Bajramski parti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

madner

#51 Re: Bajramski parti

Post by madner »

Ne mogu vjerovat da se u Sarajevu neko negdje potukao :roll:
HAVANA

#52 Re: Bajramski parti

Post by HAVANA »

Bravo ;;Sarajlije;;!!!

Postalo je teže preživiti Bajram u Sarajevu nego heftu na Žući 92,93g.
kockica_kockica

#53 Re: Bajramski parti

Post by kockica_kockica »

madner wrote:Ne mogu vjerovat da se u Sarajevu neko negdje potukao :roll:

tuku se ali ne bas u ovako velikom broju
madner

#54 Re: Bajramski parti

Post by madner »

kockica_kockica wrote:

Prije se nije tolko zapisivalo, odkako se naplacuje kazna i najmanja glupost se prijavi.
kockica_kockica

#55 Re: Bajramski parti

madner wrote:
kockica_kockica wrote:

Prije se nije tolko zapisivalo, odkako se naplacuje kazna i najmanja glupost se prijavi.

premalo se kazni pise, i premalo se dojavljuje... to pokazuje rezultat ubijenih i ranjenih od sinoc :sad:
turban

#56 Re: Bajramski parti

Post by turban »

HAVANA wrote:Bravo ;;Sarajlije;;!!!

Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.
kockica_kockica

#57 Re: Bajramski parti

turban wrote:

Pa dokazao si u vise navrata svoju mrznju prema muslimanima i uopste islamu,da li znas sta si napisao?!Dosta je i tvoje islamfobije.

turban jel mislis da je vjernik musliman onaj sto je pomahnitalo nozem ubio ili ranio??? jeli mislis da je taj isti slavio Bajram??? ja ne mislim... ja mislim da su to mali debili koji imaju viska para viska adrenalina i manjka mozga grad pretvorili u ratnu zonu ili bolje receno zonu sumraka... kakva mrznja kakvi bakraci ... tim kretenima Bajram sluzi kao izgovor da se naroljaju i onda malo ubodu koga nozem.. nista strasno.. nako iz zabave.... :-)

vjernike muslimane koje ja poznajem svoj bajram su slavili u svojoj kuci sa svojom porodicom u miru radosti i veselju... :) i dobrom baklavom :)
HAVANA

#58 Re: Bajramski parti

Post by HAVANA »

kockica_kockica wrote:
turban wrote:

vjernike muslimane koje ja poznajem svoj bajram su slavili u svojoj kuci sa svojom porodicom u miru radosti i veselju... :) i dobrom baklavom :)

Ja lično sam Ateista ali sva moja familija pripada ovoj zadnjoj rečenici u tvom postu a i ja sam sa njima slavio.
Ovoj budali od Turbana više ne želim odgovarati.
Ja nikoga ne mrzim a pogotovo ne Majku,Oca...
edin_Basket

#59 Re: Bajramski parti

Post by edin_Basket »

.
Last edited by edin_Basket on 28/10/2010 09:19, edited 1 time in total.
rado_vidjen

#60 Re: Bajramski parti

Post by rado_vidjen »

ovi sto se bodu na bajram, isto ce radit i na bozic samo ako im se pruzi sansa da se oblocu. a razlog za bodenje uz stimulans alkohola se vazda nadje. drogeraske rabote, djevojka, politika :D djed mraz i td.

to nema veze s vjerom :oops: iako vidoviti stochar odma zna da su svi odreda veliki vjernici.:D
edin_Basket

#61 Re: Bajramski parti

Post by edin_Basket »

.
Last edited by edin_Basket on 28/10/2010 09:18, edited 1 time in total.
travar

#62 Re: Bajramski parti

Post by travar »

Tražili su, eto im ga!
Danas ionako ništa nije sveto!
popajic

#63 Re: Bajramski parti

Post by popajic »

kockica_kockica wrote:
turban wrote:

turban jel mislis da je vjernik musliman onaj sto je pomahnitalo nozem ubio ili ranio??? jeli mislis da je taj isti slavio Bajram??? ja ne mislim... ja mislim da su to mali debili koji imaju viska para viska adrenalina i manjka mozga grad pretvorili u ratnu zonu ili bolje receno zonu sumraka... kakva mrznja kakvi bakraci ... tim kretenima Bajram sluzi kao izgovor da se naroljaju i onda malo ubodu koga nozem.. nista strasno.. nako iz zabave.... :-)

:thumbup:
stochar

#64 Re: Bajramski parti

Post by stochar »

rado_vidjen wrote:ovi sto se bodu na bajram, isto ce radit i na bozic samo ako im se pruzi sansa da se oblocu. a razlog za bodenje uz stimulans alkohola se vazda nadje. drogeraske rabote, djevojka, politika :D djed mraz i td.

to nema veze s vjerom :oops: iako vidoviti stochar odma zna da su svi odreda veliki vjernici.:D
kako ljudi samo mogu biti zlobni i izvrtatoi necije rijeci! sad, ko god iznese cinjenice: da je cetvero ljudi izbodeno, da je jedan ranjen vatrenim oruzjem, da je djecak ubijen, i da je u tucama u Sarajevu povrijedjeno 68 ljudi u Bajramskoj noci, taj je odmah islamofob i mrzitelj muslimana?! svaka vam cast!

bas jutros na TV gledam onog islamofoba iz hitne pomoci, kaze covjek da su imali vise povreda u tucama i vise slucaja teskog alkoholiziranja nego za novogodisnju noc! koji islamofob!

i, ako si citao kako sam pisao, vidjeces da sam ove vjernike uvjek stavljao pod navodne znake. ali, to su oni isti 'vjernici'koji mene gledaju poprijeko kad mi za ramazan vide pivu u korpi u granapu pa se onda za prvi dan Bajrama ubiju od alkohola, oni 'vjernici' koji pozivaju na linc i premlacivanje ljudi koji organizuju izlozbu, i koji na taj nacin brane ono sto je ovaj grad najvise zahvaljujuci njima odavno izgubio: dusu, moral, i porodicne vrijednosti!

jedan od povrijedjenih je samo prolazio pored mjesta na kojem je izbila tuca, vecina povreda su povrede grudnog kosa i stomaka sto govori o tome da se islo direktn na zivot napadnutog!

ja samo pitam ljude koji na sve strane 'brane moral' ovog grada i ove drzave, zasto niko od njih vec godinama nije javno istupio protiv ovakvih pojava? zasto hodze koji se mijesaju u svaki dio zivota, odredjuju politiku i odredjuju kad i gdje ce se organizovati izlozbe ne pocnu malo raditi svoj posao pa ne izdaju neku fetvu ili se javno ograde od 'vjernika' koji su u ovoj novogodisnjoj (hocu reci Bajramskoj) veceri nanijeli toliko stete vjeri, moralu i duhu ovog grada kakvu ne moze nanijeti ni pet gay parada?! zasto se ti hodze mijesaju u moj zivot, zasto se mijesaju u politiku, dok s druge strane nista ne rade kako bi sprijecili da im se blati i kalja vjera? najlakse je udariti po srbima, hrvatima, po pederima, anarhistima... ali, niko ne smije da se uhvati u kostac sa velikom vecinom 'svojih' ljudi!

zasto? zato sto sve to odobravaju! idu linijom manjeg otpora i kontaju: nema veze, neka se sad tuku, nek' piju, doci ce tobe...

i, onda sam ja islamofob? onda sam ja mrzitelj muslimana? izvini, ali ja zaista nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su se tukli i pili. (da ne bude zabune, ja volim popit', ali nikog ne diram, i nikome ne moralisem. ali mi je pun qratz ljudi koji meni godinama moralisu, a onda precutno odobravaju, pravdaju, ili pak ucestvuju u tucama i pijanstvima za vrijeme blagdana vjere koju se satrase da odbrane!
atom62

#65 Re: Bajramski parti

Post by atom62 »

Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
stochar

#66 Re: Bajramski parti

Post by stochar »

atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
nazalost, mi vec zadnjih nekoliko godina imamo tu moralnu policiju! odredjuju kad ce se i gdje odrzavati izlozbe, parovi se napadaju na setalistima, moralise se po parkovima, sveceniku se govori da stisa zvono...

ali, kad treba da se rijesi unutrasnja stvar, nesto sto u potpunosti ima veze s vjerom koja se 'brani' provodjenjem gorenavedenih aktivnosti, onda nigdje moralista, nigdje galamdzija i nigdje 'moralne policije'! zasto? pa zato sto je vecina 'clanstva' na partyju...
VjecitiStudent

#67 Re: Bajramski parti

Post by VjecitiStudent »

Dostojanstvenu proslavu Bajrama u BiH su propratili i u stranim medijima

Five Killed in Incidents During Eid in Bosnia
http://balkaninsight.com/en/main/news/15396/
popajic

#68 Re: Bajramski parti

Post by popajic »

@stochar
zasto hodze koji se mijesaju u svaki dio zivota, odredjuju politiku i odredjuju kad i gdje ce se organizovati izlozbe ne pocnu malo raditi svoj posao pa ne izdaju neku fetvu ili se javno ograde od 'vjernika' koji su u ovoj novogodisnjoj (hocu reci Bajramskoj) veceri nanijeli toliko stete vjeri, moralu i duhu ovog grada kakvu ne moze nanijeti ni pet gay parada?! zasto se ti hodze mijesaju u moj zivot, zasto se mijesaju u politiku, dok s druge strane nista ne rade kako bi sprijecili da im se blati i kalja vjera? najlakse je udariti po srbima, hrvatima, po pederima, anarhistima... ali, niko ne smije da se uhvati u kostac sa velikom vecinom 'svojih' ljudi!
Kad god sam ovako nesto pitao trefio me u glavu epitet: islamofob,komunjara...a i jedno i drugo totalno netacno.
Ovi sto su juce divljali jednostavno ne znaju za bolje.Njih se naucilo:sad je NASE ( :-) ) vrijeme,razularenost mu pripada,neka se vidi i cuje kako to MI slavimo.
Kao da su ljudi odjednom oboljeli od kolektivne amnezije,pa zaboravili kako su se kod nas Bajrami slavili,bolje receno obiljezavali.
Dostojanstveno,u porodicnom krugu,bez ispada,za svoju dusu, bez ikakve potrebe da se nekom nesto dokazuje...
Ovo sada je najobicnija karikatura tih lijepih obicaja.
Karikature su inace vrlo IN,u svemu,pa i u ovom.
VjecitiStudent

#69 Re: Bajramski parti

Post by VjecitiStudent »

popajic wrote:
Kad god sam ovako nesto pitao trefio me u glavu epitet: islamofob,komunjara...a i jedno i drugo totalno netacno.
Ovi sto su juce divljali jednostavno ne znaju za bolje.Njih se naucilo:sad je NASE ( :-) ) vrijeme,razularenost mu pripada,neka se vidi i cuje kako to MI slavimo.
Kao da su ljudi odjednom oboljeli od kolektivne amnezije,pa zaboravili kako su se kod nas Bajrami slavili,bolje receno obiljezavali.
Dostojanstveno,u porodicnom krugu,bez ispada,za svoju dusu, bez ikakve potrebe da se nekom nesto dokazuje...

Ovo sada je najobicnija karikatura tih lijepih obicaja.
Karikature su inace vrlo IN,u svemu,pa i u ovom.
To je sve bilo u vremenu kada je vjera bila privatna stvar pojedinaca. Sad kad je vjera premjestena u javnu sferu uzivajmo u posljedicama.
vratnik

#70 Re: Bajramski parti

Post by vratnik »

Smislio sam novu kletvu: dabogda ti za bajram dijete u po noci izgubilo cuclu i ti morao izaci napolje da kupis novu..
Zejnil

#71 Re: Bajramski parti

Post by Zejnil »

Ljepota življenja.
Gdje su nam sada vijećnici ovog grada pa da skontaju izlaz iz ove situacije. Mislim da njih nije niko ovde pitao o ovome. Opet su zakazali. Opet će se dešavati Denisi Mrnjavci u Sarajevu. Jednostavno ukinite rad lokala za bilo koje praznike, nebitno da li se radi o bajramu, božiću itd. Uvedite konačno veliki porez na alkoholna pića svih vrsta. Radite nešto...
Zejnil

#72 Re: Bajramski parti

Post by Zejnil »

atom62 wrote:Mi moramo uvesti morlanu policiju kao u ostalim naprednim islamskim zemljama !
Ne seri
king kong

#73 Re: Bajramski parti

Post by king kong »

...sredina u kojoj caruje pogrešan moral...ništa manje, ništa više...

...bitno je izbaciti DM-a iz obdaništa, bitno je uvesti vjeronauk umjesto crtanih i autića, bitno je plakat MESS-a zacrniti...ali trošiti teško zarađene pare svojih roditelja i rodbine na gostovanja Stoja, Polumenta i ostalih delegata iz "voljene" nam susjedne države, piti do besvjesti i praviti belaje na sveti dan, to nije ništa...j***š to...

...kad se već ukida i omalovažava sve što je ranije imalo smisla , zašto se Zakonom ne ukine gostovanje pjevaljki i organizovanje partija za vrijeme svetih dana? Niko ne brani gostovanja vikendom i drugim danima, ali za vrijeme svetih praznika, svi ljudi bi trebali sjediti kod kuće sa svojom porodicom, zar ne?...ako već ne rade samoposluge, državne institucije, pošte, banke...zašto rade ugostiteljski objekti?
VjecitiStudent

#74 Re: Bajramski parti

Post by VjecitiStudent »

Ne znam da li ste primijetili, ali nadlezni cuvari vjere se nikada ne mijesaju kada je neki biznis u Bosnjaka u pitanju.
Zato ih nikada neces cuti da je nemoralno ili da nije u tradiciji Bosnjaka da se kockaju, otvaraju javne kuce, ...
pure_love

#75 Re: Bajramski parti

Post by pure_love »

definitivno treba zabraniti alkohol tokom bajrama
Post Reply