Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#51 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by ladyblue18 »

Eh sada sam saznala nesto novo, mislila sam da college takodjer traje 4 godine, hvala na pojasnjenju :-D
Ma u Americi ja imam osjecaj moras bit bas mudar da izbjegnes silne prevarante i ostalo, a ima ih ko nigdje u svijetu.
vazno je stati na noge :thumbup:
Sto se tice ekonomije, vjerujem da ce stati na noge i da ce Us of A opet biti sto je bila, samo treba vremena.
bar se nadam da ce situacija da se popravi dok ja ne dodjem 8-) :mrgreen:
sto ja znam mastat :mrgreen:
melb26sa

#52 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by melb26sa »

Dajte ljudi - naucite razliku izmedju college i university (college - fakultet, univerzitet - skupina vise koledza, obicno ima dosta istrazivackog rada finansiranog od vlade, industrije...).

A University Is a Collection of Colleges
Both colleges and universities can be publicly or privately run. Where they tend to differ, however, is in their degree offerings. For the most part, a college offers degrees in one area. A university offers degrees in a variety of areas because it is actually composed of a collection of colleges. If you attend a university, you might graduate from that university's college of business, college of liberal arts, or college of education, depending on your major.

Colleges and Universities Differ in Degree Offerings
If a university is a collection of colleges, it makes sense that universities have larger student bodies. Class size tends to be larger at universities, and professors are often prized for their research accomplishments as well as their teaching efforts. Often, student to faculty ratios can be smaller at colleges. Universities confer degrees at the bachelor's, master's, and doctoral levels, whereas colleges tend to deal exclusively with four-year bachelor's degrees.

@Corolla, mijesas community college (koji je samo dvogodisnji i daje AA degrees) i college. Google je tvoj prijatelj.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#53 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by corolla02 »

Ovi neki medju nama ocito su samo rodjeni da ispravljaju i ogovaraju druge
:D
Hey, ja kad sam gore pisao istakao sam jednu generalnu izjavu izmedju college vs university, a svakako da ima razlika kad se dublje pogleda izmedju univerziteta i collega na federalnom nivou i unutar samih drzava. Nastavni plan i program te sami udzbenici se razlikuju od drzave do drzave, cesto cak i izmedju samih Univerziteta/Collega unutar jedne drzave, npr. Georgije. Na dva najvisa univerziteta ovdje u Georgiji knige nisu iste. Pa odtuda takodjer i ista diploma sa dva univerziteta se ne vrijednuje isto u praxi. Ja nisam htio ulaziti u detalje te objasnjavati sta je sta samo sam ih podjelio po znacaju i vremenskom periodu. Ja pricam bosanski i nisam googolirao i trazio da na engleskom copy and paste ovdje pa da svi vide, kao Vi, jer se plagiarism/cheating na univerzitetu strogo kaznjava. Uostalom na googleu mozes naci svakakvih gluposti!
Znas, Univerzitet je jaci i veci od koledza, i istina je da univerzitet moze sadrzavati vise koledza (4 godine) ali kad se upisujes prvo te prime na univerzitet pa tek onda na college tj. ako neprodjes univerzitetske zahtjeve ni jedan koledz koji je u okviru tog univerziteta te nece moci primiti je univerzitet nije proslijedio tvoje papire dalje.
Dakle, univerzitet sadrzi koledz a nikako koledz univerzitet.
U svakodnenom razgovoru u Americi ako kazes univerzitet odnosi se na 4 ili vise godina (ni tu se jos ne zna ili 4 ili 8 godina sve dok ne budes specifican), a koledz se odnosi samo na 2 godine. Tek onda kad se vise u pricu se upustis, moze se saznati ili je onaj lokalni koledz (2 godine) ili onaj koji je u sklopu univerziteta (4 godine).
Tako na primjer, najcesce niko od Amera nece reci da je zavrsio koledz a on ustvari zavrsio 4 godine. Upravo iz tog razloga, uvjek se istice zavrsio/diplomirao sam na univerzitetu taj i taj ili "COLLEGE OF taj i taj". I sve dok govoris idem na/zavrsio sam "COLLEGE" onda se to odnosi samo na 2 godine jer nemas jos zvanje tj. imas opste obrazovanje, i ukoliko ne objasnis malo bolje, znaci manji nivo znanja i slabija diploma.
Caos i javi se, i ne pricaj majke ti na engleskom i to ne pogotovo onaj sa googlea, jer taj Engleski nema emocija!
landlord

#54 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by landlord »

corolla02 wrote: Caos i javi se, i ne pricaj majke ti na engleskom i to ne pogotovo onaj sa googlea, jer taj Engleski nema emocija!
Ne znam zasto ti smeta engleski, ili ako je nasla to na googleu. Vjerovatno je to prenijela iz wikipedije, tako da mislim da je to puno bolji i precizniji stav, nego da je sad uzel apa naklapala svoje subjektivno vidjenje collegea ili Unija..

A sto se ostalog tice, dijelim tvoje misljenje kada kazes da kad neko kaze college, da podrazumijeva 2 godine. Takodje, mislim da je super sto mozes na public collegeu, polagati masu ispita, bas to osnovno obrazovanje, i onda se prebacis na Uni, od 4 godine, naravno moraju bili saglasni programi collegea i tog Unija. Ovim se ustede ogromne pare, jer su ti predmete ili isti ili veoma slicni.

poz.
jefferson

#55 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jefferson »

corolla02 wrote:Ovi neki medju nama ocito su samo rodjeni da ispravljaju i ogovaraju druge
Hey, ja kad sam gore pisao istakao sam jednu generalnu izjavu izmedju college vs university, a svakako da ima razlika kad se dublje pogleda izmedju univerziteta i collega na federalnom nivou i unutar samih drzava. Nastavni plan i program te sami udzbenici se razlikuju od drzave do drzave, cesto cak i izmedju samih Univerziteta/Collega unutar jedne drzave, npr. Georgije. Na dva najvisa univerziteta ovdje u Georgiji knige nisu iste. Pa odtuda takodjer i ista diploma sa dva univerziteta se ne vrijednuje isto u praxi. Ja nisam htio ulaziti u detalje te objasnjavati sta je sta samo sam ih podjelio po znacaju i vremenskom periodu. Ja pricam bosanski i nisam googolirao i trazio da na engleskom copy and paste ovdje pa da svi vide, kao Vi, jer se plagiarism/cheating na univerzitetu strogo kaznjava. Uostalom na googleu mozes naci svakakvih gluposti!
Znas, Univerzitet je jaci i veci od koledza, i istina je da univerzitet moze sadrzavati vise koledza (4 godine) ali kad se upisujes prvo te prime na univerzitet pa tek onda na college tj. ako neprodjes univerzitetske zahtjeve ni jedan koledz koji je u okviru tog univerziteta te nece moci primiti je univerzitet nije proslijedio tvoje papire dalje.
U svakodnenom razgovoru u Americi ako kazes univerzitet odnosi se na 4 ili vise godina (ni tu se jos ne zna ili 4 ili 8 godina sve dok ne budes specifican), a koledz se odnosi samo na 2 godine. Tek onda kad se vise u pricu se upustis, moze se saznati ili je onaj lokalni koledz (2 godine) ili onaj koji je u sklopu univerziteta (4 godine).
Tako na primjer, najcesce niko od Amera nece reci da je zavrsio koledz a on ustvari zavrsio 4 godine. Upravo iz tog razloga, uvjek se istice zavrsio/diplomirao sam na univerzitetu taj i taj ili "COLLEGE OF taj i taj". I sve dok govoris idem na/zavrsio sam "COLLEGE" onda se to odnosi samo na 2 godine jer nemas jos zvanje tj. imas opste obrazovanje, i ukoliko ne objasnis malo bolje, znaci manji nivo znanja i slabija diploma.
Caos i javi se, i ne pricaj majke ti na engleskom i to ne pogotovo onaj sa googlea, jer taj Engleski nema emocija!

Joj ljudi boziji, udzbenici se biraju tako sto kolegiji odlucuje koji ce udzbenik birati i sve zavisi ne od univerziteta ili koledza, nego od departmenta.
Drugo, diploma sa University of Georgija i GSU se nevrjednuje isto ne zbog udzbenika, nego zbog same institucije, prijasnjeg istrazivanja i osoblja.
Mnogi univerziteti koriste iste knjige pa i CR kao Harvard ili Yale, ali im se diploma ne vrednuje isto, ne zbog knjiga, nego zbog toga sto npr. na Yale imas Robert Dahl-a, na Harvardu si imao Huntingtona, na Johns Hopkins Fukuyamu (to govorim iz svoje oblasti) a ne zbog toga jel neko kosristi knjigu od Thomsona ili od Rutgela.
Corolla, a kakvi su to koledzi na federalnom nivou???? Koledz ili univerzitet je finansiran od strane drzave, dok federalna vlada ima nesto udjela u tome. Pare dolaze kroz State Legislature, nevazno o kojem koledzu ili univerzitetu je rijec. medjutim, Federalna vlada daje grantove za razne istrazivacke projekte, koji zavisno od univerizteta do univerziteta mogu iznositi i stotine miliona dolara. npr, Univerzitet gdje ja radim ima od State oko 930 miliona dolara, plus od fudbala i ostalih prihoda, budzet je nekih dvije milijarde dolara, dok nam federalna vlada kroz razne grantove daje oko 70 miliona. S druge strane, Emory University, koji je prvo, privatni univerzitet a drugo skoro tri puta manji od mog, ima endowment oko 6 milijardi. Medjutim, zbog ekonomske krize samo u 2008 univerzitet je izgubio kroz razne osnove oko 1 milijardu u endowments, ali je federalna vlada uskocila kroz razne grantove za istrazivanja da bi Emory mogao nastaviti kooperaciju sa CDC itd.
ahuseino

#56 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by ahuseino »

corolla02 wrote:Ovi neki medju nama ocito su samo rodjeni da ispravljaju i ogovaraju druge
Corollo hadzo, haj ti progooglaj (iako to ne volish) amherst college, smith college, hampshire college, pa onda nadji kako su rankirani od svih UNDERGRADUATE institucija; pa mi raci u kakvom su kontrastu sa 95% UNIVERZITETA.
Mozesh na google-tu neshto i nauchit. Nije mi jasno kako ti ovo nije jasno :-) iako idesh na fax...

... specijalno apropo tvoje teze o 4 vs. 2 godine...

Prvi dio ko i nasluchujesh kakav je poredak, odnosno kakve su regulacije koje definishu sta je college a sta je university, ali malo mi izgleda imash nejasnocha josh uvijek...

Pozdrav

P.S. ... a ovo "slabija diploma" - nidze veze...

Vjerovatno brkash community colleges sa universitetima i koledzima...
cim

#57 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by cim »

Community college=2 godine skole i dobijes A.A. degree

College= 4 godine skole i dobijes B.A. ili B.S. degree. Ta skola obicno ne nudi postgraduate education

University=4 godine skole (iste kao i college B.A. ili B.S. degree) ali ta skola nudi i post graduate education (pa mozes da dobijes masters ili doctorate)

College moze da bude i dio univerziteta. Npr. Seaver College je sastavni dio Pepperdine Univerziteta (koji nudi postgraduate degrees za Pravo, Psihologiju, Business).
Ako zavrsis 4 godine na Seaver Collegu na diplomi ti pise velikim slovima Pepperdine University a usitno pisano Seaver College

Ako zavrsis 4 godine na college ili univerzitetu dobijes istu diplomu
staticx

#58 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by staticx »

Gdje god da odes najbolje je u kakav manji gradic, neidi u vece. Kloni se gradova gdje ima vise bosanaca smo glava ce da te vise boli :lol: . Ako planiras dalje u skolu onda bolje da si vise u dodiru sa strancima radi jezika nego sa bosancima. Mozda glupo zvuci al sto jes jes mnogi ce ti priznati al bosanci ko bosanci pokvarili se pravo po inostranstvu samo svadje i zavidnost nista vise.
Šeha

#59 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by Šeha »

staticx wrote:Gdje god da odes najbolje je u kakav manji gradic, neidi u vece. Kloni se gradova gdje ima vise bosanaca smo glava ce da te vise boli :lol: . Ako planiras dalje u skolu onda bolje da si vise u dodiru sa strancima radi jezika nego sa bosancima. Mozda glupo zvuci al sto jes jes mnogi ce ti priznati al bosanci ko bosanci pokvarili se pravo po inostranstvu samo svadje i zavidnost nista vise.
Hiljadu ljudi hiljadu cudi...

Ja ne bih u mali grad puskom da me tjeras :D :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#60 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by karabaja-x »

brkate pojmove petljate bezveze ukratko nemate pojma sacu vam ja rec kako stvari stoje
kao prvo slozio bih se shehom sto se tice malih gradova, mali grad, zdravo, nije to za evropejce kao sto smo mi, koji klinac i dolazit u ameriku ako ces zivit u nekoj vukojebini, vecina ove zemlje i jeste vukojebina ali sta ces jebiga
sto se tice koledja i univerziteta, u biti to je jedno te isto, mislim kolokvijalno svi ce ti reci imam college degree ili isao sam na college, podrazumijevaciju da imaju najmanje cetverogodisnju diplomu, kao sto neko rece univerzitet je skupina vise razlicith koledja, ma u biti je to jedno te isto ne znam sta vas to uopste i interesuju te sitnice
jefferson

#61 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jefferson »

karabaja-x wrote:brkate pojmove petljate bezveze ukratko nemate pojma sacu vam ja rec kako stvari stoje
kao prvo slozio bih se shehom sto se tice malih gradova, mali grad, zdravo, nije to za evropejce kao sto smo mi, koji klinac i dolazit u ameriku ako ces zivit u nekoj vukojebini, vecina ove zemlje i jeste vukojebina ali sta ces jebiga
sto se tice koledja i univerziteta, u biti to je jedno te isto, mislim kolokvijalno svi ce ti reci imam college degree ili isao sam na college, podrazumijevaciju da imaju najmanje cetverogodisnju diplomu, kao sto neko rece univerzitet je skupina vise razlicith koledja, ma u biti je to jedno te isto ne znam sta vas to uopste i interesuju te sitnice
Najbolji univerziteti su u vecini slucajeva u vrlo malim gradovima (Harvard, Columbia i jos neki su izuzetak).
Obicno ti gradovi imaju manje stanovnika nego studenata, i ja ti iz licnog iskustva mogu reci da je to deset puta bolje nego zivjeti u po Chicaga. Razlog je sto se mozes vise skoncentrisati na nauku, manji su troskovi, i kreces se konastantno medju ljudima koji imaju isti cilj kao i ti.
Kada zavrsis sve to, onda bujrum, svako gdje mu je bolje!
Moj glas ide Denveru i Boulderu!
Šeha

#62 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by Šeha »

Studiranje je jedan relativno kratak period zivota. Kad je covjek rekao zivot u manjem gradu ja sam mislio na sveukupan zivot ne samo za 4/6/8 godina studija.

Ja sam mislio na izlaske, kulturne dogadjaje, izlozbe, sajmove, muzeje, javni prevoz i sve ono sto zivot cine zivotom a cega u malom gradu, je li, nema.
jefferson

#63 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jefferson »

Šeha wrote:Studiranje je jedan relativno kratak period zivota. Kad je covjek rekao zivot u manjem gradu ja sam mislio na sveukupan zivot ne samo za 4/6/8 godina studija.

Ja sam mislio na izlaske, kulturne dogadjaje, izlozbe, sajmove, muzeje, javni prevoz i sve ono sto zivot cine zivotom a cega u malom gradu, je li, nema.
Sto se tice izlazaka i nocnog zivota,s tudentski gradovi su ZAKON!
Tu si upravu, muzeji itd, sve je to OK. Ali, jel ides u muzeje svaki dan? Ja sam bio su svim vaznijim muzejima, i recimo da zivim u Chicagu, cisto sumnjam da bi jednom sedmicno isao u natural science muzej svake sedmice.
Veliki gradovi imaju svoje prednosti, ali i velike mane. Zato sam rekao Boulder, najzdraviji grad u Americi, vrlo jak transportni sistem, skijalista sat vremena udaljenosti, itd, itd. U pitanju je kvaliteta zivota. Ne mislim da je Greenville u South Carolini bas najpozeljniji, ali ima dosta manjih gradova koji su sto se tice kvalitete zivota dalekooooooooo ispred americkih metropola!
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#64 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by karabaja-x »

studentski gradovi, joj nemoj mi toga ba, mani me se americkih studenata, pogotovo ovih iz tih izolovanih studentskih vukojebina
Šeha

#65 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by Šeha »

jefferson wrote: Sto se tice izlazaka i nocnog zivota,s tudentski gradovi su ZAKON!
Tu si upravu, muzeji itd, sve je to OK. Ali, jel ides u muzeje svaki dan? Ja sam bio su svim vaznijim muzejima, i recimo da zivim u Chicagu, cisto sumnjam da bi jednom sedmicno isao u natural science muzej svake sedmice.
Veliki gradovi imaju svoje prednosti, ali i velike mane. Zato sam rekao Boulder, najzdraviji grad u Americi, vrlo jak transportni sistem, skijalista sat vremena udaljenosti, itd, itd. U pitanju je kvaliteta zivota. Ne mislim da je Greenville u South Carolini bas najpozeljniji, ali ima dosta manjih gradova koji su sto se tice kvalitete zivota dalekooooooooo ispred americkih metropola!
Naravno da ne idem u muzej svake sedmice. Nisu u pitanju samo muzeji naravno. Sajam automobila, sajam motora, sajam motornih camaca i jahti, koncerti, predstave, otvorene konferencije za stampu poznatih i zanimljivih ljudi, NBA, NHL, tenis, baseball, svjetske premijere, restorani (bukvalno hiljade.) ...

Kombinacija svega ovoga meni cini ogromnu prednost grada nad gradicima. Kazem meni, jer kako rekoh prije, hiljadu ljudi hiljadu cudi. :thumbup:
jefferson

#66 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jefferson »

Šeha wrote:
jefferson wrote: Sto se tice izlazaka i nocnog zivota,s tudentski gradovi su ZAKON!
Naravno da ne idem u muzej svake sedmice. Nisu u pitanju samo muzeji naravno. Sajam automobila, sajam motora, sajam motornih camaca i jahti, koncerti, predstave, otvorene konferencije za stampu poznatih i zanimljivih ljudi, NBA, NHL, tenis, baseball, svjetske premijere, restorani (bukvalno hiljade.) ...

Kombinacija svega ovoga meni cini ogromnu prednost grada nad gradicima. Kazem meni, jer kako rekoh prije, hiljadu ljudi hiljadu cudi. :thumbup:
Naravno to stoji! Ali se sve svodi gdje posao dobijes :D
Šeha

#67 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by Šeha »

jefferson wrote:
Naravno to stoji! Ali se sve svodi gdje posao dobijes :D
Najveca istina. :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#68 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by corolla02 »

Ma suburbia zakon!
ahuseino

#69 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by ahuseino »

Šeha wrote:

Opa i jahte se vozaju/plove ha?

Eto gdje su nashe plate...

Ma drz' se grada ba. Mali studentski grad je upravo to... studentski... privremeni.

Ja se ne slazem da bih zivio tj. selio kako mi posao diktira, ali to opet ovisi o struci jelte... :wink:

Vishe me vuche familija.
ahuseino

#70 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by ahuseino »

-
pjegica

#71 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by pjegica »

A što baš sad u USA kada se sve raspada? Nećeš ništa postići ako ne radiš bar negdje, a posla sad ima manje nego u Bosni, čak su ljudi sad i manje plaćeni nego mnogi koji rade u BiH. Svi koji mogu sada se vraćaju nazad u lijepu nam našu, jer tamo je raspad sistema. Ljudi ostaju bez posla, bez stana, auta. Bez svega. Oni koji se ne vraćaju, ne mogu, jer su u tolikim dugovima da im ne dozvoljavaju da uopšte napuste zemlju.

Ja sam prije nekoliko godina bila zaljubljena u NYC. Sve sam učinila da tamo i odem. U početku je bilo super, ogroman grad koji stalno živi. Ali tamo je rijetkost da sretneš dva puta u životu istog čovjeka. Niko te i ne gleda. Svi furaju svoju furku, brinu se o svojim problemima. Ne znam da li je to samo do mene ili je tako svima, ali u ogromnom gradu sam bila veoma usamljena. Washington DC ima isto odličan univerzitet. Jedan cijeli kvart grada je samo studentski. Tu su i cijene malo manje, jeftine fast food gluposti poput onog Mekdonaldsa kojeg ovdje svi žele. Ali i tamo ljudi samo gledaju sebe. Čak i oni najbliži ti nikad neće pomoći u nevolji, neće ti dolar niko pusuditi ako ti zafali da u prodavnici kupiš nešto. Boli ih briga za sve.
Mineapolis je lijep grad, i njega ti savjetujem. Tamo su svi plave kose i plavih očiju kao Norvežani i Šveđani. Klima je ista kao u BiH, samo imaš okolo puno jezera u kojima se možeš kupati. Ne znam kakav je univerzitet, ali za život, taj je grad najbolji.
I pomiri se sa činjenicom, ako tamo završiš fakultet i odlučiš se vratiti u BiH morat ćeš opet završavati neki naš fakultet, jer njihovu diplomu ti ovdje niko neće priznati.
ahuseino

#72 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by ahuseino »

pjegica wrote:A što baš sad u USA kada se sve raspada? Nećeš ništa postići ako ne radiš bar negdje, a posla sad ima manje nego u Bosni, čak su ljudi sad i manje plaćeni nego mnogi koji rade u BiH. Svi koji mogu sada se vraćaju nazad u lijepu nam našu, jer tamo je raspad sistema. Ljudi ostaju bez posla, bez stana, auta. Bez svega. Oni koji se ne vraćaju, ne mogu, jer su u tolikim dugovima da im ne dozvoljavaju da uopšte napuste zemlju.

Ja sam prije nekoliko godina bila zaljubljena u NYC. Sve sam učinila da tamo i odem. U početku je bilo super, ogroman grad koji stalno živi. Ali tamo je rijetkost da sretneš dva puta u životu istog čovjeka. Niko te i ne gleda. Svi furaju svoju furku, brinu se o svojim problemima. Ne znam da li je to samo do mene ili je tako svima, ali u ogromnom gradu sam bila veoma usamljena. Washington DC ima isto odličan univerzitet. Jedan cijeli kvart grada je samo studentski. Tu su i cijene malo manje, jeftine fast food gluposti poput onog Mekdonaldsa kojeg ovdje svi žele. Ali i tamo ljudi samo gledaju sebe. Čak i oni najbliži ti nikad neće pomoći u nevolji, neće ti dolar niko pusuditi ako ti zafali da u prodavnici kupiš nešto. Boli ih briga za sve.
Mineapolis je lijep grad, i njega ti savjetujem. Tamo su svi plave kose i plavih očiju kao Norvežani i Šveđani. Klima je ista kao u BiH, samo imaš okolo puno jezera u kojima se možeš kupati. Ne znam kakav je univerzitet, ali za život, taj je grad najbolji.
I pomiri se sa činjenicom, ako tamo završiš fakultet i odlučiš se vratiti u BiH morat ćeš opet završavati neki naš fakultet, jer njihovu diplomu ti ovdje niko neće priznati.
Ma jebo njihovu diplomu, ko pljachka velika... I ne treba Him dati...
jutarnji

#73 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jutarnji »

pjegica wrote:Svi furaju svoju furku, brinu se o svojim problemima
Tebi to smetalo? `Em ti zivot ako danas ne sretnem bar deset ljudi pa da fino promahalamo uzduz i poprijeko :D :D :D
pjegica wrote:Mineapolis je lijep grad, i njega ti savjetujem. Tamo su svi plave kose i plavih očiju kao Norvežani i Šveđani. Klima je ista kao u BiH, samo imaš okolo puno jezera u kojima se možeš kupati. Ne znam kakav je univerzitet, ali za život, taj je grad najbolji.
Jes` ti bila u tom Venturinom :D frizideru nekad u januaru? Grad je ok, `ebe ga jedino sto ti tokom zime trebaju tri skafandera :D :D ..da odes po cigare.
jefferson

#74 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by jefferson »

pjegica wrote:A što baš sad u USA kada se sve raspada? Nećeš ništa postići ako ne radiš bar negdje, a posla sad ima manje nego u Bosni, čak su ljudi sad i manje plaćeni nego mnogi koji rade u BiH. Svi koji mogu sada se vraćaju nazad u lijepu nam našu, jer tamo je raspad sistema. Ljudi ostaju bez posla, bez stana, auta. Bez svega. Oni koji se ne vraćaju, ne mogu, jer su u tolikim dugovima da im ne dozvoljavaju da uopšte napuste zemlju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :run:

Strasno! Koliko si ti bila u SAD? Dvije sedmice?
Šeha

#75 Re: Vas prijedlog - najbolji grad za zivjeti u USA

Post by Šeha »

Interesantno, ja sam sa americkom diplomom dobio dvije ponude u Bosni a da nisam ni trazio posao :D :)

A s nasom diplom si, opet, svugdje prispio :D :D :D
Post Reply