ima i drugih, monty python, crna guja, alo-alo (slučajno sve engleske) ali mućke su broj 1.
Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Moderator: anex
- JThomas
#51 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
i meni ubjedljivo najdraža serija svih vremena
ima i drugih, monty python, crna guja, alo-alo (slučajno sve engleske) ali mućke su broj 1.
-
doktor78
#52 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
hrizantema wrote:MIslim da je jedina neprikosnovena serija koja u svojih 70/tak epizoda nije prerasla u dosadu "Mucke". Tamo nema fushera kao u ovim nasim serijama.Onaj mali sto glumi Damira ko fol nesto smijesan u Sex i selo , a covjeku se povraca na njega. Ona uloga u LZN mu stoji, ponekad, jer cim se humor pocne oko njega odvijati, ta epizoda bude promasaj. Batko bolje da zube popravlja jer i tamo ima selameta i da kruha sa ove strane ostavi onima koji to znaju i umiju.
Dakle, "Mucke" od stranih, a od ovi s nasih prostora izdvojio bih LZN i Bitange i princeze najvise zbog onog vlasnika videoteke.Taj lik mi je odlican.
- Qler
#53 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
lipo j emeni mater govorila
sine gazda
najjaci lik u bitnagama
sine gazda
najjaci lik u bitnagama
-
Aduu
#54 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Neki dan u onom Pink Taksiju Batko pita jednu djevojku cime se bavi, a ona odgovara muzikom...
Pita je jel pjeva, a ona odgovara "NE, ja plesem"

Pita je jel pjeva, a ona odgovara "NE, ja plesem"
-
ulpinian
#55 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Batko, stranka kokuza... ma živa legenda
ono sex i selo ima primitivizma dosta, a emisija na kameleonu mu je super 
-
radeljas
#56 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
apsolutno se slazem sa svim napisanim. i samo da dodam da bi cra morao uvesti porez na sund, tako da kad plate skupo sund koji prodaju onda neke ide do mile volje. pink i obn sa tim likom koji tesko stane u kadar, a pri tome je apsolutno netelevizican i neduhovit, dodatno zaglupljuju i zatupljuju javnost ovdje, a djecu najvise. kada bih mogao gledati to smece duze od 5 minuta mozda bih i napravio kakav dopis cra-u ili zalbu ili sta god vezano za neprimjereni sadrzaj. preko obna i pinka i idiota ala batko, nastavlja se agresija susjeda - na ovaj nacin medijska.edis69 wrote:dzaba, ljudi moji - batko je samo personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije, u najkracem: dno dna... eh sad, to sto on kao takav predstavlja latentnu opasnost za bh-kulturu i humor uopce, to je vec tragicno.
mislim da on predratnim "nadrealistima" nije mogao ni kablove na snimanju razvlaciti, al' eto, izbaci ga nekako rat na povrsinu k'o i puno drugog otpada u svim sferama zivota...
opet, drago mi je kad vidim koliko jos normalne raje ima kojoj se bljuje na batka, enisa, sex i selo i slicne gadosti...
- Drvosjeca iz Dejcica
#57 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Prije nego sto neargumentovano sa par napamet naucenih floskula popljujete covjeka, bio bi red iznijeti par cinjenica o covjeku na koga bacate drvlje i kamenje. Ko ima kontra argument, bujrum iznesite.radeljas wrote:apsolutno se slazem sa svim napisanim. i samo da dodam da bi cra morao uvesti porez na sund, tako da kad plate skupo sund koji prodaju onda neke ide do mile volje. pink i obn sa tim likom koji tesko stane u kadar, a pri tome je apsolutno netelevizican i neduhovit, dodatno zaglupljuju i zatupljuju javnost ovdje, a djecu najvise. kada bih mogao gledati to smece duze od 5 minuta mozda bih i napravio kakav dopis cra-u ili zalbu ili sta god vezano za neprimjereni sadrzaj. preko obna i pinka i idiota ala batko, nastavlja se agresija susjeda - na ovaj nacin medijska.edis69 wrote:dzaba, ljudi moji - batko je samo personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije, u najkracem: dno dna... eh sad, to sto on kao takav predstavlja latentnu opasnost za bh-kulturu i humor uopce, to je vec tragicno.
mislim da on predratnim "nadrealistima" nije mogao ni kablove na snimanju razvlaciti, al' eto, izbaci ga nekako rat na povrsinu k'o i puno drugog otpada u svim sferama zivota...
opet, drago mi je kad vidim koliko jos normalne raje ima kojoj se bljuje na batka, enisa, sex i selo i slicne gadosti...
Jutarnja emisija koju Batko vodi na Kameleonu, UDRI MUSKI, je sasvim solidna, koncipirana da bude jutarnja razbibriga. Na vecini drugih radio stanica mozes cuti cingu-lingu muziku, reklame i crnu hroniku. Emisija UDRI MUSKI je u određenom trenutku prerasla u bunt protiv svih negativnosti koje susrecemo u nasem drustvu; korumpirani politicari, kriminal, nezaposlenost, destruktivna agresivnost kod omladine...itd. Akcija pomoci za Ljiljanu Krajnc je zaista bila jednistvena akcija koja je pokrenula masu ljudi bez obzira na nacionalnost, starosnu dob ili politicku pripadnost. Uporedo sa ovom akcijom Batko je uspio da se sa svojim jutarnjim programom ukljuci u Radio Istocno Sarajevo, radio stanica u Z. Mostaru, drzavni Radio Crne Gore, Radio Dubrovnik i jos niz manjih radio stanica. Dakle covjek je ucinio vise za ovu drzavu nego sto su svi nasi politicari od 1995. godine. E sada moji dragi pametni i obrazovani forumasi stavite prst na celo pa razmislite sta ste vi ucinili za nekoga u zadnjih godinu dana a kada i ako ikada budete postigli djelic ovoga pobrojanog onda imate pravo Batku prigovoriti u negativnom kontekstu da je personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije .
- jedna
#58 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Da li je neko od nas ucinio nesto za nekoga - ti to ne mozes znati. Ukoliko jesam, ne osjecam potrebu da se hvalisem niti da se na nekom forumu dokazujem nekome. Sve je to super sto je Batko ucinio za Ljiljanu (nisam poremecena da to sporim) ali kako vidim komentarisao se njegov humor. Njegov "humor" meni nije ni najmanje smijesan, mozda nekome jeste ali... sta da se radi - 100 ljudi 100 cudi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prije nego sto neargumentovano sa par napamet naucenih floskula popljujete covjeka, bio bi red iznijeti par cinjenica o covjeku na koga bacate drvlje i kamenje. Ko ima kontra argument, bujrum iznesite.radeljas wrote:apsolutno se slazem sa svim napisanim. i samo da dodam da bi cra morao uvesti porez na sund, tako da kad plate skupo sund koji prodaju onda neke ide do mile volje. pink i obn sa tim likom koji tesko stane u kadar, a pri tome je apsolutno netelevizican i neduhovit, dodatno zaglupljuju i zatupljuju javnost ovdje, a djecu najvise. kada bih mogao gledati to smece duze od 5 minuta mozda bih i napravio kakav dopis cra-u ili zalbu ili sta god vezano za neprimjereni sadrzaj. preko obna i pinka i idiota ala batko, nastavlja se agresija susjeda - na ovaj nacin medijska.edis69 wrote:dzaba, ljudi moji - batko je samo personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije, u najkracem: dno dna... eh sad, to sto on kao takav predstavlja latentnu opasnost za bh-kulturu i humor uopce, to je vec tragicno.
Jutarnja emisija koju Batko vodi na Kameleonu, UDRI MUSKI, je sasvim solidna, koncipirana da bude jutarnja razbibriga. Na vecini drugih radio stanica mozes cuti cingu-lingu muziku, reklame i crnu hroniku. Emisija UDRI MUSKI je u određenom trenutku prerasla u bunt protiv svih negativnosti koje susrecemo u nasem drustvu; korumpirani politicari, kriminal, nezaposlenost, destruktivna agresivnost kod omladine...itd. Akcija pomoci za Ljiljanu Krajnc je zaista bila jednistvena akcija koja je pokrenula masu ljudi bez obzira na nacionalnost, starosnu dob ili politicku pripadnost. Uporedo sa ovom akcijom Batko je uspio da se sa svojim jutarnjim programom ukljuci u Radio Istocno Sarajevo, radio stanica u Z. Mostaru, drzavni Radio Crne Gore, Radio Dubrovnik i jos niz manjih radio stanica. Dakle covjek je ucinio vise za ovu drzavu nego sto su svi nasi politicari od 1995. godine. E sada moji dragi pametni i obrazovani forumasi stavite prst na celo pa razmislite sta ste vi ucinili za nekoga u zadnjih godinu dana a kada i ako ikada budete postigli djelic ovoga pobrojanog onda imate pravo Batku prigovoriti u negativnom kontekstu da je personifikacija trenutnog stanja duha i svijesti nacije .
- Drvosjeca iz Dejcica
#59 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
I ne zelim da znam, to svakom stavljam na njegovu dusu. Batkov humor sigurno nije najprofinjeniji ali nije tako ni los, bar po onome sto sam slusao na Kameleonu.jedna wrote: Da li je neko od nas ucinio nesto za nekoga - ti to ne mozes znati. Ukoliko jesam, ne osjecam potrebu da se hvalisem niti da se na nekom forumu dokazujem nekome. Sve je to super sto je Batko ucinio za Ljiljanu (nisam poremecena da to sporim) ali kako vidim komentarisao se njegov humor. Njegov "humor" meni nije ni najmanje smijesan, mozda nekome jeste ali... sta da se radi - 100 ljudi 100 cudi.
- jedna
#60 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Rekao si da bi se mi trebali zamisliti sta smo to ikad ucinili za nekog - pa zato rekoh da ne vidim potrebe da se neko od nas tim javno hvalise. A za humor, ja ti rekoh "100 ljudi- 100 cudi" meni je bezveze.Drvosjeca iz Dejcica wrote:I ne zelim da znam, to svakom stavljam na njegovu dusu. Batkov humor sigurno nije najprofinjeniji ali nije tako ni los, bar po onome sto sam slusao na Kameleonu.jedna wrote: Da li je neko od nas ucinio nesto za nekoga - ti to ne mozes znati. Ukoliko jesam, ne osjecam potrebu da se hvalisem niti da se na nekom forumu dokazujem nekome. Sve je to super sto je Batko ucinio za Ljiljanu (nisam poremecena da to sporim) ali kako vidim komentarisao se njegov humor. Njegov "humor" meni nije ni najmanje smijesan, mozda nekome jeste ali... sta da se radi - 100 ljudi 100 cudi.
-
sijedi
#61 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
meni od batka i njegovog humora,samo je dosadniji ćelo što pjeva usne boje vina
ne smijem otvoriti ni kozervu od straha da ne izroni iz nje, a tv samo sam na cro stanicama jer ih tamo nema
ne smijem otvoriti ni kozervu od straha da ne izroni iz nje, a tv samo sam na cro stanicama jer ih tamo nema
-
is1ti1na1
#62 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Sječam se Batka, sklonište 1992 g. nije izlazio iz njeg, učio ilahije. Tu se krio sve dok nije našao bolje sklonište. I sada se krije.
-
Hendrix
#63 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
sijedi wrote:meni od batka i njegovog humora,samo je dosadniji ćelo što pjeva usne boje vina
-
alijadzigibau
#64 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
vala je dosadan ko .urac lik je svugdje i na radiu i na tv...vjerovatno je u stranci znam da su ga napadali kamatari prije
- Skyfox
#65 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Vala i nije sad ga slusam...
- HAVANA
#66 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Udri muški
ostalo 
- KemooSA
#67 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Ej hvala ti za ovaj link...uljepsao mi je noc.
- Haris.ba
#68 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Sticajem okolnosti upoznao sam Batka... Njemu samo odgovara radio format ako hoce da bude uspjesan kao humorista. Covjek moze odglumiti smijesan geg (ponekad), i slicno. Ali, jednostavno nema talenta da pise u kontinuitetu kvalitetne humoristicne skeceve (a to radi). Sex i selo je imalo mogucnost da se razvije u dobru emisiju. Napustio je cvrstu skec filozofiju TLN - a, i pokusao graditi dugotrajno povezanu pricu. Imalo je potencijala, ali ne moze se raditi na radiju, pa kao zubar, ma sta sve ne. To jest, nije se imalo dovoljno para da se angazuje tim scenarista. A Batko i drzi kameru, i mikrofon, i dostavlja bureke glumcima, sminka ih, sije odjecu... I tako se pojavi usiljeni humor sex i sela. Pogledam tu seriju ponekad zbog one djevojke sto glumi seljanku. Taj karakter ima potencijal, mada ga los scenario ubija. A i glumica je vrsna inprovizatorka. (On: ...hocemo se dirkat? ona: ...hocemo, kad me odvedes u grad i nadjes mi posao....)
Moram spomenuti. Ako se zeli biti kvalitetan komicar, humorista... moras imati potencijala da sa obicnim pozdravom :"zdravo", budes smijesan. Batko to uspije ponekad. Al nije on za toga.
Ja sam npr. umirao od smijeha kad je Ismet Horo usao u kafic i narucio kafu. A covjek ozbiljan. Tog talenta Batko nazalost nema.
Moram spomenuti. Ako se zeli biti kvalitetan komicar, humorista... moras imati potencijala da sa obicnim pozdravom :"zdravo", budes smijesan. Batko to uspije ponekad. Al nije on za toga.
Ja sam npr. umirao od smijeha kad je Ismet Horo usao u kafic i narucio kafu. A covjek ozbiljan. Tog talenta Batko nazalost nema.
- mrtva kokoš
#69 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Zašto Batko i njegova ekipa nisu platili račun?
Donijeli su nam smrdljivo meso, kaže Čehajić. Sve nam je ličilo na dobru glumu, ističu u restoranu...
09.09.2009. 11:07
Nove epizode humorističkog serijala "Seks i selo" ekipa, predvođena Almirom Čehajićem Batkom, snimala je i u Makarskoj, odakle su se vratili protekle nedjelje. Na povratku za Sarajevo Batko i ostali akteri serije svratili su u Mostar kako bi predahnuli i jeli.
Tim povodom u našu redakciju stigao je SMS u kojem je, između ostalog, navedeno da su Batko i njegova ekipa u mostarskom restoranu "Mlinica" napravili račun od 350 KM, koji nisu platili.
Tražili gazdu
- Bravo Batko i Milane Pavloviću! Pojeli i popili 350 KM sa svojim pajdašima i nisu platili žaleći se da ništa nije u redu. Sram da vas bude proći kroz Mostar, glumci u životu, amateri na sceni! - navedeno je u SMS-u.
- Istina je da smo bili u tom restoranu, nas petnaestak i četvero djece. Naručili smo da jedemo i, nakon dva sata čekanja, donijeli su nam meso koje je smrdilo! Niko od nas ništa od toga nije pojeo pa smo tražili da dođe gazda da proba hranu koja nam je donesena. Konobar je, naravno, rekao da on nije tu i donio nam račun od 281 KM. Rekao sam mu da ga treba biti stid, jer nam je donio smrdljivo meso. Mogao nas je potrovati. Ponovo sam tražio gazdu, ali uzalud. Na kraju smo htjeli zvati inspekciju.
Platili smo ono što smo popili u iznosu od 100 KM, a ostalo ne. Čak smo ostavili broj telefona našeg organizatora da nam se gazda restorana, kada dođe, javi da razjasnimo situaciju, što, naravno, nije učinio. To će potvrditi kompletna ekipa serije "Seks i selo" - kazao je Batko.
Kratak komentar
Komentar o ovom slučaju tražili smo i u restoranu "Mlinica", koji se nalazi ispod Starog mosta, ali vlasnik, kao ni osoblje, nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor.
- Sve nam je ličilo na dobru glumu - bilo je sve što su nam rekli.
U nezvaničnom razgovoru doznali smo da su Batko i ekipa pojeli 70 posto od poručenog i da su platilo samo 50 eura za piće.
Izvor:Avaz
Donijeli su nam smrdljivo meso, kaže Čehajić. Sve nam je ličilo na dobru glumu, ističu u restoranu...
09.09.2009. 11:07
Nove epizode humorističkog serijala "Seks i selo" ekipa, predvođena Almirom Čehajićem Batkom, snimala je i u Makarskoj, odakle su se vratili protekle nedjelje. Na povratku za Sarajevo Batko i ostali akteri serije svratili su u Mostar kako bi predahnuli i jeli.
Tim povodom u našu redakciju stigao je SMS u kojem je, između ostalog, navedeno da su Batko i njegova ekipa u mostarskom restoranu "Mlinica" napravili račun od 350 KM, koji nisu platili.
Tražili gazdu
- Bravo Batko i Milane Pavloviću! Pojeli i popili 350 KM sa svojim pajdašima i nisu platili žaleći se da ništa nije u redu. Sram da vas bude proći kroz Mostar, glumci u životu, amateri na sceni! - navedeno je u SMS-u.
- Istina je da smo bili u tom restoranu, nas petnaestak i četvero djece. Naručili smo da jedemo i, nakon dva sata čekanja, donijeli su nam meso koje je smrdilo! Niko od nas ništa od toga nije pojeo pa smo tražili da dođe gazda da proba hranu koja nam je donesena. Konobar je, naravno, rekao da on nije tu i donio nam račun od 281 KM. Rekao sam mu da ga treba biti stid, jer nam je donio smrdljivo meso. Mogao nas je potrovati. Ponovo sam tražio gazdu, ali uzalud. Na kraju smo htjeli zvati inspekciju.
Platili smo ono što smo popili u iznosu od 100 KM, a ostalo ne. Čak smo ostavili broj telefona našeg organizatora da nam se gazda restorana, kada dođe, javi da razjasnimo situaciju, što, naravno, nije učinio. To će potvrditi kompletna ekipa serije "Seks i selo" - kazao je Batko.
Kratak komentar
Komentar o ovom slučaju tražili smo i u restoranu "Mlinica", koji se nalazi ispod Starog mosta, ali vlasnik, kao ni osoblje, nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor.
- Sve nam je ličilo na dobru glumu - bilo je sve što su nam rekli.
U nezvaničnom razgovoru doznali smo da su Batko i ekipa pojeli 70 posto od poručenog i da su platilo samo 50 eura za piće.
Izvor:Avaz
- Bosanacone
#70 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Volim ovaj nas bh humor..ali Batko je dno dna, nemogu lika nikako da vidim, odmah saltam drugi program 
-
kameraman
#71 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
BATKO JE KRALJ
Daj ljudi šta vam je ... mislim svaka čast svakom svoje mišljenje ali je Batko stvarno poseban... Da su bar pola naših političara onakvi kao Batko... sa onakvom pozitivnom energijom i da čovjek stvarno uspije da ujedini sva 3 naroda (bar tokom jedne emisije)
Daj ljudi šta vam je ... mislim svaka čast svakom svoje mišljenje ali je Batko stvarno poseban... Da su bar pola naših političara onakvi kao Batko... sa onakvom pozitivnom energijom i da čovjek stvarno uspije da ujedini sva 3 naroda (bar tokom jedne emisije)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#72 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Batko je obični profiter i mutljivac koji kao brani kokuze, a kad otvoriš konzervu izađe. Honorara i para kao blata. jeftina demagogija umotana u seljački humor i vječito lamentiranje nad svim i svačim, a samo je on dobar i humanista.
Prekjuče ujutro je okupio cijelu ekipu sa snimanja i oblatili su neki restoran gdje kao nisu platili. Helem, cijela je emisija bila obrana neplaćanja računa (U slučaju da ti donesu smrdljivo meso zove se inspekcija, a ne izleti sa ostavljenim neplaćenim računom), i atak na jedan ugostiteljski objekat u Mostaru. Znači, angažiran je studio, cijela glumačka ekipa, termin emitiranja u korist obrane vlastite sujete i nepravilnog reagiranja na navodnu nepravilnost. Jad i čemer. Mjenjam kanal kad vidim Batka, mijenjam frekvenciju kad čujem Batka jer mi se gadi.
Prekjuče ujutro je okupio cijelu ekipu sa snimanja i oblatili su neki restoran gdje kao nisu platili. Helem, cijela je emisija bila obrana neplaćanja računa (U slučaju da ti donesu smrdljivo meso zove se inspekcija, a ne izleti sa ostavljenim neplaćenim računom), i atak na jedan ugostiteljski objekat u Mostaru. Znači, angažiran je studio, cijela glumačka ekipa, termin emitiranja u korist obrane vlastite sujete i nepravilnog reagiranja na navodnu nepravilnost. Jad i čemer. Mjenjam kanal kad vidim Batka, mijenjam frekvenciju kad čujem Batka jer mi se gadi.
-
*mima*
#73 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
kameraman wrote:BATKO JE KRALJ
A kog je Batko ujedinio? 3 voditelja?
- saibaba
#74 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Meni je njegov humor i njegova šuplja na nivou humora Envera Šadinlije ...
Sticajem okolnisti znam da je prevario koga je stigao ...
-
*mima*
#75 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
saibaba wrote:Meni je njegov humor i njegova šuplja na nivou humora Envera Šadinlije ...
Duzan i Bogu i narodu.......zovu ga na mob..a on baca suplje ili se ne javlja.