Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pure_love

#51 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by pure_love »

Iz republike Turske izjavili da ce finansirati obnovu dzamije u Fazlagica kule :bih:

takodjer zele suradjivati sa ministarstvom za ljudska prava i raditi na povratku Bosnjaka u ovaj kraj

ne kaze se dzaba BRACA TURCI :thumbup:
nevencikotic

#52 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by nevencikotic »

pure_love wrote:Iz republike Turske izjavili da ce finansirati obnovu dzamije u Fazlagica kule :bih:

takodjer zele suradjivati sa ministarstvom za ljudska prava i raditi na povratku Bosnjaka u ovaj kraj

stvarno ili sala?I treba tako.
pure_love

#53 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by pure_love »

cuj treba tako,,,znas kako treba? trebalo bi da RS finansira a ne Turska,al eto
ISKO

#54 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by ISKO »

Edin 24,5 wrote:@ ISKO

Ne znam zasto si se okomio-la na mene i moje postove, ali mislim da ti je, ako se ne varam "vratnik" odgovorio-la vezano za ono sto te je eventualno zbunilo.

Dobro je da si stavio-la moje postove iz kojih se sasvim lijepo vidi sta sam pisao prije i nakon clanka iz kojeg se jasno vidjelo da je rijec o podmetanju (pronadjeni tragovi benzina).

Samo glupa i nezrela osoba moze zadrto "tjerati po svom" u nekoj diskusiji poput ove i zanemarivati stvarne argumente samo da bi ispalo da je on-ona u pravu.

Ja zaista ni sekunde nemam problem sa tim sto je ispalo drugacije od onog sto sam ja tvrdio. Iskreno, ubio bi se da na takav nacin razmisljam.

Bez namjere da zvucim prepotentno, ali mislim da iz nacina mog pristupanja stvarima i dogadjajima mozes mnogo toga da naucis. Barem ako zelis voditi jednu pravu argumentovanu zdravu diskusiju-polemiku na zadatu temu, a ne baviti se "politikantstvom" na bazi nekih cisto subjektivnih dozivljaja i izrugujuci se svakom onom ko se u taj tvoj dozivljaj ne uklapa i iznosi argumente za vlastite tvrdnje.

Zao mi je ako se nismo razumijeli.
Malo mi je smijesno koliko sam sebe hvalis nakon sto i sam, demagoski, priznajes da si pogrijesio.

Ni u jednom trenutku s tobom nisam polemisao o navodnim dokazima koje si postirao, govorio sam o izvorima na osnovu kojih si izvukao svoj nezreli zakljucak. Od pocetka mi je bilo cudno kako mozes tako samouvjereno tvrditi da se ne radi o podmetnutom pozaru, a sam si rekao kako taj zakljucak donosis na osnovu nepotpunih i procurenih informacija u medijima i to iz MUP'a RS'a. Kome nije jasno ko je i sta je MUP RS i kako vjesto montiraju slicne slucajeve, ko ne uvazava cinjenicu da je slicnih napada nakon rata bilo na stotine i konstantno ih ima, ne moze se hvaliti da su argumenti na njegovoj strani niti svojim intelektom, naprotiv.

Ali ostavimo jeftine analize po strani, ima tu jedna mnogo vaznija stvar. Misljenja sam da bi svako normalan i dobronamjeran - nakon etnickog ciscenja, genocida, konstantnih napada, prijetnji, jednom rjecju patnje povratnika - trebao barem iz postovanja prema ovim ljudima istrazivati pazljivije, donositi zakljucak uvjerljivije, traziti vjerodostojnije izvore, i naravno pametnije polemisati kada je ovako osjetljiva stvar u pitanju. Ti si uradio upravo suprotno: Na osnovu nekakve procurene informacije iz MUP'a RS'a si sa toliko samopouzdanja iznio kako se ne radi o podmetnutom pozaru, dodavajuci kako te ne zanimaju teorije zavjere. Napade na bosnjake-povratnike ne naziva teorijom zavjere ni ona najekstremnija garnitura Srba.

Dakle, ja sam tebe jako dobro razumio, ali se cini da ti mene ne razumijes jer konstantno tvrdis kako ja nemam argumente za nesto o cemu uopste nisam polemisao a svakako i sam kazes da nisi u pravu. Pa kad je tako, sta ce mi onda argumenti.

Iskreno, i ja bi se ubio da djelim tvoje misljenje.
Edin 24,5

#55 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Edin 24,5 »

@ ISKO

Prosto je nevjerovatno koliku si vaznost pridao mojim postovima. Kao da ih je pisao Visoki predstavnik, a ne neki Edin 24,5.

Tvoji postovi na ovoj temi su se od pocetka sveli da obezvrijedjujes moje, a ne da iznosis svoje misljenje. I sam priznajes da nisi htio polemisati sa mnom. Stoga mi nije jasno koja je svrha tvog pisanja ovdje.

Ja imam pravo na svoje misljenje pa makar ono bilo pogresno.
Tvoje je da, ako mislis drugacije, izneses svoje misljenje i eventualno argumente, a ne da se fokusiras na osobu cije ti se misljenje ne dopada i izrugujes se njenim razmisljanjima umjesto da iznosis vlastita.

Sustina problema u nasoj komunikaciji je ono sto sam ti napisao u prvoj recenici:
Pridao si veliki znacaj mojim postovima, pa si pomislio da su i drugi isto tako, i onda, da ne bi neko "popusio" moju pricu (kao da su ovdje svi budale i ne znaju mislit' svojom glavom), okomio si se na moje postove, koji su svi do jednog objektivni i u vezi su sa informacijama o dogadjaju s kojima sam u datom momentu raspolagao.

Niko ovdje nema pravo nametati svoje misljenje, a hoce li se ubijat' sto misli ili ne misli ovako ili onako, to je njegova stvar.

Ja bih ti preporucio da malo poradis na svojoj toleranciji.
Van Halen

#56 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Van Halen »

nevencikotic wrote:
pure_love wrote:Iz republike Turske izjavili da ce finansirati obnovu dzamije u Fazlagica kule :bih:

Turci da daju za nešto što su građani RS-a uništili. Nikako ne bi trebali na to pristati, to je bacanje vode u more. Opet će sutra zapaliti, i šta ondda, u Pakistan pa tražit pare. Treba biti istrajan i tražiti od RS-a pare za Džamiju. Tek kad daju iz svog džepa(porezni obveznici tj. građani RS-a) neće im pasti na pamet da pale opet.
ISKO

#57 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by ISKO »

Edin 24,5 wrote:@ ISKO

Prosto je nevjerovatno koliku si vaznost pridao mojim postovima. Kao da ih je pisao Visoki predstavnik, a ne neki Edin 24,5.

Tvoji postovi na ovoj temi su se od pocetka sveli da obezvrijedjujes moje, a ne da iznosis svoje misljenje. I sam priznajes da nisi htio polemisati sa mnom. Stoga mi nije jasno koja je svrha tvog pisanja ovdje.

Ja imam pravo na svoje misljenje pa makar ono bilo pogresno.
Tvoje je da, ako mislis drugacije, izneses svoje misljenje i eventualno argumente, a ne da se fokusiras na osobu cije ti se misljenje ne dopada i izrugujes se njenim razmisljanjima umjesto da iznosis vlastita.

Sustina problema u nasoj komunikaciji je ono sto sam ti napisao u prvoj recenici:
Pridao si veliki znacaj mojim postovima, pa si pomislio da su i drugi isto tako, i onda, da ne bi neko "popusio" moju pricu (kao da su ovdje svi budale i ne znaju mislit' svojom glavom), okomio si se na moje postove, koji su svi do jednog objektivni i u vezi su sa informacijama o dogadjaju s kojima sam u datom momentu raspolagao.

Niko ovdje nema pravo nametati svoje misljenje, a hoce li se ubijat' sto misli ili ne misli ovako ili onako, to je njegova stvar.

Ja bih ti preporucio da malo poradis na svojoj toleranciji.
Ne pretjeruj. Nikakvu posebnu vaznost ne pridajem ni tebi ni tvojim postovima. Tema je zakljucana prije nego sto sam uspio odgovoriti na tvoje pisanje meni i zato sam ti se obratio ovdje. Ton je malo drugaciji jer me iznenadila tvoja nagla promjena price i "briga" o povratnicima. To je to i to je sve.

Izvini ako te vrijedja sto ne mogu ostati ravnodusan na tvoj samouvjereni zakljucak (temeljen znas na cemu vec) i tvrdnju kako je namjerna paljevina dzamija teorija zavjere. Iznositi misljenje na takav nacin je krajnji bezobrazluk i odraz (ne)razumjevanja i (ne)suosjecanja prema povratnicima. Ne mislim da iko moze "popusiti" tu pricu, osim nekolicine koji ne razumiju sustinu situacije.

Na takva "misljenja" cu uvjek i sa zadovoljstvom reagovati.
homo_sapiens

#58 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by homo_sapiens »

Van Halen wrote:
nevencikotic wrote:

Turci da daju za nešto što su građani RS-a uništili. Nikako ne bi trebali na to pristati, to je bacanje vode u more. Opet će sutra zapaliti, i šta ondda, u Pakistan pa tražit pare. Treba biti istrajan i tražiti od RS-a pare za Džamiju. Tek kad daju iz svog džepa(porezni obveznici tj. građani RS-a) neće im pasti na pamet da pale opet.
Imas li kakve podrobnije informacije o pociniocima ili uzrocima pozara u toj dzamiji ? Prema tvom pisanju pretpostavljam da imas, pa eto, podijeli s nama svoja saznanja. I izvore informacija.
vratnik

#59 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by vratnik »

@homo sapiens. Postavio Karanana na onoj prvoj temi o dzamiji. (29 ili 30 strana). Nisam sam citao clanak. Ali ovdje navode i imena i sve, pa mi izgleda da se moze vjerovati clanku.

Sudski vještak: Na zgarištu džamije u Fazlagića kuli pronađen benzin
BiH - Crna kronika | Petak, 12 Prosinac 2008

D
nevni avaz danas donosi izjavu sudskog vještaka za zaštitu od požara, Sekule Mičića, koji radi na rasvjetljavanju požara koji je uoči Kurban bajrama izbio u džamiji u Fazlagića kuli, općina Gacko. "Moja zadaća je utvrditi tragove požara. Uzeli smo i tragove benzina koji su pronađeni na nekoliko mjesta u džamiji. Onda smo kemijskom analizom utvrđivali ima li tetraetil olova ili ne. Ukoliko ima, znači da je prije požara prostor poliven benzinom", kaže Mičić.

Istakao da mrlje benzina mogu biti i starije te potvrdio da grijalice nisu prouzrokovale požar.

"One nisu bile ni uključene! Jesu li bile elektroinstalacije? Ni to ne mora biti slučaj", istakao je Mičić ne želeći davati više pojedinosti osim da je i na razbijenom staklu bilo tragova.

Image

"Staklo je moglo pući i od požara. Neka to inženjer elektrotehnike, odnosno vještak elektrostruke, kaže. Mi smo kontrolirali priključke, mjerila, osigurače, elektroprovodnike. Sve smo to obradili", tvrdi Mičić.

Srđan Vuković iz Okružnog tužiteljstva kazao je za Avaz da jučer nije bilo novih informacija o istrazi. Potvrdio nam je da je saslušano više osoba, ali nije mogao kazati u kojem pravcu je istraga usmjerena.

U zasebnom tekstu, list izvještava o jučerašnjem posjetu turskog veleposlanika u BiH Bulenta Tuluna, koji je s muftijom mostarskim Seidom ef. Smajkićem posjetio povratnike u Fazlagića Kuli i obišao zgarište tamošnje džamije. Prethodno se sastao s načelnikom Gacka Milanom Radmilovićem.

Dnenvi Avaz prenosi kako je veleposlanik Tulun povratnike pozvao na strpljenje i obećao podršku u obnovi džamije i cjelokupnom procesu održivog povratka u Gacko.

Komentirajući događaje u Fazlagića Kuli, muftija Smajkić se prisjetio sve težine kroz koju su povratnici prolazili proteklih godina. Ocijenio je da je paljenje džamije morbidan čin koji govori da još postoje destruktivne snage koje su protiv povratka.

"Najbolje bi bilo da Vlada RS ubrzo obnovi džamiju u Fazlagića Kuli i time pokaže da stoji iza procesa povratka i da prava Bošnjaka u Gacku nisu ugrožena. Nadležni organi RS i policije, ukoliko se dokaže da je požar podmetnut, trebaju se pozabaviti načinom kako da povratnike oslobode psihološkog pritiska", prenosi Avaz muftijine riječi.

(NINA)
Edin 24,5

#60 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Edin 24,5 »

@ ISKO

A majke ti dje si vidio da sam ja napisao da je "namjerna paljevina teorija zavjere"??

I sta si ti to, kao neciji dusebriznik ovdje, zaduzen da cuvas mir onih koji bi toboze trebali biti jako pogodjeni mojim postovima onakvim kakvi jesu ??

I kazes da sam iznio "samouvjereni zakljucak..."

Pa normalno da sam sebe uvjerio, nece me drugi uvjeravati da bi ja nesto mogao da zakljucim ili ne, glupost :shock:
Treba da cekam tebe mozda da mi ti uvjeris u svoje misljenje, ako ga uopste i imas, buduci da si se na ovoj temi od pocetka bavio samo mojim misljenjem ?!

Hajde, ostavi se ti mene i analize mojih postova i bavi se temom.
Ako ti se diskutuje na temu mojih postova, postavi temu "Postovi Edina 24,5" pa tamo analiziraj sa zainteresovanim.
karanana

#61 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by karanana »

slazem se da ne bi turska trebala da ovo obnovi nego da to treba izbiti iz dzepa onih koji su direktno ili indirektno krivi za ovo. ja hocu da vjerujem da su ovi vandali manjina u republici srpskoj ali ako se svi njeni gradjani finansijski kazne zbog ovog mozda ce se i oni probuditi i probati da drugi put ovo zaustave prije nego se desi. a ovako im saljemo poruku: palite i dalje, nema nikakvih kazni, braca turci ce im platiti.
abdulazizsarajevo

#62 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by abdulazizsarajevo »

mislim da bi trebali da pokazemo koliko smo tolerantni mi u sarajevu...tako nam stalno govore..sarajevo je glavni gradddd moramo mi njema biti primjer...a dok mi pokusavamo biti fini...uvazavamo srbe i hrvate koji su jako ugrozeni u sarajevu...toliko su ugrozeni da ne znaju ni nabrojat kako su ugrozeni...dok se mi trudimo oni ce paliti dzamije..doduse ne po sarajevu nego po okolnim mjestima..

i to 13 godina nakon rata..

kako smo jadni..
ulpinian

#63 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by ulpinian »

abdulazizsarajevo wrote:mislim da bi trebali da pokazemo koliko smo tolerantni mi u sarajevu...tako nam stalno govore..sarajevo je glavni gradddd moramo mi njema biti primjer...a dok mi pokusavamo biti fini...uvazavamo srbe i hrvate koji su jako ugrozeni u sarajevu...toliko su ugrozeni da ne znaju ni nabrojat kako su ugrozeni...dok se mi trudimo oni ce paliti dzamije..doduse ne po sarajevu nego po okolnim mjestima..

kako smo jadni..
ko je to jadan i zašto je jadan ? Ko je (pr)otjerao Srbe iz Sarajeva ? Čija je politika pozivala Srbe javno, jasno, glasno i kontinuirano da se isele iz Sarajeva ? I ovi Srbi što žive u Sarajevu i Hrvati. Ja uopšte ne mislim da su na bilo koji način ugroženi... To što su manjina i što ih nema koliko i Bošnjaka ne znači da su ugroženi... Pogledaj samo kolonu sa Pala i iz I. Sarajeva kako ide prema centru grada na posao, školu, fakultet... Rođen sam u Sarajevu i još nisam čuo da je neko negdje u nekoj instituciji diskriminiran zato što je Srbin ili Hrvat...
Topla voda

#64 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Topla voda »

brinetta wrote:Prvo Fazlagica Kula, sad Trebinje, sta je slijedece??????,Sta kazu za Tb, da nije slucajno kakav musliman prihaj'o i ispisao grafite!!!!!!!
Koliko god se mi trudili da zivimo s njima oni nece sa nama. Vrijeme je da shvatimo, barem radi nase djece da ih ne zadesi ista sudbina. Ovako, sve se vrti u krug,................
da se razdijelimo i svak na svoju stranu, jel de?
odakle si ono ti?
Drvosjeca iz Dejcica

#65 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

babilon wrote:

Zasto Turska da finansira obnovu? Nisu turski maloljetnici zapalili dzamiju.
RS treba da finansira obnovu.
Kada nece Dodik hoce Büllent Tulun. Smatram da se Turska vise treba ukljuciti ne samo u obnavaljanju dzamija i drugih objekata vec i u aktivnijoj podrsci pro-bosanskim snaga, slicno kako to Rusija podupire R.S.
abdulazizsarajevo

#66 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by abdulazizsarajevo »

ulpinian wrote:
abdulazizsarajevo wrote:mislim da bi trebali da pokazemo koliko smo tolerantni mi u sarajevu...tako nam stalno govore..sarajevo je glavni gradddd moramo mi njema biti primjer...a dok mi pokusavamo biti fini...uvazavamo srbe i hrvate koji su jako ugrozeni u sarajevu...toliko su ugrozeni da ne znaju ni nabrojat kako su ugrozeni...dok se mi trudimo oni ce paliti dzamije..doduse ne po sarajevu nego po okolnim mjestima..

kako smo jadni..
ko je to jadan i zašto je jadan ? Ko je (pr)otjerao Srbe iz Sarajeva ? Čija je politika pozivala Srbe javno, jasno, glasno i kontinuirano da se isele iz Sarajeva ? I ovi Srbi što žive u Sarajevu i Hrvati. Ja uopšte ne mislim da su na bilo koji način ugroženi... To što su manjina i što ih nema koliko i Bošnjaka ne znači da su ugroženi... Pogledaj samo kolonu sa Pala i iz I. Sarajeva kako ide prema centru grada na posao, školu, fakultet... Rođen sam u Sarajevu i još nisam čuo da je neko negdje u nekoj instituciji diskriminiran zato što je Srbin ili Hrvat...

na to sam i mislio...
botanicar

#67 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by botanicar »

neznam sta da napisem,neznam kako da se izjasnim,bijes da otjeram,da se ispusem.......
Ovo je sramota sta nam rade vise jadno bijedno fuj!!!
pa zar i nakon rata da nam se ovo opet desava....
zar trebamo to da trpimo???
DO KAD???
kad cemo ustati i reci nemoze to vise tako necemo vise tako!!!!
I uraditi nesto korisno nesto pametno.....
da da svi ovo govore....a mi nista neradimo ne poduzimamo neinteresuje nas...
jadno fuj nekad se sramim sto i zivim ovdje ........dodje lola i okaci krst od po metra u Sarajevu (u autu)....ma neka nema veze fini smo ljudi nismo nacionalisti...vlada mir i tolerancija medju nama sve 5!!!!!!!!
otidjite u beograd samo s nasom BiH registracijom ma jojjjj!!!il negdje.....tako sl.
JADNO BIJEDNO MIIIIIIIIIZERNO!!!!!FUUUUJ!!!!
da je pobjec odavde da se spasit ovog ....al dace bog i to nekad.............. :run: :run: :run: :run: :run:
BajrinNajmladji

#68 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by BajrinNajmladji »

Šta je meni, munafiku sa muslimanskim imenom i prezimenom džamija?
Kada neko razori hiljadu džamija u ratu, pa 13 godina kasnije nastavlja isti posao u vezi sa džamijama, pa taj će opet udariti da i mene sprži, djecu moju, unuke. Bez obzira na moj munafikluk i nevjerovanje. Četniku je isto i džamija i moje ime i prezime. Kažem četniku, da se razlikuje od Srba koji nisu četnici, a ima ih.

Nema sumnje da je @sekiracija u pravu:
sekiracija wrote:Sto se bas rata tice ,ja ga ne prizeljkiujem,ali je on neminovan.
Odlaganje takve neminovnosti samo slabi sanse za pobjedom.
Ne znam šta će mudre glave i političari odlučiti. Za sada im je najveća greška prestanak obučavanja omladine za odbranu.
Za 10, 15, 20,...godina, opet,...Mene neće zakačiti,...Biću u blatu i glini vlakovskoj,...

Trebamo se pridruziti novosarajevskim vijećnicima koji dočekuju Novu godinu u Fazlagića kuli. Još kada bi nas bilo jedno 15 000, pa da proslavimo dolazak novog, izgleda još neizvjesnijeg, ljeta.
veljaca

#69 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by veljaca »

Rekao sam , a evo i da ponovim: Ovo je idealna sansa ( ako ima imalo pameti ) premijeru PC ( za neke boljeg entiteta ) da zaradi nekoliko poena u ocima medjunarodne zajednice.......
Ovo me podsjeti na jedan vic: Suljo mlati jednog covjeka a Mujo ga brani ... ( a sat prije se dogovorili da ga obojica premlate ... )
:bih:
ISKO

#70 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by ISKO »

"Edin 24,5"]

@ ISKO

A majke ti dje si vidio da sam ja napisao da je "namjerna paljevina teorija zavjere"??
Na logicko objasnjenje kako je sasvim realno zakljuciti da su dzamiju zapalili cetnici i da je logicno ocekivati da ce MUP RS'a pokusati prikriti dokaze, ti si u ovom kontekstu spomenuo teoriju zavjere 2 puta.
Nadalje nisam ja jedini koji raspolaze informacijama o rezultatima uvidjaja koje su prenijeli mediji, medjutim tvoj je problem, dragi sugovornice ISKO, sto ti puno vecu paznju pridajes reakciji nekog politicara, koju su prenijeli mediji, nego informacijama o samom dogadjaju. To te dovodi u stanje mentalnog sklopa da ne razmisljas racionalno i logicki, vec se fokusiras na nekakve teorije zavjere, pri cemu te ne zanima ima li ikakvih dokaza ili ne za ono sto si ti sebi unaprijed formirao kao nekakvu nespornu istinu, a pritom s druge strane ironicno se podsmijavas onima koji nastoje upravo racionalnoscu i logickim shvatanjem, neoptereceni glupostima, doci do pravilnih zakljucaka.
I drugi puta.
Ja sam ovdje napisao svoju verziju dogadjaja na osnovu informacija sa kojima raspolazem (idi par stranica nazad pa procitaj) i svako onaj ko na temelju istih smatra da je pozar podmetnut, moze, krecuci se u okviru toga, logickim kriterijima, isto to razraditi obrazlazuci svoje misljenje da je taj pozar neko podmetnuo.
Nisam vidio da je neko to ovdje napisao, vec se samo prepucava preko politike, teorija zavjere, nekih prethodnih dogadjanja, ukljucujuci i ratnih, bez ikakvog upustanja u analizu uzrocno-posljedicnog odnosa samog dogadjaja.
Dakle, tebi je (logicni i racionalni) zakljucak na osnovu dugogodisnjeg iskustva paljenja dzamija i sumnja u istrazne organe MUP'a RS'a (radi uobicajenog prikrivanja dokaza ili konstantnog i namjernog neangazovanja da se nadju pocinioci) nekakva teorija zavjere i politicko prepucavanje, dok svoje izigravanje detektiva izvlacenjem zakljucaka - na osnovu nezvanicnih i procurenih informacija iz MUP'a RS - nazivas analizom uzrocno-posljedicnog odnosa na osnovu logickih kriterija. Da ovdje ima i trun logike sve bi bilo u redu.

Da me opet ne shvatis pogresno, moze biti da pozar stvarno nije podmetnut, ja to uopste ne osporavam. Pa moze biti cak da su ga Bosnjaci podmetnuli da bi skrenuli paznju i aktualizirali svoju situaciju, i to smatram da je moguce. Ali takvo nesto nikada nebi ovako drsko zakljucio, barem bez cvrstih dokaza, jer bi to bilo u najmanju ruku neozbiljno i bezobzirno prema zrtvama. I zato ti pokusavam reci da budes pazljiv kada je ovako delikatna situacija u pitanju. Nemoj biti tvrdoglav nego shvati kako tvoje "logicko obrazlaganje i zakljucivanje" nekoga duboko vrijedja. Neradi se ovdje o nekakvoj slagalici ili zagonetki pa da se igramo detektiva. Neko ovo prozivljava vec 15 godina, nije to nikakva teorija niti politika.

Pa ti malo poradi na svojoj toleranciji.
Edin 24,5

#71 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Edin 24,5 »

@ ISKO

Ne bih se vise prepucavao samo bih ti ponovio ono sto sam vec rekao na kraju svog posljednjeg posta, ako zelis diskutirati na temu mojih postova, pod plastom dusebriznistva nad onima u cije ime me napadas ovdje, mozes postaviti temu odgovarajuceg naslova. Ja sam slobodan iznijeti vlastito misljenje, pa makar ono bilo i pogresno.
veljaca

#72 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by veljaca »

Evo da se i ja malo ukljucim:
Forum jeste mjesto gdje se iznose razlicita misljenja. Ima svakakvih - dobronamjernih, zlonamjernih, dubokoumnih, glupih, naivnih,ciljanih ... itd.
Ako neko ZELI da ga smatraju DOBRIM Forumasem - treba da svoju diskusiju potkrijepi sa DOKAZIMA. Takodje ako je nesto opcenito - moze svako reci svoj stav- a moze i ako nije. Zasto ne . Ali ako je nesto KONKRETNO, pa jos u fazi ISTRAGE - onda nijedan forumas ne bi trebao ( a ima ih - prepoznace se oni ) da iz razrijesenja problema ISKLJUCI sve opcije, a ne samo da favorizira one koje su njemu DRAGE.
Ovo nije upuceno ni nakoga posebno.
:bih:
Edin 24,5

#73 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by Edin 24,5 »

@ veljaca

Upala si u istu zamku kao i ISKO, odnosis se prema mojim postovima kao da ih je pisao Visoki predstavnik.

Ja sam iznio jedan svoj zakljucak, potkrijepio ga svojim argumentima, promovisao ga i tu je kraj price. Drugi diskutant moze da taj moj zakljucak pobija svojim protuargumentima.
Svesti svoje pisanje u jednom forumu na to da se izrugujes, ismijavas i blatis osobu koja je nesto napisala zato sto se ne uklapa u neki tvoj dozivljaj cijelog dogadjaja, i da pritom jos napises "shatro Edine", kao da je bitno kako se zove onaj koji pise, je jadno i pateticno.
Ako pak nekog kritikujes, onda je korektno dati argumente, i u krajnjoj liniji iznijeti neko vlastito misljenje, a ne od necijih postova raditi temu foruma.

I taman i da jesam nesto iskljucivao kao mogucnost, to je moje pravo, obuhvaceno time da mogu da iznesem svoje misljenje, pa makar ono bilo i pogresno, a vec sam gore napisao kako bi trebalo da se to misljenje osporava.

Ne pada mi na pamet da svoje postove u kojima iznosim svoje misljenje i argumente, prilagodjavam necijem ovakvom ili onakvom dozivljaju teme, odnosno dogadjaja.
veljaca

#74 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by veljaca »

Edin 24,5 wrote:@ veljaca

Upala si u istu zamku kao i ISKO, odnosis se prema mojim postovima kao da ih je pisao Visoki predstavnik.

Ja sam iznio jedan svoj zakljucak, potkrijepio ga svojim argumentima, promovisao ga i tu je kraj price. Drugi diskutant moze da taj moj zakljucak pobija svojim protuargumentima.
Svesti svoje pisanje u jednom forumu na to da se izrugujes, ismijavas i blatis osobu koja je nesto napisala zato sto se ne uklapa u neki tvoj dozivljaj cijelog dogadjaja, i da pritom jos napises "shatro Edine", kao da je bitno kako se zove onaj koji pise, je jadno i pateticno.
Ako pak nekog kritikujes, onda je korektno dati argumente, i u krajnjoj liniji iznijeti neko vlastito misljenje, a ne od necijih postova raditi temu foruma.

I taman i da jesam nesto iskljucivao kao mogucnost, to je moje pravo, obuhvaceno time da mogu da iznesem svoje misljenje, pa makar ono bilo i pogresno, a vec sam gore napisao kako bi trebalo da se to misljenje osporava.

Ne pada mi na pamet da svoje postove u kojima iznosim svoje misljenje i argumente, prilagodjavam necijem ovakvom ili onakvom dozivljaju teme, odnosno dogadjaja.
Prvo nisam zensko ( mada ih JAKO volim ). Kao drugo - na zalost mislim da se nismo shvatili .... Kao trece - procitaj moj post ponovo i volio bih da ga svatis. Kao cetvrto - kako znas da se ovo odnosi na tebe ?
tempora

#75 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli!

Post by tempora »

Neminovno je postaviti si pitanje koliko smo mi i na koji nacin odgovorni za ovakve pojave i ovakvu situaciju sto u RS-u, sto u ostalim dijelovima BiH? A meni se cini da smo puno vise odgovorni nego sto to zelimo pripisati samo ovim zlocincima i blago receno nehatu RS-a?
Locked