Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ekspanzi

#51 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ekspanzi »

mišica wrote: :lol: :lol: :lol: a što...........jeste mislile jel muške učit da kuhaju.......ma bona ne živi se od muškog kuhanja neg zakuhavanja,prekuhavanja,............. :lol: jadno muško s vama :oops:
to! :thumbup: vidi sta je zena
jel pijes pivu iz vel'ke krigle? :D
Macho^2

#52 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Macho^2 »

matea22 wrote:
Macho^2 wrote:
mišica wrote: e moj care ovdje nije riječ o zapovijedanju,ko spomenu zapovijedanje :shock: :? ..............samo ti kuhaj kome hoš.....al fkt muškost se ne dokazuje u kuhinji.....a ja hoću da meni moj dragi samo to dokazuje,njegove kulinarske sposobnosti me ne zanimaju :oops: :run:
Doista ne razumijem na temelju čega si zaključila da muškarac kuhanjem želi pokazati svoju muškost???
Kuhanje je normalna potreba svakog negotovanskog ljudskog bića :)
Macho ako si ti ovo na slici ako jos uz to i kuhas onda je to to...ja nasla idealnog :-)
Ljubav prema kuhinji i računalima dodala je nešto kila na figuru sa slike :D
madner

#53 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

Nikad robom, bolje stojeci umrijet nego u kuhinji :D
ljubav_aha

#54 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

papucar je upravo idealan muz :-D
ljubav_aha

#55 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Nikad robom, bolje stojeci umrijet nego u kuhinji :D
znaci,po tvojoj logici,zene su upravo robinje u kuhinji,a vi macho-robovlasnici u kuhinji i haman van nje :mrgreen:
madner

#56 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

ljubav_aha wrote:
madner wrote:Nikad robom, bolje stojeci umrijet nego u kuhinji :D
znaci,po tvojoj logici,zene su upravo robinje u kuhinji,a vi macho-robovlasnici u kuhinji i haman van nje :mrgreen:
Ne logika za zenu je sasvim i potpuno drugacija.
Mojne mi kvarit koncepciju. :D
ljubav_aha

#57 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Ne logika za zenu je sasvim i potpuno drugacija.
Mojne mi kvarit koncepciju. :D
ah,to se oslanjas an razlicitost polova u psihologiji :mrgreen:

prije svega,gore spomenuta moja,znaci zenska logika ,se ipak prvo osvrnula na dijelenje poslova u kuci,i ne razumijem,ali molim te oobjasni, kakvog je pola pomoc u kuci :mrgreen:
madner

#58 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

Moralna podrska naravno :D
Zar to nije najbitnije?
ljubav_aha

#59 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Moralna podrska naravno :D
Zar to nije najbitnije?
morlana podrska od strane ne-morlane osobe je vrlo de-moralizirajuceg efekta :mrgreen:

kako moze biti naj-bitnije,ako i sam znas da je to cista farsa ;-)
madner

#60 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

Tvoje stanoviste odaje materijalisticki pristup problemu :D , dok zapostavlja spiritualnu komponentu. 8)

Moras preci na dualisticko svatanje covjeka, kako bi uvidila snagu i prednost moje pozicije :mrgreen:
ljubav_aha

#61 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Tvoje stanoviste odaje materijalisticki pristup problemu :D , dok zapostavlja spiritualnu komponentu. 8)

Moras preci na dualisticko svatanje covjeka, kako bi uvidila snagu i prednost moje pozicije :mrgreen:

medneru,ti si bas komican :lol: gjde se preciznije nalaze snaga i prednost muskarca :lol:

to sto zapostavljam nije spiritualna nego bezobrzana komeponenta ne-papucara :dance:
madner

#62 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

Lov i ribolov recimo. :D
Najveca pomoc od mene je svakako da ne ometam, i ne zabadam nos u stvari u koje se ne razumijem. :mrgreen:

Vidim jake predrasude prema ne-papucarima u tvojim stavovima :D , ali mislim da je rijesenje problema jako jednostavno: nadjes si papucara. :D
zelenashica

#63 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Macho^2 wrote:
mišica wrote: e moj care ovdje nije riječ o zapovijedanju,ko spomenu zapovijedanje :shock: :? ..............samo ti kuhaj kome hoš.....al fkt muškost se ne dokazuje u kuhinji.....a ja hoću da meni moj dragi samo to dokazuje,njegove kulinarske sposobnosti me ne zanimaju :oops: :run:
Doista ne razumijem na temelju čega si zaključila da muškarac kuhanjem želi pokazati svoju muškost???
Kuhanje je normalna potreba svakog negotovanskog ljudskog bića :)
mah misli kako hoćeš...........ja i dalje muško ne želim u svoj kuhinju...moj dragi zna da to nedam..........jedino u krevt ga pušćam :D ........a ti vala ako ćeš kuhat kuhaj.........meni svedno svakako mi ne vele jest što skuhaš :-) ........svako ima svoje.....može bit da neke i vole da im muževi kuhaju,ja NE........i nemam namjeru se mijenjati radi toga nit se osječćam manje ženom što prihvatam podjelu muško-ženskih "obazeta" :run:
zelenashica

#64 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Ekspanzi wrote:
mišica wrote: :lol: :lol: :lol: a što...........jeste mislile jel muške učit da kuhaju.......ma bona ne živi se od muškog kuhanja neg zakuhavanja,prekuhavanja,............. :lol: jadno muško s vama :oops:
to! :thumbup: vidi sta je zena
jel pijes pivu iz vel'ke krigle? :D
:lol: more ak je tuzlak :D ........al ček malo ........ma nemere neda čojk pit :oops: :skoljka: laku noć :run:
zambaklija

#65 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zambaklija »

:x papučare sve sa četkom za wc-šolje treba po glavi namlatiti...... :D :-) :lol: :evil: :run:
ljubav_aha

#66 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Lov i ribolov recimo. :D
Najveca pomoc od mene je svakako da ne ometam, i ne zabadam nos u stvari u koje se ne razumijem. :mrgreen:

Vidim jake predrasude prema ne-papucarima u tvojim stavovima :D , ali mislim da je rijesenje problema jako jednostavno: nadjes si papucara. :D
madner,sve se moze nauciti,ono sto vas mamica nije naucila,moze zena,pa nije de-menlirajuce/nova rijec/ nauciti pomoci zeni

kao drugo,znam masu moje raje koji pomazu zenama,i ako je zena na poslu ili ide po dijete,muz u medjuvremenu napravi rucak,kakve TO veze ima sa papucarstvom,to ima veze zivjeti sa muskarcem koji dovoljno cijeni zenu i sebe,i ne kategoriziram ih papucarima,vec idelanim muzevima

madner,sto je za tebe definicija ne-papucara :?: opisi ga,molim te ;-)

tacno,mnoge zene su krive,sto ne traze pomoc,crknu od posla,pa onda kazu,muz ne zna i nece da pomogne,kad ona ne zna cijeniti sebe,zasto bi je i muz cijenio,nema repsketa,logicno,zar ne :)
ljubav_aha

#67 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

mišica wrote:ja i dalje muško ne želim u svoj kuhinju...moj dragi zna da to nedam..........jedino u krevt ga pušćam :D ........svako ima svoje.....može bit da neke i vole da im muževi kuhaju,ja NE........i nemam namjeru se mijenjati radi toga nit se osječćam manje ženom što prihvatam podjelu muško-ženskih "obazeta" :run:
ma naravno ,dok ti kuhas,on u mejduvrmenu usisava,brise prasinu,eto,podjele se poslovi,neko vise voli kuhinju,a neko cisecenje dnevnog boravka,to uopce ne predstavlja problem
ljubav_aha

#68 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

JaguarXKR wrote:
ljubav_aha wrote: ma naravno ,dok ti kuhas,on u mejduvrmenu usisava,brise prasinu,eto,podjele se poslovi,neko vise voli kuhinju,a neko cisecenje dnevnog boravka,to uopce ne predstavlja problem
sto bi rekao legendarni Djuro-grohotom se smijem. Eh da, uvijek sam se zamisljao kako imam kecelju i brisem prasinu, a usisivac se zagrijava na 4000 obrtaja za moje nove pohode protiv nepozeljnih materija po sobi. Ono...to mi je bas slika i prilika muskarca, ma nema govora. Bolujem od Balkanikus Primitivikus i ne pada mi na pamet da to ikad u svom zivotu radim. Radije se nikad necu ni ozeniti nego dopustiti sebi da mi zena kaze "sto nisi fino obrisao onu prasinu, haj' opet" :x :x :x

eo skoci mi pritisak bezze pred spavanje ccc :mrgreen:

balkanikus primivikus,i onda se bunite kada vam zene kazu da ste primitvci :lol:

to nije dijganoza bolesti vec drskosti,lijenosti i bezbrazuka ;-)

ne moras se nikad zeniti,jer i nisi spreman za kompromis,bolje da budes dobar ne-zenja nego los muz,jedino ako ti se posreci pa nadjedjes neku koja tebe voli do bez-svijesti i svoju ljubav jedino zna pokazati kucanskim poslovima :) a ti njegovanjem vlastitih hobija :mrgreen:
ljubav_aha

#69 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

Bond_JaneBond wrote:Ma pusti,vec ga vidim kako guguče nekoj, masira stopala, pegla i slično..
Ako sam ista shvatila u zivotu, to je da sve one situacije gdje covjek kaze "necu nikad", postanu, "pa dobro,nije mi tako lose..."
Svi muskarci dozive transformaciju u braku, bas kao i zene.
:lol:

naravno da dozive transformaciju,srecom,ima muskaraca koji nemaju kinder-jajca i koji ce sa stavom muskosti reci da ce tako biti i prije braka,ali malo ja takvih,ali svaka im cast ;-)
madner

#70 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

ljubav_aha wrote:
madner wrote:Lov i ribolov recimo. :D

madner,sve se moze nauciti,ono sto vas mamica nije naucila,moze zena,pa nije de-menlirajuce/nova rijec/ nauciti pomoci zeni

kao drugo,znam masu moje raje koji pomazu zenama,i ako je zena na poslu ili ide po dijete,muz u medjuvremenu napravi rucak,kakve TO veze ima sa papucarstvom,to ima veze zivjeti sa muskarcem koji dovoljno cijeni zenu i sebe,i ne kategoriziram ih papucarima,vec idelanim muzevima

madner,sto je za tebe definicija ne-papucara :?: opisi ga,molim te ;-)

tacno,mnoge zene su krive,sto ne traze pomoc,crknu od posla,pa onda kazu,muz ne zna i nece da pomogne,kad ona ne zna cijeniti sebe,zasto bi je i muz cijenio,nema repsketa,logicno,zar ne :)
Ovaj radikalno feministicki stav najvise degradira same domacice, podcjenivajacu iste. :D
Uz to je tolko pun predrasuda prema muskarcima da sam cisto frapiran. :mrgreen:

Ne-papucar = radi ono sto kaze, ako je rekao da ce pomagat pomaze, ako je rekao da nije ne pomaze. Covjek od principa.

Tu dolazimo do bitnog pitanja, zasto pokusavas promjeniti moj stav, umjesto da uvazimo medjusobne razlike :D
Ekspanzi

#71 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ekspanzi »

hmmm
pojam papucar su smislili muskarci a ne zene, i to onako da zajebavaju jedni druge po tome koliko je ko dobar prema svojoj zeni, a iz iskustva znam da je svaki frajer koji pukne na svoju dragu papucar.com
to ide u krajnost toliko da ako frajer kupi zeni cvijece on je odmah papucar, kucne poslove da ne spominjem.. znaci ako nisi papak, onda si papucar.. nidje veze, ako neko ima vezu da funkcionise normalno, i da su oboje u vezi ravnopravni, tu je muskarac papucar..
ovu smo sami sebi zabili, zene nemaju s tim nista :skoljka:
madner

#72 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by madner »

Joj papucara i izgovora :mrgreen:
Zelena Carapa

#73 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Zelena Carapa »

zeleno volim te wrote:
Sta vi mislite? :? :? :?
Mislim da ga sama cinjenica da se snalazi u kuhinji nikako ne cini idealnim, ali svakako time dobiva jedan veliki plus. :D

Rijec papucar je rijec puna predrasuda i licno ne volim da je koristim. Ja koliko vidjeh zena ode na posao, on ostade kuci..dakle u pitanju je ravnopravna raspodjela duznosti i obaveza. :)
Ekspanzi

#74 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ekspanzi »

madner wrote:Joj papucara i izgovora :mrgreen:
:lol: znao sam :lol:
ne radi se o tome, nego fakat, meni je normala da sa curom radim po kuci i volim da kuham ono sto znam, a kad mi je stalo do cure merak mi je uraditi nesto sto ce je obradovati il sta vec, ako sam zbog toga papucar, dajte mi medalju :thumbup:
ladyada

#75 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ladyada »

nevolim rijec papucar , najezim se kad je cujem ........
Post Reply