Ko je zasluzan za pustanje plina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ko je zasluzan za pustanje plina Sarajevu

Direktor BH gasa, Becarevic
10
10%
Premijer Vlade FBiH, Brankovic
8
8%
Premijer Srbije, Tadic
44
45%
Ministar vanjskih poslova BiH, Alkalaj
1
1%
Neko treci
34
35%

Total votes: 97

Banksy

#51 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Iste večeri, kad i Fahro od Tadića, i naši nesretnici naručili su i platili gas od Nijemaca i Mađara. Ovaj gas kojim se grijemo i danas.
...
Nisam u ovo siguran.
Ama bas nikakve informacije nije bilo o tome sve dok se Tadic nije pojavio sa svojom donacijom, vec se sve svelo na cekanje da se Rusi i Ukrajinci dogovore.
Nije isto veče, već isti dan. I jedna i druga vijest su javljene u istom dnevniku, uz javljanje direktora BH gasa. Ni meni nije bilo jasno zašto su ovih 12 Tadićevih sati bili prva vijest, a ovo o višednevnoj nabavci druga, peta. Federalni dnevnik, vodila Adisa RH, čini mi se.
Sjećam se dobro, gledali smo tih dana razumljivo :D sve dnevnike, svih televizija.

I čitali sve novine, @dast. Drago mi je ako nisi imao slične brige ovih dana, jedan si od rijetkih.
dast

#52 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by dast »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Iste večeri, kad i Fahro od Tadića, i naši nesretnici naručili su i platili gas od Nijemaca i Mađara. Ovaj gas kojim se grijemo i danas.
...
Nisam u ovo siguran.
Ama bas nikakve informacije nije bilo o tome sve dok se Tadic nije pojavio sa svojom donacijom, vec se sve svelo na cekanje da se Rusi i Ukrajinci dogovore.
Nije isto veče, već isti dan. I jedna i druga vijest su javljene u istom dnevniku, uz javljanje direktora BH gasa. Ni meni nije bilo jasno zašto su ovih 12 Tadićevih sati bili prva vijest, a ovo o višednevnoj nabavci druga, peta. Federalni dnevnik, vodila Adisa RH, čini mi se.
Sjećam se dobro, gledali smo tih dana razumljivo :D sve dnevnike, svih televizija.

I čitali sve novine, @dast. Drago mi je ako nisi imao slične brige ovih dana, jedan si od rijetkih.
Izbrisao sam komentar, necu da ulazim u dalju diskusiju! Pozz
Banksy

#53 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Banksy »

dast wrote:Pa ti i slicni tebi bi se trebali manje brinuti o tome ko je i na kakav nacin uspio "izvojevati" plin da se tvoja guza i dalje moze grijati... Ti placas po istoj cijeni kao i prije ove krize i taman i Tadic, Radoncic i neko treci uzeli milijarde to se tebe i tvog dzepa ne tice, jer je cijena plina ostala ista!!!!!
Izgleda da si s njima u društvu sjedio ti, ne ja.

Razumijem, sve OK. ;-)
splavar šime

#54 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by splavar šime »

:-) čuj ko je zaslužan za puštanje plina?
Pa zaslužni su poreski obaveznici koji će sve ovo skupo platiti kada budemo vraćali Srbiji dug za plin.
Aduu

#55 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Aduu »

splavar šime wrote::-) čuj ko je zaslužan za puštanje plina?
Pa zaslužni su poreski obaveznici koji će sve ovo skupo platiti kada budemo vraćali Srbiji dug za plin.
Srbiji je vracen "posudjeni" plin...
amrica

#56 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by amrica »

Pa sta ako je Srbiji vracen plin? Normalno da mora biti vracen, jer je posudjen, ali se ne smije zaboraviti da je to prvi plin koji je dosao ovamo. I o tome mogu politizirati samo oni koji se ne griju na plin.

Svima nama koji smo se mrzli danima taj plin je bio dar sa neba... jer nam je trebao tada, jer nas je spasio od 12-24 sata dodatnog smrzavanja. I ja sam im zahvalana.
Aduu

#57 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Aduu »

amrica wrote:Pa sta ako je Srbiji vracen plin? Normalno da mora biti vracen, jer je posudjen, ali se ne smije zaboraviti da je to prvi plin koji je dosao ovamo.I o tome mogu politizirati samo oni koji se ne griju na plin.

Svima nama koji smo se mrzli danima taj plin je bio dar sa neba... jer nam je trebao tada, jer nas je od spasio 12-24 sata dodatnog smrzavanja. i ja sam im zahvalana.
Pa nista, valjda ga je i trebalo vratiti :)
Samo sam odgovorio na post iznad mog ;-)
van Basten

#58 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by van Basten »

ja ću reći - hvala Premijeru. Sada si nam dijelima pokazao kako je od tvoje ostavke ( a zašto je uopšte traže od tebe? zašto spominju nekakav septembar u napadima?) bitnije da ostaneš na čelu vlade i nastaviš uspješno riješavati goruće probleme za dobrobit svojih građana kao što si riješio i ovu krizu sa plinom.
Ne daj da te u tome ometu istiniti grafiti podle ljevičarske mladeži
ljubav_aha

#59 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

mIRCerka wrote:Ako je cijena kubika plina 86 feninga plus PDV, sto izadje na 1KM, ono sto mi placamo SarajevoGasu, a SAGas placa nekih recimo 20 feninga sa PDV, gdje ode razlika od 80 feninga???
U odrzavanje instalacija?? (koje crne instalacije, letimo u zrak stalno)
U razvoj? (koji crni razvoj, nemamo kapacitete za rezervu)
U koji KKKK???

Kao sto rece UDG, za lijekova im trebalo dabogda a ne bilo im dovoljno.
mIRCerka,to je uzas,pa sto jos treba da se desi,pa da napokon narodu pukne film
ljubav_aha

#60 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

kakva je gas-situacija u HRvatskoj :?:

ovo je prva tema na sa-x gdje je Srbija pohvaljena :mrgreen:
ili je BiH dobila gas jer je u drzavi smejstena "mala srbija"
spreca

#61 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

VjecitiStudent wrote:Sarajevo je i prije razrjesenja rusko-ukrajinskog spora dobilo plin.
Medjutim sad ispade da su svi zasluzni za to.
Sta vi mislite, cijom zaslugom je plin stigao u Sarajevo?

Svi ovi gore pbrojani nemaju nikakve veze sa pustanjem plina iz Rusije.ZA pustanje plina treba zahvaliti samo EU
spreca

#62 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

zonbirile wrote:sheilak

zar je tako teško reći,jest Srbija na ustupila plin.Vratili ga sve stoji,ali taj dan smo "preživili" od toga plina,sem toga poslije agencijskih vijesti da su Srbi ugovorili sa Mađarima i Njemcima ,navečer sa Austrijancima,onda je našim tutama prosvjetlilo da u Evropi ima plina na slobodnom tržištu.Ne kažu sline da su ga dobili po istim cijenama,kao što plačaju i Ruski,ni to nije valjda gest dobre vojle i solidarnosti.Plina ima ,jer sve normalne zemlje imaju rezerve od mjesec,dva,naši qurci kada su i srali o plinu pričali su samo o grijanju,proizvodnju nisu ni spomenuli.

Srbija nam je posudila\prodala mozda visak koji je dobila od drugih,mada ne treba zaboraviti i reci hvala Svabama dasu nam dali plin i reci EU hvala da je ulozila mnogo truda da ruski plin ponovno krene.
spreca

#63 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

Evo na jednom Ruskom portalu nadjo vijest da ce Tadic tuziti ukrajinu zbog prekida isporuke plina(cuo od Madjara jer i oni hoce da tuze)je nisu ispostovali svoje obaveze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#64 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by burek_in_space »

spreca wrote:Evo na jednom Ruskom portalu nadjo vijest da ce Tadic tuziti ukrajinu zbog prekida isporuke plina(cuo od Madjara jer i oni hoce da tuze)je nisu ispostovali svoje obaveze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako ti nije mrsko,hajd' mi objasni shta ti je shega?!
ljubav_aha

#65 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by ljubav_aha »

spreca wrote:
zonbirile wrote:sheilak

zar je tako teško reći,jest Srbija na ustupila plin.Vratili ga sve stoji,ali taj dan smo "preživili" od toga plina,sem toga poslije agencijskih vijesti da su Srbi ugovorili sa Mađarima i Njemcima ,navečer sa Austrijancima,onda je našim tutama prosvjetlilo da u Evropi ima plina na slobodnom tržištu.Ne kažu sline da su ga dobili po istim cijenama,kao što plačaju i Ruski,ni to nije valjda gest dobre vojle i solidarnosti.Plina ima ,jer sve normalne zemlje imaju rezerve od mjesec,dva,naši qurci kada su i srali o plinu pričali su samo o grijanju,proizvodnju nisu ni spomenuli.

Srbija nam je posudila\prodala mozda visak koji je dobila od drugih,mada ne treba zaboraviti i reci hvala Svabama dasu nam dali plin i reci EU hvala da je ulozila mnogo truda da ruski plin ponovno krene.
akt publiciranja zahvalnosti je dio uloge medija u BiH,ali su suvise zauzeti mijenjem istih vijesti doslvno dnevno vise puta :mrgreen:
KENJAC

#66 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by KENJAC »

SARAJEVO - Sulejman Tihić, jedan od čelnika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije, telefonom je razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.
- Želio sam mu zahvaliti na pomoći koju je uputio poslavši određene količine plina i za Sarajevo. On mi je odgovorio da je Sarajevo i njegov grad, grad u kojem je rođen.

Tadić mi je kazao da je želio pomoći Sarajevu, da je dobio priliku i reagirao. Predsjednik Srbije također mi je kazao i da, kad god šta treba, ne samo on nego i vlasti u Srbiji spremne su pomoći, kazao je Tihić za "Dnevni avaz".
Prenio je i da mu je Tadić rekao da je najvažnije ulagati u prijateljstva te da je zahvaljujući vezama i prijateljstvima koje je imao s ljudima u Mađarskoj i Njemačkoj, riješio probleme s grijanjem u Srbiji.
- Tadić je ponudio i da Srbija bude regionalno skladište plina. O tome trebamo razgovarati i dogovarati se. To nam je zajednički interes - kazao je Tihić.
12.1.2009. :dance: :dance: :dance:
Znam da bi vecina "forumskih rodoljuba" volila da ovo nikad ne procita, ali Srbija nadje svog Kurta Waldhajma!
Better Man

#67 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Better Man »

Her Flick wrote:ja cu ovako odgovoriti na zadato pitanje

jedini koji je radio svoj posao je, izgleda, direktor bh gasa

eeeeeeeeeeee

moj zonbrile mi rumunima nismo ni do koljena
Da, jedini koji je radio svoj posao je Direktor BH gasa sa svojim uposlenicima i tu treba dodati predsjednika Srbije Borisa Tadića. Naši političari nisu ni 0% zaslužni. Boris Tadić je za Hareta, Sulju, Dodika i slične gospodin i milonima svjetlosnih godina ispred njih i sposobniji političar od njih. Dok su zemlje koje su imale rezerve plina za čitavi zimu proglašavale vanredno stanje naši nisu ni to bili u stanju da urade, već nakon par dana kad je snadbjevanje normalizovano rekli da nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja.
spreca

#68 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

burek_in_space wrote:
spreca wrote:Evo na jednom Ruskom portalu nadjo vijest da ce Tadic tuziti ukrajinu zbog prekida isporuke plina(cuo od Madjara jer i oni hoce da tuze)je nisu ispostovali svoje obaveze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ne mogu od :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo uozbiljio sam se.To sto on hoce tuziti Ukrajinu to ti je kao ono jedna prazna a u drugoj nema nista a tebi nije :lol:
burek_in_space

#69 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by burek_in_space »

spreca wrote:
burek_in_space wrote:

ne mogu od :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo uozbiljio sam se.To sto on hoce tuziti Ukrajinu to ti je kao ono jedna prazna a u drugoj nema nista a tebi nije :lol:

Aha,ok.Hvala na ozbiljnom odgovoru. :roll:
hakazvaka

#70 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by hakazvaka »

sad lijepo treba i ruse i ukrajince i sve supke koji su bili krivi da se BiH i Srbija (za njih mi je manje zao :D ) mrznu ko budale opalit po djepu.
spreca

#71 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by spreca »

burek@
Pa nemoj da se ljutis jer meni je stvarno smijesno.Pored svih problema koje ima Rusija sa Ukrainom oko plina a o se ponavlja svake godine(prosle godine je bio blazi slucaj)oko nove godine i rusija sama nezna kako dalje a evo sada je bila "upregnuta" i EU da bi se nekako rjesio problem transporta plina i jos nije izjavila o tuzbi i ako ukrainci kradu ruski plin.Ovdje sam vec 17 godina i svi ovdje vec pocetkom svakog decembra pocinju debate o krizi ruskog gasa to je ovdje normalno docekati kao i novu godinu,cak svi ruski humoristi imaju temu na taj problem .
burek_in_space

#72 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by burek_in_space »

spreca wrote:burek@
Pa nemoj da se ljutis jer meni je stvarno smijesno.Pored svih problema koje ima Rusija sa Ukrainom oko plina a o se ponavlja svake godine(prosle godine je bio blazi slucaj)oko nove godine i rusija sama nezna kako dalje a evo sada je bila "upregnuta" i EU da bi se nekako rjesio problem transporta plina i jos nije izjavila o tuzbi i ako ukrainci kradu ruski plin.Ovdje sam vec 17 godina i svi ovdje vec pocetkom svakog decembra pocinju debate o krizi ruskog gasa to je ovdje normalno docekati kao i novu godinu,cak svi ruski humoristi imaju temu na taj problem .
Upravo to je ono na shta ja i ciljam.Ukrajinci kradu ruski plin,ne zhele pristati na novu trzhishnu cijenu jer su oni zbog svog polozhaja u prilici da *ebu u zdrav mozak 15-ak zemalja koje zavise od njihove dobre volje(naravno,ovim ne iskljuchujem odgovornost nashih vlastodrzhaca koji nisu obezbijedili zalihe plina za ovakve situacije)..I onda se prosto zapitam,zashto ne bi sve kompanije koje uvoze plin preko Rusije tuzhile Ukrajinu tj NAftogaz(mislim da se tako zove glavna kompanija za izvoz),mozhda dodju do malo pameti,jer ako oni mogu zezati dobar "komad" Evrope,zashto se ne bi i njima malo zube pokazalo(u skladu sa nashim mogucnostima :D ).

ps

ne ljutim se ba na tebe @spreca :D
Skyfox

#73 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Skyfox »

Alhemicarkaa

#74 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Alhemicarkaa »

amrica wrote:Pa sta ako je Srbiji vracen plin? Normalno da mora biti vracen, jer je posudjen, ali se ne smije zaboraviti da je to prvi plin koji je dosao ovamo. I o tome mogu politizirati samo oni koji se ne griju na plin.

Svima nama koji smo se mrzli danima taj plin je bio dar sa neba... jer nam je trebao tada, jer nas je spasio od 12-24 sata dodatnog smrzavanja. I ja sam im zahvalana.
I ja sam im takodjer zahvalna. Oni koji se ne griju na plin ne mogu da shvate jednu stvar, tu nije problem samo grijanja. Problem je sto legnes u hladno, ustanes se u hladnom i trebas se umiti hladnom vodom u ledenom stanu. Sudje ne mogu oprati jer mi je ledena voda, u ledenom stanu, i ruke mi pomodre. Ne mogu se okupati, ne mogu nista. Covjek je totalno paralizovan, i zato sam zahvalna Tadicu.
zonbirile

#75 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

ako iko vjeruje da su ove sronje mogli išta nabaviti,dok im nije ukazan put,onda je isti kao i oni.Neka se upitaju ko nam je relevantan došao u posjetu,i kome su to oni otišli,sem privatno o državnom trošku.Odron,zemlja za infrakt-šta bi bogu da ovaku ljepotu podari ovolikim idiotima.
Post Reply