to!mišica wrote:![]()
![]()
a što...........jeste mislile jel muške učit da kuhaju.......ma bona ne živi se od muškog kuhanja neg zakuhavanja,prekuhavanja,.............
jadno muško s vama
jel pijes pivu iz vel'ke krigle?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
to!mišica wrote:![]()
![]()
a što...........jeste mislile jel muške učit da kuhaju.......ma bona ne živi se od muškog kuhanja neg zakuhavanja,prekuhavanja,.............
jadno muško s vama
Ljubav prema kuhinji i računalima dodala je nešto kila na figuru sa slikematea22 wrote:Macho ako si ti ovo na slici ako jos uz to i kuhas onda je to to...ja nasla idealnogMacho^2 wrote:Doista ne razumijem na temelju čega si zaključila da muškarac kuhanjem želi pokazati svoju muškost???mišica wrote: e moj care ovdje nije riječ o zapovijedanju,ko spomenu zapovijedanje![]()
..............samo ti kuhaj kome hoš.....al fkt muškost se ne dokazuje u kuhinji.....a ja hoću da meni moj dragi samo to dokazuje,njegove kulinarske sposobnosti me ne zanimaju
![]()
Kuhanje je normalna potreba svakog negotovanskog ljudskog bića
znaci,po tvojoj logici,zene su upravo robinje u kuhinji,a vi macho-robovlasnici u kuhinji i haman van njemadner wrote:Nikad robom, bolje stojeci umrijet nego u kuhinji
Ne logika za zenu je sasvim i potpuno drugacija.ljubav_aha wrote:znaci,po tvojoj logici,zene su upravo robinje u kuhinji,a vi macho-robovlasnici u kuhinji i haman van njemadner wrote:Nikad robom, bolje stojeci umrijet nego u kuhinji
ah,to se oslanjas an razlicitost polova u psihologijimadner wrote:Ne logika za zenu je sasvim i potpuno drugacija.
Mojne mi kvarit koncepciju.
morlana podrska od strane ne-morlane osobe je vrlo de-moralizirajuceg efektamadner wrote:Moralna podrska naravno
Zar to nije najbitnije?
madner wrote:Tvoje stanoviste odaje materijalisticki pristup problemu, dok zapostavlja spiritualnu komponentu.
![]()
Moras preci na dualisticko svatanje covjeka, kako bi uvidila snagu i prednost moje pozicije
mah misli kako hoćeš...........ja i dalje muško ne želim u svoj kuhinju...moj dragi zna da to nedam..........jedino u krevt ga pušćamMacho^2 wrote:Doista ne razumijem na temelju čega si zaključila da muškarac kuhanjem želi pokazati svoju muškost???mišica wrote: e moj care ovdje nije riječ o zapovijedanju,ko spomenu zapovijedanje![]()
..............samo ti kuhaj kome hoš.....al fkt muškost se ne dokazuje u kuhinji.....a ja hoću da meni moj dragi samo to dokazuje,njegove kulinarske sposobnosti me ne zanimaju
![]()
Kuhanje je normalna potreba svakog negotovanskog ljudskog bića
Ekspanzi wrote:to!mišica wrote:![]()
![]()
jadno muško s vama
vidi sta je zena
jel pijes pivu iz vel'ke krigle?
madner,sve se moze nauciti,ono sto vas mamica nije naucila,moze zena,pa nije de-menlirajuce/nova rijec/ nauciti pomoci zenimadner wrote:Lov i ribolov recimo.
Najveca pomoc od mene je svakako da ne ometam, i ne zabadam nos u stvari u koje se ne razumijem.![]()
Vidim jake predrasude prema ne-papucarima u tvojim stavovima, ali mislim da je rijesenje problema jako jednostavno: nadjes si papucara.
ma naravno ,dok ti kuhas,on u mejduvrmenu usisava,brise prasinu,eto,podjele se poslovi,neko vise voli kuhinju,a neko cisecenje dnevnog boravka,to uopce ne predstavlja problemmišica wrote:ja i dalje muško ne želim u svoj kuhinju...moj dragi zna da to nedam..........jedino u krevt ga pušćam........svako ima svoje.....može bit da neke i vole da im muževi kuhaju,ja NE........i nemam namjeru se mijenjati radi toga nit se osječćam manje ženom što prihvatam podjelu muško-ženskih "obazeta"
JaguarXKR wrote:sto bi rekao legendarni Djuro-grohotom se smijem. Eh da, uvijek sam se zamisljao kako imam kecelju i brisem prasinu, a usisivac se zagrijava na 4000 obrtaja za moje nove pohode protiv nepozeljnih materija po sobi. Ono...to mi je bas slika i prilika muskarca, ma nema govora. Bolujem od Balkanikus Primitivikus i ne pada mi na pamet da to ikad u svom zivotu radim. Radije se nikad necu ni ozeniti nego dopustiti sebi da mi zena kaze "sto nisi fino obrisao onu prasinu, haj' opet"ljubav_aha wrote: ma naravno ,dok ti kuhas,on u mejduvrmenu usisava,brise prasinu,eto,podjele se poslovi,neko vise voli kuhinju,a neko cisecenje dnevnog boravka,to uopce ne predstavlja problem![]()
![]()
![]()
eo skoci mi pritisak bezze pred spavanje ccc
Bond_JaneBond wrote:Ma pusti,vec ga vidim kako guguče nekoj, masira stopala, pegla i slično..
Ako sam ista shvatila u zivotu, to je da sve one situacije gdje covjek kaze "necu nikad", postanu, "pa dobro,nije mi tako lose..."
Svi muskarci dozive transformaciju u braku, bas kao i zene.
Ovaj radikalno feministicki stav najvise degradira same domacice, podcjenivajacu iste.ljubav_aha wrote:madner,sve se moze nauciti,ono sto vas mamica nije naucila,moze zena,pa nije de-menlirajuce/nova rijec/ nauciti pomoci zenimadner wrote:Lov i ribolov recimo.
Najveca pomoc od mene je svakako da ne ometam, i ne zabadam nos u stvari u koje se ne razumijem.![]()
Vidim jake predrasude prema ne-papucarima u tvojim stavovima, ali mislim da je rijesenje problema jako jednostavno: nadjes si papucara.
kao drugo,znam masu moje raje koji pomazu zenama,i ako je zena na poslu ili ide po dijete,muz u medjuvremenu napravi rucak,kakve TO veze ima sa papucarstvom,to ima veze zivjeti sa muskarcem koji dovoljno cijeni zenu i sebe,i ne kategoriziram ih papucarima,vec idelanim muzevima
madner,sto je za tebe definicija ne-papucaraopisi ga,molim te
![]()
tacno,mnoge zene su krive,sto ne traze pomoc,crknu od posla,pa onda kazu,muz ne zna i nece da pomogne,kad ona ne zna cijeniti sebe,zasto bi je i muz cijenio,nema repsketa,logicno,zar ne
Mislim da ga sama cinjenica da se snalazi u kuhinji nikako ne cini idealnim, ali svakako time dobiva jedan veliki plus.zeleno volim te wrote:
Sta vi mislite?![]()
![]()
madner wrote:Joj papucara i izgovora