9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post Reply
bosss

#51 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by bosss »

nokia6170 na svu tu tvoju i Harisovu priču iz svijeta dolazi odgovor da nema kolektivne odgovornosti.
Je li tako ? Jeste.
O čemu onda ti pričaš ?
Šupljak i gubljenje vremena by Haris.
Da je svu tu silnu energiju koja se potroši na borbu protiv vjetrenjača usmjeriti u drugom pravcu ova država bi bila daleko sretnija i bogatija.
cogni

#52 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
cogni wrote:Zar ne bi bilo lijepo da imamo temu Mrzim RS - All about, sta kazete?
apsolutno ne...sto ne bismo samo imali zelju da nazovemo stvari pravim imenom u peridu od 1992. do 1995. godine...zasto ne bismo samo racionalno i iskreno pristupili sagledavanju cinjenica...to sto je RS bila fasisticka tvorevina u tom periodu vidimo da ne utice na sadasnjost..prema tome cemu skrivanje i usminkavanje ako vas istina ne ugrozava RS.
O usminkavanju i skrivanju sam govorio taman toliko koliko i o gorusici zbog preljutog ajvara, koji ionako nije pasao uz sarmu, sto je odista totalni gurmanski promasaj.
nokia6170

#53 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

bosss wrote:nokia6170 na svu tu tvoju i Harisovu priču iz svijeta dolazi odgovor da nema kolektivne odgovornosti.
Je li tako ? Jeste.
O čemu onda ti pričaš ?
Šupljak i gubljenje vremena by Haris.
Da je svu tu silnu energiju koja se potroši na borbu protiv vjetrenjača usmjeriti u drugom pravcu ova država bi bila daleko sretnija i bogatija.
de malo konkretnije "nit smrdim nit mirisem"..daj malo konkretnije: daj smjernice, konkretne prijedloge, daj nesto..umjesto sto samo ubhelaris
cogni

#54 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by cogni »

bosss wrote: Šupljak i gubljenje vremena by Haris.
Nije samo gubljenje vremena, koje je samo po sebi loshe, svakako da ima uticaja. Losha stvar je sto je uticaj stetan po BiH.
saim_adka

#55 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:06, edited 4 times in total.
FLOCK

#56 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by FLOCK »

Alija i SDA su pocinili genocid u Srebrenici jer su izvukli Orica a ostavili narod.
nokia6170

#57 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
cogni wrote:Zar ne bi bilo lijepo da imamo temu Mrzim RS - All about, sta kazete?
apsolutno ne...sto ne bismo samo imali zelju da nazovemo stvari pravim imenom u peridu od 1992. do 1995. godine...zasto ne bismo samo racionalno i iskreno pristupili sagledavanju cinjenica...to sto je RS bila fasisticka tvorevina u tom periodu vidimo da ne utice na sadasnjost..prema tome cemu skrivanje i usminkavanje ako vas istina ne ugrozava RS.
O usminkavanju i skrivanju sam govorio taman toliko koliko i o gorusici zbog preljutog ajvara, koji ionako nije pasao uz sarmu, sto je odista totalni gurmanski promasaj.
za tebe samo dva pitanja:

da li je onaj ko ucini fasuzam=fasista i da li tvorevina koja naredi cinjenje fasizma=fasisticka tvorevina

eto vala, pitanja ne mogu biti jednostavnija i jasnija.

p.s. znam ja vrlo dobro da bi se na ova sva pitanja odgovaralo ko iz topa da ona nemaju veze sa RS-om i njenim historijatom...al posto imaju, onda se mudro suti...jel tako cogni ? :wink:
Sezam

#58 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by Sezam »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: evo, nevezano da li ti licno slavis 9. jan ili ne....ako nije problem, odgovori mi sljedeca pitanja:

1. da li je genocid fasizam,
2. da li je sistemsko i plansko etnicko ciscenje fasizam,
3. da li je sistemsko i plansko unistavanje vjerskih bogomolja katolika i muslimana fasizam,
4. da li je sistemsko i plansko unistavanje kulturnih objekata fasizam,
5. da li je sistemsko i plansko oduzimanje pokretne i nepokretne imovine fasizam
6. da li je sistemsko i plansko protjerivanje sa radnih mjesta nesrba fasizam?
Мислим да се ми нисмо разумјели.
Данас прослава Дана Републике Српске нема апсолутно ни једану од ових 6 твојих ставки...
А саме ставке јесу фашизам који ја апсолутно осуђујем ал то се данас не дешава у Републици Српској.

Cini mi se da ti stavljas akcent na rijec DANAS (kao, mozda JE prije 15 godina, ali nije DANAS)...ali nazalost, tvoji te demantuju (vidi link)

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090109069

E sad, mozete vi ponavljati do besvjesti kako ste za ljudka prava, demokratiju i volju naroda, ali dokle god je nas prezivjeih NESRBA, protjeranih iz te nakazne tvorevine u periodu 1992-1995, i dokle god je nasih pokoljenja (a ima ih sucur Allahu i fala Djevi Mariji) znace se istina kakvi ste smradovi bili...i ostali. A RS ce biti ukinuta KAD TAD. Za 100 godina, ali ce biti ukinuta. I Turci su odj**ali odavde nakon 400 godina, ali su odj**ali. Fasizam na kraju UVIJEK gubi, vjeruj mi na rijec.

A za onoga koji spominje temu 'Mrzim Srpsku'...ma ne mrzim ja RS, GADI MI SE.
nokia6170

#59 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

FLOCK wrote:Alija i SDA su pocinili genocid u Srebrenici jer su izvukli Orica a ostavili narod.
opet mi nisi odgovorio:

ko je ubio na desetine hiljada ljudi u par dana u Srebrenici?
FLOCK

#60 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by FLOCK »

saim_adka wrote:
1. da li je genocid fasizam,
2. da li je sistemsko i plansko etnicko ciscenje fasizam,
3. da li je sistemsko i plansko unistavanje vjerskih bogomolja katolika i muslimana fasizam,
4. da li je sistemsko i plansko unistavanje kulturnih objekata fasizam,
5. da li je sistemsko i plansko oduzimanje pokretne i nepokretne imovine fasizam
6. da li je sistemsko i plansko protjerivanje sa radnih mjesta nesrba fasizam?

FLOCK wrote:nije nista to istina,osim Srebrenice
Sa svim tačkama se slažeš, a onda kažeš da nije ništa istina, a ja ti postavljam novih 5 pitanja:
2. Koliko je nesrpskog stanovništva bilo u: Banja Luka, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Doboj, Trebinje...a koliko sada ima???? ili da preciziram, koliko je nesrba bilo na teritoriji RS-a prije rata, a koliko sada???
3. Koliko je džamija i crkava bilo prije rata u gore pobrojanim gradovima, a koliko je sada tih objekata?
4. Koliko je nesrba vraceno na prijeratno radno mjesto i koliko se cekalo i jos uvijek ceka na povrat imovine????
5. Da li svi protjerani iz svojih gradova i stanova, kuca vratili?
6. Da li su ikada vraceni na radno mjesto otpusteni nesrbi?

Evo konkretno,
Covjek iz Doboja je ostao bez posla samo zato sto je musliman, izbacen iz svog stana, odveden na radnu obavezu, pa u logor, i na kraju protjeran iz Doboja s polomljenim rebrima. Cekao je na povratak 10 godina, gdje ga nije cekalo zaposlenje na staro radno mjesto, gdje je izgubio zivce zbpg sistema dok je vratio stan, gdje su ga sistematski sikanirali i verbalno vrijedjali i prijetili da se ne vraca, gdje mu je povratak bio onemogucen, gdje na kraju nije imao jednaka prava kao i srbi. Jesu li to uradili pojedinci u ratu i poslije rata, ili je to uradio sistem????

Sama cinjenica da se nije obezbjedio ''ODRZIV'' povratak, govori koliko je to FASISTOIDNA tvorevina!
Sve se to desavalo i na teritoriji pod kontrolom tkz Armije BIH
saim_adka

#61 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:06, edited 2 times in total.
bosss

#62 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by bosss »

nokia6170 wrote:de malo konkretnije "nit smrdim nit mirisem"..daj malo konkretnije: daj smjernice, konkretne prijedloge, daj nesto..umjesto sto samo ubhelaris
Evo ti smjernica. Postavi temu "Gdje je završilo 33 milijarde KM pomoći za BiH" a onda sa istim takvim žarom omogući da tema ima 100 stranica.
Sezam

#63 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by Sezam »

nokia6170 wrote:
FLOCK wrote:Alija i SDA su pocinili genocid u Srebrenici jer su izvukli Orica a ostavili narod.
opet mi nisi odgovorio:

ko je ubio na desetine hiljada ljudi u par dana u Srebrenici?
Pa Alija je, fino ti cojek kaze :x

Sta se raspravljas sa provokatorom?
saim_adka

#64 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:06, edited 1 time in total.
nokia6170

#65 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

bosss wrote:
nokia6170 wrote:de malo konkretnije "nit smrdim nit mirisem"..daj malo konkretnije: daj smjernice, konkretne prijedloge, daj nesto..umjesto sto samo ubhelaris
Evo ti smjernica. Postavi temu "Gdje je završilo 33 milijarde KM pomoći za BiH" a onda sa istim takvim žarom omogući da tema ima 100 stranica.
samo ti otvori i tu temu, nije frka...pa cemo raspravljati, vrlo rado...al sad je tema ova koja jeste...i jos uvijek nisi odgovorio na par mojih postova u kojima sam te zamolio da odgovoris na 6 postavljenih pitanja iz mog prvog posta:

jel to tolko tesko NSNM?
popajic

#66 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by popajic »

"Српска је створена као израз жеље, воље и потреба, прије свих српског народа, али и свих других народа и народности који живе у њој. Она је мирољубива и народна, одана идеји права и правде, идеји хуманости и равноправности.
nisam citao sve postove(izgleda i bolje da nisam !),ali ovo...i jos se postira ovako nesto kao tacno, maltene humano :-) :-) :-)
Kad se fasizam propagira i hvali onda je stvarno sve otislo u 100 p.m. :x
FLOCK

#67 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by FLOCK »

saim_adka wrote:
Boze dragi!

Ti si sve svoje rekao!

Svaka ti cast!

To samo potvrdjuje teoriju koja se konstatno ponavlja!

Nema se potrebe objasnjavati ko je fasista i sta je fasizma, ti si na to sve odgovorio svojom ponasanjem i stavom!
Daljnja rasprava je besmislena.
Niko te ne tjera da raspravljas sa mnom ovde...prema tome osini po prasini, ostavi se mrtvih ljudi kada nemas argumenata. :x
cogni

#68 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by cogni »

nokia6170 wrote: za tebe samo dva pitanja:
Jel taj popust treba da me raduje ili da se zalim?
:P

Pitanja su uvredljiva, al valjda ce nam pomoci da dodjemo do nekog zakljucka.
da li je onaj ko ucini fasuzam=fasista
Naravno.
i da li tvorevina koja naredi cinjenje fasizma=fasisticka tvorevina
Naravno. Uz ogradu da mi je tesko zamisliti sto je tacno tvorevina i zasto se koristi ta rijech.

Sta zelish postici? Slutim da je ovo sve pokusaj poturanje kolektivne krivice.
p.s. znam ja vrlo dobro da bi se na ova sva pitanja odgovaralo ko iz topa da ona nemaju veze sa RS-om i njenim historijatom...al posto imaju, onda se mudro suti...jel tako cogni ? :wink:
Nikad ne sutim o stvarima koja mi smetaju, naprotiv.
behavac

#69 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote: Мислим да се ми нисмо разумјели.
Данас прослава Дана Републике Српске нема апсолутно ни једану од ових 6 твојих ставки...
А саме ставке јесу фашизам који ја апсолутно осуђујем ал то се данас не дешава у Републици Српској.
Mislim da smo se itekako razumjeli.

To se desavalo u RS-u od 1992. do 1995. godine i za to postoje dokazi i presude...a ono sto se danas desava i slavi se ne bi danas slavilo da nije bilo tvog odgovora DA na mojih 6 postavljenih pitanja.
Ал онда не дијелимо исто мишљење.
Неке од ових ствари се јесу дешавале у рату и то је велика грешка и за сваку осуду.
Али по мени Република Српска би могла постојати а самим тим и прослављати свој дан и да тог није било.
Ипак је тад вођен рат а није рат мачији кашаљ,
У свако случају битно је да је данас свагдје у БИХ демократија !!!
nokia6170

#70 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

popajic wrote:
"Српска је створена као израз жеље, воље и потреба, прије свих српског народа, али и свих других народа и народности који живе у њој. Она је мирољубива и народна, одана идеји права и правде, идеји хуманости и равноправности.
nisam citao sve postove(izgleda i bolje da nisam !),ali ovo...i jos se postira ovako nesto kao tacno, maltene humano :-) :-) :-)
nije nije, moze jos gore, samo polako, situacija se tek zakuhava...nije ovo nista sta nas tek ocekuje u naredne dvije godine ;)
cogni

#71 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by cogni »

popajic wrote:
Ma takvih ima uvijek, ono sto je tragicno je da oni uglavnom dobijaju punu paznju, jer je tesko odoljeti necemu sto potvrdjuje zablude o drugoj strani.
Last edited by cogni on 09/01/2009 17:50, edited 1 time in total.
behavac

#72 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by behavac »

Sezam wrote: Cini mi se da ti stavljas akcent na rijec DANAS (kao, mozda JE prije 15 godina, ali nije DANAS)...ali nazalost, tvoji te demantuju (vidi link)

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090109069

E sad, mozete vi ponavljati do besvjesti kako ste za ljudka prava, demokratiju i volju naroda, ali dokle god je nas prezivjeih NESRBA, protjeranih iz te nakazne tvorevine u periodu 1992-1995, i dokle god je nasih pokoljenja (a ima ih sucur Allahu i fala Djevi Mariji) znace se istina kakvi ste smradovi bili...i ostali. A RS ce biti ukinuta KAD TAD. Za 100 godina, ali ce biti ukinuta. I Turci su odj**ali odavde nakon 400 godina, ali su odj**ali. Fasizam na kraju UVIJEK gubi, vjeruj mi na rijec.

A za onoga koji spominje temu 'Mrzim Srpsku'...ma ne mrzim ja RS, GADI MI SE.
Ови богами нису моји нит их подржавам.
А шта ће бити за 100 година ме не занима толико, свакако мене неће бити...
А шта буде биће...
bosss

#73 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by bosss »

nokia6170 wrote:samo ti otvori i tu temu, nije frka...pa cemo raspravljati, vrlo rado...al sad je tema ova koja jeste...i jos uvijek nisi odgovorio na par mojih postova u kojima sam te zamolio da odgovoris na 6 postavljenih pitanja iz mog prvog posta:

jel to tolko tesko NSNM?
Evo teme http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58712 mašala, jedan odgovor.
Ti si baš ponosan na tih svojih 6 pitanja ? Neko kaže da je fašizam, neko kaže da je genocid, neko kaže da je zločin protiv čovječnosti ali zločini se mogu pripisati isključivo individuama koji ih počine. Sin Radovana Karadžića nije kriv što mu je otac zločinac bez obzira što će sin voliti oca dok je ovaj živ. Razumiješ.
nokia6170

#74 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote:
behavac wrote: Мислим да се ми нисмо разумјели.
Mislim da smo se itekako razumjeli.

To se desavalo u RS-u od 1992. do 1995. godine i za to postoje dokazi i presude...a ono sto se danas desava i slavi se ne bi danas slavilo da nije bilo tvog odgovora DA na mojih 6 postavljenih pitanja.
Ал онда не дијелимо исто мишљење.
Неке од ових ствари се јесу дешавале у рату и то је велика грешка и за сваку осуду.
Али по мени Република Српска би могла постојати а самим тим и прослављати свој дан и да тог није било.
Ипак је тад вођен рат а није рат мачији кашаљ,
У свако случају битно је да је данас свагдје у БИХ демократија !!!
Republika Srpska nije mogla, niti mogla postojati bez odgovora DA na mojih 6 postavljenih pitanja.

Ove stvari se jesu desavale u ratu i ja samo zelim da istaknem da je RS bila fasisticka tvorevina u periodu 1992. do 1995. godine. Ja stvarno ne znam zasto taz histoirisjak cinjenica ugrozava danasnju RS kada znamo da se RS ne moze niti promijeniti niti ukinuti bez saglasnost volje srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Ova historijska cinjenica apsolutno ne ugrozava danasnju RS. I Njemacka je bila fasisticka u periodu of 1941. do 1945. godine, ali to ne znaci i da je danas fasisticka...ali Njemacka nema problem da prizna da je bilča fasisticka i da se stidi svoje historije, kao sto taj problem imaju Srbi iz RS-a.
nokia6170

#75 Re: 9. januar-Dan Zla (Fasizma)

Post by nokia6170 »

bosss wrote:
nokia6170 wrote:samo ti otvori i tu temu, nije frka...pa cemo raspravljati, vrlo rado...al sad je tema ova koja jeste...i jos uvijek nisi odgovorio na par mojih postova u kojima sam te zamolio da odgovoris na 6 postavljenih pitanja iz mog prvog posta:

jel to tolko tesko NSNM?
Evo teme http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58712 mašala, jedan odgovor.
Ti si baš ponosan na tih svojih 6 pitanja ? Neko kaže da je fašizam, neko kaže da je genocid, neko kaže da je zločin protiv čovječnosti ali zločini se mogu pripisati isključivo individuama koji ih počine. Sin Radovana Karadžića nije kriv što mu je otac zločinac bez obzira što će sin voliti oca dok je ovaj živ. Razumiješ.

pitanja su vrlo jednostavna, a da se ne patis sa svih 6, odgovori sa DA ili NE samo na jedno od njih:

da li je genocid oblik fasizma?

jeli ti problem da odgovotis na to pitanje?

p.s. nisam ja bas toliko ponosan na mojih 6 pitanja koliko su ponosni oni koji se dice odgovorima na mojih postavljenih 6 pitanja.
Last edited by nokia6170 on 09/01/2009 17:56, edited 1 time in total.
Post Reply