Otvoren hotel Europa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#51 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by chuchumbamayumbe »

Karabaja wrote:
Qler wrote:ja sam davno rekao da na ovom forumu nikome nikad nista nece valjati. trebali ste se utaliti ba vi, dici 30 mil krede pa renovirati onako, po svom cejfu, zaposliti sve radnike iz starih motela i konaka (da niko ne ostane bez posla) pa da valja.

do juce ste kakili (da se tako fino izrazim) sto niko ne renovira a sad pricate sto je renovirao. i sta sandzaklija. mi sarajlije smo krivi sami sto sandzaklije sve kupuju zato sto svi kontaju, ja sam sarajlija i samim tim po rodjenju sam gospodin i sav svijet treba da se vrti oko mene, dok sandzaklije za to vrijeme rade i pare zgrcu. zato ako necete da budete licemjerni pogledajte sebe u ogledalo i nabrojte sami sebi sta ste to uradili da nesto promijenite u gradu, konkretno. a ne samo "kakili" po forumu.

hotel je renoviran, dobro izgleda, nova radna mjesta, nije vise ruglo u centru grada i rusevina. da hoce jos ko kupiti bristol i srediti pa ko god, samo da ne strsi bilo bi idealno.

jedino da se prvo objavi konkurs za podobne kupce i investitore na sa-x forumu, da ne daj boze ne kupi neko ko ne odgovara pucanstvu.
samo da znate, ovaj momak inače vuče porijeklo iz Sjenice, samo to nikad ne bi priznao :)
Jel mislis na forumasha (Qler) ili na gazdu Jevrope?!
:-)
tranquil

#52 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by tranquil »

shefko wrote:SAMO JEDNO UPOZORENJE ZA OVE STO SE RADUJU OTVARANJU

VLASNIK,ODNOSNO NSLJEDNICI PRVOG I JEDINOG PRAVOG HOTELA "EVROPA",NAPRAVLJENOG ZA VRIJEME AUSTRO UGARSKE MONARHIJE SU I DANAS ZIVI (USA),I TRAZICE POVRAT SVOJE IMOVINE,TJ DOGOVOR SA DRZAVOM. OVO STO SE SAD RADI JE PLJACKA,OTIMACINA NESTECENOG IMETKA, U RUKAMA POLICKIH MOCNIKA I NJIHOVIH SLUGA ,KRIMINALACA.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jara

#53 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Jara »

latinalover wrote:prije rata se skupljali, profesori, doktori, estrada...umjetnici, pisci...sad kad vidis ko nam je elita.. :D
Jesu , da, ali ne samo oni... U Evropu su dolazili SVI :) i gore navedeni, i taksisti, i fudbaleri, i domaćice, i novinari, i studenti i đaci, i prodavači, i vlasnici radnjica na čaršiji... :) SVI!
nevencikotic

#54 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by nevencikotic »

Koliko paranoje,ljubomore i povrsnosti u ljudima,citam pojedine komentare i ne mogu vjerovati.Puteri heloo perveznjaci to su hostese i obicno se nalaze na raznim drustvenim dogadjajima,daleki nasljednici,kriminal,naravno najvise voli nas narod da kuka i zali to im nekako bolje pase nego da vide nesto novo a privatnog vlasnistva cuuj :-) .U svakom slucaju kao neutralnom pratitelju postova ovo izgleda jadno,ljudi,odrastite.
zgembo_sa

#55 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by zgembo_sa »

Jes vala, okupljala se gospoda vazda, odmah na ulazu kad cujes "deviza, deviza" ne mozes da ne primjetis koliko je to mjesto kulturno :D

Yebote svaki put mi je sve smjesnije kako ama bas svaku stvar u ovom gradu popljuju ljudi. Taman sad da napravis najljepse zdanje na svijetu, da je sve posteno, da zaposlis najbolje ljude, da im das pristojne plate... ma da je sve onako kako bi vi htjeli, opet bi se neko nasao da nesto sere :) Eto sandzaklija je. Strasno, mos mislit. Sad ce se okupljat sandzaklije, a kao prije rata nisu (a pun ih hotel bio, cak bio poznat po njima :D). Kad nemas sta drugo prigovorit, onda mu udari na porijeklo :) To uvijek pali. Papanski mentalitet progovara iz vas dragi moji, dzaba vam sto vam mozda vadite rodni list u opstini centar...
Kralj Tvrtko XXVIII

#56 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

zgembo_sa wrote:Jes vala, okupljala se gospoda vazda, odmah na ulazu kad cujes "deviza, deviza" ne mozes da ne primjetis koliko je to mjesto kulturno :D

Yebote svaki put mi je sve smjesnije kako ama bas svaku stvar u ovom gradu popljuju ljudi. Taman sad da napravis najljepse zdanje na svijetu, da je sve posteno, da zaposlis najbolje ljude, da im das pristojne plate... ma da je sve onako kako bi vi htjeli, opet bi se neko nasao da nesto sere :) Eto sandzaklija je. Strasno, mos mislit. Sad ce se okupljat sandzaklije, a kao prije rata nisu (a pun ih hotel bio, cak bio poznat po njima :D). Kad nemas sta drugo prigovorit, onda mu udari na porijeklo :) To uvijek pali. Papanski mentalitet progovara iz vas dragi moji, dzaba vam sto vam mozda vadite rodni list u opstini centar...
:lol: :thumbup:
Karabaja

#57 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Karabaja »

chuchumbamayumbe wrote:
Karabaja wrote:
Qler wrote:ja sam davno rekao da na ovom forumu nikome nikad nista nece valjati. trebali ste se utaliti ba vi, dici 30 mil krede pa renovirati onako, po svom cejfu, zaposliti sve radnike iz starih motela i konaka (da niko ne ostane bez posla) pa da valja.

do juce ste kakili (da se tako fino izrazim) sto niko ne renovira a sad pricate sto je renovirao. i sta sandzaklija. mi sarajlije smo krivi sami sto sandzaklije sve kupuju zato sto svi kontaju, ja sam sarajlija i samim tim po rodjenju sam gospodin i sav svijet treba da se vrti oko mene, dok sandzaklije za to vrijeme rade i pare zgrcu. zato ako necete da budete licemjerni pogledajte sebe u ogledalo i nabrojte sami sebi sta ste to uradili da nesto promijenite u gradu, konkretno. a ne samo "kakili" po forumu.

hotel je renoviran, dobro izgleda, nova radna mjesta, nije vise ruglo u centru grada i rusevina. da hoce jos ko kupiti bristol i srediti pa ko god, samo da ne strsi bilo bi idealno.

jedino da se prvo objavi konkurs za podobne kupce i investitore na sa-x forumu, da ne daj boze ne kupi neko ko ne odgovara pucanstvu.
samo da znate, ovaj momak inače vuče porijeklo iz Sjenice, samo to nikad ne bi priznao :)
Jel mislis na forumasha (Qler) ili na gazdu Jevrope?!
:-)
gazda Jevrope se ne stidi svog porijekla, imena i (ne)kulture :D
šalim se ja, Qler je naš, samo mu noge smrde :D
ekicca

#58 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by ekicca »

Karabaja wrote:

Cijenjeni,ako mislite na vlasnika ovog velelepnog renoviranog izdanja "EUROPE",reci cu vam jedno,ali stvarno iz pouzdanih izvora...
kako rekoste,momak vuche porijeklo iz Sjenice,nije istina,blizu ste ali gospodin,vlasnik dolazi iz Tutinske opstine(OPCINE), od begovske familije Bajrovic...
familije,koja je iznjedrila veliki broj intelektualaca,akademskih gradjana svih mogucih profila...
a to,da nikad nebi priznao odakle je...meni je, stvarno nepoznato,naprotiv,uvjek se ponosio svojim korijenima
SELLAMU ALEIKUM WR. WB.
Hajvan

#59 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Hajvan »

zgembo_sa wrote:Jes vala, okupljala se gospoda vazda, odmah na ulazu kad cujes "deviza, deviza" ne mozes da ne primjetis koliko je to mjesto kulturno :D

To, brate!!!!!!! :dance:
sarajevo63

#60 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by sarajevo63 »

ekicca wrote:
Karabaja wrote:

Cijenjeni,ako mislite na vlasnika ovog velelepnog renoviranog izdanja "EUROPE",reci cu vam jedno,ali stvarno iz pouzdanih izvora...
kako rekoste,momak vuche porijeklo iz Sjenice,nije istina,blizu ste ali gospodin,vlasnik dolazi iz Tutinske opstine(OPCINE), od begovske familije Bajrovic...
familije,koja je iznjedrila veliki broj intelektualaca,akademskih gradjana svih mogucih profila...
a to,da nikad nebi priznao odakle je...meni je, stvarno nepoznato,naprotiv,uvjek se ponosio svojim korijenima
SELLAMU ALEIKUM WR. WB.
Tema o hotelu Europa se pretvara u analizu porijekla. Gospodina it Tutinske opštine. Tako to biva. Ovdje.
E sad pošto si upućen izgleda pravo znaš li nešto i o izgradnji potkrovlja tog istog bega , lokacija zamisli Stari Grad? (stambeni prostor, ima l građevinsku dozvolu?)

Meni je drago što više tamo ne zjapi rupa, a to što smo mi dezorjentisani je naš problem.
Master.DKP

#61 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Master.DKP »

Ja mislim ali sada iskreno nakon godina citanja "komenatar-a" na portalima kao Sa-X, pogotovu u slucaju izuzetno pozitivnih privrednih vijesti iz raznih oblasti, da bi 97 % forumasa trebalo da izvrsi samoubistvo ili ti samoubojstvo, jer ne da ne mogu podnjeti tudi uspijhe nego ih to toliko boli da prevazilazi svaki poznati stupanj fizicke boli !
B-rank

#62 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by B-rank »

Kada je utemeljen prije 126 godina, niko nije ni sanjao da će Hotel Europe, tadašnja “Evropa” postati i ostati jedan od simbola grada Sarajeva.

Hotel Europe će ponovo ponuditi svoje gostoprimstvo u decembru 2008. godine.

Sa lokacijom u strogom centru grada Sarajeva, Hotel Europe će ponovo biti biser bosanskohercegovačke hotelske ponude.
http://www.hoteleurope.ba/
Znači nije ni Europa ni Evropa, već Europe( iliti Jurop :D ).
Klodovik

#63 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Klodovik »

Ovdje priča ide otprilike ovako... "Sarajevo nema dobrog hotela, postalo je selendra, zabit, nemaju gdje ljudi odsjesti, raja kafu popiti itd. itd." Kad se napravi/obnovi dobar hotel na odličnoj lokaciji u gradu, onda priča poprima sasvim drugi tok.

Ako je Gligorije Jeftanović mogao zaraditi novac i biti bogat, valjda je to mogao i neko drugi.

I da... na boju fasade smo mogli uticati, bilo je načina i prilike, ali koga to sada zanima.
komentar

#64 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by komentar »

Da li je ispravno da neko ko je rođeni u Sarajevu sad ulazi u hotel Europe kad ga drži neko rođen u Tutinskoj općini.
Igrali to ikakvu ulogu...
B-rank

#65 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by B-rank »

komentar wrote:Da li je ispravno da neko ko je rođeni u Sarajevu sad ulazi u hotel Europe kad ga drži neko rođen u Tutinskoj općini.
Igrali to ikakvu ulogu...
Kao što ga nije držao Sarajlija poslije 2. svjetskog rata, šta je problem da ga i sada ne drži? :?

A to što je vlasnik iz Tutina a ne iz Sarajeva ne treba da bude problem, već treba mu odati još veću čast na tom uspjehu, da pored ogromnog broja rođenih Sarajlija on obnovi hotel. :)
chuchumbamayumbe

#66 Re: Otvoren hotel Europa!

SKANDALOZNO! 8-)

MUP KS
Ispred hotela "Evropa" ukraden ukrasni konopac
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u subotu je jedna osoba uhapšena zbog krađe ukrasnog konopca ispred tek otvorenog hotela "Evropa" u centru Sarajeva.
Službenici Prve policijske uprave u subotu u 03.00 sati uhapsili su L.D. (1982) iz Sarajeva zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i krađu i F. H. (1985) iz Gornjeg Vakufa zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe.

Oni su u ulici Zelenih Beretki, općina Stari grad, ispred hotela "Evropa" ukrali ukrasni konopac, a zatim je L.D., u službenim prostorijama Stari grad, fizički napao službenicu policije D.S.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081214025
popajic

#67 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by popajic »

Kako smo mi debeeelo zatrovani !
Ne valja rusevina u sred grada,ne valja kad osvane hotel na istom mjestu gdje je i bio prije rusenja...
I sve ponovo postane politikanstvo !Gdje se vlasnik rodio,zasto se rodio...
A ja sam pobjegao sa foruma politika da progovorim i o necem pozitivnom.
Ili treba cuvati sve rusevine kao trajnu uspomenu na stradanja?
portfast

#68 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by portfast »

chuchumbamayumbe wrote:SKANDALOZNO! 8-)

MUP KS
Ispred hotela "Evropa" ukraden ukrasni konopac
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u subotu je jedna osoba uhapšena zbog krađe ukrasnog konopca ispred tek otvorenog hotela "Evropa" u centru Sarajeva.
Službenici Prve policijske uprave u subotu u 03.00 sati uhapsili su L.D. (1982) iz Sarajeva zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i krađu i F. H. (1985) iz Gornjeg Vakufa zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe.

Oni su u ulici Zelenih Beretki, općina Stari grad, ispred hotela "Evropa" ukrali ukrasni konopac, a zatim je L.D., u službenim prostorijama Stari grad, fizički napao službenicu policije D.S.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081214025

Možda neko `oće da se objesi sa stilom :roll: :roll:
chuchumbamayumbe

#69 Re: Otvoren hotel Europa!

popajic wrote:Kako smo mi debeeelo zatrovani !
Ne valja rusevina u sred grada,ne valja kad osvane hotel na istom mjestu gdje je i bio prije rusenja...
Jarane, vise ti ni na Lj&S nema pozitive, sta da ti ka'em!?

:roll:
*mima*

#70 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by *mima* »

Master.DKP wrote:Ja mislim ali sada iskreno nakon godina citanja "komenatar-a" na portalima kao Sa-X, pogotovu u slucaju izuzetno pozitivnih privrednih vijesti iz raznih oblasti, da bi 97 % forumasa trebalo da izvrsi samoubistvo ili ti samoubojstvo, jer ne da ne mogu podnjeti tudi uspijhe nego ih to toliko boli da prevazilazi svaki poznati stupanj fizicke boli !

E svaka ti cast na komentaru :thumbup:
Aduu

#71 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Aduu »

chuchumbamayumbe wrote:

Ne znam zasto kolutas ocima kada si ti PRVI poceo pljuvati po hotelu ;-)
A pljuvanje po svemu vise nije stvar razuma, nego navike :?

Mislim da treba otvoriti poseban topic "Ko moze vise/jace/bolje pljunuti". Vjerujem da bi bio prepun, a pozitivne teme bi se malo zaobisle ;-)
drug_komesar

#72 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by drug_komesar »

mi smo vjerovatno jedina drzava u evropi u kojoj je normalno da radnici macolama ruse spomenike da bi izgradili nesto novo i u kojoj je normalno da gradonacelnica moze u bundi izaci u javnost.

svugdje u normalnom svijetu popila bi litar crvene boje sto nosi bundu, a kod nas to nikome nije ni palo u oci.

ali nema veze vazno da imamo novu metalnu gromadu u koju svakako vecina nas nece ni zaviriti, a kamo popiti kafu ili, ne dao bog, kakav sok.
chuchumbamayumbe

#73 Re: Otvoren hotel Europa!

Aduu wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Ne znam zasto kolutas ocima kada si ti PRVI poceo pljuvati po hotelu ;-)
A pljuvanje po svemu vise nije stvar razuma, nego navike :?

Mislim da treba otvoriti poseban topic "Ko moze vise/jace/bolje pljunuti". Vjerujem da bi bio prepun, a pozitivne teme bi se malo zaobisle ;-)
Nista ja nisam popljuvao, daleko od toga.
Kriticki sam se, naravno subjektivno, osvrnuo na stvari koje mi se ne svidjaju u citavoj ovoj pompi u vezi otvaranja ovog hotela.
Kada treba pljuvati, ja to uradim iz dubine plucha, ovdje to nije bio slucaj.
Ako sam negdje nesto slagao, ti mi to pokazi, molim te.
Nije meni za cudjenje kada se otvori ovakav hotel u Sarajevu, za cudjenje su mi raja koja se i dalje dive neimarskim podvizima nasih novopecenih bogatasha, isto kao sto se i djeca dive kriminalcima sa ulica.
Ja zaista nemam namjeru da "uzivam" u sarajevskim neimarskim pothvatima, tipa benzinska pored svake zgrade, Importane, Sirbegovic, Vistafon, Avazove zgrade, poslovni koji su unistili cijelu A i C fazu Alipasinog polja, raznorazni Bosmali, Aque, hotel na svakih 100 metara, trzni centri na glavnim prometnicama, itd...
Svaka cast za hotel, drago mi je da se konacno obnovio, ali ja uvijek gledam nekako i drugu stranu te medalje.
Jara

#74 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Jara »

Sjajno da je obnovljena :thumbup: ..malo mi smeta ono "Europe"...ne znam kako se pisalo za vrijeme AU...mozda se sad ne može zvati Evropa jer je ranije obnovljeni depadans dobio to ime...
I, za gazdu nikad ne čuh nešto loše, dapače...
Najmanje je bitno odakle je, tj. nije uopšte bitno...
Nadam se da će se srediti ono u vezi sa tašlihanom...
tech10

#75 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by tech10 »

Ima li jos Plavi podrum? :D
Post Reply