Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

alphonse kauders

#51 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by alphonse kauders »

za chuchumbamayumbe:
ti da znas sta je amoxibos a sta je zinnat ne bi od sebe pravila budalu...da znas sta je antibiogram također ne bi se pravila budalom i bila primitivna..pa što ces davati SVOM dijetu zinnat ako je infekcija bakterijom koja je rezistentna na zinnat,smjesno zar ne, trujes sopstveno dijete,...drugo ti kazes uzeces ti zinnat...za koju je to infekciju zinnat..opet ispadas primitivna...npr. pa gnojne angine kod djece se ne liječe cefalosporinskim preparatima vec penicilinskim,osim ako neces da SVOJE dijete da zavlacis sa terapijom,svaki lijek ima svoje indikacije a to ti pametnija od doktora da mu kazes neces NE HVALA..ja bih drugi...eto koliko si primitivna..nisi ti ni sama tu..neki dan cujem dijete imalo proliv pa mu dali Sumamedov sirup..jedan odličan antibiotik ali se postavlja pitanje je li za obicni virusni proliv Sumamed..pa sta je vama ljudi ne proizvode se svaki dan antibiotici...sa tom politikm ja cu svom dijetu dati onaj koji ja zelim antibiotik dovescete da VAŠEM djetetu nece djelovati ni jedan antibiotik, što se je desilo sa penbritinom (pliva) ili ampicilinom (alkaloid) jer ih je masovna i nekontrolisana upotreba dovela da vise ne djeluju na bakterije, jednostavnije receno rezistentne su na taj antibiotik...
amlodipin ulcodin citeral glibedal su sve alkaloidovi lijekovi koji se samo prepakuju u farmaviti,a vec je odavno poznato da nemaju dovoljno aktivne supstance...eto nek neko pokusa da hipertenziju sredi sa amlodipinom..pa nek se javi...
Ovo je meni najnerazumljiviji post koji sam ikad pročitao na Sa-x :sax: :thumbup:
zonbirile

#52 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by zonbirile »

ljudi evo drugi put vas molim vratimo se temi,jeli lopov,odnosno jest,ali koliki.
Pa vi sada razvezali o ljekovima,chumba doktor pa se našao na svom,to vam dođe kao da pitamo je li Jusufranić lopov,a saobraćajni inžinjer razvuče o tramvajima.
madner

#53 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by madner »

Nego otkud vam ideja da je Bosnalijek drzavna firma?
kockica_kockica

#54 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by kockica_kockica »

ne kupujem bosnalijekove antibiotike.. razlog... od njihovih antibiotika imam jezivih problema, sto sa gljivicama sto sa kojekakvim nuspojavama... i hvala lijepa never again... :oops:
chuchumbamayumbe

#55 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by chuchumbamayumbe »

starii wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
lončanica wrote:quote="starii"bila je prica da bosnalijek prodaje po tri puta skuplje ranibos u bih nego sto je Peptoran (isti lijek samo drugo ime u hrvatskoj a proizvodi pliva)... i pitam jaranicu pošto vam je peptoran kad cijena isti kao i našeg ranibosa..znaci cista dezinfomacija..drugo da li mislite da se moze jefitno kupiti aktivna farmakološka supstanca na svjestskom trzistu..odgovor ne moze....ako poredite bosnalijekove i plivine lijekove sa lijekovima koji dolaze iz srbije tj. galenike i skopja alkaloida vidjcete da su razlike u cijenama ogromne.. u cemu je fol lijekovi koji dolaze sa istočnog trzista nemaju dovoljno aktivne supstance pa tako da umjesto lijeka uzimate obicno kredu...neki se mogu sloziti ili ne ali pitajte ljude koji koriste lijek Glibedal od alkaloida pa ce vam reci da je obicno sranje od lijeka i da ne moze regulisati šećer u krvi dok se veoma dobra kontrola postize sa plivinim i bosnalijekovim lijekovima...e sad ko hoce pa nek izvoli nek kupi jefitini lijek al nek snosi i sam odgovornost za to..
drugo se tice one stare kupujmo domace...kupujuci nas proizvod, pare ostaju u bih,onaj radnik ima platu a penzioner penziju..medutim drugi je nas mentalitet koji preferira sve sto je sa tude..ja licno kupujum bosnalijekove lijekove, jer sam se uvejrio licno da ljudi ne mogu manipulirati sa aktivnom supstancom jer im kontrolu vrše stranci a iza same firme je svjetska banka pa se pitam dal bi oni dozvolili da rade malverzacije oko toga...

a ako neko ima protiv arslanagica ili mu pak sina pa nek ga prijavi finansijskog policiji i dostavi dokaze..pa nek se istrazi ako je kriv nek odgovara...mislim da samo supljiranje tipa onaj je lopov onaj krade a bez dokaza ne vodi nigdje...licno ljude i ne poznajem ali znam da ova moja raja prica da su zaposlili dosta mlade raje u firmi...
ne treba mjesati firmu i pojedince jer je bosnalijek i prije rata bio dobra i poznata firma.../quote

starii, kad već pričaš o aktivnoj supstanci onda bi trebao znati da je nema ni u Bosnalijekovim lijekovima. Pitaj bilo kojeg roditelja čime i kako liječi dijete. Pitaj u apoteci zašto ljudi kupuju (i kada nemaju dovoljno novca) Plivine ili Krkine sirupe, a ne Bosnalijekovo smeće! Djetetu kašalj liječiš sa Bosnalijekovim sirupom 10 dana, a sa Plivinim 3. Pusti priču, Bosnalijek nema kvalitetnih lijekova. A da ne bude da sam ja laik, reću ću ti i to da je moja najbolja prijateljica magistar farmacije i vrlo dobar stručnjak. Kada sam bolesna ili mi treba nešto od lijekova, nikada mi nije dala ništa Bosnalijekovo, isključivo uvozno (ako nije nešto na prirodnoj bazi). I čak mi je potvrdila da su Alkaloidovi lijekovi u potpuno istom kvalitetnom rangu a Bosnalijekovim, samo 3x jefitnije. Pusti to...oni opstaju na tržištu isključivo zbog esencijalne liste lijekova zdravstvenog osiguranja! Da su u ravnopravnoj tržišnoj utakmici, davno bi bili zatvoreni zbog stečaja.
Potpis.
Mojoj djeci krenu da propisu Amoxibos, kazem, NE HVALA, radije cu uzeni Zinaat ili bilo koji drugi, samo mi nemoj Bosnalijekovih antibiotika jer se nisu dobro pokazali (ne samo kod moje djece nego i u mnogih drugih roditelja koje poznajem).
Ista stvar je i sa Bosnalijekovim Paracetamol sirupom (ne znam kako se tacno zove). U poredjenju sa Lupocetom i ostalim, makar po ukusu za dijete prijatnim lijekovima, Bosnalijekov je odron.
Mati uzima Ranisan (ali uzima nekakav turski ili makedonski), jer Bosnalijekov joj niti djeluje kako treba a i mnogo je skuplji.
Uglavnom, Bosnalijek je ublehana zescha.

za chuchumbamayumbe:
ti da znas sta je amoxibos a sta je zinnat ne bi od sebe pravila budalu...da znas sta je antibiogram također ne bi se pravila budalom i bila primitivna..pa što ces davati SVOM dijetu zinnat ako je infekcija bakterijom koja je rezistentna na zinnat,smjesno zar ne, trujes sopstveno dijete,...drugo ti kazes uzeces ti zinnat...za koju je to infekciju zinnat..opet ispadas primitivna...npr. pa gnojne angine kod djece se ne liječe cefalosporinskim preparatima vec penicilinskim,osim ako neces da SVOJE dijete da zavlacis sa terapijom,svaki lijek ima svoje indikacije a to ti pametnija od doktora da mu kazes neces NE HVALA..ja bih drugi...eto koliko si primitivna..nisi ti ni sama tu..neki dan cujem dijete imalo proliv pa mu dali Sumamedov sirup..jedan odličan antibiotik ali se postavlja pitanje je li za obicni virusni proliv Sumamed..pa sta je vama ljudi ne proizvode se svaki dan antibiotici...sa tom politikm ja cu svom dijetu dati onaj koji ja zelim antibiotik dovescete da VAŠEM djetetu nece djelovati ni jedan antibiotik, što se je desilo sa penbritinom (pliva) ili ampicilinom (alkaloid) jer ih je masovna i nekontrolisana upotreba dovela da vise ne djeluju na bakterije, jednostavnije receno rezistentne su na taj antibiotik...
amlodipin ulcodin citeral glibedal su sve alkaloidovi lijekovi koji se samo prepakuju u farmaviti,a vec je odavno poznato da nemaju dovoljno aktivne supstance...eto nek neko pokusa da hipertenziju sredi sa amlodipinom..pa nek se javi...
Sta ima bosnalijekovac, kako su danas babo i sin?
Koliki je snijezni pokrivac u Aspenu?
Sellam ces im od mene!
BTW, ja sam musko, a ne zensko.
Druga stvar, ne pravim budalu od sebe, nego doktori i vi, farmaceutska mafija, pravite budale od pacijenata.
Procitaj jos jednom sta napisah, bilo je malo vise uopsteno i zbrda-zdola, pa si ti protumacio da sam ja "primitivna i budala", ali nisam.
Zasto bih ja trovao svoje dijete Zinaatom, ako ce mi pomoci neki Bosnalijekov preparat?
Naravno da bih uvijek uzeo domaci preparat, bez obzira sto znam da ce veliki procenat toga otici farmaceutskoj mafiji na celu sa tvojim ljubimcima, ali ne ide i to ti je. I ne samo kod mene. Nisam jedini koji se ovdje (na forumu) zali na djelotvornost (na stranu lopovluk sa cijenama), a znam mnogo ljudi i na poslu koji ze zale na njihove (vase) preparate, prema tome ocito je da tu nesto smrdi.
To sto sam spomenuo Amoxibos u kontekstu sa Zinaatom a ti iskoristio da prosipas shuplju i skreces vodu na vas mlin, to nema nikakve veze sa onim za sta vas ljudi ovdje optuzuju.
Shuplja prica tipa ako neko ima dokaze protiv Arslanagica&co neka ih dostavi finansijskoj policiji?! Pa nek se istrazi ako je kriv?! Ovdje, u ovom sistemu, su upravo takvi kriminalci najzasticeniji i nedodirljivi. Da ja dostavim dokaze protiv tih spodoba, mrak bi pojeo i mene i moju familiju. A na stranu to sto se dokazi podastiru na najgledanijoj TV stanici pa nikome nista.
Prema tome, tu shuplju ako su krivi neka odgovaraju, sacuvaj za nekoga drugoga, i nekome drugom prosimaj tu ublehanu, meni necesh.
A ti i slicni tebi nastavite prosipati shuplju, isti ste kao i ovi s kojima radite u talu, a nadam se da i vase nece dugo potrajati.
Toliko od mene.
turban

#56 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by turban »

Moze li u ovu temu da se ubaci i
GP Bosna.
zonbirile

#57 Re: Kriminal u Bosnalijeku - slucaj babe i sina

Post by zonbirile »

turban wrote:Moze li u ovu temu da se ubaci i
GP Bosna.
može pa 90% Bosne se izborilo,rame uz rame sa Arsanagićima.Hajmo ljudi naći nekog ko nema tala,ili pošto je nemoguće da mu nije preko 100 000KM.
Post Reply