Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hakazvaka

#51 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by hakazvaka »

koliko struje potrose u jednom satu ove komponente:
500W napojna jedinica
DVD neki pisac
Gigabyte EP43-S3L ploca
OCZ 2 GB RAM-a
500 GB Hard diska
9500GT nvidia 1GB
Samsung LCD 19"
Kablovski modem Motorola
Bezicni router Trendnet
Zvucnici 2.1 Logitech
Lucazode

#52 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Lucazode »

hakazvaka wrote:koliko struje potrose u jednom satu ove komponente:
500W napojna jedinica
DVD neki pisac
Gigabyte EP43-S3L ploca
OCZ 2 GB RAM-a
500 GB Hard diska
9500GT nvidia 1GB
Samsung LCD 19"
Kablovski modem Motorola
Bezicni router Trendnet
Zvucnici 2.1 Logitech
Kakve veze to ima sa mojim pitanjem ?
Eborg

#53 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Eborg »

Ima li ko preporuku za TV na koji ce biti prikopchana kablovska i X-box 360 do 2000 KM,max max 2500 KM?Zhelim TV za vecim ekranom no nishta bolesno veliko.Chuo sam dobre preporuke za neku Panasonic plasmu od 119 cm ali ni sam vishe ne znam...
Lucazode

#54 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Lucazode »

Eborg wrote:Ima li ko preporuku za TV na koji ce biti prikopchana kablovska i X-box 360 do 2000 KM,max max 2500 KM?Zhelim TV za vecim ekranom no nishta bolesno veliko.Chuo sam dobre preporuke za neku Panasonic plasmu od 119 cm ali ni sam vishe ne znam...

Ma imas bruku Tv-ova. Sa takvom kolicinom para, možes da sebi priustis nesto "posebno". Plasma, sad hmmm, bolje ti je gađaj novu Sony Bravia-u 400HZ Motion Flow, neces fulit.
Sad nesto veliko, na kolikoj udaljenosti ces gledati tv i tu uzmi u razmatranje...
Pogledaj malo link, http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html udaljenost , itd...
Sad necu ni spominjati karakteristike, jer se podrazumijeva za te pare nesto fino dobijas.
I da, uzmi definitivno Samsung u razmatranje, Sony škrtari sa opremom u nekim slučajevima kao što je usb ulaz ili čak hard disk za pohranjivanje filmica, serija, a i stilski su daleko ispred KDL, modela.
I na kraju Panasonic, ubi me taj njihov mistični kontrast, tih 30000:1 i 6 ms odaziv...Boga pitaj kako oni te svoje specifikacije slažu..

ŠTA DOBIJAM UČLANJENJEM U "SONY KLUB" ????
Eborg

#55 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Eborg »

Laik sam shto se tiche toga vjeruj mi,stvarno mi nisu bitne te silne brojke.Mislim,ako sam mogao do sada sa klasichnim TV-om necu ni sada da cjepidlachim.Ako je vjerovati ovom siteu taj od 119 cm bi se sasvim fino uklapao.

No,kao shto rekoh koristio bih ga za kablovsku i X-box 360.I da,TV je upaljen skoro preko cijelog dana,gledao ga ko ili ne... :D

Dakle,ima li kakva preporuka iz prve ruke jer ja zaista ne mogu da skontam izmedju ovih silnih plazmi i LCD-a?Chujem da je Panasonic vrlo kvalitetan jer navodno imaju punu production-traku od sharafa do glavnog chipa dok ostali proizvodjachi nabavljaju dijelove sa svih strana svijeta i onda ih sklapaju.Tako mi rekoshe... :D
GODZZILA

#56 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by GODZZILA »

Eborg wrote:Laik sam shto se tiche toga vjeruj mi,stvarno mi nisu bitne te silne brojke.Mislim,ako sam mogao do sada sa klasichnim TV-om necu ni sada da cjepidlachim.Ako je vjerovati ovom siteu taj od 119 cm bi se sasvim fino uklapao.

No,kao shto rekoh koristio bih ga za kablovsku i X-box 360.I da,TV je upaljen skoro preko cijelog dana,gledao ga ko ili ne... :D

Dakle,ima li kakva preporuka iz prve ruke jer ja zaista ne mogu da skontam izmedju ovih silnih plazmi i LCD-a?Chujem da je Panasonic vrlo kvalitetan jer navodno imaju punu production-traku od sharafa do glavnog chipa dok ostali proizvodjachi nabavljaju dijelove sa svih strana svijeta i onda ih sklapaju.Tako mi rekoshe... :D
Vjeruj mi nema veze gdje ih proizvode. Jer kao i sto sam mozes prosuditi da su izuzetno kvalitetne marke, uvijek ima jedan čiko (koji ima armiju stručnjaka iza sebe) poslan ili iz Samunga, ili iz Sony-a da rigorozno testira kvalitet proizvoda, traze ljudi jeftinu radnu snagu, a ISO je uvijek isti. :)

Preostaje ti jedino da odeš do radnji tipa, Tehnomarket, Mobilmedia(skupa), ima jos nakav u skendu, valjda je i to Tehnomarket..
Nemoj se fiskno držat Panasonica što ti je neko napricao da imaju kvalitet, ljudi vole te price od usta do usta i rekla kazala...
Moras uzet u obzir da je Samsung krupna zvijerka u LCD industriji, krupnija od Panasonica :evil:
I zadnje ali ne manje bitno, za te pare koje namjeravas dat, evo par hintova :
Trazi veliki kontrast tipa 15000:1 (Bolje Sony ili Samsung 15000:1, nego Panasonic 30000:1 za iste pare)
Trazi 100HZ, ili kao sto Lucazode napisa probaj sa Sony Motion Flow 200HZ-nema fule.
Odaziv 6ms
I osvjetljenje minimalno 550 cd/m2.

Isto tako moj glas ide za Samsung, puno bolji dizajn, iste ako ne i bolje performanse i ne štede na komponentama (hard disk, usb...) kao sto to Sony radi, ista im je politika i za mobitele Sony Ericsson ali to je druga pica:twisted:

Takođe evo moje ljepotice Image

Et pa javni sta si kupio.
Eborg

#57 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Eborg »

Znam da je naslov takav no prichamo li fixno o LCD-ovima?Mislim,meni je svejedno... :)

Uostalom,drug koji mi je rekao to za Panasonic radi u prodavnici tehnichke opreme pa mi je i pored Sonya,Philipsa i Samsunga u radnji preporuchio Panasonic,zato to kazhem.Dakle,nije da hvali svoju robu,ima i ostale. :-)

Je li se ovo odnosi samo na LCD-ove ili da plazme Samsung gledam?Rado bih volio jedan sa hard-diskom i USB-om,to je super stvar. :)
Skyfox

#58 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Skyfox »

Lucazode wrote:Podaci o potrošnji energije: manje od 0,5 W u stanju mirovanja, 155 W tijekom rada
Registracija vašeg BRAVIA televizora ne može biti jednostavnija, zato se registrirajte već danas i postanite član kluba My Sony
registracija, gdje?
hakazvaka

#59 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by hakazvaka »

Skyfox wrote:
Lucazode wrote:Podaci o potrošnji energije: manje od 0,5 W u stanju mirovanja, 155 W tijekom rada
Registracija vašeg BRAVIA televizora ne može biti jednostavnija, zato se registrirajte već danas i postanite član kluba My Sony
registracija, gdje?
https://www.sony.hr/mysony/QuickRegistr ... =odw_hr_HR
Fozgen

#60 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Fozgen »

NEmojte mi sad "plaho" zamjeriti al mene fakat iritira to kontrast 33 000 : 1, 200 Hz i sl.
Mislim cega 200 Hz, to neko vidi razliku, pogotovo na analognim prijemima a blu ray da ne spominjem koliko ljudi ima i PS3.
Jaaaako mala razlika je medju HD Ready i Full HD a 100 i 200 kao i 50 Hz da ne spominjem.

Dalje meni licno su i PAnasonic i SOny a i Philips daleko ispred Samsunga sto se kvalitete tice ( mada Philips sa vec spominjanom serijom na forumu ovdje ima jednu greskicu serijsku ), JVC nije nimalo los steta za Pioneer sto ne radi vise Kyro stvari.
Moja preporuka je Sony pa skoro bilo koje serije, TV je izuzetno kvalitetan, sa dosta dobrom slikom.
mobsterc

#61 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Nema smisla prepucavati se o tome ciji je dedo u pravu. To sto neko misli da je neka marka dobra ili nije (jer mu je dedo reko' :D), ili da su neke specifikacije glupe a druge nisu, nema nikakve veze sa zivotom. Imate sajtove specijalizirane za to, i tamo mozete naci sve sto vas zanima.
40″ (102cm)

Samsung LE-40A656 - 100Hz full HD LCD TV

Samsung LE-40A856 - 100Hz full HD LCD TV s mpeg4 HD prijamnikom

Toshiba 40ZF355D - 100Hz full HD LCD TV

Sony KDL-40W4000 - full HD LCD TV s mpeg4 HD prijamnikom

42″ (107cm)

Panasonic TH-42PV80 - 100Hz HD ready plazma TV

Panasonic TH-42PY80 - 100Hz full HD plazma TV

Philips 42PFL9803H -full HD LED LCD TV s mpeg4 HD prijamnikom

46″ (117 cm)

Sony KDL-42Z4500 - 200Hz full HD LCD TV s mpeg4 HD prijamnikom”

Samsung LE-46A756 - 100Hz full HD LCD TV

Toshiba 46ZF355D - 100Hz full HD LCD TV

Panasonic TH-46PY80 - 100Hz full HD plazma TV

To je to sto valja sa navedenim dijagonalama za lcd/plazme iz 2008me.

* najbolja kupnja dijagonale 32″(82cm): Sony KDL32V4500 i Toshiba 32CV505D,

* best buy LCD TV u 2008. godini: Samsung LE40A656.
Fozgen

#62 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Fozgen »

Pa sad, bez uvrede, meni site-ovi nikada nisu bili neko mjerilo. Svi nekog preferiraju, mislim na site-ove.
Ja imam neko misljenje o tome zato sto radim s tim, naravno da necu reci gdje jer bi to moglo bit da zbog tog preferiram neki brand :P.
Ali fakat najvise servisa ubjedljivo ima Samsung.
mobsterc

#63 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Samsung je poznat po svojim 'serijama'. Nije nemoguce da je tamo gdje ti radis doslo stotinjak 'losijih' modela. To vidi sa uvoznikom, ako ti neko da dobru cijenu, nije to bez razloga. Takodje u 40'' samsung nema sta da trazi. Panasonic je jako dobar, i sa boljim modelima, skoro da se ne moze pogrijesiti, i dobija se najvise za ulozen novac. Kako ti tvrdis da neko preferira odredjeni brend, tako i ja mogu reci za tebe. Ako ti ne vidis tazliku izmedju 720p i fullhd, to ne znaci da ostali ne vide, isto tako za osvjezavanje. Nema dva ista para ociju na planeti, kao ni usiju. To je isto kao da pricas audiofilima kako covjek ne primjecuje razliku izmedju zvucnika od 300 i 3000KM.
To sto vecina nema br player, nije nikakvo mjerilo... sada treba uzeti neki shrot tv pa kada kupe player, onda uzeti odgovarajuci?
Fozgen

#64 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Fozgen »

Ne radi se samo o losim modelima, nego o samoj izradi i slicno.
Ja nisam rekao da se ne vidi razlika izmedju Ready i Full ali nije bas toliko velika da je svi primjete.
Blue sam samo naveo kao nacin na koji bi ljudi mogli da vide neku razliku a ne kao mjerilo kao i PS3 i HD TV.
Znamo da nasi emiteri imaju rok do 2015 godine da predju na HD ( ako se ne varam ) ali i dalje ce emitovati analog.
I niko ne moze reci da nije glupiranje sa onim kontrastima i navodjenjem rezolucije vece i od Full HD-a.
Mislim ono koja je razlika izmedju HDMI 1.0, 1.2a i 1.3, ( navodno provodnost) ?
Meni, kazem meni, je to glupost kad znamo kako televizija radi ( tromost oka )znaci 24 slike u sec. ali onda oni spominju nekih 48? :S slika mislim cemu ( sve znam teoretski koja je razlika ali u praksi nije to meni toliko revolucionarno niti nesto fascinantno ).
Te cifre oko TV-ova je samo da bi se neki IT freak mogao pohvaliti nekom kako njegov tv ima kontrast 1 000 000 : 1 da je Full HD kako ima 3xHDMI 1.3, USB, Card Reader, 42", ugao gledanja 178 stepeni ( ko jos gleda TV pod tim uglom? ) itd. itd. a gleda kablovsku.
mobsterc

#65 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Jeste ako je taj it freak neki bosnjo - ratni profiter. :D
Ne mozes suditi po sebi, vec sam ti rekao. Nekome su uglovi gledanja bitni, nekome nisu. Za oci sam ti objasnio... prosjek je 24fps, ali ima ljudi koji primjeti razliku izmedju 35 i 40fps. Moze to tebi da zvuci kao pre$eravanje, ali je tako. STo se tice kontrasta, nisam nista rekao, to su gluposti. Dinamcki kontrast je samo reklame radi, i meni je bolja slika kada je iskljucen.
Pravi zaljubljenik i uzivalac ovakvih stvari se uopste nece hvaliti nego ce uzivati u njima ;)
Ja razumijem da to u bosni bas i nema nekog smisla, ali vjerovao ili ne, ima ljudi koji narucuju hd filmove i samo njih gledaju. Kao sto rekoh, on uziva u onome u sta je ulozio, i nije fer govoriti mu kako je pogrijesio jer 'vecina' ne vidi 'sta je fazon u tome'. Tako je na dosta podrucja mehanike i tehnike... automobilizam, audiofilizam, overklokovanje racunara, takmicenje u decibelima i sl. Vecini ljudi je to gubljenje vremena, ali ima ljudi koji jednostavno uzivaju u tome - neki manje, neki vise. Neki profesionalno a neki prate iskustva profesionalaca i iskoristavaju njihovo iskustvo, te uzivaju 'onoliko koliko mogu'. Tj. onoliko koliko im je vid ili sluh sofisticiran. Evo npr. ja 'cujem' ugasen tv, monitor, napojnu jedinicu iako 98% ljudi to ne moze ma koliko se trudilo. I onda se ja 'foliram' kada trazim napojnu ili monitor u kojima se nalaze dovoljno kvalitetne zavojnice da ne proizvode te 'zvukove'. Svakom njegovo... Da ne pricam kakve su instalacije po sarajevu i elektronika zuji ma koliko kvalitetna bila. Trebalo bi skoro na svaki uredjaj avr prikljuciti.
Onaj ko kupuje tv gledajuci koliki je dinamcki kontrast, ocigledno da je meta marketinga i podlozan istome. Zato ti kaze, ako tebi nije fascinantno, nije na tebi da osudjujes one kojima jeste. Tebi je mozda fascinantno kako neki fudbaler 'igra' a mene zaboli za to, ali ipak necu reci kako si ti fasciniran pogresnom stvari.
Fozgen

#66 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Fozgen »

:D hajde de neka bude.
Slazem se oko tog da nije svacije oko isto kao i uho ( da jest nebi bilo ni Bethowena ni Mozarta i drugih ).
Ne mogu ja ni da sudim po sebi, jer ja ne gledam bas fudbal, bezveze mi da placaju onoliko igrace i da se vrti onoliki novac, od racunara sam i dalje na celeronu jer zadovoljava moje potrebe i 256MB ram-a.
Samo kazem i tvrdim da smo ogromne zrtve marketinga i nista drugo.
Da ne foolam temu, tesko se oko tehnoligije u bilo cemu usaglasiti :D
mobsterc

#67 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

To svakako. Skoro svaku stvar preplacujemo i po vise puta nego sto je to stvarna vrijednost. Ali opet, tu ima nekih napredaka, u kojima neki mogu i znaju uzivati.
cheers
zox002

#68 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by zox002 »

mobsterc wrote:Jeste ako je taj it freak neki bosnjo - ratni profiter. :D
Ne mozes suditi po sebi, vec sam ti rekao. Nekome su uglovi gledanja bitni, nekome nisu. Za oci sam ti objasnio... prosjek je 24fps, ali ima ljudi koji primjeti razliku izmedju 35 i 40fps. Moze to tebi da zvuci kao pre$eravanje, ali je tako. STo se tice kontrasta, nisam nista rekao, to su gluposti. Dinamcki kontrast je samo reklame radi, i meni je bolja slika kada je iskljucen.
Pravi zaljubljenik i uzivalac ovakvih stvari se uopste nece hvaliti nego ce uzivati u njima ;)
Ja razumijem da to u bosni bas i nema nekog smisla, ali vjerovao ili ne, ima ljudi koji narucuju hd filmove i samo njih gledaju. Kao sto rekoh, on uziva u onome u sta je ulozio, i nije fer govoriti mu kako je pogrijesio jer 'vecina' ne vidi 'sta je fazon u tome'. Tako je na dosta podrucja mehanike i tehnike... automobilizam, audiofilizam, overklokovanje racunara, takmicenje u decibelima i sl. Vecini ljudi je to gubljenje vremena, ali ima ljudi koji jednostavno uzivaju u tome - neki manje, neki vise. Neki profesionalno a neki prate iskustva profesionalaca i iskoristavaju njihovo iskustvo, te uzivaju 'onoliko koliko mogu'. Tj. onoliko koliko im je vid ili sluh sofisticiran. Evo npr. ja 'cujem' ugasen tv, monitor, napojnu jedinicu iako 98% ljudi to ne moze ma koliko se trudilo. I onda se ja 'foliram' kada trazim napojnu ili monitor u kojima se nalaze dovoljno kvalitetne zavojnice da ne proizvode te 'zvukove'. Svakom njegovo... Da ne pricam kakve su instalacije po sarajevu i elektronika zuji ma koliko kvalitetna bila. Trebalo bi skoro na svaki uredjaj avr prikljuciti.
Onaj ko kupuje tv gledajuci koliki je dinamcki kontrast, ocigledno da je meta marketinga i podlozan istome. Zato ti kaze, ako tebi nije fascinantno, nije na tebi da osudjujes one kojima jeste. Tebi je mozda fascinantno kako neki fudbaler 'igra' a mene zaboli za to, ali ipak necu reci kako si ti fasciniran pogresnom stvari.
AAAaaaaaaaaa to je znaci :-D ,jos malo pa bi pomislio da sam puko :lol: ,to zujanje i ja cujem,imam u sobi TV i Comp i stalno cujem to zujanje usrano,a niko nga necuje od ukucana,e danke very mač mobserc,rijesio si mi mistery :D
GODZZILA

#69 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by GODZZILA »

hakazvaka wrote:
Skyfox wrote:
registracija, gdje?
https://www.sony.hr/mysony/QuickRegistr ... =odw_hr_HR

I sta sad registrujem proizvod i sta dalje. Neke povlastice i slicno dobijam, sta je fazon ?
wels

#70 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by wels »

Vrijeme LCD i plazma televizora uskoro ce zamijeniti,kako kazu revolucionarna video tehnologija laser televizora.Vec su dostupni u USA.Kazu da imaju perfektnu sliku,a mana im je trenutno visoka cijena.U Evropu nisu jos stigli.

http://www.youtube.com/watch?v=-6GRggDPgds

http://www.mitsubishi-tv.com/
shalla

#71 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by shalla »

mmf wrote:I na kraju, od aktuelne ponude, sta predlazete da covjek kupi do 1000 KM? Govorimo o 32".
Dobro bi bilo ako neko zna i gdje?
Ja sam uzeo ovaj u Mobilmediji za 700 KM (bila neka akcija) i preprezadovoljan sam. Imam i LG neki malo stariji model (od prije 3 godine) i slika na ovom je neuporedivo bolja, jasnija, oštrija... Ako nema u mobilmediji više te akcije imaš ga u Merkuru na stupu za 800 KM ili u Tehnomarketu za 900 KM (nelogično do pm)...

http://www.panasonic.ba/index.php?p=pro ... 3db9b85d88

P.S. Za ovaj model sam se odlučio nakon pomnog razmatranja i raspitivanja po raznoraznim našim i stranim forumima. Jedini možda bolji TV od ovog (za te pare) je ovaj http://www.ciao.com/Sony_BRAVIA_Sony_KD ... w_10018408 al je on za 250-300 KM skuplji...
mobsterc

#72 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Nesto od ovih modela:

Pioneer KRL-32V - 100Hz full HD LCD TV

Sony KDL-32W4000 - full HD LCD TV s mpeg4 HD prijamnikom

Sony KDL-32V4500 - HD ready LCD TV

Samsung LE-32A656 - full HD LCD TV

Toshiba 32XV555D - full HD LCD TV

Toshiba 32CV505D - HD ready LCD TV

Philips 32PFL7403D - LCD s Ambilight tehnologijom i mpeg4 HD prijamnikom

za modele iz 2008me.
cevapcinica

#73 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

mobsterc wrote:Samsung je poznat po svojim 'serijama'. Nije nemoguce da je tamo gdje ti radis doslo stotinjak 'losijih' modela. To vidi sa uvoznikom, ako ti neko da dobru cijenu, nije to bez razloga. Takodje u 40'' samsung nema sta da trazi. Panasonic je jako dobar, i sa boljim modelima, skoro da se ne moze pogrijesiti, i dobija se najvise za ulozen novac. Kako ti tvrdis da neko preferira odredjeni brend, tako i ja mogu reci za tebe. Ako ti ne vidis tazliku izmedju 720p i fullhd, to ne znaci da ostali ne vide, isto tako za osvjezavanje. Nema dva ista para ociju na planeti, kao ni usiju. To je isto kao da pricas audiofilima kako covjek ne primjecuje razliku izmedju zvucnika od 300 i 3000KM.
To sto vecina nema br player, nije nikakvo mjerilo... sada treba uzeti neki shrot tv pa kada kupe player, onda uzeti odgovarajuci?
Ma ko vidi razliku izmedu HD i HD ready TV:a od 40 inca na kojima se prikazuje analogni ili digitalni signal na razdaljini vecoj od dva metra da mi ga je vidjeti. Sjedim svakodnevno ispred HD monitora i zvrljim u materijal napravljen HDCAM kamerom i kada od tog istom materijala napravim master kopiju i kasnije je provjeravam na tri razlicita LCD TV:a i razlika na normalnom rastojanju za gledanje tj. 2-3 metra je neznatna a radi se manje vise najboljem kvalitetu koji SD tj. standardni signal moze dati.
Za ljude koji nikada nece imati PS3, po meni je kupovanje HD TV:a, a tu mislim na tzv. full-HD je cisto bacanje para. Po meni je uvijek bolje za iste pare kupiti HD ready, pogotovo ako se radi o relativno jeftinim modelima. Tu po pravilu full-HD televizori imaju ruznu naviku da imaju jako slab kvalitet pri prikazivanju analognog tj. standardnog TV signala iz prostog razloga jer su napravljeni prvenstveno za HD-ready signal.
Kao sto kazes ima ljudi koji mogu osjetiti, vidjeti i cuti razliku izmedu razlicite opreme i uredaja ali vecina razlika koja prodavci prezentiraju na "masovnom" trzistu su istaknute vecinom radi marketinskih ciljeva i niceg drugog. Tipican primjer su digitalni foto aparati gdje se kupci kljukaju sa sto vecom rezolucijom koja u 90% slucajeva nema nikakav pozitivan uticaj na kvalitet fotografije i potpuno je bespotrebna za veliku vecinu kupaca.
Last edited by cevapcinica on 22/05/2009 21:25, edited 1 time in total.
mayab

#74 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mayab »

U časopisu VIDI broj 158 od maja 2009. godine ima opširan test LCD tv-a,

http://rapidshare.de/files/47242788/vidi_158.rar.html
mobsterc

#75 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

@ cevap
fulio si poentu... ja nikada nisam tvrdio da su marketinski trikovi stvarno stanje i da treba gledati samo brojke i spec... upravo suprotno. Takodje, nisam rekao da svi trebaju kupiti fullhd tv, pogotovo ne u bosni. Samo sam rekao da postoje ljudi koji mogu i znaju uzivati u trenutnom vrhuncu koji se nudi. To sto ti nikada nisi upoznao covjeka koji ima profinjeniji (kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji) vid/sluh od tebe - tvoja stvar. I da takvim ljudima ne trebas ti koji tvrdis da se najedes isto od cevapa kao i od bureka.
Post Reply