Auto Godine

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#51 Re: Auto Godine

Post by johntra »

što se tiče auta iz programa ASA auta, znam da je sada na snazi produžena garancija od četiri godine....
chuchumbamayumbe

#52 Re: Auto Godine

Post by chuchumbamayumbe »

madner wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
chuchumbamayumbe wrote:A koju garanciju Skoda daje na novu Fabiju i Oktaviju?!
Niko da mi odgovori...?!?!
Pruzi se jos malo i uzmi Porschea :D
Drug ba,
Ti bar znas da ja vozam Maybacha 8-) , nego pitam cisto informativno.
Ovdje se ljudi gadjaju nekakvim garancijama, pa priupitah kolika je garancija na Skode, a moze i na VW vozila?
Koliko se ja sjecam, bila je samo jedna godina, eventualno dvije, a evo neko sada spominje i nekakvu prouzenu garanciju od 4 godine.
Interesuje me zaista koliko je duga garancija na Skodu i VW vozila i sta je zaista pokriveno tom garancijom, a sta nije!?
johntra

#53 Re: Auto Godine

Post by johntra »

znači osnova garancije u ASA autu je dvije godine na sva njihova vozila, međutim, ako uzmeš paket Garancija mobilnostim garancija ti je produžena na još dvije godine, što znači četiri...
ASA Auto u budućnosti će pružati četverogodišnju produženu garanciju kupcima Audija, Seata, Škode i Volkswagena koja podrazumijeva redovno održavanje automobila u ovlaštenim servisima ovih brendova, a sve u suradnji sa ASA Osiguranjem. Kupovinom novog Škoda vozila kao i redovnim servisiranjem vozila u ovlaštenom Škoda servisu klijenti postaju korisnici Garancije Mobilnosti, najnovije usluge ASA Auta koja im omogućava 24-satnu besplatnu uslugu pomoći na cesti.
ovo važi od 01.08. 2009.
Bakir1

#54 Re: Auto Godine

Post by Bakir1 »

Ako neko ne zna Mercedes vec odavno daje sa vozilima kao dio opreme Assyst plus, besplatne redovne servise koji uljucuju i rad i preglede i neke dijelove, npr ne ukljucuju metlice brisaca i takve stvari, i to sve na period od 4-5 godina, ne znam sada tacno...kud bolju garanciju od ovoga...
jest ali u hrvatistanu,kod nas su samo dvije godine garancije sa ogranicenjem kilometraze na 100.000 km ;-)
d2

#55 Re: Auto Godine

Post by d2 »

hsnf wrote:Jos jedan glas za pro_ceed! Vozim isti zadnja 4 mjeseca, i über-prezadovoljan sam... :D
uuuuuuuu kad I2oni sazna da ne vozis vise hondu :lol:
whow

#56 Re: Auto Godine

Post by whow »

Her Flick wrote:koji su kriteriji da izaberem auto godine
jel to ja biram ili predlazem

smjesna mi prica da skoda superb bude auto godine u BiH
koliko nas ima para da je kupi
tako da mi je smjesno reci da je auto godine

prosle godine je zvanicno auto godine bila nova corsa a nema ih 10 u gradu

fakat nije mi jasno po kojem kriteriju biraju auto godine

a ako ja biram onda je to i dalje golf 2 dizel 1988 godiste, tasovac a blizu su i pasati (oni piljarski)
Ma mozes i birati i biti biran , prava demokracija -ovo zadnje pod uvjetom da imas jak konto na nekoj od pouzdanih banaka . Pa slazem se sa tobom po pitanju G2. G2 je svake godine auto godine u SA ali mislim ako sad zanemarimo cinjenicu da je sve tako kako jeste dakle ako pokusamo da razmisljamo izvan kutije. Sada ozbiljno , mislim da su vremena kada je G2 bio jedina opcija za nekoga ko zivi u BiH (a ne zna da krade ) polako postaju proslim vremenima a prosjecna BiH obitelj ponovo dolazi u situaciji ( najvise zahvaljujuci kreditima) da razmislja o kupovini novoga cetvorotockasa. Kriterija ima milijun i mislim da kada ovi auto zurnalisti biraju auto godine oni uvazavaju nekih 50-tak kategorija no sve se posmatra u kontekstu ponuda za cijenu. Dakle normalno da ce Maybach biti naj u svemu ali je i cijena vjerovatno 20 puta veca od prosjecnog kompakt vozila. Ja kao sto sam rekao mislim da Opel Astra pruza dosta za cijenu . Pa i ta KIA Cee ili kako se vec zove izgledom zaista plijeni , neznam o kakvom se autu radi ali cijena i izgled su pun pogodak a to je vec pola posla. Tu je naravno njegovo velicanstvo Golf koji a po mome misljenju pati od kompleksa vise vrijednosti pa se stalno gura u neku visu klasu kojoj objektivno ne pripada stoga je i cijena malo visa nego kod ostalih auta u kompakt klasi .Oktavije je kandidat mada (ponovo moje subjektivno misljenje) ima izuzetno konzervativan dizajn i to je vjerojatno to sto bi me odbilo od kupovine ovoga vozila. U Europi su sve popularnija auta iz tkz sub-kompakt klase tipa Polo , Clio , Corsa , Punto . Ovu novu Corsu sam imao priliku voziti i na moje iznenadenje i nije tako lose vozilo - na autobanu je isla 180 km/h bez ikakvog opterecenja i slicno. Eto to je to pa sad bujrum.
Post Reply