Auto Godine
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#51 Re: Auto Godine
što se tiče auta iz programa ASA auta, znam da je sada na snazi produžena garancija od četiri godine....
- chuchumbamayumbe
#52 Re: Auto Godine
Drug ba,madner wrote:Pruzi se jos malo i uzmi Porscheachuchumbamayumbe wrote:Niko da mi odgovori...?!?!chuchumbamayumbe wrote:A koju garanciju Skoda daje na novu Fabiju i Oktaviju?!
Ti bar znas da ja vozam Maybacha
Ovdje se ljudi gadjaju nekakvim garancijama, pa priupitah kolika je garancija na Skode, a moze i na VW vozila?
Koliko se ja sjecam, bila je samo jedna godina, eventualno dvije, a evo neko sada spominje i nekakvu prouzenu garanciju od 4 godine.
Interesuje me zaista koliko je duga garancija na Skodu i VW vozila i sta je zaista pokriveno tom garancijom, a sta nije!?
- johntra
#53 Re: Auto Godine
znači osnova garancije u ASA autu je dvije godine na sva njihova vozila, međutim, ako uzmeš paket Garancija mobilnostim garancija ti je produžena na još dvije godine, što znači četiri...
ASA Auto u budućnosti će pružati četverogodišnju produženu garanciju kupcima Audija, Seata, Škode i Volkswagena koja podrazumijeva redovno održavanje automobila u ovlaštenim servisima ovih brendova, a sve u suradnji sa ASA Osiguranjem. Kupovinom novog Škoda vozila kao i redovnim servisiranjem vozila u ovlaštenom Škoda servisu klijenti postaju korisnici Garancije Mobilnosti, najnovije usluge ASA Auta koja im omogućava 24-satnu besplatnu uslugu pomoći na cesti.
ovo važi od 01.08. 2009.
ASA Auto u budućnosti će pružati četverogodišnju produženu garanciju kupcima Audija, Seata, Škode i Volkswagena koja podrazumijeva redovno održavanje automobila u ovlaštenim servisima ovih brendova, a sve u suradnji sa ASA Osiguranjem. Kupovinom novog Škoda vozila kao i redovnim servisiranjem vozila u ovlaštenom Škoda servisu klijenti postaju korisnici Garancije Mobilnosti, najnovije usluge ASA Auta koja im omogućava 24-satnu besplatnu uslugu pomoći na cesti.
ovo važi od 01.08. 2009.
- Bakir1
#54 Re: Auto Godine
jest ali u hrvatistanu,kod nas su samo dvije godine garancije sa ogranicenjem kilometraze na 100.000 kmAko neko ne zna Mercedes vec odavno daje sa vozilima kao dio opreme Assyst plus, besplatne redovne servise koji uljucuju i rad i preglede i neke dijelove, npr ne ukljucuju metlice brisaca i takve stvari, i to sve na period od 4-5 godina, ne znam sada tacno...kud bolju garanciju od ovoga...
-
d2
#55 Re: Auto Godine
uuuuuuuu kad I2oni sazna da ne vozis vise honduhsnf wrote:Jos jedan glas za pro_ceed! Vozim isti zadnja 4 mjeseca, i über-prezadovoljan sam...
-
whow
#56 Re: Auto Godine
Ma mozes i birati i biti biran , prava demokracija -ovo zadnje pod uvjetom da imas jak konto na nekoj od pouzdanih banaka . Pa slazem se sa tobom po pitanju G2. G2 je svake godine auto godine u SA ali mislim ako sad zanemarimo cinjenicu da je sve tako kako jeste dakle ako pokusamo da razmisljamo izvan kutije. Sada ozbiljno , mislim da su vremena kada je G2 bio jedina opcija za nekoga ko zivi u BiH (a ne zna da krade ) polako postaju proslim vremenima a prosjecna BiH obitelj ponovo dolazi u situaciji ( najvise zahvaljujuci kreditima) da razmislja o kupovini novoga cetvorotockasa. Kriterija ima milijun i mislim da kada ovi auto zurnalisti biraju auto godine oni uvazavaju nekih 50-tak kategorija no sve se posmatra u kontekstu ponuda za cijenu. Dakle normalno da ce Maybach biti naj u svemu ali je i cijena vjerovatno 20 puta veca od prosjecnog kompakt vozila. Ja kao sto sam rekao mislim da Opel Astra pruza dosta za cijenu . Pa i ta KIA Cee ili kako se vec zove izgledom zaista plijeni , neznam o kakvom se autu radi ali cijena i izgled su pun pogodak a to je vec pola posla. Tu je naravno njegovo velicanstvo Golf koji a po mome misljenju pati od kompleksa vise vrijednosti pa se stalno gura u neku visu klasu kojoj objektivno ne pripada stoga je i cijena malo visa nego kod ostalih auta u kompakt klasi .Oktavije je kandidat mada (ponovo moje subjektivno misljenje) ima izuzetno konzervativan dizajn i to je vjerojatno to sto bi me odbilo od kupovine ovoga vozila. U Europi su sve popularnija auta iz tkz sub-kompakt klase tipa Polo , Clio , Corsa , Punto . Ovu novu Corsu sam imao priliku voziti i na moje iznenadenje i nije tako lose vozilo - na autobanu je isla 180 km/h bez ikakvog opterecenja i slicno. Eto to je to pa sad bujrum.Her Flick wrote:koji su kriteriji da izaberem auto godine
jel to ja biram ili predlazem
smjesna mi prica da skoda superb bude auto godine u BiH
koliko nas ima para da je kupi
tako da mi je smjesno reci da je auto godine
prosle godine je zvanicno auto godine bila nova corsa a nema ih 10 u gradu
fakat nije mi jasno po kojem kriteriju biraju auto godine
a ako ja biram onda je to i dalje golf 2 dizel 1988 godiste, tasovac a blizu su i pasati (oni piljarski)