Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

homo_sapiens

#51 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by homo_sapiens »

HAVANA wrote:Dajte da čujemo i nešto pozitivno,lijepo,veselo i uspješno iz Bosne i Hercegovine,ima dosta primjera ali samo se forsiraju loše stvari.
...... Zašto moraju uvijek pisati o Dodiku,Efendiji,Silajdžiću...a ako je muzika u pitanju uvijek je to o turbo kretenima i pjevaljkama...
@HAVANA, evo nesto jako pozitivno, dolazi iz Novog Sarajeva:

Realizacija projekta „Ceb II“ u Novom Sarajevu
11.12.2008.

Sanirat će se 25 objekata

U petak, 19. decembra ove godine u prostorijama Općine Novo Sarajevo, sa početkom u 10:00 sati, načelnik Općine Nedžad Koldžo i federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Edin Mušić, potpisat će tripartitni ugovor sa 25 lica čiji su stambeni objekti devastirani tokom agresije 1992-1995. godine. Ova lica se trenutno vode kao izbjeglice koje žive u kolektivnom smještaju u Republici Srpskoj.
Projekat sanacije ratom uništenih stambenih objekata pod nazivom „Ceb II“, realizovat će se u koordinaciji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine koje je odgovorno za monitoring cjelokupnog projekta, Fondom za povratak Bosne i Hercegovine kao finansijerom projekta za čiju je realizaciju izdvojeno 633.000 KM, Federalnim Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica koje vodi implementaciju ugovora, te Općinom Novo Sarajevo koja je odgovorna za pružanje tehničke pomoći u realizaciji navedenog projekta.
Odmah po potpisivanju ugovora, pristupit će se sanaciji stambenih objekata. Za izvođača radova izabrana je firma „Centrotrans – MT Internacional“ iz Sarajeva.
Nakon rekonstrukcije objekata, priliku da se vrate u prijeratno prebivalište imat će: Drago Batinić (Ozrenska 127 B), Rade Čamur (Trebevićka 89), Ranko Čavarkapa (Novopazarska 126), Gospava Drašković (Ozrenska 92), Stoja Drašković (Ozrenska 92), Dragica Golijanin (Zagorska), Radomir Karadžić (Ozrenska 530A), Milena Karišik (Zagorska 132), Rada Kostović (Novopazarska), Grujo Kovač (Zahira Panjete 380), Risto Kujundžić, Jovanka Kušić, Drago Marić (Orlovačka 402), Dušanka Nikolić (Hum brdo 29), Đorđo Radović (Orlovska 2/2), Vide Samardžić (Ozrenska 128), Mila Simeunović (Posavska 120), Biljana Stupar (Musinjska 61), Dušan Todorović (Teočačka 19), Nada Todorović (Ruđera Boškovića), Nevenka Tošković (Humska 169E), Starjko Trifković (Trebevićka 97), Stevan Trifković (Trebevićka 97), Mitar Vasić (Ozrenska 12) i Mirko Žugić (Orlovačka 62).

[ press centar ] http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=1655
portfast

#52 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

homo_sapiens wrote:
HAVANA wrote:Dajte da čujemo i nešto pozitivno,lijepo,veselo i uspješno iz Bosne i Hercegovine,ima dosta primjera ali samo se forsiraju loše stvari.
...... Zašto moraju uvijek pisati o Dodiku,Efendiji,Silajdžiću...a ako je muzika u pitanju uvijek je to o turbo kretenima i pjevaljkama...

11.12.2008.

U petak, 19. decembra ove godine u prostorijama Općine Novo Sarajevo, sa početkom u 10:00 sati, načelnik Općine Nedžad Koldžo i federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Edin Mušić, potpisat će tripartitni ugovor sa 25 lica čiji su stambeni objekti devastirani tokom agresije 1992-1995. godine. Ova lica se trenutno vode kao izbjeglice koje žive u kolektivnom smještaju u Republici Srpskoj.
Projekat sanacije ratom uništenih stambenih objekata pod nazivom „Ceb II“, realizovat će se u koordinaciji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine koje je odgovorno za monitoring cjelokupnog projekta, Fondom za povratak Bosne i Hercegovine kao finansijerom projekta za čiju je realizaciju izdvojeno 633.000 KM, Federalnim Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica koje vodi implementaciju ugovora, te Općinom Novo Sarajevo koja je odgovorna za pružanje tehničke pomoći u realizaciji navedenog projekta.
Odmah po potpisivanju ugovora, pristupit će se sanaciji stambenih objekata. Za izvođača radova izabrana je firma „Centrotrans – MT Internacional“ iz Sarajeva.
Nakon rekonstrukcije objekata, priliku da se vrate u prijeratno prebivalište imat će: Drago Batinić (Ozrenska 127 B), Rade Čamur (Trebevićka 89), Ranko Čavarkapa (Novopazarska 126), Gospava Drašković (Ozrenska 92), Stoja Drašković (Ozrenska 92), Dragica Golijanin (Zagorska), Radomir Karadžić (Ozrenska 530A), Milena Karišik (Zagorska 132), Rada Kostović (Novopazarska), Grujo Kovač (Zahira Panjete 380), Risto Kujundžić, Jovanka Kušić, Drago Marić (Orlovačka 402), Dušanka Nikolić (Hum brdo 29), Đorđo Radović (Orlovska 2/2), Vide Samardžić (Ozrenska 128), Mila Simeunović (Posavska 120), Biljana Stupar (Musinjska 61), Dušan Todorović (Teočačka 19), Nada Todorović (Ruđera Boškovića), Nevenka Tošković (Humska 169E), Starjko Trifković (Trebevićka 97), Stevan Trifković (Trebevićka 97), Mitar Vasić (Ozrenska 12) i Mirko Žugić (Orlovačka 62).

Extra.

Sve četnici što su pucali po našoj djeci.

Welcome back dear chetniks ...
karanana

#53 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by karanana »

evo bice kuca na prodaju u novom sarajevu
weed

#54 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by weed »

Ma da hoce doci i zivjeti tu, ne bih imao nista protiv... nego ce govna prodati svoje stanove i otici iz SA, pa ce pricati kako su otjerani, ugnjetavani, zlostavljani, pokusano ih se osunetiti/zene pobuliti i ko zna sta vec sve ne... :x
HAVANA

#55 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

portfast wrote:
homo_sapiens wrote:

11.12.2008.

Extra.

Sve četnici što su pucali po našoj djeci.

Welcome back dear chetniks ...

Što to?
Znaš li nekoga sa ovoga spiska il to samo nako po običaju od bijesa.
debela

#56 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by debela »

znala sam kakvi ce komentari uslijediti cim sam clanak procitala :cry:
VjecitiStudent

#57 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by VjecitiStudent »

debela wrote:znala sam kakvi ce komentari uslijediti cim sam clanak procitala :cry:
Kako maske zacas padnu. Nema povratka u "multietnicki i tolerantni" Baliland.
portfast

#58 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

Ma jok. Fina raja poput Balaševića.

Samo iz moje mahale je za jednu noć poginulo 10 mladića u toj istoj Ozrenskoj, Orlovskoj, Milinklatskoj ...
VjecitiStudent

#59 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by VjecitiStudent »

portfast wrote:Ma jok. Fina raja poput Balaševića.

Samo iz moje mahale je za jednu noć poginulo 10 mladića u toj istoj Ozrenskoj, Orlovskoj, Milinklatskoj ...
I sve babe bile na liniji sa druge strane?
portfast

#60 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

VjecitiStudent wrote:

I sve babe bile na liniji sa druge strane?
Kakve babe sine ?
HAVANA

#61 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

Samo iz moje mahale je za jednu noć poginulo 10 mladića toj istoj Ozrenskoj, Orlovskoj, Milinklatskoj ...

Šta sad ne valja ni Balašević :?
Tu su poginuli i Vinko ,Zoka...
Pitao sam te da li znaš nekoga sa tog spiska il ono po običaju na prvu četnik.
Ako imaš nešto pozitivno napiši ako nemaš idi seri negdje drugo.
portfast

#62 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

HAVANA wrote:

Samo iz moje mahale je za jednu noć poginulo 10 mladića toj istoj Ozrenskoj, Orlovskoj, Milinklatskoj ...

Nadam se da će administrator sankcionisati tvoj rječnik.

Znam da su poginuli i Vinko i Zoka. I to upravo od strane tih četnika što nam se sad vraćaju..
JThomas

#63 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by JThomas »

nema dalje, od svih ljudi ni balašević više ne valja. četnici su ga u ratu optuživali da je probosanski i proustaški raspoložen, a evo, ni ovom portfastu ne leži, za mene bolji dokaz njegove veličine ne treba.

šta ćeš, to ti je ova nova TDI alu-felge, metalik boja, "oprema ful fulova" vjera
portfast

#64 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

JThomas wrote:nema dalje, od svih ljudi ni balašević više ne valja. četnici su ga u ratu optuživali da je probosanski i proustaški raspoložen, a evo, ni ovom portfastu ne leži, za mene bolji dokaz njegove veličine ne treba.

šta ćeš, to ti je ova nova TDI alu-felge, metalik boja, "oprema ful fulova" vjera
Gdje sam rekao nešto protiv Balaševića ?
HAVANA

#65 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

portfast wrote:
HAVANA wrote:

Nadam se da će administrator sankcionisati tvoj rječnik.

Znam da su poginuli i Vinko i Zoka. I to upravo od strane tih četnika što nam se sad vraćaju..

Kako se prezivao Zoka?
Pročitaj prezimena na spisku,je li ti poznato neko?
Uostalom šta ja šupljiram sa tobom,pročitaj naslov teme a pogledaj na šta izađe.
portfast

#66 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

Ja vidim Karišike , Golijanine, Karadjice ...

Meni dosta ...
JThomas

#67 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by JThomas »

ne samo na ovoj temi, samo mi mrsko kopati...

al nevezano za balaševića, samo ti trpaj ljude u isti koš i onda se trzaj kad tebe isto tako trpaju...
portfast

#68 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

JThomas wrote:ne samo na ovoj temi, samo mi mrsko kopati...

al nevezano za balaševića, samo ti trpaj ljude u isti koš i onda se trzaj kad tebe isto tako trpaju...
Ti haman nisi dobar.
simpozijum delirijum

#69 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by simpozijum delirijum »

fakat dobra tema , dosta crnjaka ! svhatimo vec jedanput rat je zavrsen !
i naravno da ima pozitivnih desavanja u BiH pa eto i ova desavanja na Facebook-u su jedan primjer, gomila normalne raje i iz republike srpske i pogotovo iz srbije se javila i podrzala peticiju za ukidanje fasistickih stranica
na hrvatskom dijelu jadrana se ljetos mogli vidjeti beogradjani , bosanci i hrvati ljetuju u crnoj gori
naravno da ima pozitivnih stvari i vecina naroda zeli normalan zivot i ekonomska situacija nije toliko katastrofalna, pa pogledajte kako se Sarajevo gradi ! fakat ako mislis pozitivno , pozitivne stvari ce s desiti
manimo se nacionalizma i zasucimo rukave :bih:
HAVANA

#70 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

portfast wrote:Ja vidim Karišike , Golijanine, Karadjice ...

Meni dosta ...

I šta hočeš reći da svi koji se tako prezivaju automatski su i loši ljudi :?
Znaš li gdje živi Zokina žena i kako hrani dijete,šta je dobila osim jebene značke,zahvalnice...
Zašto sudiš ljude po tome kako se zovu?
portfast

#71 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by portfast »

HAVANA wrote:

Meni dosta ...

Znaš li gdje živi Zokina žena i kako hrani dijete,šta je dobila osim jebene značke,zahvalnice...
Mačak.

Malo jezik skrati kao prvo.

Kao drugo nikome ne sudim.

Kao treće ono su sve prvoklasni četnici.
HAVANA

#72 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

portfast wrote:
HAVANA wrote:

Meni dosta ...

Mačak.

Malo jezik skrati kao prvo.

Kao drugo nikome ne sudim.

Kao treće ono su sve prvoklasni četnici.

Mačak :? :?

Zamolio bih te da ideš na drugu temu jer ako nastavimo propade pozitivno a ja odoh u banovice.
debela

#73 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by debela »

ti si mi havana gori od njega :D sto dozvolis da te nervira stari forumski provokator..
karanana

#74 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by karanana »

nema sta ljudi. ja sam za povratak i ne znam jesu li ovo cetnici ili nisu ali ne znam zasto sumnjam da bi se ove kuce cim se renoviraju mogle naci na prodaji. ja bih ove kuce obnovio tek nakon sto ovi potpisu da imovinu nece prodati za iducih 5 ili 10 godina. nije mi jasno koja je strana rusila ove kuce?
VjecitiStudent

#75 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:nema sta ljudi. ja sam za povratak i ne znam jesu li ovo cetnici ili nisu ali ne znam zasto sumnjam da bi se ove kuce cim se renoviraju mogle naci na prodaji. ja bih ove kuce obnovio tek nakon sto ovi potpisu da imovinu nece prodati za iducih 5 ili 10 godina. nije mi jasno koja je strana rusila ove kuce?
Zakasnio si 13 godina sa prijedlogom.
Post Reply