Tobe jarabi, otkud ti to da muslimani vjeruju u bezgrjesne imame. Ja sam musliman, i ne zovem se nikako drugacije, osim musliman. Vjerujem u Allaha dž.š. i vjerujem da je Muhammed njegov rob i njegov poslanik. Prema islamu, samo je Bog sveznajuci. Nemoj nam poturat nesto sto nije istina.
Rijec je o vjerovanju shija imamija.
nazivaju nas sektasima,na jednom forumu kaze da je nas bog "arapski nepravedni bog"
To i dalje tvrdim, jer vas Bog nije Kuranski, evo primjera zasto sam pisao takve tvrdnje:
Prenosi Hadayfh Ibn al-Yaman: Poslanika savs je rekao: "Poslije mene bi?e takvih vlada da ?e one napustiti moj put. Njihova srca su šejtanov dom. I njih, tako?e, slušajte! Nemojte se buniti protiv njih! Nemojte se buniti ?ak i ako vas istuku i ako vam oduzmu vašu imovinu!"
(Sahih Muslim, Chapter of al-Imaarah (chapter 33 for the Arabic version), Section of necessity of joining the majority, 1980 Edition, Arabic version (Saudi Arabia), v3, p1476, Tradition #52.)
A Kuran kaze:
Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah ?e nagraditi; on, uistinu, ne voli one koji nepravdu ?ine. (42:40)
mutazilah,zasto serijat nazivate arapskim obicajem,zasto ne obiljezavate bajram? ovo me zivo interesuje
Jer ne vidim isti praznik u Kuranu spomenut, iako isto tako ne vidim nista lose sto ga neko slavi. Problem je kada neko zeli ubijediti ostale da ga slave
Jesam li ja kao neko ko prihvata ispravnost učenja ebu Hanife,po tvom mišljenju griješnik, ako jesam da li, po tvom mišljenju ostajem vjernik, ili sam nevjernik ili nešto između toga? I kakav je status muslimana , sljedbenika ehli-sunneta i ehli-bejta, na budućem svijetu?
Ti si pocinio djelo nepokornosti (kufra) prema Bogu. To je ono sto znam i to je ono sto mozemo zakljuciti. Ja ne spekulisem o tvojoj eshatologiji.