To je jedan od indikatora da imamo razvijenu sivu ekonomiju
Internet stranica: ---NO LINKS---
- madner
#51 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Broj i procenat ljudi sa internet pristupom nije opste mal.
-
VjecitiStudent
#52 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
I jos jednom, Sarajevo nije BiH.ponosna_manjina wrote:Utjecaj je cak i predobar uzme li se u obzir procenat korisnika interneta. Meni je bila fenomenalna situacija s pocetka ove godine kada su ljudi s ovog foruma uspjeli okupiti oko 7 000 ljudi, ili koliko ih je vec bilo, na protestima. Mislim da se time ne mogu pohvaliti ni neke informaticki puno razvijenije zemlje.VjecitiStudent wrote: Nazalost, vrlo mali procenat stanovnistva BiH je na kvalitetnom internetu, a ni drzavnih birokrata nije puno prikljuceno, tako da ne treba pretjerivati sa utjecajem unutar BiH.
- Compact
#53 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Iduće sedmice u četvrtak 18.12.2008. kod Duške Jurišić tema selefizam! Gosti, između ostalih Semir Imamović urednik Saffa! Biće dosta govora o ovakvim likovima što odgovaraju na pitanja preko internet stranica i njihovim egzibicijama!
-
donBeton
#54 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Pazi, on nije tu da poštuje zemaljske zakone. To nisu zakoni za njega. Ne možeš gledati iz svog ugla i pokušati shvatiti. Gledaj malo šire. Njemu ništa ne znači bilo kakva kazna ovdje. Jedina kazna i nagrada za njega je na drugom svijetu i ponaša se samo onako kako smatra da mu vjera nalaže.amrica wrote:@donbeton
sta si cekao gotovo 2 godine da napises par postova?
I koja je to njegova struka??????
Budalasanje, on ne priznaje zemaljske zakone, samo Bozije, on moze da vozi bez vozacke, crveno svjetlo na semaforu njemu nista ne znaci... Usput, zaboravio nas jezik pa poceo frfljati a la abu ovaj onaj... Cijenim svakoga ko je naucio nas jezik, jer je tezak, ali ne cijenim onoga kome je nas jezik maternji, a zamijenio ga tom nakaradnom varijantom, da bi bio blizi "izvoru"...
Navescu samo jedan primjer, jedan uposlenik IZ Hrvatske javno na tv rekao da je studirao sa pomenutim likom i da je J.B zavrsio teologiju ovdje i bio prosjecan, normalan, dok nije otisao u Saudiju (?) i totalno prolupao.
A slicne price sam cula i ovdje.
Imao je dosta poteza glupih po meni i ne opravdam nijedan...
Ali da je bio učen što se Islama tiče, i da je znao mnogo... znao je. I mislim da su ljudi vrlo iracionalno posmatrali ono što se dešavalo u Bočinji.
- Epitop
#55 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Upravu je ovaj donBeton što se tiče obrazovanja i znanja u njegovoj struci to su svi priznali. Druga je stvar što je čovjek još 96 godine mentalno obolio pa je se ponašao na način koji je poznat večini ljudi.donBeton wrote:Čovjek je bio najobrazovaniji u čitavoj BiH iz svoje struke.amrica wrote:Ako lik zavrsi u ludari, bar ce normalan svijet ovdje ostati postedjen takvih konotacija.
A i Jusuf B. iako je mrtav, tesko mi s postovanjem govoriti o njemu, jer covjek nije bio sav svoj, sto je za suosjecanje, ali posto je bio opasan i za okolinu i za samog sebe (srecom, cistom srecom nikog drugog nije ubio kad je vozio kao ludak, bez vozacke, kroz crveno...) to bolje zatvoriti odmah, prije nego naprave konkretnu stetu.
Meni nisu jasne ove stranice tipa put vjernika koje govore da je samoubistvo dozvoljeno ili pričaju kako su ostali Muslimani koji klanjaju da su u zabludi jer klanjaju drugačije, a ne shvataju da je jedina bitna stvar da ti ljudi klanjaju i da vjeruju u jednog Allaha kao i oni. Ljudi izgleda pate od forme, a ne od suštine.
- Compact
#56 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Ono što je najsmiješniju u sivilu tuge koju propovjedaju je što nagovaraju omladinu, a oni sjede i daju fetve i to preko interneta. Kad bi mu rekli hajde ti se rokni, rekao bi ti da je on ulema te da mora obavezno biti jedna skupina koja će pozivati na dobro, a odvraćati od zla, te savjetovati ljude. Šta reći, šou!Epitop wrote: Meni nisu jasne ove stranice tipa put vjernika koje govore da je samoubistvo dozvoljeno ili pričaju kako su ostali Muslimani koji klanjaju da su u zabludi jer klanjaju drugačije, a ne shvataju da je jedina bitna stvar da ti ljudi klanjaju i da vjeruju u jednog Allaha kao i oni. Ljudi izgleda pate od forme, a ne od suštine.
- samson
#57 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
ma ovo je cista zabluda, samo zrdav razum i sve ce bit ok

-
Alija Alijagić
#58 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Drakocjeni saveznici socijalistima, antiglobalistima i liberalima u borbi protiv NWO.
- ja.neron
#59 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
poslao sam im pitanje koji je džihad najvrijedniji, već znam odgovor ali kad odgovore informirat ću vas o tome
- Compact
#60 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Mogli bi ti ujutro pokucati na vrata društvo iz Sipeja.neron wrote:poslao sam im pitanje koji je džihad najvrijedniji, već znam odgovor ali kad odgovore informirat ću vas o tome
- ja.neron
#61 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
ne rade nedjeljom 
-
Alija Alijagić
#62 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Misliš sarajevsko-romanijski korpus?Compact wrote:Mogli bi ti ujutro pokucati na vrata društvo iz Sipeja.neron wrote:poslao sam im pitanje koji je džihad najvrijedniji, već znam odgovor ali kad odgovore informirat ću vas o tome
-
pure_love
#63 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
sta vam je ljudi? covjek odgovara na teoloska pitanja,kome se ne svidjaju odgovori nije primoran da ih cita-gdje sloboda vjere ovdje?
-
pure_love
#64 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Compact wrote:Ono što je najsmiješniju u sivilu tuge koju propovjedaju je što nagovaraju omladinu, a oni sjede i daju fetve i to preko interneta. Kad bi mu rekli hajde ti se rokni, rekao bi ti da je on ulema te da mora obavezno biti jedna skupina koja će pozivati na dobro, a odvraćati od zla, te savjetovati ljude. Šta reći, šou!Epitop wrote: Meni nisu jasne ove stranice tipa put vjernika koje govore da je samoubistvo dozvoljeno ili pričaju kako su ostali Muslimani koji klanjaju da su u zabludi jer klanjaju drugačije, a ne shvataju da je jedina bitna stvar da ti ljudi klanjaju i da vjeruju u jednog Allaha kao i oni. Ljudi izgleda pate od forme, a ne od suštine.
Nigdje ne poziva u to,,procitaj pazljivo fetvu..kaze da je to opravdan vid bitke u nekim slucajevima ali nije preporucljiv
sto se tice Nusreta,on se takodjer tokom rata borio,samo sto se on oko toga ne hvali-nikada to nije spomenuo!!! a ne kao drugi,svako druga im je o tome
- JohnnyS
#65 Re: Internet stranica: ---NO LINKS---
Znači nekad je ipak opravdano uletit opasan dinamitom u kafić gdje su majke s djecompure_love wrote: Nigdje ne poziva u to,,procitaj pazljivo fetvu..kaze da je to opravdan vid bitke u nekim slucajevima ali nije preporucljiv
Btw, nisam musliman pa ne znam kako je to u Islamu regulirano, ali sam mislio da je opća značajka ovih "Abrahamskih religija" da ti je Bog dao život i samo ti ga On može uzet, značio samoubojstvo je ogroman grijeh (katolici donedavno uopće nisu samoubojicama dali da se ukopavaju na grobljima pored crkve)