Vidim, lijepo te vaspitase!istocnjak wrote:Raja ovo je sigurno Adi Sarajlić vidite nick "nosara" jer on zaista ima veliki nos u životu da osjeti tudji smrad a ne vidi kako i koliko isti sam od sebe smrdi.nosara wrote:istocnjak, ti si bolestan od predrasuda. sigurno ti smetaju i pokrivene zene i Suljo Bugari koji nosi onu kapicu uz kravatu i odijelo. I kako to los vjernik moze biti vjernik. Malo si pobrko. To je ono "malo trudna"...
a. sarajlic i islam
- NIN
#51 Re: a. sarajlic i islam
-
istocnjak
#52 Re: a. sarajlic i islam
Dobro, veoma je poznato vaše razmišljanje zato idi na Facebook pa sa svojim istomišljenicima to pitanje raspravljaj.NIN wrote:
Jest, jest, svi izvan tvog klana su zlo!
Nego, de ti meni odgovori na pitanje. Kome su blizi tvoji preci? Kako njih vidis u svemu ovome?
-
neshto
#53 Re: a. sarajlic i islam
vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...istocnjak wrote:Dobro ali razlika između tih loših vjernika kojih zaista ima i onih koji se bore protiv vjere a nose muslimanska imena je neuporediva. Loš vjernik se bar trudi ako ništa drugo da se ispravi i kaje se a ovi se ne kaju ni za šta i grčevito se bore protiv Islama. Adi Sarajlić je jedna neuravnotežena osoba koja je zrela za liječenje na nekoj od psihijatrijskih bolnica to možete vidjeti po njegovom izgledu i odjevanju. Kada isti obuće odijelo i kravatu, na glavu stavi maramu. Niđe veze.neshto wrote:lagumdžijiistocnjak wrote:
Ako neko nosi muslimanko ime a mrzi i izdaje vjeru Islam radi ličnog sitnog novčanog interesa kome je najbliži??
ako neko nosa tespih ili maramu, ide petkom na džumu, svima govori merhaba i selam a kući tuče i malteretira djcu, u firmi krade i laže, ne poštuje komšije druge vjeroispovjsti, pravi vile dok narod gladuje i javno ističe svoja vjerska uvjerenja, kome je najbliži?
ovo je odprilike opis 50% muslimana vjernika u BiH, poštujem samo one za koje i ne znam da su vjernici dok ih ne sretnam na džumi ili bajram namazu...
-
istocnjak
#54 Re: a. sarajlic i islam
Ma radi šta hočeš baš me briga ali ne diraj i napadaj druge kao što to radi Adi Sarajlić. Problem je što su nas prisilili da im plačamo RTV pretplatu da bi mogli slobodno da pljuju po našoj vjeri i identitetu to je problem.neshto wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
- madner
#55 Re: a. sarajlic i islam
Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.
Koji dio toga ti nije jasan?
-
delightful
#56 Re: a. sarajlic i islam
istocnjak, pretjerujes. pokusaj modifikovati nacin komunikacije i izrazavanja. hvala.
-
fgr
#57 Re: a. sarajlic i islam
to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..neshto wrote:istocnjak wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...neshto wrote: Dobro ali razlika između tih loših vjernika kojih zaista ima i onih koji se bore protiv vjere a nose muslimanska imena je neuporediva. Loš vjernik se bar trudi ako ništa drugo da se ispravi i kaje se a ovi se ne kaju ni za šta i grčevito se bore protiv Islama. Adi Sarajlić je jedna neuravnotežena osoba koja je zrela za liječenje na nekoj od psihijatrijskih bolnica to možete vidjeti po njegovom izgledu i odjevanju. Kada isti obuće odijelo i kravatu, na glavu stavi maramu. Niđe veze.
-
istocnjak
#58 Re: a. sarajlic i islam
Pusti ba radio 202 pa on radi i na Federalnoj televiziji i mi ga plačamo da pljuje po nama ne samo njega već i Jurišićku itd.madner wrote:Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.
-
istocnjak
#59 Re: a. sarajlic i islam
Dobro ...delightful wrote:istocnjak, pretjerujes. pokusaj modifikovati nacin komunikacije i izrazavanja. hvala.
-
fgr
#60 Re: a. sarajlic i islam
placamo i bakira hadziomerovica i adija sarajlica i jos mnoge..istocnjak wrote:Pusti ba radio 202 pa on radi i na Federalnoj televiziji i mi ga plačamo da pljuje po nama ne samo njega već i Jurišićku itd.madner wrote:Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.
- madner
#61 Re: a. sarajlic i islam
Bakir je sigurno najveci problem ove drzave.fgr wrote:placamo i bakira hadziomerovica i adija sarajlica i jos mnoge..istocnjak wrote:Pusti ba radio 202 pa on radi i na Federalnoj televiziji i mi ga plačamo da pljuje po nama ne samo njega već i Jurišićku itd.madner wrote:Joj lika, po stoti put ti ne placas radio 202.
- nosara
#62 Re: a. sarajlic i islam
istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
-
istocnjak
#63 Re: a. sarajlic i islam
U vjeri nema prisile ko kome danas brani da pije i da se opija? Nema od toga ništa živi kako želiš. Sa druge strane ima prisile, maltretiranja sa televitije i taktike razvlačenja pameti bošnjacima. Uz sve to prisiljavaju te da plačaš RTV pretplatu da bi isti pljuvali po tebi i po tvojoj vjeri kao što to radi Adi Sarajlić, Jurišićka i ostali. Svi mi njima dajemo platu da oni pljuju po bošnjacima i po vjeri Islamu. Zar to nije zulum i nasilje? Dajte ljudi budite malo realni i otvorite oči. Zar ne vidite šta se radi?fgr wrote:to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..
- madner
#64 Re: a. sarajlic i islam
To se zove pravo misljenja i sloboda govora.
Sloboda govora bi bila bezvrijedna ako ne bi imao pravo da izrazis kriticno misljenje, jer to nekog vrijedja.
Sloboda govora bi bila bezvrijedna ako ne bi imao pravo da izrazis kriticno misljenje, jer to nekog vrijedja.
-
istocnjak
#65 Re: a. sarajlic i islam
Prisiljen sam da plaćam pretplatu FTV a Igman nisam ... Kontaš li sada? Neka seru koliko hoće ali neka nas ne prisiljavaju da im plačamo RTV pretplatu. Neka ih finansira onaj preko Drine za koga rade a ne da uzimaju pare od naših penzionera. SRAM TE I STID BILO ADI - TEBE I SLIČNIH TEBI, znam da ovo čitaš. Mislite na tudjoj nesreći, pljačkajući jadne penzionere i bošnjake, graditi svoju sreću. Zlo radite a dobru se nadate.nosara wrote:istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 10:57, edited 1 time in total.
-
neshto
#66 Re: a. sarajlic i islam
[/quote]fgr wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...neshto wrote:
to ti niko ne brani i nemas se sta boriti, samo se onda nemoj boriti da svi zivimo po tvojim pravilima i to je to..[/quote]
situacija je upravo obrnuta, mi bosanci odnosno ljudi kojima vjera nije na pravom mjestu, mi gubimo vrijednosti nauštrub vas velikih vjernika...
lako je biti faca u svojoj avliji i tlačiti slabije i pokušat im nametniti svoje mišljenje. eno četnici nam zapališe džamiju u fazlagića kuli, što se ne okupiste spontano gore i ne pokazaste hrabrost...
-
neshto
#67 Re: a. sarajlic i islam
bogme znam da je serić išao dželatima u beograd na raznorazne sastanke i sjedeljke pa se pitam ko je ovdje lud i ko za koga radi. hašišar i wanna be alternativa adi sarajlić to nije radio koliko znam... serić radi u službi beograda, u službi onih koji od nas žele napraviti muslimanski geto, bujrum, samo mu pomažite...istocnjak wrote:Prisiljen sam da plaćam pretplatu FTV a Igman nisam ... Kontaš li sada? Neka seru koliko hoće ali neka nas ne prisiljavaju da im plačamo RTV pretplatu. Neka ih finansira onaj preko Drine za koga rade a ne da uzimaju pare od naših penzionera. SRAM TE I STID BILO ADI - TEBE I SLIČNIH TEBI, znam da ovo čitaš. Mislite na tudjoj nesreći, pljačkajući jadne penzionere i bošnjake, graditi svoju sreću. Zlo radite a dobru se nadate.nosara wrote:istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
-
izvor
#68 Re: a. sarajlic i islam
Nije. Dio je Javnog RTV servisa BiH.madner wrote:Radio 202 je privatni radio,
Sto se tice doticnog novinara, sta me briga za njegov odnos prema Islamu. Istina, neznam sta mu smetaju djevojke s mahramom na glavi koje se ljube u parku?
Ne. Za takve se kaze da su munafici. E sad da li ih je 50%, ili manje ili vise, necu da ulazim. To ce da Svevisnji odredi. Munafika/dvolicnjaka je uvjek bilo i bit ce. Do juce je bilo profitabilno mahati crvenom knjizicom i odlazitii na sastanke KP, pa onda mahanje tespihom i odlazak na dzumu, pa danas biti demokrata.... sve isti ljudi...ccc..To bih ja nazvao "kameleonizam"neshto wrote:
ako neko nosa tespih ili maramu, ide petkom na džumu, svima govori merhaba i selam a kući tuče i malteretira djcu, u firmi krade i laže, ne poštuje komšije druge vjeroispovjsti, pravi vile dok narod gladuje i javno ističe svoja vjerska uvjerenja, kome je najbliži?
ovo je odprilike opis 50% muslimana vjernika u BiH, poštujem samo one za koje i ne znam da su vjernici dok ih ne sretnam na džumi ili bajram namazu...
- NIN
#69 Re: a. sarajlic i islam
Cije nase? Ko su oni a ko smo mi?istocnjak wrote:Dobro, veoma je poznato vaše razmišljanje zato idi na Facebook pa sa svojim istomišljenicima to pitanje raspravljaj.NIN wrote:
Jest, jest, svi izvan tvog klana su zlo!
Nego, de ti meni odgovori na pitanje. Kome su blizi tvoji preci? Kako njih vidis u svemu ovome?
Cinjenica je da je u jednom odredjenom vremenskom periodu tvoja (oceva) loza primila islam. Dakle, cinjenica stoji da tvoji preci nisu praktikovali islam prije primitka istog (kao uostalom i moji, cisto da ti nacrtam jer se ljudima poput tebe treba konstantno crtati, i to vise puta). Takodjer, i danasnji krsani imaju pretke koji nisu bili krscani nego su nekada davno (ili skoro) primili krscanstvo kao svoju vjeru. Sada, pitam te jednostavno pitanje koje glasi: Sta mislis o svojim precima? Da li su oni izdajice svoje vjere jer primise novu, u ovom slucaju islam (da ti nactam: ne kazem da su tvoji preci bili pravoslavci niti katolici, mozda su bili ateisti ili bogumili)? Dakle, necemo sada o razlozima prelaska nego me cisto zanima tvoje misljenje po ovom pitanju.
-
istocnjak
#70 Re: a. sarajlic i islam
Ovo ste dobili direktno iz Beograda da naučite napamet i da nama bošnjacima ratnom taktikom "razvlačite pamet". Hajde neka si nam pokazao šta radite ti, Adi Sarajlić, Jurišićka i ostali vama slični ... Samo nastavite sa zlom ...neshto wrote:bogme znam da je serić išao dželatima u beograd na raznorazne sastanke i sjedeljke pa se pitam ko je ovdje lud i ko za koga radi. hašišar i wanna be alternativa adi sarajlić to nije radio koliko znam... serić radi u službi beograda, u službi onih koji od nas žele napraviti muslimanski geto, bujrum, samo mu pomažite...istocnjak wrote:Prisiljen sam da plaćam pretplatu FTV a Igman nisam ... Kontaš li sada? Neka seru koliko hoće ali neka nas ne prisiljavaju da im plačamo RTV pretplatu. Neka ih finansira onaj preko Drine za koga rade a ne da uzimaju pare od naših penzionera. SRAM TE I STID BILO ADI - TEBE I SLIČNIH TEBI, znam da ovo čitaš. Mislite na tudjoj nesreći, pljačkajući jadne penzionere i bošnjake, graditi svoju sreću. Zlo radite a dobru se nadate.nosara wrote:istocnjak, ako FTV nije po tvom ukusu, imas mtv igman. Tamo je sve kako ti volis. Pola programa na nerazumljivom jeziku...
-
istocnjak
#71 Re: a. sarajlic i islam
Zbog ove ideologije koju ti spominješ, bio je i jedan od razloga da se likvidira 10.000 muslimana u Srebrenici za jedan dan. Idi i lijeći svoje komplekse na Facebook-u sa istomišljenicima.NIN wrote:Cije nase? Ko su oni a ko smo mi?![]()
Cinjenica je da je u jednom odredjenom vremenskom periodu tvoja (oceva) loza primila islam. Dakle, cinjenica stoji da tvoji preci nisu praktikovali islam prije primitka istog (kao uostalom i moji, cisto da ti nacrtam jer se ljudima poput tebe treba konstantno crtati, i to vise puta). Takodjer, i danasnji krsani imaju pretke koji nisu bili krscani nego su nekada davno (ili skoro) primili krscanstvo kao svoju vjeru. Sada, pitam te jednostavno pitanje koje glasi: Sta mislis o svojim precima? Da li su oni izdajice svoje vjere jer primise novu, u ovom slucaju islam (da ti nactam: ne kazem da su tvoji preci bili pravoslavci niti katolici, mozda su bili ateisti ili bogumili)? Dakle, necemo sada o razlozima prelaska nego me cisto zanima tvoje misljenje po ovom pitanju.
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 11:18, edited 2 times in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#72 Re: a. sarajlic i islam
Prvo nesto za Radio 202. "Radio 202 je najstarija radio stanica u Sarajevu, koja je počela emitovati svoj program 1971. godine. Radio 202 se nalazi u sklopu Javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine." http://bs.wikipedia.org/wiki/Radio_202
Sto automatski znaci da svi koji placaju RTV pretplatu placaju i ovaj radio!!
Ako moze samo jedno objasnjenje poslije ovoga sto se pisalo za bule. Da mi neko kaze ko je bula? Sta smatrate pod tim? Ovo cisto da se moze dalje raspravljati.
Ako moze samo jedno objasnjenje poslije ovoga sto se pisalo za bule. Da mi neko kaze ko je bula? Sta smatrate pod tim? Ovo cisto da se moze dalje raspravljati.
-
istocnjak
#73 Re: a. sarajlic i islam
Ćuo sam da je riječ "bula" pogrdan naziv za pokrivenu ženu muslimanku i da znači "kurva" ne znam tačno na kojem jeziku mislim da je turski pa onaj ko zna više neka napiše jer je i ovo veoma bitno.Plavih_11 wrote:Prvo nesto za Radio 202. "Radio 202 je najstarija radio stanica u Sarajevu, koja je počela emitovati svoj program 1971. godine. Radio 202 se nalazi u sklopu Javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine." http://bs.wikipedia.org/wiki/Radio_202
Last edited by istocnjak on 17/12/2008 11:22, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#74 Re: a. sarajlic i islam
BOSANAC - obuć minić.neshto wrote:vidi, adi je meni oduvjek odvratan lik ali reći da se bori protiv islama je malo pretjerano. na najmanju izjavu koja ne odgovara muslimanima reagujemo maltene pozivima na linč. ja sam BOSANAC pa onda musliman i borim se za pravo da mogu piti pivu kad i gdje želim, gledat tekmu i kladit se, slušat r'n'r pa i obuć minić ako ja to hoću. ako neko to smatra borbom protiv islama onda ćemo fakat za koju godinu imati ozbiljan problem u BiH...
Ovo je tvoje pravo ali i u razvijenim zemljama Evrope ljudi cudno gledaju muskarca u suknjici ...
- nosara
#75 Re: a. sarajlic i islam
Nin-e, neces dobit odgovor, jer, ponavljam, oni ne vole odgovarat na sustinska pitanja.