Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

RIZVA

#51 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by RIZVA »

hocu makar smjeti palestinku okaciti oko vrata :roll: kad budem dosao ?
PalaSa Marsa

#52 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by PalaSa Marsa »

pure_love wrote:Šetnja za Palestinu-mirni protesti
"Vrijeme i mjesto okupljanja: subota, 17.1.2009. u 13:00 h, u Velikom parku"
Podrska protestima i temi :thumbup:
Prozor

#53 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

pure_love odakle si preuzeo vijest? jesi li povezan sa organizatorima?
Last edited by Prozor on 17/01/2009 00:37, edited 1 time in total.
Leonid Breznjev

#54 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Leonid Breznjev »

Ahmmed wrote:Arslan-beže(ups,ne znam smijem li te, da se ko ne uvrijedi, zvati begom ;-) ), evo boba, nemilice..... :D
ako mislis da ih ne uvrijedimo moj ahmo, moracemo svi utihnuti, nestati.. onda ce, bezbeli biti mir.. :) hvala na bobama.. :D

zbilja ahmo, kako izgleda nasa konkretna podrska palestini? ja evo ne znam..
BarbaDue

#55 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

Arslan wrote:
Ahmmed wrote:Arslan-beže(ups,ne znam smijem li te, da se ko ne uvrijedi, zvati begom ;-) ), evo boba, nemilice..... :D
ako mislis da ih ne uvrijedimo moj ahmo, moracemo svi utihnuti, nestati.. onda ce, bezbeli biti mir.. :) hvala na bobama.. :D

zbilja ahmo, kako izgleda nasa konkretna podrska palestini? ja evo ne znam..
ja evo vec sutim...utihnuo sam :lol:
Leonid Breznjev

#56 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Leonid Breznjev »

ali dises, to im nikako nije po volji i strasno ih vrijedja.. :lol:
zaratustra

#57 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by zaratustra »

Arslan wrote:ali dises, to im nikako nije po volji i strasno ih vrijedja.. :lol:
Ma možemo mi evoluirati i u dvodihalice. :D Jel se ono tako rekne?
PalaSa Marsa

#58 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by PalaSa Marsa »

zaratustra wrote:
Arslan wrote:ali dises, to im nikako nije po volji i strasno ih vrijedja.. :lol:
Ma možemo mi evoluirati i u dvodihalice. :D Jel se ono tako rekne?
Ne rekne se, to se samo masta :mrgreen:
zaratustra

#59 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by zaratustra »

A što, opet, mašta može svašta.........
IBM

#60 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by IBM »

Ja sam predlagao da se protestuje pred egipatskom ili saudijskom ambasadom, nervira me njihova pasivnost.

p.s. molim vas nemojte koristiti termin holokaust, koristite termin genocid.
BarbaDue

#61 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

probacu da ne disem, bar ne njihovim jezikom :D :-D :lol:
PalaSa Marsa

#62 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by PalaSa Marsa »

BarbaDue wrote:
probacu da ne disem, bar ne njihovim jezikom :D :-D :lol:
Disi na skrge Barba :mrgreen:
Prezioso

#63 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prezioso »

cyprus wrote:Stvarno, da li je moguće napraviti kakvo okupljanje za Palestinu, a da to nema vjerski predznak kao "znak podrške braći", već čisto kao ljudski potez? :roll:
Tesko, sad je moderno biti "veliki" musliman. :shock:
Ahmmed

#64 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

Prezioso wrote:
cyprus wrote:Stvarno, da li je moguće napraviti kakvo okupljanje za Palestinu, a da to nema vjerski predznak kao "znak podrške braći", već čisto kao ljudski potez? :roll:
Tesko, sad je moderno biti "veliki" musliman. :shock:
Koliko je do sada bilo okupljanja za Palestinu, konkretno kad je o Sarajevu riječ, sa vjerskim predznakom?
2407

#65 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by 2407 »

505 wrote:Dolazim.
Takodjer, aBd zdravlja.
Biznis

#66 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Biznis »

Moram vam priznati da ste me uspjeli impresionirati kolicinom sucuti koju iskazujete prema zrtvama u Gazi. Navodni sekularni intelektualci i navodni klerikalci su se uspjeli posvadjati na prvoj stranici dokazujuci kako im nisu bitne zrtve niti napad na pojas Gaze vec samo njihov malogradjanski, sitnosicarski interes. Aferim. Bar probajte procitati topic od pocetka, mozda se i postidite.

I pls nemojte vi takvi braniti Gazu niti zastupati zrtve zivi bili. Bolje ce se oni sami zastupati i odbraniti nego sa podrskom kakva im moze doci odavde.
Prezioso

#67 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prezioso »

Ahmmed wrote:
Koliko je do sada bilo okupljanja za Palestinu, konkretno kad je o Sarajevu riječ, sa vjerskim predznakom?
Ne znam reci mi?
[Matrix]

#68 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by [Matrix] »

Ahmmed wrote:
[Matrix] wrote:naravno da nije,tekbir ratni poklic,ali on dobosari u dusi muslimana drugacije
od onih koji su taj "poklic" culi ili dozivjeli kao takav.po analogiji ni zastava
srposkog naroda nije zlocinacka ali iskustvo muslimanima govori da je jeste
.dakle,vrlo je vazno ko na to gleda jer je percepcija drugacija pa i nacina
dozivljavanja te simbolike,bilo vjerske ili nacionalne.

za svakog prosjecnog stanovnika europe,tekrbir je zazivanje rata ili poklic
koji zaziva rat i ubijanje.njima je potpuno nepoznat sentiment i znacenje
tekbira.bilo bi dobro da toga ne bude bas zbog pogresne percepcije i
zakljucaka koje ce ona uvjetovati.
Eh, Matrix, zbog toga što si naveo i napisao sam u svom prethodnom postu da nisam odveć za korištenje tekbira ovakvim prigodama. Također mislim da se percepcija o kojoj ti govoriš ,u sredinama koje navodiš,treba mijenjati.
No, mislio sam da nekome ko živi u Sarajevu ne treba pojašnjavati suštinu tekbira.Mislio sam da nekome ko živi u gradu, koji je do početka agresije na BiH imao 101 džamiju, ne treba pojašnjavati da je tekbir sastavni dio poziva koji se svaki dan, pet puta, čuje sa munara. Da je tekbir sastavni dio obilježavanja Bajrama. Da je tekbir sastavni dio obrednog klanja kurbana. Da je tekbir sastavni dio rituala nadijevanja imena djetetu. Da je tekbir sastavni dio ispaćanja muslimana na drugi svijet.....Itd, itd.....
ako neka inozemna tv to snimi,prvo sto ce polsati u svijet su "tekbiri".Zasto ? Pa bas zbog znacenja koje mu se spocitava.
Zapad je povrsan i mediji jos plici,njih ne zanima naknadno tumacenje ,oni ce to poslati sirovo
i kao takvo se biti i tumaceno,odnosno nece biti jer se smatra da je poruka tekbira samorazumljiva i da zaziva vjersko nasilje.
Mi zivimo s drugima u pluralnom drustvu i moramo voditi racuna da su poruke ne -dvosmislene i sto univerzalnije u suprotnom
"igrale se balije ispred ekonomije..." (oprostite na izrazu,ali to je smisao koji ce odjeknuti). :-)
Prezioso

#69 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prezioso »

Biznis wrote:Moram vam priznati da ste me uspjeli impresionirati kolicinom sucuti koju iskazujete prema zrtvama u Gazi. Navodni sekularni intelektualci i navodni klerikalci su se uspjeli posvadjati na prvoj stranici dokazujuci kako im nisu bitne zrtve niti napad na pojas Gaze vec samo njihov malogradjanski, sitnosicarski interes. Aferim. Bar probajte procitati topic od pocetka, mozda se i postidite.

I pls nemojte vi takvi braniti Gazu niti zastupati zrtve zivi bili. Bolje ce se oni sami zastupati i odbraniti nego sa podrskom kakva im moze doci odavde.
Mah znas da je uvijek forum bio prosipanje pameti i gluposti, gdje nikako ne smijes priznati da nekad nisi u pravu. Svaka cast!
Ahmmed

#70 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

Prezioso wrote:
Ahmmed wrote:
Ne znam reci mi?
Ne znam ni ja....Zato tebe pitam, jer zaključuješ da se okupljanja za Palestinu sa vjerskim predznakom dešavaju zbog toga što je moderno biti musliman. Pa zbog toga pretpostavljam da znaš i koliko je takvih okuljanja u Sarajevu bilo.
pure_love

#71 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by pure_love »

[Matrix] wrote:
Ahmmed wrote:
[Matrix] wrote:naravno da nije,tekbir ratni poklic,ali on dobosari u dusi muslimana drugacije
od onih koji su taj "poklic" culi ili dozivjeli kao takav.po analogiji ni zastava
srposkog naroda nije zlocinacka ali iskustvo muslimanima govori da je jeste
.dakle,vrlo je vazno ko na to gleda jer je percepcija drugacija pa i nacina
dozivljavanja te simbolike,bilo vjerske ili nacionalne.

za svakog prosjecnog stanovnika europe,tekrbir je zazivanje rata ili poklic
koji zaziva rat i ubijanje.njima je potpuno nepoznat sentiment i znacenje
tekbira.bilo bi dobro da toga ne bude bas zbog pogresne percepcije i
zakljucaka koje ce ona uvjetovati.
Eh, Matrix, zbog toga što si naveo i napisao sam u svom prethodnom postu da nisam odveć za korištenje tekbira ovakvim prigodama. Također mislim da se percepcija o kojoj ti govoriš ,u sredinama koje navodiš,treba mijenjati.
No, mislio sam da nekome ko živi u Sarajevu ne treba pojašnjavati suštinu tekbira.Mislio sam da nekome ko živi u gradu, koji je do početka agresije na BiH imao 101 džamiju, ne treba pojašnjavati da je tekbir sastavni dio poziva koji se svaki dan, pet puta, čuje sa munara. Da je tekbir sastavni dio obilježavanja Bajrama. Da je tekbir sastavni dio obrednog klanja kurbana. Da je tekbir sastavni dio rituala nadijevanja imena djetetu. Da je tekbir sastavni dio ispaćanja muslimana na drugi svijet.....Itd, itd.....
ako neka inozemna tv to snimi,prvo sto ce polsati u svijet su "tekbiri".Zasto ? Pa bas zbog znacenja koje mu se spocitava.
Zapad je povrsan i mediji jos plici,njih ne zanima naknadno tumacenje ,oni ce to poslati sirovo
i kao takvo se biti i tumaceno,odnosno nece biti jer se smatra da je poruka tekbira samorazumljiva i da zaziva vjersko nasilje.
Mi zivimo s drugima u pluralnom drustvu i moramo voditi racuna da su poruke ne -dvosmislene i sto univerzalnije u suprotnom
"igrale se balije ispred ekonomije..." (oprostite na izrazu,ali to je smisao koji ce odjeknuti). :-)
Kome smeta neka smanji ton na tv-u i nece cuti tekbire,dok je sarajeva cut ce se i tekbiri u njemu
Prezioso

#72 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prezioso »

Ahmmed wrote:
Ne znam ni ja....Zato tebe pitam, jer zaključuješ da se okupljanja za Palestinu sa vjerskim predznakom dešavaju zbog toga što je moderno biti musliman. Pa zbog toga pretpostavljam da znaš i koliko je takvih okuljanja u Sarajevu bilo.
Prvo, zaista mi nije bila namjerna da povrijedim bilo cija vjerska osjecanja. Ali, zelim da kazem da je vjera postala sredstvo manipulisanja ljudima, razumijes? Zasto je nacelnik moje opcine dolazio na svaku dzumu mjesec dana prije izbora, a sad ga nema? Govori li ti to nesto?

No, ovo nije vezano za temu da vise ne okrecemo temu u ovom smjeru.

Dolazim sutra na tu setnju!
Ahmmed

#73 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

Prezioso wrote:
Ahmmed wrote:
Prvo, zaista mi nije bila namjerna da povrijedim bilo cija vjerska osjecanja. Ali, zelim da kazem da je vjera postala sredstvo manipulisanja ljudima, razumijes? Zasto je nacelnik moje opcine dolazio na svaku dzumu mjesec dana prije izbora, a sad ga nema? Govori li ti to nesto?

No, ovo nije vezano za temu da vise ne okrecemo temu u ovom smjeru.

Dolazim sutra na tu setnju!
Eh, Prezioso, ovo je post vrijedan pažnje. Znam o čemu govoriš. Ali, u pravu si,nećemo dalje o ovome.

Sutra ćemo biti dio istog tima!
lopta

#74 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by lopta »

homo_sapiens wrote:ratnih pokliča "Tekbir" ? Da li je ijedna druga organizacija u BiH podržala ovaj protest, osim navedenih poluprofesionalnih vjerskih (muslimanskih) organizacija, čime se daje utisak da je posrijedi neki vjerski protest ?
FUJ kakvo vrijedjanje!
giordania

#75 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by giordania »

IBM wrote:Ja sam predlagao da se protestuje pred egipatskom ili saudijskom ambasadom, nervira me njihova pasivnost.
:thumbup:
A da probas ispred Njemacke ili Francuske ambasade?
Iskreno, mislim da arapske zemlje ne mogu uraditi nista cak i kad bi prekinule diplomatske odnose sa Izraelom.Jedna rijec Angele Merkel ili Sarkozyja vrijedi vise nego citav ovaj samit arapskih zemalja.
Njemacka javno podrzava Izrael,Francuska je prva na listi evropskih zemalja koja ih snabdjeva oruzjem i zato mislim da je protest ispred njihovih ambasada mnogo logicniji.
PS.arapske zemlje jesu pasivne po ovom pitanju,zakazali jesu ali sta je sa ostatkom DEMOKRATSKOG svijeta?
Locked