gdje ti zivis, tita ti? hajde ti eto nazovi 988 pa vidi hoces li dobit i jednu informaciju...The 51st State wrote:jesu, a za broj okreni 988.dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
Bojkutujmo SarajevoTaxi!
- rumenige_brajtner
#51 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
-
The 51st State
#52 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
informacije, 988, 1424, kao da je bitno...rumenige_brajtner wrote:gdje ti zivis, tita ti? hajde ti eto nazovi 988 pa vidi hoces li dobit i jednu informaciju...The 51st State wrote:jesu, a za broj okreni 988.dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
- weed
#53 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
zivi vani, pa ne zna... kad je otisao odavde (1992) jos je bilo aktuelno to 988...rumenige_brajtner wrote:gdje ti zivis, tita ti? hajde ti eto nazovi 988 pa vidi hoces li dobit i jednu informaciju...The 51st State wrote:jesu, a za broj okreni 988.dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
-
in33sa
#54 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Sa Taxi uzvraca udarac
Udruženje taksi prijevoznika "Sarajevo taksi" od ove sedmice snizilo je cijene svojih usluga, a sada cijenom od 0,80 KM, koliko sada košta start i pređeni kilometar, postali su najjeftinija taksi firma u Kantonu Sarajevo.
Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi", na ovaj radikalan potez odlučili su se kako bi 'uzvratili udarac nelojalnoj konukrenciji'.
"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom. Zato smo mi odlučili da uradimo isto kako bismo izbacili naše konkurente sa tržišta, iako sadašnje cijene nemaju nikakve ekonomske opravdanosti", kazao je Suljagić.
On navodi da je glavni krivac za stvaranje haosa u ovoj oblasti kantonalna vlada i resorno ministarstvo saobraćaja, koji nisu reagovali na samoinicijativna snižavanja cijena taksi usluga.
"Ovo će najviše odraziti na javni gradski saobraćaj, koji je doći u drugi plan zbog pojeftinjenja taksi prijevoza. Naša nova odluka važit će do 31. maja, koju ćemo nakon sastanka naših članova, vjerovatni produžiti do 31. semptembra", istako je predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi".
Dodao je također da od ove sedmice u kasnim noćnim satima, odnosno iza 12 sati, "Sarajevo taksi" ne naplaćuje start.
Sa druge strane, vlasnik konkurentske firme "Žuti taksi" Vahid Zajko čestitao je Sarajevo taksiju na odluci o snižavanju cijena, jer ide u prilog građanima.
"Građanima treba jeftiniji prijevoz, tržišna ekonomija se pokazala kao dobra i efikasna. Šteta što se nisu dosjetili ranije, što su godinama svojim monopolom držali mušterije kao taoce. Bez obzira na to, ja im čestitam na snižavanju cijena", rekao je Zajko.
Kako im ga Zuti suknu na kraju
Udruženje taksi prijevoznika "Sarajevo taksi" od ove sedmice snizilo je cijene svojih usluga, a sada cijenom od 0,80 KM, koliko sada košta start i pređeni kilometar, postali su najjeftinija taksi firma u Kantonu Sarajevo.
Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi", na ovaj radikalan potez odlučili su se kako bi 'uzvratili udarac nelojalnoj konukrenciji'.
"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom. Zato smo mi odlučili da uradimo isto kako bismo izbacili naše konkurente sa tržišta, iako sadašnje cijene nemaju nikakve ekonomske opravdanosti", kazao je Suljagić.
On navodi da je glavni krivac za stvaranje haosa u ovoj oblasti kantonalna vlada i resorno ministarstvo saobraćaja, koji nisu reagovali na samoinicijativna snižavanja cijena taksi usluga.
"Ovo će najviše odraziti na javni gradski saobraćaj, koji je doći u drugi plan zbog pojeftinjenja taksi prijevoza. Naša nova odluka važit će do 31. maja, koju ćemo nakon sastanka naših članova, vjerovatni produžiti do 31. semptembra", istako je predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi".
Dodao je također da od ove sedmice u kasnim noćnim satima, odnosno iza 12 sati, "Sarajevo taksi" ne naplaćuje start.
Sa druge strane, vlasnik konkurentske firme "Žuti taksi" Vahid Zajko čestitao je Sarajevo taksiju na odluci o snižavanju cijena, jer ide u prilog građanima.
"Građanima treba jeftiniji prijevoz, tržišna ekonomija se pokazala kao dobra i efikasna. Šteta što se nisu dosjetili ranije, što su godinama svojim monopolom držali mušterije kao taoce. Bez obzira na to, ja im čestitam na snižavanju cijena", rekao je Zajko.
Kako im ga Zuti suknu na kraju
- Zox
#55 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Hahaha, sto im ga Zajko zaprdi 
Jedinstvena cijena je, koliko ja znam, trust i zabranjena.
Jedinstvena cijena je, koliko ja znam, trust i zabranjena.
-
fixer
#56 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
haj da gradjani imaju od necega koristi. 
- JThomas
#57 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
e ovo je super, kad se svađaju smanjujući cijene
vidim li ja to 0,60 polaznu?
ali pazi ove dvije rečenice molim te:
"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom."

ali pazi ove dvije rečenice molim te:
"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom."
- sheilak
#58 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
hahahhahah dakle, ne smanjuju cijene da bi se prilagodili trzistu i u korist gradjana, nego da bi se osvetili crvenom i zutom!
to, bejbe, de se vi samo njima jos i vise osvetite
to, bejbe, de se vi samo njima jos i vise osvetite
- Prpa.ba
#59 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Pa nije ovo socijalizam da se fiksiraju cijene

- atko
#60 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Dolazi iz zicegu u vugla
Samo jos da skontaju da se to ne zove osveta nego trzisna utakmica i da tako i treba
Samo jos da skontaju da se to ne zove osveta nego trzisna utakmica i da tako i treba
- explorer
#61 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
in33sa wrote:Sa Taxi uzvraca udarac![]()
"...... vjerovatni produžiti do 31. semptembra", istako je predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi".
bistar ovaj cika Enver, predsjednik Udruzenja "Sarajevo taksi".
pored ovog bisera, svi termini koristeni u izjavi doticnog kao npr. "nelojalna konkurencija", "privredni subjekti", "ekonomska opravdanost", itd... djeluju smijesno. Zapitam se, zar je to stvarno izgovorila ista osoba?
- clav
#62 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Mogu pricati price za malu djecu. Morali su smanjiti jer se dosta raje prestalo vozati. Petkom i subotom navece se zuti, crveni i ostali ''divljaci'' ne mogu zaustaviti bez duzeg cekanja, a telefon je zauzet. Za to vrijeme prolaze prazni taksiji elitne kompanije.
- BSn
#63 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Nek' su i oni vise skontali sta su to postena pravila igre i zdrava konkurencija.
- muz66
#64 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Iz pouzdanih izvora saznajem da od Predsjednistva do Hotnja Sa taxi uzima 6 KM
Ispade da se bolje voziti taxijem nego GRAS-om, npr ako cetvoro ide do Ilidze...bolje dati za taxi nekih 10-ak KM nego 8 KM za tramvajske karte...
Ispade da se bolje voziti taxijem nego GRAS-om, npr ako cetvoro ide do Ilidze...bolje dati za taxi nekih 10-ak KM nego 8 KM za tramvajske karte...
- Asana
#65 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Bojkotujem ih jos od one njihove blokade grada prije cetriri-pet godina...
ucitala sam u mobitel brojeve svih drugih taksi sluzbi, pa ako mi slucajno zatreba, zovem druge i cekam... makar pored standa sarajevo taxija.
ucitala sam u mobitel brojeve svih drugih taksi sluzbi, pa ako mi slucajno zatreba, zovem druge i cekam... makar pored standa sarajevo taxija.
- muz66
#66 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Samo ti, jesi ih zeznula pravo. To sto ces u tri puta gorem auto koje lupa na sve strane voznju platiti skuplje 4-5 KM je mala maca, je l' de? Je li bojkotujes i GRAS koji nekad u februaru prije dvije godine nenajavljeno obustavi saobracaj i ostavi hiljade ljudi na cjedilu?Asana wrote:Bojkotujem ih jos od one njihove blokade grada prije cetriri-pet godina...
- Asana
#67 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Bojkotujem i gras.
I bas me briga jesam li ih "zeznula pravo" ili ne, od mene pare vise nece dobiti.... a kako vidim na ovom forumu, nisam jedina
I bas me briga jesam li ih "zeznula pravo" ili ne, od mene pare vise nece dobiti.... a kako vidim na ovom forumu, nisam jedina
- Adriatic
#68 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
A kome nije jasno, neka ih samo pogleda na autobuskoj stanici i aerodromu.
Tog ponašanja nigdje nema. Pa valjda bi tu trebali raditi najbolji taksisti.
A oni neće da te voze ako im nije "dovoljno duga" relacija. Valjda je s aerodroma kratka relacija, šta li.
Sve osim ove bande dolazi u obzir.
A da ih se namnožilo, namnožilo se.
A oni neće da te voze ako im nije "dovoljno duga" relacija. Valjda je s aerodroma kratka relacija, šta li.
-
Armin_Sarajevo_taxi
#69 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
nebi te ni vozili da nam milion das!!!!Her Flick wrote:tako mi Tita i KPJ djaba da voze nebi sa sarajevo taxijem ni metra presao
-
Armin_Sarajevo_taxi
#70 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzujuAdriatic wrote:E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
- Qler
#71 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Armin_Sarajevo_taxi wrote:nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzujuAdriatic wrote:E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
ovo se slazem...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#72 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Mene više i ne vozite. Što ste vozali, vozali ste,...Hm,...25KM od Aerodroma do Ilidže, Kasindolska,...Nikada više,...Armin_Sarajevo_taxi wrote:nebi te ni vozili da nam milion das!!!!Her Flick wrote:tako mi Tita i KPJ djaba da voze nebi sa sarajevo taxijem ni metra presao
-
missko
#73 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Ja prosle godine uzmem taxi sa aerodroma do Ilidze i kad sam mu rekao da cu do Ilidze kaze ma nemam rasta ni palit taximetar , ja kontam u sebi pa vala i nemas od mene ti je cener i vozdra (2 minute voznje). Ja mu dajem cenera kad lik kaze malo ba buraz, e ja ti ne dam vise pa nisam Usanovic Munib jbte. Eki malo 10 maraka za kilometar i po 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#74 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Nesto mi previse ima tih bahatih pojedinaca!Upravo zbog njihovog bahatog ponasanja mi se zgadio cijeli sa-taxi,naravno da ima postenih taksista nekolicinu ih dobro poznajem,ali fakat u globalu je stanje katastrofa.Armin_Sarajevo_taxi wrote:nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzujuAdriatic wrote:E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
Vjeruj mi da sam bezbroj puta cuo da se ljudi zale na sa-taxi,a i licno sam se uvjerio vise puta u to(jedan od primjera je kada mi taksista sa-taxija nije htio voziti bolesnu majku da doma zdravlja,jer je voznja bila mozda nekih 4 KM),a sa zutim taksijem kojim se vozim zadnjih par godina nisam imao nikada nikakvih problema.
Zbog toga je sa-taxi za mene zavrsena prica!
- shuriken
#75 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
na temelju cega se slazes?Qler wrote:Armin_Sarajevo_taxi wrote:nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzujuAdriatic wrote:E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
ovo se slazem...
moze li se dobit popis koliko taksista je kaznjeno recimo u 2008 i kako su kaznjeni?
koja je predvidjena kazna za odbijanje voznje?
za "slobodno formiranje cijena"?
daleko od toga da nema finih i postenih ljudi,
ali oni dijele sudbinu i ugled lopova i kabadahija koji su preuzeli udruzenje