Uh ovo za Njemacku me bas interesuje. Sta je umjetnik @Bosanac_21 mislio reci sa ovom izjavom?!?!Bosanac_21 wrote:Na to njegovo mogu i ja licno reci: "Nije ni Kemo ono sto je nekad bio!" - taj sadasnji Kemo "peva na ekavici", jer je lova u pitanju. To je takodjer Kemo koji je bio uz cetnikusu Brenu s kojom je pjevao prije par godina u Tuzli![]()
Sto se tice Sarajeva, nemam ni jedne ruzne - kad se samo uzme u obzir kako je ovaj grad prezivio, na kakav nacin je gubljen zivot. Nije Sarajevo "sto je nekad bilo", ali nije ni Njemacka sto je nekad bila, nije ni Amerika sto je nekad bila - svak zali za nekadasnjim vremenima, tako je svugdje tako po svijetu!!!!!!!!!!
Pogledajte malo uzas rata u Bosni i Hercegovini, i danasnje stanje - razlika je nebo i zemlja, gradi se, ide se polako naprijed.
Ljudi kukaju za tvornicama, nema sanse da bude kao sto je bilo - dolazili su nakon rata, pa su i odlazili jer nas narod nije se dao prodati za 50-100 km mjesecno sto su nudili Talijani, Svabe, ....
Kemo da ima obraza nebi isao po Srbiji, jer do jucer je pjevao "ako pitas ako mi je, da ti roknu samo dvije", a sad
mu "rokaci" valjaju, FUJ!
Nema više mog starog Sarajeva
- vee-jay
#51 Re: Nema više mog starog Sarajeva
- rado_vidjen
#52 Re: Nema više mog starog Sarajeva
indeed. ali jok, bolje furat egzibicionizam.tech10 wrote:Ti sto su se okupili radi Deda Mraza trebali su traziti prekid bombardovanja Gaze.
-
istocnjak
#53 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Kako su samo neke Sarajlije slijepe i naivne pa ne vide kako ih pojedinci koji nisu uopšte Sarajlije i koji ne misle dobro gradu Sarajevu i BiH iskoristavaju na ovaj način.Sargan wrote:Ako su ono Sarajlije sto se danas okupilo da citavome svijetu pokazu kako fundametalisti ne daju da se koristi komunisticki Djeda Mraz (da vas samo posjetim da se SVE strane novinske kuce one proteste prenijeli kao proteste protiv zabrane slavljenja Bozica u Sarajevu!!!!!!!!!!! - Bravo PRAVE SARAJLIJE, zabili ste autogol gradu upravo onako kako to cetnici zele!!!) onda sam ja Franc Ferdinand. Prave Sarajlije su oni koji su izasli da se poklone zrtvama Srebrenice kada je kolona krenula pa Potocarima. A vama sto vam je komunisticka izmisljotina Djeda Mraz vaznija od 10.000 ubijenih mogu samo reci: STIDITE SE!
I onda se ljudi cude sto je rahmetli Celo onakve slao na kopanje rovova.
- Bosanac_21
#54 Re: Nema više mog starog Sarajeva
To sto je "umjetnik" i rekao, nezaposlenost u rastu, nema socijalne pomoci, radnici na birou, ......vee-jay wrote:Uh ovo za Njemacku me bas interesuje. Sta je umjetnik @Bosanac_21 mislio reci sa ovom izjavom?!?!Bosanac_21 wrote:Na to njegovo mogu i ja licno reci: "Nije ni Kemo ono sto je nekad bio!" - taj sadasnji Kemo "peva na ekavici", jer je lova u pitanju. To je takodjer Kemo koji je bio uz cetnikusu Brenu s kojom je pjevao prije par godina u Tuzli![]()
Sto se tice Sarajeva, nemam ni jedne ruzne - kad se samo uzme u obzir kako je ovaj grad prezivio, na kakav nacin je gubljen zivot. Nije Sarajevo "sto je nekad bilo", ali nije ni Njemacka sto je nekad bila, nije ni Amerika sto je nekad bila - svak zali za nekadasnjim vremenima, tako je svugdje tako po svijetu!!!!!!!!!!
Pogledajte malo uzas rata u Bosni i Hercegovini, i danasnje stanje - razlika je nebo i zemlja, gradi se, ide se polako naprijed.
Ljudi kukaju za tvornicama, nema sanse da bude kao sto je bilo - dolazili su nakon rata, pa su i odlazili jer nas narod nije se dao prodati za 50-100 km mjesecno sto su nudili Talijani, Svabe, ....
Kemo da ima obraza nebi isao po Srbiji, jer do jucer je pjevao "ako pitas ako mi je, da ti roknu samo dvije", a sad
![]()
![]()
- hik--meta
#55 Re: Nema više mog starog Sarajeva
kemo je samom djelomicno u pravu, prije rata je grad bio puno normalniji nego danas, to stoji, promjenio se i etnicki, i socio-ekonomski, sto se vidi u poredjenju elite tada i sad, mada je i tada nadirala hrpa dosljaka pa je grad od 70000 bio usedmorostrucen za 40 godina. sta da se ocekuje danas kad se nova elita tek profilira, i opet je primitivna kao 50-tih kad je partizanija preuzela. trebat ce jos koja decenija da sarajevo postane normalan grad i uhvati prikljucak za svijetom.
a za ove turbo patriote, pa prodali bi i vi svoju guzu za lovu na njegovom mjestu, i u sava centru i onom mamicu iz zagreba, jel to nebi? sto ne mogu patriotizma na baterije...
a za ove turbo patriote, pa prodali bi i vi svoju guzu za lovu na njegovom mjestu, i u sava centru i onom mamicu iz zagreba, jel to nebi? sto ne mogu patriotizma na baterije...
-
Sargan
#56 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Ja brato nemam pojma sta ti je to i nije me stid priznati. Trentno za mene je Kemo sto i ostali ispod transparenta "Hrvatski Mostar" pa ih ti nazovi kako hoceshomo_sapiens wrote:@Sargane, ooops, France Ferdinand, slažeš li se i ti s pojedincima da je Kemo kjafir
Last edited by Sargan on 29/12/2008 00:51, edited 1 time in total.
- Bosanac_21
#57 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Jesam li ja mozda tu nesto slag'o??? Pa valjda i ja znam sta je ova zemlja prije bila, sta je danas. Zivjeli smo u Jugi, koristila nas je koliko je mogla - pa nam lijepo zabi noz s vojskom koja nas je navodno "branila".LAIBACH KUNST wrote:Drž" se ti Bosanskog Novog i uživaj.Pa valjda mi bolje znamo šta je Sarajevo bilo,a šta je sad.Bosanac_21 wrote:Na to njegovo mogu i ja licno reci: "Nije ni Kemo ono sto je nekad bio!" - taj sadasnji Kemo "peva na ekavici", jer je lova u pitanju. To je takodjer Kemo koji je bio uz cetnikusu Brenu s kojom je pjevao prije par godina u Tuzli![]()
p.s. ni moj Bosanski Novi nije sto je nekad bio, a kako da bude kad je:
etnicki ciscen, granatiran, razaran, ubijan, zatvaran u logor, ...................... dobio novo ime "Novi Grad".
Glupost je govoriti da u danasnje vijeme nesto nije kao sto je nekad bilo, kako ce biti nakon svega sto se izdesavalo, po svijetu a kamoli kod nas!
-
brinetta
#58 Re: Nema više mog starog Sarajeva
[quote="LAIBACH KUNST
Pazi,ja u Sarajevu ostajem,i ne mrdam odavde.TU ĆU BITI,ŽIV ILI MRTAV,ali ne idem nikada i nigdje.Ali,ako je neko rekao neku kritiku na račun Sarajeva,ne razumijem zašto ne učinimo nešto da to ne bude tako,nego se utrkujemo da kažemo:"Mi Sarajevo volimo,šta on sere...".Niko na svijetu ne voli svoj grad kao što ja volim Sarajevo,i to je jedan od razloga zašto me boli činjenica da Sarajevo više nije grad nego najobičnija provincija.Duša me moja boli dok ovo pišem,ali bolja je i ružna istina nego lijepa laž.[/quote]
Grijesis, mi se ne utrkujemo da kazemo da volimo Sarajevo vec ga vecina kritikuje.
Imam svoju raju, izlazim na mirna mjesta, ne bole me usi od turbo folka, prebacim kanal na tv-u kad naidjem na cajke i meni je super.
Ne znam po cemu je tebi sa provincija, po broju raseljenih i jadnih ljudi koji ne znaju gdje ce sa sobom, mi ih necemo a RS im ne da kuci!!!!!
Pazi,ja u Sarajevu ostajem,i ne mrdam odavde.TU ĆU BITI,ŽIV ILI MRTAV,ali ne idem nikada i nigdje.Ali,ako je neko rekao neku kritiku na račun Sarajeva,ne razumijem zašto ne učinimo nešto da to ne bude tako,nego se utrkujemo da kažemo:"Mi Sarajevo volimo,šta on sere...".Niko na svijetu ne voli svoj grad kao što ja volim Sarajevo,i to je jedan od razloga zašto me boli činjenica da Sarajevo više nije grad nego najobičnija provincija.Duša me moja boli dok ovo pišem,ali bolja je i ružna istina nego lijepa laž.[/quote]
Grijesis, mi se ne utrkujemo da kazemo da volimo Sarajevo vec ga vecina kritikuje.
Imam svoju raju, izlazim na mirna mjesta, ne bole me usi od turbo folka, prebacim kanal na tv-u kad naidjem na cajke i meni je super.
Ne znam po cemu je tebi sa provincija, po broju raseljenih i jadnih ljudi koji ne znaju gdje ce sa sobom, mi ih necemo a RS im ne da kuci!!!!!
-
Sargan
#59 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Brato moj, ove ti "prave Sarajlije" i danas vise vole Neleta Karajlica, Emira Kusturicu, Goran Bregivic, Nenada Kecmanovica nego djecu cije cu oceve cetnici pobili na Drini. Ta djeca njima smetaju jer cini Sarajevo drugacijim nego nekada kada im je bilo divno sa Kecmanovicem, Karajlicem i ostalima.Bosanac_21 wrote:Jesam li ja mozda tu nesto slag'o??? Pa valjda i ja znam sta je ova zemlja prije bila, sta je danas. Zivjeli smo u Jugi, koristila nas je koliko je mogla - pa nam lijepo zabi noz s vojskom koja nas je navodno "branila".LAIBACH KUNST wrote:Drž" se ti Bosanskog Novog i uživaj.Pa valjda mi bolje znamo šta je Sarajevo bilo,a šta je sad.Bosanac_21 wrote:Na to njegovo mogu i ja licno reci: "Nije ni Kemo ono sto je nekad bio!" - taj sadasnji Kemo "peva na ekavici", jer je lova u pitanju. To je takodjer Kemo koji je bio uz cetnikusu Brenu s kojom je pjevao prije par godina u Tuzli![]()
p.s. ni moj Bosanski Novi nije sto je nekad bio, a kako da bude kad je:
etnicki ciscen, granatiran, razaran, ubijan, zatvaran u logor, ...................... dobio novo ime "Novi Grad".
Glupost je govoriti da u danasnje vijeme nesto nije kao sto je nekad bilo, kako ce biti nakon svega sto se izdesavalo, po svijetu a kamoli kod nas!
- mp3sa
#60 Re: Nema više mog starog Sarajeva
jedan drugorazredni pjevac koji gdje god ode viri iz supka tamosnjoj "RAJI" i sta je najbolje reci "anamo onima kojima je pjevo da mu roknu samo dvije i njemu bi se kazalo"? pa naravno da nisu oni nista krivi, svi smo isti, sarajevo je sad puno mudzahedina, vjesaju se nemuslimani po ulici, ne moze to jadnog kemice stomak podnjet, ljepse ili u zavisnosti kome kemo govori - lepse mu je drugdje...
I naravno da mu Sarajevo nije isto kao prije, prije nije bilo Koloseuma u Sarajevu gdje bi on visio 3 dana za redom, izgubio sve pare koje negdje zaradi pjevajuci zagrebe ljubavi moja, pa ga onda jos pijanog iznesu van... Uvjek mi se gadio, sad nista nije drugacije
I naravno da mu Sarajevo nije isto kao prije, prije nije bilo Koloseuma u Sarajevu gdje bi on visio 3 dana za redom, izgubio sve pare koje negdje zaradi pjevajuci zagrebe ljubavi moja, pa ga onda jos pijanog iznesu van... Uvjek mi se gadio, sad nista nije drugacije
- vee-jay
#61 Re: Nema više mog starog Sarajeva
nezaposlenost u rastu - laz, cista, najcistija laz. I pored recesije u Njemackoj i ovaj mjesec dozivljava smanjenje nezaposlenosti.Bosanac_21 wrote:To sto je "umjetnik" i rekao, nezaposlenost u rastu, nema socijalne pomoci, radnici na birou, ......vee-jay wrote:
Uh ovo za Njemacku me bas interesuje. Sta je umjetnik @Bosanac_21 mislio reci sa ovom izjavom?!?!
![]()
![]()
http://www.spiegel.de/flash/0,5532,12125,00.html
Inace Njemacka ima problema sa nezaposlenoscu (koji se vuku jos od 1989), ali ti problemi su potpuno druge prirode nego kako ih ti stavljas lazno u ocu diskusiju.
nema socijalne pomoci- laz, cista, najcistija laz. Najprljavija, najgora laz. Njemacki ustav je baziran na socijalnom sistemu. Mangupe, Turcin iz najvece turske zabiti ide zivjeti u Njemacku zato sto ce tamo sa svojih 10 djece zivjeti kao pasa, bez da i jedan dan mora ici raditi. Zahvaljujuci socijalnom sistemu drzave. O takom necemu BiH trenutno samo moze sanjati.
radnici na birou - polulaz -> koja je jos gora od lazi, zato sto se normalna cinjenica stavlja u negativni kontekst da bi se nesto popljuvalo. Svaka ekonomija na svijetu ima jedan odredjeni postotak nezaposlenih. Sve dok taj broj ne dosidje ca. 15% o tome tvome "radnici na birou" se nema sta pricati. U Njemackoj je aktuelno 7,1% nezaposlenih. Koliko ih je u BiH? Ne znamo, ali znamo da ih ima isto toliko koliko i zaposlenih
ili si ti sa onim svojim tackicama mozda mislio reci da je i u Njemackoj:
- mafija na vlasti
- korupcija u drzavi na nivou Afrike
- klinci se poubijase na ulicama
- u glavnom gradu u roku od tri dana racije u svim gastronomskim preduzecima
- vjerske vodje uzimaju sebi za pravo da govore kako da politicari vode drzavu
- "prljavi gayevi" se lincuju, tek onako reda radi
...
Momak, uzimas si za pravo da diskutujes o stvarima o kojima nemas blage veze. Uzmi se knjige ili ako si barem na internetu prelistaj barem ponekad po njemu, mozda naucis nesto. Premda nekako i ne vjerujem u to.
- Bosanac_21
#62 Re: Nema više mog starog Sarajeva
De svega ti, nasao si mi neke izvjestaje iznositi, pa po tebi Njemacka cvjeta - izgleda da ti je ona vaznija, jer si se ocito upalio sto sam je pomenuo. Nisam ja nista izmisljao, gledam vijesti - a ne donosi dzabe Bundestag/Bundesrat s Merkel-ovom nove pakete da se cupa zemlja iz krize i da se narod zaposljava!vee-jay wrote:nezaposlenost u rastu - laz, cista, najcistija laz. I pored recesije u Njemackoj i ovaj mjesec dozivljava smanjenje nezaposlenosti.Bosanac_21 wrote:To sto je "umjetnik" i rekao, nezaposlenost u rastu, nema socijalne pomoci, radnici na birou, ......vee-jay wrote:
Uh ovo za Njemacku me bas interesuje. Sta je umjetnik @Bosanac_21 mislio reci sa ovom izjavom?!?!
![]()
![]()
Inace Njemacka ima problema sa nezaposlenoscu (koji se vuku jos od 1989), ali ti problemi su potpuno druge prirode nego kako ih ti stavljas lazno u ocu diskusiju.
nema socijalne pomoci- laz, cista, najcistija laz. Najprljavija, najgora laz. Njemacki ustav je baziran na socijalnom sistemu. Mangupe, Turcin iz najvece turske zabiti ide zivjeti u Njemacku zato sto ce tamo sa svojih 10 djece zivjeti kao pasa, bez da i jedan dan mora ici raditi. Zahvaljujuci socijalnom sistemu drzave. O takom necemu BiH trenutno samo moze sanjati.
radnici na birou - polulaz -> koja je jos gora od lazi, zato sto se normalna cinjenica stavlja u negativni kontekst da bi se nesto popljuvalo. Svaka ekonomija na svijetu ima jedan odredjeni postotak nezaposlenih. Sve dok taj broj ne dosidje ca. 15% o tome tvome "radnici na birou" se nema sta pricati. U Njemackoj je aktuelno 7,1% nezaposlenih. Koliko ih je u BiH? Ne znamo, ali znamo da ih ima isto toliko koliko i zaposlenih![]()
![]()
- mafija na vlasti
...
Momak, uzimas si za pravo da diskutujes o stvarima o kojima nemas blage veze. Uzmi se knjige ili ako si barem na internetu prelistaj barem ponekad po njemu, mozda naucis nesto. Premda nekako i ne vjerujem u to.
Ti si nasao porediti Bosnu koju je svijet ostavio na cjedilu, pa joj zabio noz u ledja kad je napredovala embargom - i na kraju prestankom rata kad je Armija BiH osvajala oteto.
Za razliku od drugih, ja se svoje Bosne ne stidim vec se PONOSIM odakle sam i sta sam. Nikad niceg nisam ni u Bosni bio zeljan, izadjem u carsiju i puna mi dusa!!!!
p.s. mafija je i po Njemackoj harala, ne treba spominjati kakva je bila za vrijeme prvog/drugog svjetskog rata, ali sama se nije iscupala iz toga vec joj je svijet pomagao, od razbijanja rezima do rusenja Berlinskog zida, itd.
Bosna ama bas nista nije imala, pa je opstala voljom svog naroda! Kakva je takva je, postoji i polako ali sigurno brise tragove rata.
- tech10
#63 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Tuzno je da se istorija ponavlja i da najbolji BH stvaraoci i umjetnici kada iz Bosne odu u Beograd negativno govore o Sarajevu. Poslije Selimovica je na scenu stupio Kusturica , a sada i Kemo pjeva istu pjesmu o tamnom vilajetu. Interesantno bi bilo ispitati ovaj sindrom i uzroke. Islo je ovim redom Danka, Maja, Branka. 
-
b_stulic
#64 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Pa naravno. I za Palestinu je Deda Mraz kriv... I za recesiju, i za talibane, i za Kosovo, i za Guantanamo i za visoke cijene nafte, i za medjubosnjacki sukob... U pravu je direktorica Hrzija Hmahmutovic. Udri ga po kapici...tech10 wrote:Ti sto su se okupili radi Deda Mraza trebali su traziti prekid bombardovanja Gaze.
Blago nama...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#65 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Od onog dana kada su alije i alijici penzionisali Divjaka i Sibera ovaj grad postaje neshto sasvim drugo u odnosu na neko proslo vrijeme. Potpuno razumijem svakoga ko zali za prijeratnim Sarajevom
- vee-jay
#66 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Bosanac_21 wrote:De svega ti, nasao si mi neke izvjestaje iznositi, pa po tebi Njemacka cvjeta - izgleda da ti je ona vaznija, jer si se ocito upalio sto sam je pomenuo. Nisam ja nista izmisljao, gledam vijesti - a ne donosi dzabe Bundestag/Bundesrat s Merkel-ovom nove pakete da se cupa zemlja iz krize i da se narod zaposljava!vee-jay wrote:nezaposlenost u rastu - laz, cista, najcistija laz. I pored recesije u Njemackoj i ovaj mjesec dozivljava smanjenje nezaposlenosti.Bosanac_21 wrote: quote="vee-jay"
![]()
![]()
/quote
To sto je "umjetnik" i rekao, nezaposlenost u rastu, nema socijalne pomoci, radnici na birou, ......
radnici na birou - polulaz -> koja je jos gora od lazi, zato sto se normalna cinjenica stavlja u negativni kontekst da bi se nesto popljuvalo. Svaka ekonomija na svijetu ima jedan odredjeni postotak nezaposlenih. Sve dok taj broj ne dosidje ca. 15% o tome tvome "radnici na birou" se nema sta pricati. U Njemackoj je aktuelno 7,1% nezaposlenih. Koliko ih je u BiH? Ne znamo, ali znamo da ih ima isto toliko koliko i zaposlenih![]()
![]()
- mafija na vlasti
...
Ti si nasao porediti Bosnu koju je svijet ostavio na cjedilu, pa joj zabio noz u ledja kad je napredovala embargom - i na kraju prestankom rata kad je Armija BiH osvajala oteto.
Za razliku od drugih, ja se svoje Bosne ne stidim vec se PONOSIM odakle sam i sta sam. Nikad niceg nisam ni u Bosni bio zeljan, izadjem u carsiju i puna mi dusa!!!!
p.s. mafija je i po Njemackoj harala, ne treba spominjati kakva je bila za vrijeme prvog/drugog svjetskog rata, ali sama se nije iscupala iz toga vec joj je svijet pomagao, od razbijanja rezima do rusenja Berlinskog zida, itd.
Bosna ama bas nista nije imala, pa je opstala voljom svog naroda! Kakva je takva je, postoji i polako ali sigurno brise tragove rata.
uf, ne mogu, prenizak mi nivo. Ja covjeka zamolio da se informise a on mene u neznanju napada zato sto sam malo vremena investirao u znanje i informisanje... Logika glupa, a kod nas normalna...
- Prozor
#67 Re: Nema više mog starog Sarajeva
vise mi je dosta kvazi-briznika za sarajevo koji non-stop mlate kako im nije fino i kako nista ne valja, jastaradi bas nista ne valja...
kemu postujem kao pjevaca, i ne sumnjam da je dobar covjek, ali mi je ovaj ulizivacki stil pred beogradskim novinarom stvarno previse, sto ga isti ne upita sta misli o beogradu? jer bezbeli treba ispast kako jedino sarajevo ne valja. neka briznici zasucu rukave i nesto promjene, pocevsi od utjecajnih estradnih licnosti...
kemu postujem kao pjevaca, i ne sumnjam da je dobar covjek, ali mi je ovaj ulizivacki stil pred beogradskim novinarom stvarno previse, sto ga isti ne upita sta misli o beogradu? jer bezbeli treba ispast kako jedino sarajevo ne valja. neka briznici zasucu rukave i nesto promjene, pocevsi od utjecajnih estradnih licnosti...
- Bosanac_21
#68 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Ooooo, cuj nivo. Pa hajde onda iz "normalne" logike, ti si i onako za svjetski nivo. Auf wiedersehenvee-jay wrote:
uf, ne mogu, prenizak mi nivo. Ja covjeka zamolio da se informise a on mene u neznanju napada zato sto sam malo vremena investirao u znanje i informisanje... Logika glupa, a kod nas normalna...
![]()
![]()
-
BajrinNajmladji
#69 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Novinar: - Da li je istina da ste Vi i Pimpek imali logor za Srbe u podrumu
hotela Zagreb tokom rata u Sarajevu?
Monteno: -Jok, eto ti si imao logor. Da ti ja odgovorim pitanjem.
Koji je najbolji splav-restoran na Skadurliji?
Novinar: - Ne zove se Skadurlija, nego Skadarlija.
Monteno: - E, kad mogu Velušići, onda može i Skadurlija.
-
nickyy
#70 Re: Nema više mog starog Sarajeva
on je jedno obicno smece koje je pogazilo svoju rijec da nikada nece u Bg...Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Legendarni pevač Kemal Monteno za „Blic“ o karijeri, porodici, planovima
Autor: M. Radojković | Foto:Z.Raš | 28.12.2008. - 00:02
Svaka pesma je za moju suprugu. Ona mi je inspiracija. Samo moja Branka, ma ko će drugi. Kad bi bila neka druga, Branka bi provalila (smeh), pitala bi „Šta je ovo, ovo ne liči na mene“ – počinje priču za „Blic nedelje“ Kemal Monteno, dok ispija jutarnju kaficu u hotelu „Interkontinental“. Priču o njegovoj životnoj saputnici i najvećoj ljubavi započeli smo upravo zbog novog albuma „Samo malo ljubavi“, koji će se uskoro naći u prodaji.
– Album se zove „Samo malo ljubavi“ zato što imamo svega oko nas, ali eto, još nam malo fali ta ljubav da budemo kompletni. Mi smo malo tu ljubav šutnuli sa strane – kaže Kemal, i dok razmahuje rukama slučajno prosipa koka-kolu na konobara koji je prišao stolu. „Eto, biće para, biće para“, kaže Sarajlija kroz smeh, i nastavlja:
– Preko četrdeset godina sam na sceni. Ljudi znaju ko sam i šta sam. Zamislite da sada u ovim godinama promenim sve. Ma ne idem ni na bolje ni na gore, najbolje je ovako kako su navikli. Vole ljudi te moje stare pesme. Vuče ih to u stara vremena. Te pesme se vežu za staru Jugoslaviju. Ja sam jugonostalgičar. Ma ko to nije? Lažu kad kažu da nisu – priča Monteno, koji je nedavno snimio pesmu sa mladom zvezdom „Granda“ Dušanom Svilarom. U pesmi se govori o ljubavnim problemima, a Monteno se priseća svoje mladosti.
– Ja se nisam sekirao zbog ljubavi! Imao sam samo jednu jedinu, zaljubio sam se u nju i to je i dan-danas tako. I dalje je moja cura.
Uvek tvrdim da je bolja jedna, ali vredna – priča jedan od najboljih glasova bivše Juge i napominje da nikada nije imao problema sa suprugom zbog popularnosti!
– Ona se sjajno nosila s tim zato što ja nikada i nisam bio popularan. Znaš šta znači popularnost? Kad lete k’o muve na tebe i ti letiš ka njima… Nisu nikada letele ka meni, od početka sam ja pričao o njoj. Volim kad svi sve znaju. Još kada sam bio mlad svi su znali da imam curu Branku, kasnije i ženu Branku – priča Kemal, koji je sa svojom Brankom ostvario porodicu – sin Đani, ćerka Adriana i dve unuke Lajla i Lora su mu najvažniji na svetu.
– Ajoj… čekaj da ti pokažem – priča Kemal dok se hvata za mobilni telefon sa čijeg se displeja osmehuju dve preslatke devojčice – ovo su Lajla i Lora. Eto, one sad mene gnjave, kažu: „Dedo, ti si napisao pesmu Branki, Đaniju, mami, a nama nisi.“ I eto, ja sada na novom albumu imam dve pesme posvećene njima. O Lajli kažem „Kao da je juče bila 93… rodila se Lajla ljubav najveća… ko da je juče bila dete, a sad je žena…“ pa malo o momcima… – ističe on, a mi se šalimo da ima problema sa momcima unuke.
– Joj… kako da nemam problema. Evo, već joj je 16 godina i momci se udvaraju stalno. I ja sam ljubomoran! Koriste i stihove iz moje nove pesme. Eto baš joj je jedan dečko pre neki dan na mobilni poslao deo moje pesme posvećene njoj. Kopiraju dedu (smeh). Ali ova druga Lora, ona je ko moja Branka. Ide na pijacu, radi, pere suđe, radi po kući, sve petice ima. Ona je rekla da se mi ne sekiramo da će ona kada završi sve škole sve nas da finansira. A mene kad god pozove kaže: „Deda, imam nešto važno da ti kažem“, i onda ja pitam šta, a ona viče, „volim te, deda“, i tako milion puta tokom razgovora. To sam i opevao u pesmi posvećenoj njoj – kaže ponosni deda.
A, osim pesama o Lajli i Lori, na novom albumu će se naći i duet sa Željkom Samardžićem „Živi život“, ali i jedna stara pesma koja je dobila novi aranžman.
– Na novom albumu će se naći jedna moja pesma koju sam ’72. napisao Čoli „Sinoć nisi bila tu…“ To je meni jako draga pesma, Čola je sa tom pesmom dobio prvu nagradu u životu, na jednom festivalu. Pošto je nikada nije stavio na neki novi album, meni je krivo da se zaboravi, pa sam je otpevao u duetu sa mladom pevačicom iz Hrvatske Žan Mari – ističe on.
Taman kada smo počeli priču o Sarajevu, njegovom rodnom gradu, stolu prilazi jedan stariji gospodin iz Slovenije i sa smehom na licu kaže:
– Nema ništa bez Sarajeva… e to je bio grad pred rat. Centar zabavne i narodne muzike i centar provoda! Sarajevo je bilo nešto posebno. Baš mi je drago što smo se upoznali. Pratimo mi vas, to da znate – rekao je, a Kemal se na ove reči nasmejao i okrenuo nama:
– Vidiš šta je prvo rekao… Sarajevo je bio grad... I ja to govorim, bio grad. Pitaju mene unuke: „Što ti sada ne voliš Sarajevo?“, a ja kažem, „ne volim ja ovo Sarajevo!“, a one nastavljaju, „kako to kada pevaš Sarajevo ljubavi moja“. E onda im ja objašnjavam da sam to pisao davne ’77. godine, a ne sad. Ne volim ovo Sarajevo, sada, to nije to!“
Koncert za Dan zaljubljenih u Sava centru
Kemal Monteno će posle tri godine održati koncert u Sava centru, na Dan zaljubljenih i otkriva ko će mu biti gosti.
– Gosti će mi biti Željko Samardžić, i ja ću njemu za Osmi mart, moramo da se razmenimo, posuđujemo se jedan drugome (smeh), pa mala Žan Mari iz Hrvatske, te Dušan Svilar, a biće tu još nekih iznenađenja.
Šerbedžija je bolji od Toma Kruza!
– Ja bolje pevam na italijanskom od polovine Italijana, ali nikada neću proći tamo, postati zvezda, zato što sam Bosanac. Kad ste čuli da je neko uspeo preko? Možda glumci… mada je i njima teško. Eto prvi primer je moj Rade Šerbedžija. On je glumčina, bolji je i od Tom Kruza, al’ šta će kada je osuđen da igra Rusa, i to uglavnom zbog akcenta. Kažem ja lepo njemu „Ti se znaš sa Tomom Kruzom, zar ne možeš nešto da središ“, a on meni odgovara, „znaš li ti šta sve treba da dođeš do jednog Toma Kruza?“ I sve vam je jasno.
http://www.blic.rs/zabava.php?id=72108
---------------------------------------------------------------------------------
Eto ni Kemal ne voli ovo Sarajevo, i to ode u BG da kaze. Isti onaj BG gdje je rekao da nikad nece nastupati, a evo ide svake godine iznova. Licemjerstvo nema granica.
-
Pospanko
#71 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Kako ce biti isto. Pa to i ptice na grani znaju. Pitati roditelje, da li je isto Sarajevo je glupo. Ljudi su nekad trckarali okolo, gledali sta ce povaliti, stipnuti, pipnuti. popiti, zapjevati... danas je maksimalni doseg tih ljudi partija saha u parku. U isto vrijeme gledaju kako neki novi klinci furaju svoj zivot, na njima sasvim nepoznat nacin i kada pokusaju tim klincima prodati pricu o ljepoti njihovih provoda i izlascima na ples, dobiju odgovor od vlastite djece koji je kratak i jasan "Kako ba niste pomrli od dosade"
Oni sto pricaju o turbo folku u danasnjem Sarajevo neka se sjete malo prijeratnog Sarajeva. Pola godine prije izbijanja rata sjecam se da je odrzan koncert u dupke punoj Skenderiji tadasnjih turbo folk zvjezda medu kojima je bio Sinan Sakic, Vezna Z....
A da bi shvatio o cemu Kemal prica treba samo uporediti ove slike:

Oni sto pricaju o turbo folku u danasnjem Sarajevo neka se sjete malo prijeratnog Sarajeva. Pola godine prije izbijanja rata sjecam se da je odrzan koncert u dupke punoj Skenderiji tadasnjih turbo folk zvjezda medu kojima je bio Sinan Sakic, Vezna Z....
A da bi shvatio o cemu Kemal prica treba samo uporediti ove slike:

-
be highirly
#72 Re: Nema više mog starog Sarajeva
@Pospanko,
bogami kako idealizuju prijeratno sarajevo covjek bi pomislio da u to vrijeme nije bilo papanluka
a vikendom se u svakom kvartu orio 'radio ilijas' od mirsada ibrica
'pozdravi i zelje'...ajjjjjjj 
cuj nije isto
pa koji je grad na balkanu ostao isti od prije 20 godina, pogotovo bg i zg nisu isti a oni se kao ukivaju u zvijezde, ma bjazi
bogami kako idealizuju prijeratno sarajevo covjek bi pomislio da u to vrijeme nije bilo papanluka
cuj nije isto
-
smille
#73 Re: Nema više mog starog Sarajeva
Ma Kemo je po Sarajevu srao još ranije iz Zagreba, pa šta je čudo da to isto radi iz Beograda. Smiješno mi je da čitati ovdje o tome koliko ko voli ovaj grad, o razlikama prijeratnog i sadašnjeg Sarajeva, nije poenta u tome. Mislim, šta mi očekujemo... pa normalno da ga neki vole, a neki ne, razlozi nisu ni važni. A to da je drugačije. pa nebi ni valjalo da nije... u nekim stvarima je bolje,a u nekim gore, pitanje je omjera i kako to neko vaga, a to je subjektivno i različito od čovjeka do čovjeka.
Mislim da Kemo i Kemi slični moraju živjeti sa svojim izjavama, a to je već pitanje savjesti. Sve one njegove lijepe pjesme ne mogu biti pokriće za izjave koje već u više navrata daje novinarima, pa vala ako je i od Keme dosta je....
Mislim da Kemo i Kemi slični moraju živjeti sa svojim izjavama, a to je već pitanje savjesti. Sve one njegove lijepe pjesme ne mogu biti pokriće za izjave koje već u više navrata daje novinarima, pa vala ako je i od Keme dosta je....
-
biga
#74 Re: Nema više mog starog Sarajeva
jutro svima.
ako sam propustio odgovor na moje pitanje, duboko se izvinjavam, al jbga
dakle, ima li gdje u sarajevu dodjela paketića i deda mraz, kao što je bilo prošle godine u robotu?
hvala!
ako sam propustio odgovor na moje pitanje, duboko se izvinjavam, al jbga
dakle, ima li gdje u sarajevu dodjela paketića i deda mraz, kao što je bilo prošle godine u robotu?
hvala!
-
zimomor
#75 Re: Nema više mog starog Sarajeva
ProbuseniDolar wrote:U pravu je Kemo u vezi Sarajeva ... nije to ni nalik grad ... sad smo jedno ogromno selo ... Nije jedini sto je otisao za hljebom u drugi grad ... otisli su gotovo svi velikani ovog grada ... jer grad im je prije rata toliko toga davao ... a kome je ovaj grad dao ista iza rata ... NISTA NIKOME ... Kemo samo tako nastavi ... legendo ---
Koliko me sjecanje sluzi, ''velikani'' ovog grada su i prije rata odlazili iz njega cim bi zaradili koji dinar.