Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drsrle wrote:ja se stvarno izvinjavam i hercegovcima i siptarima
ali sam rekao za ministra da je retardirani hercegovac - to se odnosi samo na njega
i rekao sam da je BOLJE RADITI KOD SIPTARA NEGO U VLADI
ne znam u cemu je problem ????
a kad te pritisne da nemas 1 km za hljeba pitat cu te kako ces reagovati
Kačilo je i više, i gore. A dok je hljeb poskupljivo ljudi nisu gledali druge artikle. Go, go ...
Znaš onu o mravu i cvrčku?
tako je i mene cudi sto se dosad narod nije bunio protiv ovih svih poskupljenja ali u jednu ruku i razumijem
ljudima je dosta belaja samo da si rat prezivio dosta pa nekako ce se gurati
drsrle wrote:tako je i mene cudi sto se dosad narod nije bunio protiv ovih svih poskupljenja ali u jednu ruku i razumijem
drsrle wrote:tako je i mene cudi sto se dosad narod nije bunio protiv ovih svih poskupljenja ali u jednu ruku i razumijem
Izvini, s koje si ti planete?
mozda je pao s Marsa.
Ne vidim razloga zasto bi se narod bunio pa taj isti narod koji se kleo u ove ostaplere iz vlade i tokom rata a Bogami i poslje rata demokratskim putem glasovali su za njih.
Ljudi sto smo trazili to smo i dobili.
A to da vlada jadna joj majka da nema para bice ako bogda sa 1Januarom pa ce te imati sve na vrijeme
Mozemo vam mi jade(mislim na ove iz vlade) dati nase plate pa da vidimo kako ce te prezivjeti sa svim nametima.
Samo javite gdje ovim jadama sto ne dobivaju plate na vrijeme iz vlade da im se posalje putem novo otvorenog ziro racuna ili postom manje ce nam uzeti proviziju.
B-rank wrote:Shqip(ë)tar (plural: Shqip(ë)tarët, feminine: Shqip(ë)tare) is an Albanian language ethnonym (autonym), by which Albanians, mainly those from Albania and Kosovo, call themselves.[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Shqiptar
Albania [ælˈbeɪniə] (help·info), officially the Republic of Albania (Albanian: Republika e Shqipërisë pronounced [ɾɛˈpublika ɛ ʃcipəˈɾiːs], or simply Shqipëria, Gheg Albanian: Shqipnija), is a country in South Eastern Europe. http://en.wikipedia.org/wiki/Albania
tbaharis wrote:
jeza u ledja wrote:pesak, ti veze nemas sa zivotom, a izgleda ni sa ovim.
Ne zovu se Albanci, vec Siptari. ONI SEBE TAKO ZOVU.
Ako se neki od njih ljute, to je zato sto znaju da bi takvo obracanje sa nase strane trebalo biti uvrjedljivo. Kako je doslo do toga, ko zna.
upravo zato je to uvreda, i americki crnci se zovu izmedju sebe niger a ako ga ti tako zovnes jebace ti mater. ja radim i sa jednim i sa drugim i vjeruj mi da je uvreda... SCIPTAR se izgovara i ja sam trazio da mi objasne i dust je bio vrlo blizu... zakljucak, ako bas hoces da ih zoves po nacionalnom obredjeljenju zovi ih kosovskim Albancima... to im pravo godi...
Neću dalje diskutovati u vezi sa pogrdnim nazivom za Albance iz Republike KosovA ili otkud drugo. Citati su sa druge teme saiks foruma.
Na našem jeziku (Bos. cg. hr. sr.) je velika uvreda Albancu reći da je Šiptar.