a. sarajlic i islam

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
NIN

#51 Re: a. sarajlic i islam

Post by NIN »

istocnjak wrote:
nosara wrote:istocnjak, ti si bolestan od predrasuda. sigurno ti smetaju i pokrivene zene i Suljo Bugari koji nosi onu kapicu uz kravatu i odijelo. I kako to los vjernik moze biti vjernik. Malo si pobrko. To je ono "malo trudna"...
Raja ovo je sigurno Adi Sarajlić vidite nick "nosara" jer on zaista ima veliki nos u životu da osjeti tudji smrad a ne vidi kako i koliko isti sam od sebe smrdi. :D
Vidim, lijepo te vaspitase!
istocnjak

#52 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

NIN wrote:
Jest, jest, svi izvan tvog klana su zlo!

Nego, de ti meni odgovori na pitanje. Kome su blizi tvoji preci? Kako njih vidis u svemu ovome?
Dobro, veoma je poznato vaše razmišljanje zato idi na Facebook pa sa svojim istomišljenicima to pitanje raspravljaj.
neshto

#53 Re: a. sarajlic i islam

Post by neshto »

istocnjak wrote:
neshto wrote:
istocnjak wrote:
Ako neko nosi muslimanko ime a mrzi i izdaje vjeru Islam radi ličnog sitnog novčanog interesa kome je najbliži?
lagumdžiji :D?

ako neko nosa tespih ili maramu, ide petkom na džumu, svima govori merhaba i selam a kući tuče i malteretira djcu, u firmi krade i laže, ne poštuje komšije druge vjeroispovjsti, pravi vile dok narod gladuje i javno ističe svoja vjerska uvjerenja, kome je najbliži?

ovo je odprilike opis 50% muslimana vjernika u BiH, poštujem samo one za koje i ne znam da su vjernici dok ih ne sretnam na džumi ili bajram namazu...
Dobro ali razlika između tih loših vjernika kojih zaista ima i onih koji se bore protiv vjere a nose muslimanska imena je neuporediva. Loš vjernik se bar trudi ako ništa drugo da se ispravi i kaje se a ovi se ne kaju ni za šta i grčevito se bore protiv Islama. Adi Sarajlić je jedna neuravnotežena osoba koja je zrela za liječenje na nekoj od psihijatrijskih bolnica to možete vidjeti po njegovom izgledu i odjevanju. Kada isti obuće odijelo i kravatu, na glavu stavi maramu. Niđe veze. :D
vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
istocnjak

#54 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

neshto wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
Ma radi šta hočeš baš me briga ali ne diraj i napadaj druge kao što to radi Adi Sarajlić. Problem je što su nas prisilili da im plačamo RTV pretplatu da bi mogli slobodno da pljuju po našoj vjeri i identitetu to je problem.
madner

#55 Re: a. sarajlic i islam

Post by madner »

Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.

Koji dio toga ti nije jasan?
delightful

#56 Re: a. sarajlic i islam

Post by delightful »

istocnjak, pretjerujes. pokusaj modifikovati nacin komunikacije i izrazavanja. hvala.
fgr

#57 Re: a. sarajlic i islam

Post by fgr »

neshto wrote:
istocnjak wrote:
neshto wrote: Dobro ali razlika između tih loših vjernika kojih zaista ima i onih koji se bore protiv vjere a nose muslimanska imena je neuporediva. Loš vjernik se bar trudi ako ništa drugo da se ispravi i kaje se a ovi se ne kaju ni za šta i grčevito se bore protiv Islama. Adi Sarajlić je jedna neuravnotežena osoba koja je zrela za liječenje na nekoj od psihijatrijskih bolnica to možete vidjeti po njegovom izgledu i odjevanju. Kada isti obuće odijelo i kravatu, na glavu stavi maramu. Niđe veze. :D
vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..
istocnjak

#58 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

madner wrote:Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.

Pusti ba radio 202 pa on radi i na Federalnoj televiziji i mi ga plačamo da pljuje po nama ne samo njega već i Jurišićku itd.
istocnjak

#59 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

delightful wrote:istocnjak, pretjerujes. pokusaj modifikovati nacin komunikacije i izrazavanja. hvala.
Dobro ...
fgr

#60 Re: a. sarajlic i islam

Post by fgr »

istocnjak wrote:

Pusti ba radio 202 pa on radi i na Federalnoj televiziji i mi ga plačamo da pljuje po nama ne samo njega već i Jurišićku itd.
placamo i bakira hadziomerovica i adija sarajlica i jos mnoge..
madner

#61 Re: a. sarajlic i islam

Post by madner »

fgr wrote:
istocnjak wrote:

placamo i bakira hadziomerovica i adija sarajlica i jos mnoge..
Bakir je sigurno najveci problem ove drzave. :roll:
nosara

#62 Re: a. sarajlic i islam

Post by nosara »

istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
istocnjak

#63 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

fgr wrote:to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..
U vjeri nema prisile ko kome danas brani da pije i da se opija? Nema od toga ništa živi kako želiš. Sa druge strane ima prisile, maltretiranja sa televitije i taktike razvlačenja pameti bošnjacima. Uz sve to prisiljavaju te da plačaš RTV pretplatu da bi isti pljuvali po tebi i po tvojoj vjeri kao što to radi Adi Sarajlić, Jurišićka i ostali. Svi mi njima dajemo platu da oni pljuju po bošnjacima i po vjeri Islamu. Zar to nije zulum i nasilje? Dajte ljudi budite malo realni i otvorite oči. Zar ne vidite šta se radi?
madner

#64 Re: a. sarajlic i islam

Post by madner »

To se zove pravo misljenja i sloboda govora.

Sloboda govora bi bila bezvrijedna ako ne bi imao pravo da izrazis kriticno misljenje, jer to nekog vrijedja.
istocnjak

#65 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

nosara wrote:istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
Prisiljen sam da plaćam pretplatu FTV a Igman nisam ... Kontaš li sada? Neka seru koliko hoće ali neka nas ne prisiljavaju da im plačamo RTV pretplatu. Neka ih finansira onaj preko Drine za koga rade a ne da uzimaju pare od naših penzionera. SRAM TE I STID BILO ADI - TEBE I SLIČNIH TEBI, znam da ovo čitaš. Mislite na tudjoj nesreći, pljačkajući jadne penzionere i bošnjake, graditi svoju sreću. Zlo radite a dobru se nadate.
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 10:57, edited 1 time in total.
neshto

#66 Re: a. sarajlic i islam

Post by neshto »

fgr wrote:
neshto wrote: :D
[/quote]

to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..[/quote]

situacija je upravo obrnuta, mi bosanci odnosno ljudi kojima vjera nije na pravom mjestu, mi gubimo vrijednosti nauštrub vas velikih vjernika...
lako je biti faca u svojoj avliji i tlačiti slabije i pokušat im nametniti svoje mišljenje. eno četnici nam zapališe džamiju u fazlagića kuli, što se ne okupiste spontano gore i ne pokazaste hrabrost...
neshto

#67 Re: a. sarajlic i islam

Post by neshto »

istocnjak wrote:
nosara wrote:istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
Prisiljen sam da plaćam pretplatu FTV a Igman nisam ... Kontaš li sada? Neka seru koliko hoće ali neka nas ne prisiljavaju da im plačamo RTV pretplatu. Neka ih finansira onaj preko Drine za koga rade a ne da uzimaju pare od naših penzionera. SRAM TE I STID BILO ADI - TEBE I SLIČNIH TEBI, znam da ovo čitaš. Mislite na tudjoj nesreći, pljačkajući jadne penzionere i bošnjake, graditi svoju sreću. Zlo radite a dobru se nadate.
bogme znam da je serić išao dželatima u beograd na raznorazne sastanke i sjedeljke pa se pitam ko je ovdje lud i ko za koga radi. hašišar i wanna be alternativa adi sarajlić to nije radio koliko znam... serić radi u službi beograda, u službi onih koji od nas žele napraviti muslimanski geto, bujrum, samo mu pomažite...
izvor

#68 Re: a. sarajlic i islam

Post by izvor »

madner wrote:Radio 202 je privatni radio,
Nije. Dio je Javnog RTV servisa BiH.
Sto se tice doticnog novinara, sta me briga za njegov odnos prema Islamu. Istina, neznam sta mu smetaju djevojke s mahramom na glavi koje se ljube u parku? :? Pa imaju pravo na to. Bog nam je svima dao da budemo dobri ili da grijesimo. Sto se tice bosanstva ili bosnjastva i pripadnosti Islamu, to se nemoze gledati crno-bijelo. To je kruto gledanje na stvar. Isto kao kad bi pitali majku dvoje djece koje joj je dijete milije. Meni je lijepo biti i Bosnjak i musliman.
neshto wrote:
ako neko nosa tespih ili maramu, ide petkom na džumu, svima govori merhaba i selam a kući tuče i malteretira djcu, u firmi krade i laže, ne poštuje komšije druge vjeroispovjsti, pravi vile dok narod gladuje i javno ističe svoja vjerska uvjerenja, kome je najbliži?

ovo je odprilike opis 50% muslimana vjernika u BiH, poštujem samo one za koje i ne znam da su vjernici dok ih ne sretnam na džumi ili bajram namazu...
Ne. Za takve se kaze da su munafici. E sad da li ih je 50%, ili manje ili vise, necu da ulazim. To ce da Svevisnji odredi. Munafika/dvolicnjaka je uvjek bilo i bit ce. Do juce je bilo profitabilno mahati crvenom knjizicom i odlazitii na sastanke KP, pa onda mahanje tespihom i odlazak na dzumu, pa danas biti demokrata.... sve isti ljudi...ccc..To bih ja nazvao "kameleonizam"
NIN

#69 Re: a. sarajlic i islam

Post by NIN »

istocnjak wrote:
NIN wrote:
Jest, jest, svi izvan tvog klana su zlo!

Nego, de ti meni odgovori na pitanje. Kome su blizi tvoji preci? Kako njih vidis u svemu ovome?
Dobro, veoma je poznato vaše razmišljanje zato idi na Facebook pa sa svojim istomišljenicima to pitanje raspravljaj.
Cije nase? Ko su oni a ko smo mi? :-)

Cinjenica je da je u jednom odredjenom vremenskom periodu tvoja (oceva) loza primila islam. Dakle, cinjenica stoji da tvoji preci nisu praktikovali islam prije primitka istog (kao uostalom i moji, cisto da ti nacrtam jer se ljudima poput tebe treba konstantno crtati, i to vise puta). Takodjer, i danasnji krsani imaju pretke koji nisu bili krscani nego su nekada davno (ili skoro) primili krscanstvo kao svoju vjeru. Sada, pitam te jednostavno pitanje koje glasi: Sta mislis o svojim precima? Da li su oni izdajice svoje vjere jer primise novu, u ovom slucaju islam (da ti nactam: ne kazem da su tvoji preci bili pravoslavci niti katolici, mozda su bili ateisti ili bogumili)? Dakle, necemo sada o razlozima prelaska nego me cisto zanima tvoje misljenje po ovom pitanju.
istocnjak

#70 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

neshto wrote:
istocnjak wrote:
bogme znam da je serić išao dželatima u beograd na raznorazne sastanke i sjedeljke pa se pitam ko je ovdje lud i ko za koga radi. hašišar i wanna be alternativa adi sarajlić to nije radio koliko znam... serić radi u službi beograda, u službi onih koji od nas žele napraviti muslimanski geto, bujrum, samo mu pomažite...
Ovo ste dobili direktno iz Beograda da naučite napamet i da nama bošnjacima ratnom taktikom "razvlačite pamet". Hajde neka si nam pokazao šta radite ti, Adi Sarajlić, Jurišićka i ostali vama slični ... Samo nastavite sa zlom ...
istocnjak

#71 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

NIN wrote:Cije nase? Ko su oni a ko smo mi? :-)

Cinjenica je da je u jednom odredjenom vremenskom periodu tvoja (oceva) loza primila islam. Dakle, cinjenica stoji da tvoji preci nisu praktikovali islam prije primitka istog (kao uostalom i moji, cisto da ti nacrtam jer se ljudima poput tebe treba konstantno crtati, i to vise puta). Takodjer, i danasnji krsani imaju pretke koji nisu bili krscani nego su nekada davno (ili skoro) primili krscanstvo kao svoju vjeru. Sada, pitam te jednostavno pitanje koje glasi: Sta mislis o svojim precima? Da li su oni izdajice svoje vjere jer primise novu, u ovom slucaju islam (da ti nactam: ne kazem da su tvoji preci bili pravoslavci niti katolici, mozda su bili ateisti ili bogumili)? Dakle, necemo sada o razlozima prelaska nego me cisto zanima tvoje misljenje po ovom pitanju.
Zbog ove ideologije koju ti spominješ, bio je i jedan od razloga da se likvidira 10.000 muslimana u Srebrenici za jedan dan. Idi i lijeći svoje komplekse na Facebook-u sa istomišljenicima.
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 11:18, edited 2 times in total.
Charuga
Globalni moderator

#72 Re: a. sarajlic i islam

Post by Charuga »

Prvo nesto za Radio 202. "Radio 202 je najstarija radio stanica u Sarajevu, koja je počela emitovati svoj program 1971. godine. Radio 202 se nalazi u sklopu Javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine." http://bs.wikipedia.org/wiki/Radio_202
Sto automatski znaci da svi koji placaju RTV pretplatu placaju i ovaj radio!!

Ako moze samo jedno objasnjenje poslije ovoga sto se pisalo za bule. Da mi neko kaze ko je bula? Sta smatrate pod tim? Ovo cisto da se moze dalje raspravljati.
istocnjak

#73 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

Plavih_11 wrote:Prvo nesto za Radio 202. "Radio 202 je najstarija radio stanica u Sarajevu, koja je počela emitovati svoj program 1971. godine. Radio 202 se nalazi u sklopu Javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine." http://bs.wikipedia.org/wiki/Radio_202
Sto automatski znaci da svi koji placaju RTV pretplatu placaju i ovaj radio!!

Ako moze samo jedno objasnjenje poslije ovoga sto se pisalo za bule. Da mi neko kaze ko je bula? Sta smatrate pod tim? Ovo cisto da se moze dalje raspravljati.
Ćuo sam da je riječ "bula" pogrdan naziv za pokrivenu ženu muslimanku i da znači "kurva" ne znam tačno na kojem jeziku mislim da je turski pa onaj ko zna više neka napiše jer je i ovo veoma bitno.
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 11:22, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#74 Re: a. sarajlic i islam

Post by Charuga »

neshto wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
BOSANAC - obuć minić.

Ovo je tvoje pravo ali i u razvijenim zemljama Evrope ljudi cudno gledaju muskarca u suknjici ... :) :)
nosara

#75 Re: a. sarajlic i islam

Post by nosara »

Nin-e, neces dobit odgovor, jer, ponavljam, oni ne vole odgovarat na sustinska pitanja.
Locked