Grim_Reaper wrote: pa u Njemačkoj i dan danas ne dozvoljavaju izgradnju džamija,!
Da ovaj iskaz gore nestoji evo par primjera:
Die DITIB-Moschee in Gladbeck-Butendorf (Aufnahme: T.S. 1999)

Dusburg -Marxloh

ova je u izgradnji u Kelnu

i evo još hrpa drugih
http://images.google.de/imgres?imgurl= ... e%26sa%3DN
PS.I još nešto ovdje gore se isključivo radi o Turskim Džamijama postoje još i razne Arapske kao i Džamije drugih naroda kao npr.Bošnjaka ali su one manje impresivne,zašto Turci ovoliko Džamija imaju lako je objasniti,prvo u njih nema IZ kao kod nas,imaju više nekih organizacija i svaka gradi svoju i tu širi svoju politiku,zatim imate mali milion onih "nezvaničnih" po nekim poslovnim prostorima te se mogu nazvati i seoske ili mahalske itd....Ah da i još nešto,Turci su sebe i svoje veličine svjesni i to koriste do daske npr.sve ove Džamije sufinansira EZ evo ovu u Dizburgu je čini mi se sponzorisala sa nekih 5 miliona eura itd,dok naši(Bošnjaci) npr grade Džamije po štojekakvim podrumima i li manjim proizvodnim pogonima ili jednostavno kupe neku zgradu koja je bila isključivo za stanovanje onda preurede podrum i to je ko Džamija čini mi se da su samo u Kelnu i KampLintorfu prave Džamije(Bošnjačke) ono sa munarom.Et dosta od mene