Cafe Camargue wrote:Ne znam fakat sta ste se toliko natakarili na Baftu, da je emisija na Novoj Tv ili B92, govorili bi afirmativno kako je emisija otvorena, opustena, vaka naka, kako smo mi jadni sto nemamo takvih emisija i novinara, al jok posto je nasa de popljuj.
Emisija je od pocetka bila neozbiljna, lagana, maksimalno kolko to televizija dopusta opustena, a ovdje je kritikuju ko da je Latinica.
Meni je Bafta vazda bio ok, uz adija omiljeni voditelj, prava sarajevska raja, bez takvih voditelja CZ mi ne bi ni bio interesantan.
Ovo novi, ustogljeni, elokventni, fini, kulturni, mi nikako nisu za emisije ovog tipa.
CZ,
emisija ovog tipa o kojoj govoriš, se emituje na državnoj, a ne lokalnoj seoskoj omladinskoj TV stanici, stoga ne smije biti glupa i primitivna, ponižavajuća i za goste i za gledaoce (ili kako ti reče
lagana i neozbiljna).
I jedan i drugi su
sarajevska raja , baš kao i Nazif Gljiva ili Hana Farma i svi slični njima, ali i jedni i drugi su sramota, koju putem kablovskih televizija gleda cijela bivša Jugoslavija.
Tragedija ove zemlje je što
ovi novi, ustogljeni, elokventni, fini, kulturni kod nas i ne postoje, a djeci i mladima se kao uzori poturaju ovi nesretnici. Ako takvi
ovi novi, ustogljeni, elokventni, fini, kulturni i postoje, ne mogu proći od ovih glupih, polupismenih, neobrazovanih, neartikulisanih, primitivnih.
Ovakve
emisije na Novoj ili B92 nikada nećeš vidjeti jer je to nedopustivo.
Hrvatski Malnar, koji zabavlja njihov polusvijet i lokalne redikule, se emituje na lokalnoj TV stanici.
Samo kod nas 'Malnari', i slični marginalci, su na prvom kanalu državne TV, u prime time terminu.