Ima li gdje grijalica?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sheilak

#51 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sheilak »

A sto to suho zlato sutaju? :D Prestala potreba, ha? :-D

Ali, stvarno su se pokazali zvijerima ti prodavaci.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#52 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Admir_1984 »

sheilak wrote:A sto to suho zlato sutaju? :D Prestala potreba, ha? :-D

Ali, stvarno su se pokazali zvijerima ti prodavaci.
Kapitalizam nema milosti. Birali smo, dobili smo
Alhemicarkaa

#53 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Alhemicarkaa »

A kakve su im sad cijene? :-)
Skyfox

#54 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Skyfox »

nisam gledao a koliko sam vidio ni bilo ko drugi u tom momentu iako je bilo krcato kupcima...
arabela

#55 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by arabela »

Eno juce oni cigani sto na mostu na Otoci prodaju carape i gace prodavali radijatore na struju i grijalice :lol:
dlfo

#56 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by dlfo »

Prica mi jaran prekjucer:"Potukla se u srijedu dva lika u Robotu oko toga ko ce da otme mojoj staroj grijalicu."
:D :D :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#57 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by anjusha »

U stanu mi je oko 18 stepeni i meni- hladno! Zato imam jedno pitanje za sve one sa slicnim iskustvom: konvektor ili uljni radijator? Kvarcne ne dolaze u obzir. Zali Boze struje sto potrose. I gdje preporucujete da se kupe? (jer ova ludnica od cijena jos nije pala. Gledam evo u Robotu, radijatori koji su bili 88 km prije 15 dana sa oko 100 km...)
Hvala
burek_in_space

#58 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by burek_in_space »

Grijem po kucama! :mrgreen: :run:
Cholina_Lokica

#59 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Cholina_Lokica »

burek_in_space wrote:Grijem po kucama! :mrgreen: :run:
sreca pa sii ti nagodan pa grijes i muske i zeMske :lol: :lol: :lol:
sheilak

#60 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sheilak »

U tepsiji? :D

Mislim da grijalice vise nisu u modi. Evo, nama pola radijatora toplo, pola hladno! Nadamo se i drugoj polovini do sutra. :-D
anjusha

#61 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by anjusha »

A ja fakat ozbiljno pitala...
sheilak

#62 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sheilak »

Oprosti na neozbiljnim odgovorima. :)

Mozda ce ih sada i biti jer ce se ljudi, najvjerovatnije opustiti, a poznavajuci trgovce, oni su vec narucili novu turu grijalica.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#63 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by grunt »

sheilak wrote:

Mislim da grijalice vise nisu u modi. Evo, nama pola radijatora toplo, pola hladno! Nadamo se i drugoj polovini do sutra. :-D
Kako pola :?
lejlasa

#64 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by lejlasa »

grunt wrote:
sheilak wrote:

Nikad ti se nece ugrijati cijeli radijator ako ne ispustis vazduh iz njega. Polako okreni ventil (sa strane na vrhu radijatora) i pusti neka vazduh izadje. Kad pocne curiti voda, tad je radijator "propuhan" i u roku od 2 minute bice cijeli vreo. Skoro svaki dan to moram raditi, jer mi je jedan radijator u kuci stalno pun vazduha.
burek_in_space

#65 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by burek_in_space »

@ Dile

Ja samo sprovodim odluku Vijeca ministara! :D

@sheilak

Ne otkrivam poslovne tajne! :D
Cholina_Lokica

#66 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Cholina_Lokica »

samo ti bureke po zakonu :D
anjusha

#67 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by anjusha »

anjusha wrote:U stanu mi je oko 18 stepeni i meni- hladno! Zato imam jedno pitanje za sve one sa slicnim iskustvom: konvektor ili uljni radijator?
Kvarcne ne dolaze u obzir. Zali Boze struje sto potrose. I gdje preporucujete da se kupe? (jer ova ludnica od cijena jos nije pala. Gledam evo u Robotu, radijatori koji su bili 88 km prije 15 dana sa oko 100 km...)
Hvala
:D
sarajevo63

#68 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sarajevo63 »

Dok se narod snalazi i tuče za grijalice...i vadi se da će preživiti jer je i rat preživio, dok forumaši forumaju, šta li nam rade oni koji ne misle koliko koštaju grijalice, koji se ne tuku po robotima, koji su obezbijedili i praunuke... Bravo narode, fakat ste divni. Dok je ovakvog naroda oni nema da brigaju. Aplauz ne čujete.
anjusha

#69 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by anjusha »

sarajevo63 wrote:Dok se narod snalazi i tuče za grijalice...i vadi se da će preživiti jer je i rat preživio, dok forumaši forumaju, šta li nam rade oni koji ne misle koliko koštaju grijalice, koji se ne tuku po robotima, koji su obezbijedili i praunuke... Bravo narode, fakat ste divni. Dok je ovakvog naroda oni nema da brigaju. Aplauz ne čujete.

Hvala na konstruktivnom odgovoru na moje pitanje. Jako mi je pomoglo. Poslusacu te.
sarajevo63

#70 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sarajevo63 »

anjusha wrote:
sarajevo63 wrote:Dok se narod snalazi i tuče za grijalice...i vadi se da će preživiti jer je i rat preživio, dok forumaši forumaju, šta li nam rade oni koji ne misle koliko koštaju grijalice, koji se ne tuku po robotima, koji su obezbijedili i praunuke... Bravo narode, fakat ste divni. Dok je ovakvog naroda oni nema da brigaju. Aplauz ne čujete.

Hvala na konstruktivnom odgovoru na moje pitanje. Jako mi je pomoglo. Poslusacu te.
Ako ti treba grijalica otfuraš se do manjeg mjesta i nađeš, sa nelopovskim cijenama koje su u Sarajevu. Konstruktivan smo mi narod. Možemo mi i bez grijanja. Ne se sekirati.
anjusha

#71 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by anjusha »

:D
Loulou

#72 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by Loulou »

anjusha wrote:U stanu mi je oko 18 stepeni i meni- hladno! Zato imam jedno pitanje za sve one sa slicnim iskustvom: konvektor ili uljni radijator? Kvarcne ne dolaze u obzir. Zali Boze struje sto potrose. I gdje preporucujete da se kupe? (jer ova ludnica od cijena jos nije pala. Gledam evo u Robotu, radijatori koji su bili 88 km prije 15 dana sa oko 100 km...)
Hvala
Ja sam neki dan kupila konvektor (55 KM, u "Robotu"), i ok je. Možeš regulirati snagu (750W, 1250 W, pa i 2000W :-D ), pa samim tim i potrošnju struje.
sheilak

#73 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by sheilak »

grunt wrote:
sheilak wrote:

Zgrada na Mojmilu, u kojoj zivi moja tetka, nije imala grijanja ni 2 dana nakon dolaska plina. Cijevi se smrzle ( radnici iz Toplana kazu da se to desilo jer je upravitelj zgrade pustio vodu iz cijevi ), plin nije mogao proci- tako nesto. Uglavnom, radili su dva dana, cijev u prizemlju je pukla, mislim da je nekom dole i stan bio poplavljen, i do jucer poslijepodne nismo uopste imali grijanja. Nakon toga, pocelo je, ali polovina radijatora je bila topla, pola hladna ( valjda dok se toplina nije prosirila - sorry, ne kuzim se u to :-D ), u kuhinji radijatori hladni. Sada su mlaki :-D , stan se nikako ne moze ugrijati, ali je barem ona manijacka studen ublazena.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#74 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by grunt »

sheilak wrote: Zgrada na Mojmilu, u kojoj zivi moja tetka, nije imala grijanja ni 2 dana nakon dolaska plina. Cijevi se smrzle ( radnici iz Toplana kazu da se to desilo jer je upravitelj zgrade pustio vodu iz cijevi ), plin nije mogao proci- tako nesto. Uglavnom, radili su dva dana, cijev u prizemlju je pukla, mislim da je nekom dole i stan bio poplavljen, i do jucer poslijepodne nismo uopste imali grijanja. Nakon toga, pocelo je, ali polovina radijatora je bila topla, pola hladna ( valjda dok se toplina nije prosirila - sorry, ne kuzim se u to :-D ), u kuhinji radijatori hladni. Sada su mlaki :-D , stan se nikako ne moze ugrijati, ali je barem ona manijacka studen ublazena.
Treba ozraciti radijatore i sve ce bit OK :) !!!
madner

#75 Re: Ima li gdje grijalica?

Post by madner »

Taj nije ispustio vodu, da je ispustio ne bi se mogla zaledit :wink:
Post Reply