Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

rumenige_brajtner

#51 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by rumenige_brajtner »

The 51st State wrote:
dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
jesu, a za broj okreni 988.
gdje ti zivis, tita ti? hajde ti eto nazovi 988 pa vidi hoces li dobit i jednu informaciju...
The 51st State

#52 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by The 51st State »

rumenige_brajtner wrote:
The 51st State wrote:
dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
gdje ti zivis, tita ti? hajde ti eto nazovi 988 pa vidi hoces li dobit i jednu informaciju...
informacije, 988, 1424, kao da je bitno...
weed

#53 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by weed »

rumenige_brajtner wrote:
The 51st State wrote:
zivi vani, pa ne zna... kad je otisao odavde (1992) jos je bilo aktuelno to 988... :lol:
in33sa

#54 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by in33sa »

Sa Taxi uzvraca udarac :D

Udruženje taksi prijevoznika "Sarajevo taksi" od ove sedmice snizilo je cijene svojih usluga, a sada cijenom od 0,80 KM, koliko sada košta start i pređeni kilometar, postali su najjeftinija taksi firma u Kantonu Sarajevo.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi", na ovaj radikalan potez odlučili su se kako bi 'uzvratili udarac nelojalnoj konukrenciji'.

"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom. Zato smo mi odlučili da uradimo isto kako bismo izbacili naše konkurente sa tržišta, iako sadašnje cijene nemaju nikakve ekonomske opravdanosti", kazao je Suljagić.

On navodi da je glavni krivac za stvaranje haosa u ovoj oblasti kantonalna vlada i resorno ministarstvo saobraćaja, koji nisu reagovali na samoinicijativna snižavanja cijena taksi usluga.

"Ovo će najviše odraziti na javni gradski saobraćaj, koji je doći u drugi plan zbog pojeftinjenja taksi prijevoza. Naša nova odluka važit će do 31. maja, koju ćemo nakon sastanka naših članova, vjerovatni produžiti do 31. semptembra", istako je predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi".

Dodao je također da od ove sedmice u kasnim noćnim satima, odnosno iza 12 sati, "Sarajevo taksi" ne naplaćuje start.

Sa druge strane, vlasnik konkurentske firme "Žuti taksi" Vahid Zajko čestitao je Sarajevo taksiju na odluci o snižavanju cijena, jer ide u prilog građanima.

"Građanima treba jeftiniji prijevoz, tržišna ekonomija se pokazala kao dobra i efikasna. Šteta što se nisu dosjetili ranije, što su godinama svojim monopolom držali mušterije kao taoce. Bez obzira na to, ja im čestitam na snižavanju cijena", rekao je Zajko.

Kako im ga Zuti suknu na kraju :D
Zox

#55 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Zox »

Hahaha, sto im ga Zajko zaprdi :D
Jedinstvena cijena je, koliko ja znam, trust i zabranjena.
fixer

#56 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by fixer »

haj da gradjani imaju od necega koristi. :thumbup:
JThomas

#57 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by JThomas »

e ovo je super, kad se svađaju smanjujući cijene :D vidim li ja to 0,60 polaznu? :D :D

ali pazi ove dvije rečenice molim te:

"Ovo je naš protest protiv nepoštivanja zakona, jer na nivou Kantona postoji odluka u kojoj se navodi da cijene taksi usluga moraju biti jedinstvene. Onda su pojedini privredni subjekti počeli snižavati cijene, pravdajući to tržišnom utakmicom." :D :D
sheilak

#58 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by sheilak »

hahahhahah dakle, ne smanjuju cijene da bi se prilagodili trzistu i u korist gradjana, nego da bi se osvetili crvenom i zutom! :lol:

to, bejbe, de se vi samo njima jos i vise osvetite :D
Prpa.ba

#59 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Prpa.ba »

Pa nije ovo socijalizam da se fiksiraju cijene :oops: :mrgreen:
atko

#60 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by atko »

Dolazi iz zicegu u vugla :D

Samo jos da skontaju da se to ne zove osveta nego trzisna utakmica i da tako i treba :D
explorer

#61 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by explorer »

in33sa wrote:Sa Taxi uzvraca udarac :D
"...... vjerovatni produžiti do 31. semptembra", istako je predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi".

bistar ovaj cika Enver, predsjednik Udruzenja "Sarajevo taksi".
pored ovog bisera, svi termini koristeni u izjavi doticnog kao npr. "nelojalna konkurencija", "privredni subjekti", "ekonomska opravdanost", itd... djeluju smijesno. Zapitam se, zar je to stvarno izgovorila ista osoba?

:lol:
clav

#62 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by clav »

Mogu pricati price za malu djecu. Morali su smanjiti jer se dosta raje prestalo vozati. Petkom i subotom navece se zuti, crveni i ostali ''divljaci'' ne mogu zaustaviti bez duzeg cekanja, a telefon je zauzet. Za to vrijeme prolaze prazni taksiji elitne kompanije.
BSn

#63 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by BSn »

Nek' su i oni vise skontali sta su to postena pravila igre i zdrava konkurencija.
muz66

#64 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by muz66 »

Iz pouzdanih izvora saznajem da od Predsjednistva do Hotnja Sa taxi uzima 6 KM :lol: :lol: :lol:

Ispade da se bolje voziti taxijem nego GRAS-om, npr ako cetvoro ide do Ilidze...bolje dati za taxi nekih 10-ak KM nego 8 KM za tramvajske karte...
Asana

#65 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Asana »

Bojkotujem ih jos od one njihove blokade grada prije cetriri-pet godina...

ucitala sam u mobitel brojeve svih drugih taksi sluzbi, pa ako mi slucajno zatreba, zovem druge i cekam... makar pored standa sarajevo taxija.
muz66

#66 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by muz66 »

Asana wrote:Bojkotujem ih jos od one njihove blokade grada prije cetriri-pet godina...

ucitala sam u mobitel brojeve svih drugih taksi sluzbi, pa ako mi slucajno zatreba, zovem druge i cekam... makar pored standa sarajevo taxija.
Samo ti, jesi ih zeznula pravo. To sto ces u tri puta gorem auto koje lupa na sve strane voznju platiti skuplje 4-5 KM je mala maca, je l' de? Je li bojkotujes i GRAS koji nekad u februaru prije dvije godine nenajavljeno obustavi saobracaj i ostavi hiljade ljudi na cjedilu?
Asana

#67 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Asana »

Bojkotujem i gras.
I bas me briga jesam li ih "zeznula pravo" ili ne, od mene pare vise nece dobiti.... a kako vidim na ovom forumu, nisam jedina :)
Adriatic

#68 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Adriatic »

E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
A kome nije jasno, neka ih samo pogleda na autobuskoj stanici i aerodromu.
Tog ponašanja nigdje nema. Pa valjda bi tu trebali raditi najbolji taksisti.
A oni neće da te voze ako im nije "dovoljno duga" relacija. Valjda je s aerodroma kratka relacija, šta li.
Sve osim ove bande dolazi u obzir.
A da ih se namnožilo, namnožilo se.
Armin_Sarajevo_taxi

#69 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Armin_Sarajevo_taxi »

Her Flick wrote:tako mi Tita i KPJ djaba da voze nebi sa sarajevo taxijem ni metra presao
nebi te ni vozili da nam milion das!!!!
Armin_Sarajevo_taxi

#70 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Armin_Sarajevo_taxi »

Adriatic wrote:E vala, prije bih se vozio i trotinetom nego s ovom bandom.
A oni neće da te voze ako im nije "dovoljno duga" relacija. Valjda je s aerodroma kratka relacija, šta li.
nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzuju
Qler

#71 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by Qler »

Armin_Sarajevo_taxi wrote:
nije tacno to sto pricas pjedinaca ima koji nece kao i u svakom poslu ali ima i finih postenih ljudi koji rade i koji hoce da rade i zarade da bi prehranili svoju porodicu, a sve sto ti smeta prijavis taxi udruzenju i oni ce dobiti kazne koje zasluzuju

ovo se slazem...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by PipiDugaDevetka »

Her Flick wrote:tako mi Tita i KPJ djaba da voze nebi sa sarajevo taxijem ni metra presao
nebi te ni vozili da nam milion das!!!!
Mene više i ne vozite. Što ste vozali, vozali ste,...Hm,...25KM od Aerodroma do Ilidže, Kasindolska,...Nikada više,...
missko

#73 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by missko »

Ja prosle godine uzmem taxi sa aerodroma do Ilidze i kad sam mu rekao da cu do Ilidze kaze ma nemam rasta ni palit taximetar , ja kontam u sebi pa vala i nemas od mene ti je cener i vozdra (2 minute voznje). Ja mu dajem cenera kad lik kaze malo ba buraz, e ja ti ne dam vise pa nisam Usanovic Munib jbte. Eki malo 10 maraka za kilometar i po :x
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#74 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by grunt »

Nesto mi previse ima tih bahatih pojedinaca!Upravo zbog njihovog bahatog ponasanja mi se zgadio cijeli sa-taxi,naravno da ima postenih taksista nekolicinu ih dobro poznajem,ali fakat u globalu je stanje katastrofa.
Vjeruj mi da sam bezbroj puta cuo da se ljudi zale na sa-taxi,a i licno sam se uvjerio vise puta u to(jedan od primjera je kada mi taksista sa-taxija nije htio voziti bolesnu majku da doma zdravlja,jer je voznja bila mozda nekih 4 KM),a sa zutim taksijem kojim se vozim zadnjih par godina nisam imao nikada nikakvih problema.
Zbog toga je sa-taxi za mene zavrsena prica!
shuriken

#75 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Post by shuriken »

Qler wrote:

ovo se slazem...
na temelju cega se slazes?
moze li se dobit popis koliko taksista je kaznjeno recimo u 2008 i kako su kaznjeni?
koja je predvidjena kazna za odbijanje voznje?
za "slobodno formiranje cijena"?

daleko od toga da nema finih i postenih ljudi,
ali oni dijele sudbinu i ugled lopova i kabadahija koji su preuzeli udruzenje
Post Reply