Dragi Jimmy, pišem ti ovo pismo... Ma ne, slušaj, po deseti put: celofan je nebitan, kako god ga zvao. Ja govorim o sadržaju, o mesu. Nazovi ga pola kile DM-a, ili repa, ili... Kužiš? Death metal mi se slučajno našao pri ruci....Hendrix wrote:Jedan od najboljih mi drugova legne spavati i pusti Dimmu Borgira, čovjek je pri završetku fakulteta, ...
Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Moderator: _BataZiv_0809
-
majnejmiz
#51 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
-
debela
#52 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
dobio si nekoliko alternativnih objasnjenja od ljudi koji slusaju tu muziku ali ti se ne svidjaju. to je vec do tebe.majnejmiz wrote:Pošto je riječ o ogromnoj količini mržnje i zla, nameće se par mogućih objašnjenja: vama se diže (vlaži) neka stvar na sve ovo, odnosno dobar dio vas su članovi nekih od mnogobrojnih sekti koje ovdje operišu još od 1980-tih, npr. "OTO". Ali sačekat ću i alternativna objašnjenja.
- madner
#53 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Nego, posto jel slusas te odvratne pjesme za ispiranje mozga
, kako si dosad ostao normalan?
Ima li neki fazon da se dobije imunitet?
Ima li neki fazon da se dobije imunitet?
- cartman
#54 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
majnejmiz wrote:Dragi Jimmy, pišem ti ovo pismo... Ma ne, slušaj, po deseti put: celofan je nebitan, kako god ga zvao. Ja govorim o sadržaju, o mesu. Nazovi ga pola kile DM-a, ili repa, ili... Kužiš? Death metal mi se slučajno našao pri ruci....Hendrix wrote:Jedan od najboljih mi drugova legne spavati i pusti Dimmu Borgira, čovjek je pri završetku fakulteta, ...
dobro znam momke koji su napisali i snimili onaj tekst koji si gore posto ( Bosanske psihopate dva ( il je to prvi dio , ne znam tacno) grupa 033) , snimljeno prije par godina.. i mogu ti garantovat da su momci rega skroz. I ja ne vidim u cemu je problem... meni je gora pjesma od Pussycat Dolls - When I grow up neko bilo koja black metal pjesma ( od Ill Billa, Necra, Goretexa itd.), zasto ? Zato jer kad slusam Ill Billa znam da se lik zajebaje i da jednostavno pusta negativu iz sebe , zato je u zivotu lik i po, rega skroz, dok ove kurave iz PCT govore mladim curicama kako su one kad su bile bas kao one , zeljele pare,auta,groopies i ostale materijalne stvari. I zakljucak za kraj , radje bi da slusam gore rap nego bilo koje MTV sranje. Zasto ? zato jer znam sta je stvarnost a sta fantazija. to je bar moje misljenje
- tranquil
#55 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Sjo teme
@majnemiz
Hajde da "upakujem u celofan": Čini mi se da ispoljavaš iracionalan strah od nečega što ne razumiješ.
Bez celofana: Niđe veze care.
Nikad nisam bio death metalac, pa ni reper, ali eto sticajem okolnosti upoznao sam baš puno ljudi koji pripadaju ovim krugovima, da ne kažem družio se s njima. Radi se o puno normalnijim ljudima nego što je bosanski prosjek. Čudni jesu, ali i dalje tvrdim da je to savršeno normalan svijet. Niko od mojih prijeratnih death metalaca nije postao ratni zločinac, naprotiv, neka od tih imena se sada mogu provući kroz google i otkriti jako pozitivne biografije. Većini je bila karakteristika "ne bih da se uklapam u uobičajene šablone" - pa su se sa 15-16 godina pokušavali izraziti kroz death metal, sada kroz druge stvari - ali u svakom slučaju kreativnost im je iznad prosjeka.
Iskreno, ne znam tačno koja im je furka, valjda su to oni koji su se prepoznali u svemu objasnili malo bolje - kako ih više zanima žestoka muzika nego sam tekst i sl. Možemo takođe i nagađati da je to neka psihološka vrsta otpora prema mainstream kulturi, nagon da se šokira i zapanji ravnodušna i često dvolična zajednica ali ostaje činjenica da bi se iznenadio koliko su većina ovih ljudi "pitoma" kada ih upoznaš - opet, objašnjenje za to može biti to (ne tvrdim da jeste, ali razmisli o ovome) da su upravo istresajući svoju agresivnu energiju kroz muziku koju slušaju ili sviraju, ovi ljudi postigli da se u "stvarnom svijetu", dakle izvan muzike jako normalno i pozitivno ponašaju.
Kada je u pitanju nasilje, ne bih rekao da se ono glorifikuje niti propagira, nego samo "izbacuje na površinu", a meni lično je puno gore u želucu kada pročitam crnu hroniku ili odgledam dnevnik nego kada pročitam lovecrafta, odgledam neki horror ili (teoretski) odslušam neki death metal.
Pretpostavljam da ti se ni ovo alternativno objašnjenje neće svidjeti jer vidim da si ti svoju presudu donijeo, samo hoćeš da te više ljudi slijedi sa bakljama kada kreneš da pališ.
@majnemiz
Hajde da "upakujem u celofan": Čini mi se da ispoljavaš iracionalan strah od nečega što ne razumiješ.
Bez celofana: Niđe veze care.
Nikad nisam bio death metalac, pa ni reper, ali eto sticajem okolnosti upoznao sam baš puno ljudi koji pripadaju ovim krugovima, da ne kažem družio se s njima. Radi se o puno normalnijim ljudima nego što je bosanski prosjek. Čudni jesu, ali i dalje tvrdim da je to savršeno normalan svijet. Niko od mojih prijeratnih death metalaca nije postao ratni zločinac, naprotiv, neka od tih imena se sada mogu provući kroz google i otkriti jako pozitivne biografije. Većini je bila karakteristika "ne bih da se uklapam u uobičajene šablone" - pa su se sa 15-16 godina pokušavali izraziti kroz death metal, sada kroz druge stvari - ali u svakom slučaju kreativnost im je iznad prosjeka.
Iskreno, ne znam tačno koja im je furka, valjda su to oni koji su se prepoznali u svemu objasnili malo bolje - kako ih više zanima žestoka muzika nego sam tekst i sl. Možemo takođe i nagađati da je to neka psihološka vrsta otpora prema mainstream kulturi, nagon da se šokira i zapanji ravnodušna i često dvolična zajednica ali ostaje činjenica da bi se iznenadio koliko su većina ovih ljudi "pitoma" kada ih upoznaš - opet, objašnjenje za to može biti to (ne tvrdim da jeste, ali razmisli o ovome) da su upravo istresajući svoju agresivnu energiju kroz muziku koju slušaju ili sviraju, ovi ljudi postigli da se u "stvarnom svijetu", dakle izvan muzike jako normalno i pozitivno ponašaju.
Kada je u pitanju nasilje, ne bih rekao da se ono glorifikuje niti propagira, nego samo "izbacuje na površinu", a meni lično je puno gore u želucu kada pročitam crnu hroniku ili odgledam dnevnik nego kada pročitam lovecrafta, odgledam neki horror ili (teoretski) odslušam neki death metal.
Pretpostavljam da ti se ni ovo alternativno objašnjenje neće svidjeti jer vidim da si ti svoju presudu donijeo, samo hoćeš da te više ljudi slijedi sa bakljama kada kreneš da pališ.
- sodom
#56 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
a sta je sa nasom omladinom koja ne zna razliku izmedju realnog i fantazije?cartman wrote:majnejmiz wrote:Dragi Jimmy, pišem ti ovo pismo... Ma ne, slušaj, po deseti put: celofan je nebitan, kako god ga zvao. Ja govorim o sadržaju, o mesu. Nazovi ga pola kile DM-a, ili repa, ili... Kužiš? Death metal mi se slučajno našao pri ruci....Hendrix wrote:Jedan od najboljih mi drugova legne spavati i pusti Dimmu Borgira, čovjek je pri završetku fakulteta, ...
dobro znam momke koji su napisali i snimili onaj tekst koji si gore posto ( Bosanske psihopate dva ( il je to prvi dio , ne znam tacno) grupa 033) , snimljeno prije par godina.. i mogu ti garantovat da su momci rega skroz. I ja ne vidim u cemu je problem... meni je gora pjesma od Pussycat Dolls - When I grow up neko bilo koja black metal pjesma ( od Ill Billa, Necra, Goretexa itd.), zasto ? Zato jer kad slusam Ill Billa znam da se lik zajebaje i da jednostavno pusta negativu iz sebe , zato je u zivotu lik i po, rega skroz, dok ove kurave iz PCT govore mladim curicama kako su one kad su bile bas kao one , zeljele pare,auta,groopies i ostale materijalne stvari. I zakljucak za kraj , radje bi da slusam gore rap nego bilo koje MTV sranje. Zasto ? zato jer znam sta je stvarnost a sta fantazija. to je bar moje misljenje
majnejmiz je u pravu oko nekih stvari ali realno, onda bi ova tema trebala da se bavi satanizmom, a ne metalom.
Jer tema je o muzici a ne satanistima, tajnim drustvima i slicnim stvarima...
Ako vec govoris o onome sto se moze kriti iza svega toga onda samo daj, al kritikujes muziku-prvu stvar, a zelis da neko misli na sataniste drugu stvar!
to su dvije stvari...
Ili sam ja pogresno shvatio da si ti napadas metalce jer ih ne kuzis, pa onda kada su ti ljudi kontraagmunetovali, pucas na satanizam... kako bilo, svakako cu se sloziti da su nasi metalci pitomi.
- black
#57 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
ako danas neki od muzickih pravaca izaziva destruktivno ponasanje, onda je to muzichko smeche turbo folk. kich estetika turbo folka se zasniva na vrijednostima para, kriminala, glamura, a sinteza je estrade, mafije i politike. naravno ovde ne treba mjeshati narodnu muziku, koja je uz, orijentalnu i dance muziku, zloupotrijebljena za stvaranje ovog shund mutanta.. pa odakle za svaki praznik u hitnu dolaze svi oni razbijenih glava, zbodeni, pretucheni itd. garant nisu sa nekog metal partija
Last edited by black on 25/12/2008 21:53, edited 1 time in total.
-
Bušman
#58 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Jim Carrey je veliki fan Cannibal Corpse. Ko prati CC zna i zasto.
- jeza u ledja
#59 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
@ majnejmiz, jesi ti isti onaj koji je pokrenuo topic o bh masonima? Imas li jos koju glupost da nas njome zamaras?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Birth is always painful, Decaying in the womb trapped within this body
A bleeding human tomb gutted bitch lies dead emptied of the child
chewing on the cords its life line to this world afterbirth is flowing
The stench is overwhelming
My body, growing stronger, my pain turns to torture
Severing its bloodline
A butchered infant carcass
Meat from the unborn, the freshest kills
Chopped up children bathing in blood
Contoured and festering I rot in disgust
Re-generation of my body
Mother ripped apart
Smashing in her face
My knife cutting holes, fucking her remains
Esophogus carved out
Crushing cartilage
Bile oozing from punctures in your liver
Riping meat within
Chewing in intestine
Bladder spurting urine, sight of defecation now grow infection
The child ripped to shreads
Drinking its excretions
Zombification ejaculation over mutilation
On the Mothers body hacked into pieces
The sludges from my cock gives her life once again
Sewing the remains of the child deep within her
Reborn through evil
My torture known throughout Hell
Heed to his calling, the demons await my next kill
Carnage is my fetish
Body cavities scraped of guts
Brains seeping from cracks as my axe continues to hack

A bleeding human tomb gutted bitch lies dead emptied of the child
chewing on the cords its life line to this world afterbirth is flowing
The stench is overwhelming
My body, growing stronger, my pain turns to torture
Severing its bloodline
A butchered infant carcass
Meat from the unborn, the freshest kills
Chopped up children bathing in blood
Contoured and festering I rot in disgust
Re-generation of my body
Mother ripped apart
Smashing in her face
My knife cutting holes, fucking her remains
Esophogus carved out
Crushing cartilage
Bile oozing from punctures in your liver
Riping meat within
Chewing in intestine
Bladder spurting urine, sight of defecation now grow infection
The child ripped to shreads
Drinking its excretions
Zombification ejaculation over mutilation
On the Mothers body hacked into pieces
The sludges from my cock gives her life once again
Sewing the remains of the child deep within her
Reborn through evil
My torture known throughout Hell
Heed to his calling, the demons await my next kill
Carnage is my fetish
Body cavities scraped of guts
Brains seeping from cracks as my axe continues to hack
-
Hendrix
#62 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Ok sad ko kontam ti majnemiz pričaš protiv tekstova bilo koga ko poziva na nasilje? Makar popravi naslov teme da se ljudi ne zajebavaju braneći metalce ovde!
Ne djeluje to na sve ljude , kreten koji ozbiljno shvati neki takav tekst poziv za zločin će naći i u filmu ili nekoj igrici, ili Tv reklami , šta ga briga kad je psihopata.
Možeš ti i zabraniti nekim čudom bilo kakav oblik nasilja u tekstovima psihopate će naći nešto drugo da se vežu na to ili će jednostavno popizditi i bez toga ali onda nema za medije dežurnog krivca da okrivi, jer očigledno danas niko ne može pobudaliti sam od sebe nego mu se mora naći neka trauma ili da ga je neki medij na to nagovorio.
Nama fali dobar sistem koji će kažnjavati nasilje kao nekada pa bi vidio kako bi maloljetnici ko bubice hodali okolo a ne kao čakijaši , kakvi tekstovi.
Ne djeluje to na sve ljude , kreten koji ozbiljno shvati neki takav tekst poziv za zločin će naći i u filmu ili nekoj igrici, ili Tv reklami , šta ga briga kad je psihopata.
Možeš ti i zabraniti nekim čudom bilo kakav oblik nasilja u tekstovima psihopate će naći nešto drugo da se vežu na to ili će jednostavno popizditi i bez toga ali onda nema za medije dežurnog krivca da okrivi, jer očigledno danas niko ne može pobudaliti sam od sebe nego mu se mora naći neka trauma ili da ga je neki medij na to nagovorio.
Nama fali dobar sistem koji će kažnjavati nasilje kao nekada pa bi vidio kako bi maloljetnici ko bubice hodali okolo a ne kao čakijaši , kakvi tekstovi.
-
elSaik
#63 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Nacisti su slušali isključivo njemačku klasičnu.
- tranquil
#64 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Nacistička elita je slušala klasičnu, za Hitlera je poznato da je slušao Wagnera - germanska mitologija zastupljena u radovima Wagnera i drugih njemačkih romantičara sjedala je uz ideologiju.elSaik wrote:Nacisti su slušali isključivo njemačku klasičnu.
Obični narod je slušao folk, kao i svugdje uostalom.
Danas se njemački neonacisti furaju uglavnom na folk i nazi-punk.
No na kraju sve to nije bitno. I ja eto volim Wagnera, pa jesam li nacista - nisam. Poenta je u tome što Hitler nije uradio sve što je uradio zato što je slušao ovu ili onu muziku, to je uradio zato što je bio LLUUUUUDDD.
Jeste tačno da muzički pravci forsiraju određene razlike među subkulturama, ali teza postavljača teme je presmiješna. Normalan čovjek neće zbog death metala postati psihopata. Psihopati ne treba metal ili rep ili punk da bi bio psihopata, on je psihopata šta god slušao.
Ovo je jedna od uvrnutijih tema koje sam imao priliku da vidim u životu.
- sesalmir
#65 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Slazem se u potpunosti da je teza postavljaca teme totalno smijesna ali se moram sloziti sa jednim, a to je da je pjesma ciji je tekst naveo, totalno nenormalna. Ne kazem da ce iko zbog te pjesme uciniti nesta tako, ali ko god je smislio tekst, moram reci da je totalni idiot. Neko cak navede da zna te likove i da su totalno ok, ali ne znam kako moze biti ok da neko ono pjeva. Pogotovo iz razloga sto se radi o rap pjesmi, gdje obicno tekst predstavlja i srz pjesme gdje nemas nikakve riffove i slicno da uzivas u njima.
Pa eto ako moze to da mi objasni neko ko ih slusa, sta je poenta pjesme, kako se osjeca dok je slusa i na koji nacin uziva u onoj pjesmi? Znaci nista ne zelim da generalizujem vec me interesuje da se javi neki fan grupe 033 (ako takav neko uopste postoji, cini mi se da rekoste da se tako zovu). Iskreno bio bi zahvalan da cujem odgovor na pitanje.
Pa eto ako moze to da mi objasni neko ko ih slusa, sta je poenta pjesme, kako se osjeca dok je slusa i na koji nacin uziva u onoj pjesmi? Znaci nista ne zelim da generalizujem vec me interesuje da se javi neki fan grupe 033 (ako takav neko uopste postoji, cini mi se da rekoste da se tako zovu). Iskreno bio bi zahvalan da cujem odgovor na pitanje.
-
Bušman
#66 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Cilj teme je kao i obicno pokretanje lova na vjestice. Ne bi me cudilo da vec sutra dobijem shamar zbog duge kose ili me neko izbode

- sesalmir
#67 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Ako budes sa metlom mozda ti se to i desi. Uglavnom ne meti nista oko kuce ovih dana.Bušman wrote:Cilj teme je kao i obicno pokretanje lova na vjestice. Ne bi me cudilo da vec sutra dobijem shamar zbog duge kose ili me neko izbode![]()
![]()
-
salihh
#68 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
@majnejmiz, i pravu si i u ok je sto ukazujes i na ovaj problem. naravno da se radi o opasnim stvarima i naravno da na to treba ukazati... i zaista nije bitno da li se radi o death metalu, repu ili turbo folku, bit je da su tekstvi ovakve sadrzine odraz dubokih psiholoskih problema i sigurno je da autori nikako ne mogu biti "rega", kako to opsiuje jedan od forumasa. problem je u tome sto se na ovakav nacin, a u glavama pogodnim za takve ideje, ostavlja dojam "normalnosti". procitajte malo o maloljetnim masovnim ubicama iz americkih koledza, te njihovim furkama.
siguran sam da bi vecina ovih branitelja i licemjera u slucaju da se sutra, ne dao bog, dogodi da neki maloumnik nakon nekoliko dana pucacine na pc-u i slusanja slicne podloge obuce u crni mantil, klepi babin hekler i dodje u skolu podijeliti "pravdu" ovdje utrkivala pisuci o sarajevu koje je dno dna, o sandzaklijama koje su dosle i onecistile grad, o...
pa ljudi moji, kako mozete postirane tekstove, a posebno njihove autore, smatrati regularnim, a sve to kao nekakvu zezalicu?????
fuj
siguran sam da bi vecina ovih branitelja i licemjera u slucaju da se sutra, ne dao bog, dogodi da neki maloumnik nakon nekoliko dana pucacine na pc-u i slusanja slicne podloge obuce u crni mantil, klepi babin hekler i dodje u skolu podijeliti "pravdu" ovdje utrkivala pisuci o sarajevu koje je dno dna, o sandzaklijama koje su dosle i onecistile grad, o...
pa ljudi moji, kako mozete postirane tekstove, a posebno njihove autore, smatrati regularnim, a sve to kao nekakvu zezalicu?????
fuj
-
elSaik
#69 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Zato i napisah ono gore.tranquil wrote:No na kraju sve to nije bitno. I ja eto volim Wagnera, pa jesam li nacista - nisam. Poenta je u tome što Hitler nije uradio sve što je uradio zato što je slušao ovu ili onu muziku, to je uradio zato što je bio LLUUUUUDDD.elSaik wrote:Nacisti su slušali isključivo njemačku klasičnu.
- tranquil
#70 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Bah, kada se previše gleda vijesti, a ne poznaje materija, malo se postane paranoičan... Niko ovdje nije rekao da su to lijepe stvari, svakako teme jesu ružne i hmm meni lično neukusne, ali hajde da onda zabranimo sve problematične žanrove muzike, ali i akcione i horror filmove, većinu igara za PC i konzole, dnevnik i crnu hroniku...salihh wrote:@majnejmiz, i pravu si i u ok je sto ukazujes i na ovaj problem. naravno da se radi o opasnim stvarima i naravno da na to treba ukazati... i zaista nije bitno da li se radi o death metalu, repu ili turbo folku, bit je da su tekstvi ovakve sadrzine odraz dubokih psiholoskih problema i sigurno je da autori nikako ne mogu biti "rega", kako to opsiuje jedan od forumasa. problem je u tome sto se na ovakav nacin, a u glavama pogodnim za takve ideje, ostavlja dojam "normalnosti". procitajte malo o maloljetnim masovnim ubicama iz americkih koledza, te njihovim furkama.
fuj
Jedan od muzičara često prozivanih za poticanje nasilja, Brian Warner poznatiji kao Marilyn Manson je jednom rekao "Is adult entertainment killing our children? or is killing our children entertaining our adults?"
Kažem da sam poznavao dosta ljudi koji su furali ovaj fazon i u šarenilu današnje Bosne i Hercegovine jedna su od bezopasnijih grupa ljudi, koliko god grozno zvučali ti tekstovi. Pretpostavljam da oni svoje frustracije ovim našim okruženjem izražavaju kroz muziku, a meni su u poređenju s njima puno opasniji ljudi koji sve to čuvaju u sebi, ljudi koji vlastitu paranoju hrane strahom, oni su upravo ti koji će u prvoj krizi zgrabiti pušku i istresti metke u nevine žrtve.
- Apostate
#71 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Diskusija postala pravo degutantna.
Ocigledno je da nakon sto su otjerani pederi sa sarajevskih ulica, izgleda da je doslo vrijeme da se raperi i metalci isto tako uklone, ko fol nemoralni su, tekstovi im sadrze lose poruke. I dok je ostatak normalnog svijeta davno zavrsio pricu oko toga da li muzika, filmovi i video igrice navode omladinu na nasilje ili su drugi uzroci u pitanju, kod nas se to odma stavlja u kontekst "satanizma", pa haman i "serijskih ubica sa americkih koledza." I tako krene lov na vjestice...
Ocigledno je da nakon sto su otjerani pederi sa sarajevskih ulica, izgleda da je doslo vrijeme da se raperi i metalci isto tako uklone, ko fol nemoralni su, tekstovi im sadrze lose poruke. I dok je ostatak normalnog svijeta davno zavrsio pricu oko toga da li muzika, filmovi i video igrice navode omladinu na nasilje ili su drugi uzroci u pitanju, kod nas se to odma stavlja u kontekst "satanizma", pa haman i "serijskih ubica sa americkih koledza." I tako krene lov na vjestice...
-
majnejmiz
#72 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Pa ja ne ulazim koja je "gora", da li metal ili rep, to će ovi vjerni slušatelji bolje znati... Ali, ko je uopšte rekao da autori ove rep pjesme nisu "rega"? Mora da su rega, čim su stigli da urade i drugi dio ove bljuvotine, a da se u međuvremenu nisu poubijali, jelda? Znači rega su,po čaršijskoj logici. A i "raja su". Znaš ih. Garantiraš za njih. Mislim, krasno,potpiši im se i na rezime što se mene tiče... Ja govorim da Nermin Sikirica, ili ovaj glasnogovornik OSCE-a iz britanske ambasade Salihović mislim da se zove koji je u zatvoru za dječiju pornografiju, nisu rega!!!!! Evo ti nešto iz psihologije da vidiš da postoji veza između zla koje se procesuira po sudovima i toga kakvu "muziku" preferiraš: http://scholar.google.com/scholar?hl=en ... wport&pg=1cartman wrote:majnejmiz wrote:Dragi Jimmy, pišem ti ovo pismo... Ma ne, slušaj, po deseti put: celofan je nebitan, kako god ga zvao. Ja govorim o sadržaju, o mesu. Nazovi ga pola kile DM-a, ili repa, ili... Kužiš? Death metal mi se slučajno našao pri ruci....Hendrix wrote:Jedan od najboljih mi drugova legne spavati i pusti Dimmu Borgira, čovjek je pri završetku fakulteta, ...
Naprosto, pustiti da se ovakva muzika, kojoj su najpodložniji adolescenti, bez ikakvih ograničenja ili barem upozorenja (obavezni label) podvede pod stavku "ljudskih prava/sloboda" je kretenizam. Isto kao što je kretenizam pustiti da kreteni iz britanske ambasade vrbuju našu djecu od 16-17 godina u satanističke sekte. Obećaju im kad si njihov da se "sve smije", vrhunsko radno mjesto i situiranost do kraja života, u zamjenu za dušu. A šta dijete zna šta je totalna sloboda? (Neki bogami završe i kao "profesionalni forumaši" ovdje; ovo je mahalska, da me neko ne napadne sad) Ali je isto kretenizam i to što Sa-X ima teme poput ovdje navedene bez ikakvog upozorenja o sadržaju istih. I ne, ovdje ne ide zastavica "ja volim Sa-x".
- homo_sapiens
#73 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
Imaš li kakvih konkretnih dokaza za ove tvrdnje ?majnejmiz wrote: ... Isto kao što je kretenizam pustiti da kreteni iz britanske ambasade vrbuju našu djecu od 16-17 godina u satanističke sekte. Obećaju im kad si njihov da se "sve smije", vrhunsko radno mjesto i situiranost do kraja života, u zamjenu za dušu. A šta dijete zna šta je totalna sloboda?
- JThomas
#74 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
ma šta će ti dokazi...
bitno je da smo konačno identifikovali najveći problem našeg društva, a to nije ni kriminal, ni korupcija, ni nesposobna vlast, ni nacionalizam/fašizam, ni nakaradno uređenje države jedinstveno u svijetu, ni siromaštvo, ni ekonomska kriza, ni loši zakoni, ni pravosuđe koje ni njih ne provodi, ni obrazovni sistem, ni poremećen sistem vrijednosti...sve su to minorni fenomeni naspram satanizma koji dolazi iz krugova britanskih diplomata (
)
bitno je da smo konačno identifikovali najveći problem našeg društva, a to nije ni kriminal, ni korupcija, ni nesposobna vlast, ni nacionalizam/fašizam, ni nakaradno uređenje države jedinstveno u svijetu, ni siromaštvo, ni ekonomska kriza, ni loši zakoni, ni pravosuđe koje ni njih ne provodi, ni obrazovni sistem, ni poremećen sistem vrijednosti...sve su to minorni fenomeni naspram satanizma koji dolazi iz krugova britanskih diplomata (
- slavkoimamodilera
#75 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X
"And now Wagner... Richard Wagner... or as he's known over here in the States, Dick Wagner...!"tranquil wrote:Nacistička elita je slušala klasičnu, za Hitlera je poznato da je slušao Wagnera....elSaik wrote:Nacisti su slušali isključivo njemačku klasičnu.
A majnemiz garant slusa elegicne dalmatinske dok je ovako osupnut kolicinom nasilja u muzici...