pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
callmethebreeeze

#51 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by callmethebreeeze »

pure_love wrote:
Bosanac sa dna kace wrote::shock: ne kontam sta to ima Fadila Nura Haver da prica o jednom dogmatskom pokretu unutar islama? :?

isto neka tetka uz kahvu,pala k'o s marsa

a najbolje je pricao Hodzic,i drago mi je da su se on i Semir Imamovic u vecini slucajeva slozili,,posebno je bio jak kada je rekao da se o selefizmu/vehabizmu brinu oni koji uopste veze s islamom nemaju
pa naravno da ce se brinuti jer se i njih to dotice. mislim, pa i ovdje u svedskoj, u malmeu, je ogromna frka nastala kad selefije nisu htjele da napuste jedan lokal u kojoj su imali dzamiju. uz pomoc ljevicara ekstremista citav jedan dio grada se pretvorio u ratnu zonu.
Last edited by callmethebreeeze on 20/12/2008 12:04, edited 1 time in total.
The__Doctor

#52 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by The__Doctor »

vehabije treba ukinuti i zabraniti ti prmitivci zele od Bosne da naprave Palestinu..
callmethebreeeze

#53 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

The__Doctor wrote:vehabije treba ukinuti i zabraniti ti prmitivci zele od Bosne da naprave Palestinu..
ti zagovaras slicno fasisticko uredjenje kao vehabije, pardon selefije. i njima je merak ukidati, zabranjivati, haramiti.
VjecitiStudent

#54 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by VjecitiStudent »

pure_love wrote:
Bosanac sa dna kace wrote::shock: ne kontam sta to ima Fadila Nura Haver da prica o jednom dogmatskom pokretu unutar islama? :?
Tako jeee!
I sta se uopste imaju zene petljati u muske poslove. Idi kuci, pa radjaj i hrani djecu!
sijedi

#55 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by sijedi »

pure_love wrote:

a najbolje je pricao Hodzic,i drago mi je da su se on i Semir Imamovic u vecini slucajeva slozili,,posebno je bio jak kada je rekao da se o selefizmu/vehabizmu brinu oni koji uopste veze s islamom nemaju

da je srece dijalog bi se vodio cesce tada bi imali jace jedinstvo,jer se iz emisije vidjelo da i jedna i druga strana to zele :bih: :thumbup:
++

Oni su se složili, da je najbolje da Nura ušuti,a ja ko pjan plota: ima li straha za opstanak tradicionalnog islama u Bosni i jeli opravdan i nikako da o tome pričamo, a ne o duški i ostalima
pvod za pitanje je i jedna knjiga koju sam nedavno pročitao,"lovac na zmajeve" nekog avgahistanca koja govori o avganistanu i tamošnjem islamu prije i sada, problemimadjece, žena i ljudi koji su nešto znali.sssssvi oni su ostali bez prava,ako nisu sa pravovjernicima
I ovo slaganje "suprostavljenih" u emisiji mi je bilo na fonu tih promjena koje su se zbile u avganistanui eto mene je strah tog jedinstva koje, mi se čini, da dolazi.
sijedi

#56 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by sijedi »

VjecitiStudent wrote:
pure_love wrote:
Tako jeee!
I sta se uopste imaju zene petljati u muske poslove. Idi kuci, pa radjaj i hrani djecu!
Tako jeee!
pustopoljina

#57 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

pa sad si se sjetio da napomenes za MI...osim sto ni recenicu ne dovrsavas.

kako tebi neko moze biti posebno jak kad utvrdi opcepoznatu stvar da se covjek boji onog sto ne poznaje? (o vehabijama/selefijama se najvise brinu oni koji o njima pojma nemaju).
dobije prostor da pojasni,da ukloni sumnje i on kaze-nemas ti pojma?!
naravno da postoji zelja za dijalogom-pa svi smo muslimani-ali :"sta se ti brines oko toga,kad o tome pojma nemas"-je ubistvo diskusije.
prosvijetli-prometeju! nadam se da ce vasi "mnogo jaki" predstavnici bolje iskoristiti medijski prostor u buducnosti.

sijedi-lovac na zmajeve je knjiga/film koji bih OBAVEZNO preporucila svima kojima je stvarno stalo do onoga da "ne cine nered,a govore-mi samo red uspostavljamo" (ili tako nekako-ne vadim ajete iz rukava)
callmethebreeeze

#58 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

problem sa selefijama i svim ostalim koji misle da su spoznali "istinu" je sto ne ostavljaju nimalo prostora za drugacija misljenja. jednoumlje, bez obzira bila politika, religija ili fudbal u pitanju, je opasno. jedino sto je opasnije je kada oni sto su spoznali "istinu" krenu kandzijom vaspitavati ove ostale.

p.s ja nisam citao lovac na zmajeve (zena mi u me rekla da je limunada) ali koga zanima sta su talibani uradili u avganistanu neka procita "talibani" od ahmeda rashida. ne znam da li je prevedana na nas. na sjajan nacin se tu opisuje sta se desi kad polupismena i zaludjena rulja pokusava vrijeme vratiti hiljadu i kusur godina unazad.
Bosanac sa dna kace

#59 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Bosanac sa dna kace »

pustopoljina wrote:pa sad si se sjetio da napomenes za MI...osim sto ni recenicu ne dovrsavas.

kako tebi neko moze biti posebno jak kad utvrdi opcepoznatu stvar da se covjek boji onog sto ne poznaje? (o vehabijama/selefijama se najvise brinu oni koji o njima pojma nemaju).
dobije prostor da pojasni,da ukloni sumnje i on kaze-nemas ti pojma?!
naravno da postoji zelja za dijalogom-pa svi smo muslimani-ali :"sta se ti brines oko toga,kad o tome pojma nemas"-je ubistvo diskusije.
prosvijetli-prometeju! nadam se da ce vasi "mnogo jaki" predstavnici bolje iskoristiti medijski prostor u buducnosti.

sijedi-lovac na zmajeve je knjiga/film koji bih OBAVEZNO preporucila svima kojima je stvarno stalo do onoga da "ne cine nered,a govore-mi samo red uspostavljamo" (ili tako nekako-ne vadim ajete iz rukava)
ja se strasno bojim ravnogorskog cetnickog pokreta i navijaca Hrvatske u BİH, strah me izic na ulicu, boji se citav moj komisluk, ne vidim ope neku medijsku hajku na ove dvije grupe
zrikavac48

#60 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zrikavac48 »

Ti malobrojni su agresivni u svojoj netoleranciji i iskljucivosti. Sta ce biti kada uskoro postanu brojniji?
homo_sapiens

#61 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by homo_sapiens »

VjecitiStudent wrote:
pure_love wrote:
Tako jeee!

... i nadji sebi jos tri supruga :D
BaileyS

#62 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by BaileyS »

sijedi wrote:

Oni su se složili, da je najbolje da Nura ušuti,a ja ko pjan plota: ima li straha za opstanak tradicionalnog islama u Bosni i jeli opravdan i nikako da o tome pričamo, a ne o duški i ostalima
pvod za pitanje je i jedna knjiga koju sam nedavno pročitao,"lovac na zmajeve" nekog avgahistanca koja govori o avganistanu i tamošnjem islamu prije i sada, problemimadjece, žena i ljudi koji su nešto znali.sssssvi oni su ostali bez prava,ako nisu sa pravovjernicima
I ovo slaganje "suprostavljenih" u emisiji mi je bilo na fonu tih promjena koje su se zbile u avganistanui eto mene je strah tog jedinstva koje, mi se čini, da dolazi.
Razumijem tvoje strahove i dijelim ih.

Previse je primjera u svijetu gdje su ovi iskoristili tudju nevolju i rasirili svoje vidjenje vjere, zivota, prava. Pricao sam sa ljudima iz Eritreje, Pakistana, Afganistana, Kasmira i svi su oni nekad, obicno prije nekog njihovog rata, praktikovali isti Islam kao i u Bosni a onda bi se u jeku njihove nevolje i stradanja pojavili ovi jedini pravovjerni i kupovali ih. Danas je npr Eritreja u potpunosti Selefijska kad govorimo o stanovnistvu muslimanske vjeroispovijesti (muslimana 50%, pravoslavaca 50%). Narod je nepismen i misli da sve sto dolazi iz Saudije mora biti original, jos ovi proture koji petrodolar i eto ti novih clanova.

Averziju prema takvom vidu pomoci imam jos iz ratnog doba, kad dodjoh na Bajram u dzamiju a tamo nekakvi dobrocinitelji umotali onu nasu djecu iz komsiluka u one njihove bijele nosnje u sred zime (koje se iz razumljivih razloga nose u pustinji). Kontam kakva je ovo pomoc ako im smeta nesto nase, tradicionalno sto je ovdje bilo vijekovima. Pitam se zar su ona djeca sad veci muslimani zato sto hodaju u carsafima. Danas takva djeca istjeruju ljude iz dzamija ako nisu po njihovom ukusu, prosipaju silu dedama u francuzicama. Ja ne krivim tu djecu vec one koji pod plastom pomoci dolaze da nas nauce pameti, koristeci se tudjom nesrecom. Krivim i one, kao sto je lokalni hodza iz te dzamije koji je studirao u Saudiji, zblizio se s njima pa se koristio objektima u vlasnistvu IZ da propagira nesto sto nema nikakve veze sa IZ BiH.
homo_sapiens

#63 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by homo_sapiens »

BaileyS wrote:
.... Krivim i one, kao sto je lokalni hodza iz te dzamije koji je studirao u Saudiji, zblizio se s njima pa se koristio objektima u vlasnistvu IZ da propagira nesto sto nema nikakve veze sa IZ BiH.

Sto znaci da njihova "pojava" na nasim prostorima nije datirana iz ratnih dana, vec je planirana i osmisljena davno prije rata, pocetkom '80-tih pa dalje. Selefije, vehabije i ostale ...ije nisu nas lokalni problem, nisu ni regionalni, vec postaju globalni, konkretno - evropski.
Bosanac sa dna kace

#64 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

BaileyS wrote:
Previse je primjera u svijetu gdje su ovi iskoristili tudju nevolju i rasirili svoje vidjenje vjere, zivota, prava. Pricao sam sa ljudima iz Eritreje, Pakistana, Afganistana, Kasmira i svi su oni nekad, obicno prije nekog njihovog rata, praktikovali isti Islam kao i u Bosni a onda bi se u jeku njihove nevolje i stradanja pojavili ovi jedini pravovjerni i kupovali ih. Danas je npr Eritreja u potpunosti Selefijska kad govorimo o stanovnistvu muslimanske vjeroispovijesti (muslimana 50%, pravoslavaca 50%). Narod je nepismen i misli da sve sto dolazi iz Saudije mora biti original, jos ovi proture koji petrodolar i eto ti novih clanova.

Averziju prema takvom vidu pomoci imam jos iz ratnog doba, kad dodjoh na Bajram u dzamiju a tamo nekakvi dobrocinitelji umotali onu nasu djecu iz komsiluka u one njihove bijele nosnje u sred zime (koje se iz razumljivih razloga nose u pustinji). Kontam kakva je ovo pomoc ako im smeta nesto nase, tradicionalno sto je ovdje bilo vijekovima. Pitam se zar su ona djeca sad veci muslimani zato sto hodaju u carsafima. Danas takva djeca istjeruju ljude iz dzamija ako nisu po njihovom ukusu, prosipaju silu dedama u francuzicama. Ja ne krivim tu djecu vec one koji pod plastom pomoci dolaze da nas nauce pameti, koristeci se tudjom nesrecom. Krivim i one, kao sto je lokalni hodza iz te dzamije koji je studirao u Saudiji, zblizio se s njima pa se koristio objektima u vlasnistvu IZ da propagira nesto sto nema nikakve veze sa IZ BiH.
sloboda vjeroispovijesti i ljudsla prava ne znaci dominaciju i monopol nad vjerom ili dogmom jedne institucije, sloboda vjeroispovijesti znaci i pravo ''heretika'' ispovijedaju sta hoce i zele sve dok druge ne tjereju da rade ono sto i oni rade.
Bosanac sa dna kace

#65 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

homo_sapiens wrote:
BaileyS wrote:
.... Krivim i one, kao sto je lokalni hodza iz te dzamije koji je studirao u Saudiji, zblizio se s njima pa se koristio objektima u vlasnistvu IZ da propagira nesto sto nema nikakve veze sa IZ BiH.

Sto znaci da njihova "pojava" na nasim prostorima nije datirana iz ratnih dana, vec je planirana i osmisljena davno prije rata, pocetkom '80-tih pa dalje. Selefije, vehabije i ostale ...ije nisu nas lokalni problem, nisu ni regionalni, vec postaju globalni, konkretno - evropski.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :run:
Taxirat

#66 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Taxirat »

sijedi wrote:Sinoć, na FTV bila emisija koja je govorila (ili je trebala da govori) o selefijama (ako je ovako ispravno ?) ili vehabijama i tradicionalnom islamu u Bosni.
Pričali su o svemu, ali meni je ostalo pitanje na koji nismo dobili odgovor a to je;Zašto se za opstanak tradicionalnog islama najviše brinu ljudi koji baš i nevjeruju ili malo vjeruju u Boga, malo ili nimalo prakticiraju isti, a vjernici, pravi, ne vide opasnost u pojavama koje su nastale u raru i iza rata.
Prvo, da li je tačno i drugo pitanje ako je tačno zašto je to tako
Zato što je većini implicitnih ateista i polumuslimana prihvatljiviji Hanefijski mesheb t.j. tradicionalni Bosanski Islam koji ima tendenciju ka još većoj sekularizaciji. Ovima nadrimuslimanima koji n.p. Bajram proslavljaju veselije,vatrenije i u većem transu od najfanatičnijih muslimana, "vehabije" djeluju zastrašujuće...Strah ih je da će se cijeli bosanski islam preorjentirati i uniformisati u "vehabizam", te da neće moći ni onih desetak puta godišnje koliko su do sada ulazili u džamiju moći ući golobradi ili predugačkih nogavica. Većini tih "najzabrinutijih" bilo kakav Islam je prilično stran, a pojava pokrivenih žena, bradatih muškaraca pod kefijama izaziva strah. "Zabrinuti" imaju predrasude prema "vehabijama". Smatraju ih fanaticima ispranog mozga koji bi bili u stanju n.p. u sred proslave Bajrama uletjeti u lokalnu "tekiju" skočiti na šank i istresti rafal po veselim "dervišima".
Ne mislim da su ovi "zabrinuti" mladi muslimani oni koji se najviše brinu za tradicionalni islam. Najveću brigu bi trebala imati IZ, jer šta kad dobar dio džemata "vehabije" odvuku u svoj saff?! I dalje će Bošnjaci Bogu davati Vitre, ali ne posredstvom IZ nego neke druge institucije, kraćih nogavica, ali isto tako dugih prstiju. ;-)
zaratustra

#67 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zaratustra »

Taxirat wrote:
sijedi wrote:Sinoć, na FTV bila emisija koja je govorila (ili je trebala da govori) o selefijama (ako je ovako ispravno ?) ili vehabijama i tradicionalnom islamu u Bosni.
Pričali su o svemu, ali meni je ostalo pitanje na koji nismo dobili odgovor a to je;Zašto se za opstanak tradicionalnog islama najviše brinu ljudi koji baš i nevjeruju ili malo vjeruju u Boga, malo ili nimalo prakticiraju isti, a vjernici, pravi, ne vide opasnost u pojavama koje su nastale u raru i iza rata.
Prvo, da li je tačno i drugo pitanje ako je tačno zašto je to tako
Zato što je većini implicitnih ateista i polumuslimana prihvatljiviji Hanefijski mesheb t.j. tradicionalni Bosanski Islam koji ima tendenciju ka još većoj sekularizaciji. Ovima nadrimuslimanima koji n.p. Bajram proslavljaju veselije,vatrenije i u većem transu od najfanatičnijih muslimana, "vehabije" djeluju zastrašujuće...Strah ih je da će se cijeli bosanski islam preorjentirati i uniformisati u "vehabizam", te da neće moći ni onih desetak puta godišnje koliko su do sada ulazili u džamiju moći ući golobradi ili predugačkih nogavica. Većini tih "najzabrinutijih" bilo kakav Islam je prilično stran, a pojava pokrivenih žena, bradatih muškaraca pod kefijama izaziva strah. "Zabrinuti" imaju predrasude prema "vehabijama". Smatraju ih fanaticima ispranog mozga koji bi bili u stanju n.p. u sred proslave Bajrama uletjeti u lokalnu "tekiju" skočiti na šank i istresti rafal po veselim "dervišima".
Ne mislim da su ovi "zabrinuti" mladi muslimani oni koji se najviše brinu za tradicionalni islam. Najveću brigu bi trebala imati IZ, jer šta kad dobar dio džemata "vehabije" odvuku u svoj saff?! I dalje će Bošnjaci Bogu davati Vitre, ali ne posredstvom IZ nego neke druge institucije, kraćih nogavica, ali isto tako dugih prstiju. ;-)
Hvala ti na kategorizaciji, ali Ebu Hanifu popusti, i molim te ustani kad spominješ njegovo ime.
Bosanac sa dna kace

#68 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

haj sto ne znaju sta je pojam selefije, vec ne znaju ni ko je Ebu Hanife u pravom smislu rijeci...
Nur40

#69 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Nur40 »

Šta je to tradicionalni islam? Kod nas u Bosni i Hercegovini hoće se pod tradicionalni islam staviti sve i svašta, i ono što nema veze s islamom. U principu "dušebrižnici" tradicionalnog bosanskog islama žele reći da je za muslimana dovoljno imati muslimansko ime (a ni ono nije baš obavezno) i da ne moraš izvršavati nikakve islamske obaveze i da sve islamske obaveze možeš kršiti i negirati, i to je ok. Ako neko kaže da musliman treba obavljati svoje dužnosti prema Allahu dž.š. , e on je u najmanju ruku vehabija ili selefija, a sumnjiv je i za teroristu. Ovi "dužebrižnici" predvođeni tzv. nezavisnim i javnim medijima hoće za tradicionalni bosanski islam da instališu islamofobiju.
Nur40

#70 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Nur40 »

U selefu-s-salih spadaju prve tri generacija muslimana: ashabi, tabiini i tabitabiini.
U tabiine spada Ebu Hanife r.a. na čijim pravnim mišljenjima je utemeljen hanefijski mezheb, pravna škola čije mišljenje slijede i muslimani Bosne i Hercegovine i na koji se oslanjaja Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.
Naravno da ovo ne znači da je hanefijski mezheb jedini ispravan, postoje i drugi mezhebi. Razlike među njima su u manje važnim pitanjima, ali su u svim mezhebima farzovi - farzovi.
callmethebreeeze

#71 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Nur40 wrote:Šta je to tradicionalni islam? Kod nas u Bosni i Hercegovini hoće se pod tradicionalni islam staviti sve i svašta, i ono što nema veze s islamom. U principu "dušebrižnici" tradicionalnog bosanskog islama žele reći da je za muslimana dovoljno imati muslimansko ime (a ni ono nije baš obavezno) i da ne moraš izvršavati nikakve islamske obaveze i da sve islamske obaveze možeš kršiti i negirati, i to je ok. Ako neko kaže da musliman treba obavljati svoje dužnosti prema Allahu dž.š. , e on je u najmanju ruku vehabija ili selefija, a sumnjiv je i za teroristu. Ovi "dužebrižnici" predvođeni tzv. nezavisnim i javnim medijima hoće za tradicionalni bosanski islam da instališu islamofobiju.
svidjalo se to ovoj drugoj vrsti "dusebriznika" ili ne, ljudi imaju pravo i zele sebe nazivati muslimanima iako to u ocima selefija nisu. meni ne smeta sto neko zeli da zivi da zivi svoj zivot na nacin na koji se to radilo prije 1400 godina, sve dok i mene ne pocne siliti na to.
callmethebreeeze

#72 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

ovdje ima emisija za pogledati:

http://--- NO LINKS ---/
homo_sapiens

#73 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by homo_sapiens »

Nur40 wrote:Šta je to tradicionalni islam? Kod nas u Bosni i Hercegovini hoće se pod tradicionalni islam staviti sve i svašta, i ono što nema veze s islamom. U principu "dušebrižnici" tradicionalnog bosanskog islama žele reći da je za muslimana dovoljno imati muslimansko ime (a ni ono nije baš obavezno) i da ne moraš izvršavati nikakve islamske obaveze i da sve islamske obaveze možeš kršiti i negirati, i to je ok. Ako neko kaže da musliman treba obavljati svoje dužnosti prema Allahu dž.š. , e on je u najmanju ruku vehabija ili selefija, a sumnjiv je i za teroristu. Ovi "dužebrižnici" predvođeni tzv. nezavisnim i javnim medijima hoće za tradicionalni bosanski islam da instališu islamofobiju.

Samo je pitanje dana kada ce muslimani u BiH (citaj: Bosnjaci !), svakodnevnu komunikaciju, morati otpoceti sa arapskim jezikom, pismom, onako kako to nalazu dusebriznici Islama iz selefijskog, vehabijskog ili ostalog slicnog reda
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#74 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

BaileyS wrote:Evo mogu li ja

Mene je strah tog vida "Islama" jer je on po meni opasniji za islamski svijet nego svi neprijatelji na zapadu ili istoku. Da je Islam u vrijeme Muhameda A.S bio nazadan poput onog kojeg rasirise pojedini Arapi u Afganistanu (i mnogim drugim zemljama) Islam se nikad ne bi rasirio tom brzinom kojom se rasirio.

Interesantno da je Vehabi zivio u XVIII vijeku, 1200 godina nakon Muhameda A.S i bas on znao najbolje sta je pravi i izvorni Islam. Interesantna je teorija o kojoj su bas kod Duske Jurisic u jednoj od ranijih emisija govorili profesor sa fakulteta islamskih nauka (nazalost zaboravio sam mu ime) i bivsi premijer Malezije. Oni rekose da je taj pokret nastao u Saudiji kao vid borbe protiv okupacije Osmanlija i da je imao podrsku engleskih obavjestajnih sluzbi koje su pripremale teren za preuzimanje Bliskog Istoka od Osmanlija, sto ce se kasnije i desiti u I svjetskom ratu.

Ne mogu tvrditi da je istina ali mi ima logike ova tvrdnja jer znam da bi u interesu neprijatelja Islama bilo da smo svi vehabije.....tada bi nas mogli kontrolisati kao ovce, jer sta su drugo chobani koji zabranjuju muziku, sport, ne daju zenama da idu u skolu, zive kao u kamenom dobu itd.itd. Kad vec imas neprijatelja onda je pozeljno da je taj nepismen.

Zalosno je kako koriste pare od nafte. Gledam neki dan program, u zadnjih deset godina uduplao se broj skola u Pakistanu gdje djeca uce samo Kur'an napamet i kad zavrse, njihovo jedino zanimanje je vjera. Zalosno je sto sirotinju guraju u jos vecu bijedu, umjesto da im daju hljeb u ruke oni im ispiraju mozak. Kad sve saberem, to ne mogu biti prijatelji Islama, bar ne onog Islama o kojem sam sam ucio i koji mi je u srcu. To sto se neko naziva muslimanom ne znaci da on to i jeste.
:thumbup:

Neprijatelji bilo koje grupacije/naroda se uvijek sluze jednom-te-istom-koja-se-zove :"Zavadi pa vladaj." :)

Svaki plast, a narocito plast vjere je opasan po okolinu. Bez obzira na to koja vjera je u pitanju. Sto neko rece - Pametnom je i jedna dovoljna, a budali je uzalud govoriti. Toliko.

:bih:
pustopoljina

#75 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

a mislim...stvarno...nevjerojatno...
ne-imena nasa moja biti arapska i sve mora biti arapsko jer Allah dz.s. razumije samo arapski,iako je stvorio SVE ljude i jezike...narocito me srkletis!
Post Reply