svjeziju aplikaciju, ugodniju oku, kako bi rekli User friendly
- dinaraaa
#62 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Naslov se komotno može promijeniti u internet lihvarstvo 
- semmy
#63 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
@patriota.sila preporucujem raiffeisen, ja koristim internet bankarstvo vec godinu dana kod njih..
sa unicredit sam raskrstila jer su im radnici toliki debili da ti nikakve info ne daju preko telefona, da su toliko neljubazni nemogu da vjerujem a bila sam njihov klijent 6 godina, uzas...
placam sve preko neta, za sve racune koji su u njihovoj banci nemas proviziju a za druge banke naravno da ide provizija i to je u svakoj banci, placao preko neta ili stajao u redu isto te dodje..osim naravno unicredit oni uzimaju proviziju na sve, bilo da je rn u njihovoj banci ili nekoj drugoj...
s tim da ti na salteru poste ili neke druge banke uzimaju proviziju od 1,00 do 1,5km
sa unicredit sam raskrstila jer su im radnici toliki debili da ti nikakve info ne daju preko telefona, da su toliko neljubazni nemogu da vjerujem a bila sam njihov klijent 6 godina, uzas...
placam sve preko neta, za sve racune koji su u njihovoj banci nemas proviziju a za druge banke naravno da ide provizija i to je u svakoj banci, placao preko neta ili stajao u redu isto te dodje..osim naravno unicredit oni uzimaju proviziju na sve, bilo da je rn u njihovoj banci ili nekoj drugoj...
s tim da ti na salteru poste ili neke druge banke uzimaju proviziju od 1,00 do 1,5km
- Skyfox
#64 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
do kraja 2009. internet b. u RB je bilo gratis, token i to, bas me zanima sta ce pisati na januarskom izvodu 
- patriota.sila
#65 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Ove gore navedene cijene vaze i za Unicredit banku, potpuno su iste.patriota.sila wrote:Iako je zadnji post pisan prije 6 mjeseci,da se prikljucim i vidim kakvo je sad stanje po pitanju internet bankarstva.
A jos nesto kad je u pitanju ovaj TRAJNI NALOG, nije mi jasan i kako se moze iskoristiti kad je u pitanju placanje rezija ? I na koji nacin to funkcionise ?
-
akcija007
#66 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
To za trajni nalog za rezije kaze mi jaran sto radi u Hypo banci oni imaju probelm na netu s tim. Naime, svaki mjesec se nama mijenjaju na racunu oni brojevi svrhe doznake, a taj trajni nalog se skida svaki mjesec s istim brojem svrhe doznake i onda ovi u racunovodstvu imaju probelma pa zovu banku da pitaju ...
Da placate manje provzije kucajte br racuna banaka banke koje koristite.
Da placate manje provzije kucajte br racuna banaka banke koje koristite.
- patriota.sila
#67 Re: internet bankarstvo - rajfajzen
Pa to je onda njihov problem, nek rade ionako nemaju pametnijeg posla, sta bi sad trebalo ne uzeti Trajni Nalog da se oni nebi patili i zvali pravna lica. Meni je bitno samo da usluga funkcionise, a na koji nacin oni to rade to je njihova stvar