Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

elk

#51 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by elk »

pitanje kasni barem 8 godina, vjerovatno ga je trebalo postaviti kada je osnovana ova desnicarsko-papanska novina. sada, sto ga svaki dan cita najvise ljudi govori vise o nama(ovo manje vise, naravno) i kakvi smo mi ustvari kreteni koji ne misle svojom glavom ni 2 posto. a to da je fahro mlatio cetnike samo iskrena budala moze povjerovati.
Arc_Angel

#52 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Arc_Angel »

Her Flick wrote:
sarajevac071 wrote:AVAZ je najobjektivnija novina u bosni a bogami i hercegovini
:shock: wtf

ovo fahrin elemenat

ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, :-D :-D :-D :-D :-D :-D ma kakviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, nema sanseeeeeeeeeeeeee :D :D :D :D :D :D :D
:sax:
sarajevac071

#53 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by sarajevac071 »

Her Flick wrote:
sarajevac071 wrote:AVAZ je najobjektivnija novina u bosni a bogami i hercegovini
:shock: wtf

ovo fahrin elemenat
kako si me provalio
zar nisam amoniman
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Truba »

čujem otpustio gomilu radnika jel istina?
zimomor

#55 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by zimomor »

Ne bih sebi nikad oprostio tu 1KM za to smece. Sto se mene tice

1KM ZA AVAZ = 1KM PROTIV BiH

Jos ce nas ubjediti da smo se sami granatirali i da nam je Miskovic dostavljao humanitarnu pomoc. FUJ!
Procitajte reakcije ucesnika u dogadjajima o kojima ovo smece od novine izmislja cinjenice za svoje dnevnopoliticke odstrijele.

ESAD HUMO: JA SAM RANJEN OD ISTE GRANATE KOJA JE UBILA HUJKU
27.11.2008.

Humo: Hujka i ja smo jurišali rame uz rame - od iste granate on je na žalost poginuo, a ja sam teško ranjen. Toga dana SIS je objavio vijest iz „pouzdanih" izvora da je ubistvo naručio i organizovao naš prijatelj i komandant 4. Korpusa Arif Pašalić, jer samo njima i njima sličnima odgovara teza da je Hujka poginuo u zavjeri, a ne kao heroj i komandant na čelu svojih boraca. Danas Avaz imata novu-staru teoriju ...

Esad Humo, ratni komandant 41. motorizovane Slavne brigade Armije RBiH i nosilac ratnog priznanja „zlatni ljiljan", uputio je Izjavu medijima povodom natpisa u Dnevnom Avazu:

...Posljednjih dana šokiran sam člancima, u Dnevnom Avazu, o smrti našeg komandanta Midhada Hujdura Hujke, i pokušavam pronaći smisao iznenadnog intresovanja za dešavanja u Mostaru 1993.

Ono preko čega ne mogu preći šuteći je slika koju članci Avaza stvaraju o Mostaru i časnoj borbi od aprila 1992 do decembra 1995.

Tobožnjom brigom za pravdu, podlim i neosnovanim konstrukcijama događaja, banalizuje se smrt naših heroja poput mog prijatelja i saborca, narodnog heroja Midhada Hujdura Hujke.

Stavljati ratni Mostar i njegove branitelje u kontekst prijevara, tajnih dogovora i zavjera je sramotno i anti-patriotski i može odgovarati samo onima koji žele relativizirati i osporiti borbu u Mostaru, onih koji za tuđe interese od Mostara žele napraviti poprište sukoba bandi i kriminala. Onih koji tvrde da rata i agresije nije bilo nego samo „nesretni" sukobi 93.

Teško je i zamisliti kako je to izgledalo tog jutra, 30. juna 1993. godine u Sjevernom logoru, teško je shvatiti toliku akumuliranu hrabrost i želju za slobodom koja nas je vodila naprijed i davala nam snagu.

Hujka i ja smo jurišali rame uz rame - od iste granate on je na žalost poginuo, a ja sam teško ranjen.

Toga dana SIS je objavio vijest iz „pouzdanih" izvora da je ubistvo naručio i organizovao naš prijatelj i komandant 4. Korpusa Arif Pašalić, jer samo njima i njima sličnima odgovara teza da je Hujka poginuo u zavjeri, a ne kao heroj i komandant na čelu svojih boraca.

Danas Avaz imata novu-staru teoriju u koju uvlači nove aktere za samo njima poznate ciljeve.

Poštujem činjenice, ali ove konstrukcije i konstrukcije Avazovih satelita su u domenu naučne fantastike.

Esad Humo

Ratni komandant 41. motorizovane Slavne brigade Armije RBiH i nosilac ratnog priznanja „Zlatni ljiljan"

(Biznis.ba/--- NO LINKS ---)
Banksy

#56 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Banksy »

I ... sazna li se ikad ko je treći Belize ortak? :mrgreen:
zimomor

#57 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by zimomor »

mg wrote:
Avaz" uskoro pokreće sedmični magazin

Umjesto sadašnjih reketaških "Slobodne Bosne" i "Dana", čitaoci će moći birati profesionalan i objektivan proizvod

Već duže vrijeme, veći broj intelektualaca, javnih radnika i drugih referentnih ličnosti, smatra da BiH nedostaje ozbiljni sedmični magazin poput predratnog zagrebačkog "Danasa" ili američkih "Newsweeka" i "Timea".

U našoj zemlji tu ambiciju neuspješno su pokušali ostvariti već tiražno propali "Slobodna Bosna" i "Dani", a koliko je velik prostor na tržištu najbolje pokazuje podatak da su se prije desetak godina ovi listovi prodavali u po dvadesetak hiljada primjeraka, a sada su spali na minornih dvije do tri hiljade prodatih komada.

- Tržište za ozbiljan magazin je slobodno, jer su "Slobodna Bosna" i "Dani" dovedeni do propasti na način što su postali reketaški tabloidi na premaznom papiru. Želimo napraviti magazin s mnogo političkih i ekonomskih analiza i sa regionalnim saradnicima i referentnim društvenim temama. Prednost ovog sedmičnika će biti što će iza njega stajati ekonomski stabilni "Avaz-roto press", te se neće pretvoriti u reprizu Avdićevog ili Pećaninovog plaćeničkog novinarstva. Izlazak prvog broja očekuje se za Novu godinu, a već se vrše kadrovske i ostale pripreme za magazin. On će izlaziti svakog četvrtka, štampat će se u štampariji "Oko" i činit će još jedan medij u nizu od tridesetak izdanja ove novinske kuće - kažu u Upravi "Avaz-roto pressa".

I jos....
Uh, kako ce to biti kvalitetni tekstovi, a tek naslovi, vjerovatno poput onog KRAVA LJUBOJA OTELILA TROJKE.
Nadam se da ce Azira imati dovoljno prostora jer iako je reis donio fetvu protiv bacanja sihri i gatanja, cisto sumnjam da se to odnositi na njegovu desnu ruku Radoncica.
Takodje, pretpostavljam da ce Miskovic uredjivati dio tog sedmicnika koji se odnosi na ekonomiju i da ce nas redovno izvjestavati o tome koliko nam je zavrnuo love u sedmici iza nas.
Arc_Angel

#58 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Arc_Angel »

Zamislite raja kakv ce to njihov sedmičnik da bude, ja sam se sav najezio od same pomili na to. zamilite kad "podobni" fahrini novinari (podobni jer im je moralni kompas sjeban podjednako, ako ne i veše od njegovog, jer im je glavna deviza u zivotu da se sa likom Ive Andrića na novčanici od 200 km sve završava, najžalosnije je to što i svoju djecu tome podučavaju :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: ) počnu da vaze o moralu, etici, samokritici, kritickom razmisljanju, i počnu da prosipaju svoju papansku ideologiju,

ON THE BRIGHT SIDE IMAT ĆEMO ČEMU DA SE SMIJEMO I KOGA DA ISMIJAVAMO

:D :D :D :D :D

:sax: :sax: :sax:
edinbug

#59 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by edinbug »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Avaz fooj. Radoncic fooj.
San fooj. Selimovic fooj.

Oni se preko svojih glasila prepucavaju a vi se ovdje lozite na jednog il na drugog.
Selimovic se za razliku od Radoncica ne mijesa u uredivacku politiku, barem u onom dijelu koji mene interesuje, a to je informacija od svih politickih subjekata pa makar oni bili bosnjacki, srpski, hrvatski,vlast, opozicija itd. Radoncic daje prostor svima osim najjacoj opozicionoj partiji u BiH. Mogu se on i Zlatko gotiviti ili ne gotiviti, mene interesuje npr. presica kako SDA , tako i SDP-a, sto mi Fahro uskracuje, i zbog toga moja 1 KM za Avaz nikada.
Compact

#60 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Compact »

tranquil wrote:
Compact wrote:Ljudi kad ništa ne čitate, i kad sve bojkotujete, što onda ne čitate Alan Forda? On nije korumpiran, od njega vas ne može glava zaboliti!
Ko kaže da ne čitamo Alan Forda?

Citirao bih cijenjenog političara, uvaženog gospodina Notaxa:

"Borićemo se svako protiv svakog za vlastite interese!"
Pogreška! Potvorio si uvaženog gospodina Notaxa :D
To je itjavio Herr Kraffen, ćelavi lik koji je umajmio ubojice da izvrše atentat na Notaxa!
Thinker

#61 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Thinker »

nedim01 wrote:cek ba: jel bio u ratu? jest. jel bio u armiji - jest. dje bio selimovic i sta je radio? nemoj tako, nesto treba vrijednovati a za ostalo ako je kriv neka ga strpaju na 100-godisnju kaznu zatvora!

ne treba generalizirati nista. ali radoncic je samo uticajniji od selimovica i to je jedina razlika kad je post ratni period u pitanju. u ratnom je razlika velika.
Koju je to liniju Fahro držao u Ratu? Ja znam znaš li ti? Nemoj molim te o njegovin herojstvima i ratnim zaslugama.
VjecitiStudent

#62 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by VjecitiStudent »

edinbug wrote:

Oni se preko svojih glasila prepucavaju a vi se ovdje lozite na jednog il na drugog.
Selimovic se za razliku od Radoncica ne mijesa u uredivacku politiku, barem u onom dijelu koji mene interesuje, a to je informacija od svih politickih subjekata pa makar oni bili bosnjacki, srpski, hrvatski,vlast, opozicija itd. Radoncic daje prostor svima osim najjacoj opozicionoj partiji u BiH. Mogu se on i Zlatko gotiviti ili ne gotiviti, mene interesuje npr. presica kako SDA , tako i SDP-a, sto mi Fahro uskracuje, i zbog toga moja 1 KM za Avaz nikada.
:shock:
Je li ti uopste citas Oslobodjenje?
d2

#63 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by d2 »

Image
Arc_Angel

#64 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Arc_Angel »

d2 wrote:
Image
:thumbup:

:sax:
VR6

#65 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by VR6 »

bos wrote:Ima li sta da ne bojkotujete? Eto pitanja.
Haha, svaka cast, komentar ti je na mjestu :mrgreen: "Divim" se ovim sa foruma, sve ce oni nesto bojkotovati, promjeniti, veliki na rijecima, kad ih vidi covjek rekao bi izvrnut ce stanje u zemlji za 360 stepeni u dva dana. A ono nista, dosadno im pa lupaju po tastaturi... :)
LAIBACH KUNST

#66 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by LAIBACH KUNST »

nedim01 wrote:cek ba: jel bio u ratu? jest. jel bio u armiji - jest. dje bio selimovic i sta je radio? nemoj tako, nesto treba vrijednovati a za ostalo ako je kriv neka ga strpaju na 100-godisnju kaznu zatvora!

ne treba generalizirati nista. ali radoncic je samo uticajniji od selimovica i to je jedina razlika kad je post ratni period u pitanju. u ratnom je razlika velika.
Ja sam proveo cijeli rat na Stupu (102 mtbr) uz povremene terene (Igman,Bjelašnica,Treskavica),ali nemam ni toranj ni Miškovića za "poslovnog partnera".
nedim01

#67 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by nedim01 »

ja pa? nema n ja, a moji rodjaci koji su poginuli u ARBiH i u Vikicevim specijalcima - nemaju nista, kao ni njihove familije. sta ja imam braniti radoncica? sto se mene tice: RADONCIC, SELIMOVIC = DVA EKONOMSKA KLANA KOJA SU USKO VEZANA SA MAFIJOM. pecanin, avdic i ostali su sitne ribe koje love u mutnom, sa razlicitim interesima.

p.s. samo sam rekao da izmedju selimovica i radoncica postoji razlika neka, a da su obojica profiteri - jasno je.
edinbug

#68 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by edinbug »

VjecitiStudent wrote:
edinbug wrote:

:shock:
Je li ti uopste citas Oslobodjenje?
Naravno, svaki dan. Ako nisi shvatio, procitaj ovo podebljano. Njihova prepucavanja, necu reci da me ne interesuju, ali mnogo i ne obracam paznju. U Oslobodenju mozes naci informacije od svih politickih subjekata, sto za Avaz nije tacno, ili ti hoces reci da Oslobodenje uskracuje medijski prostor SDA, Stranci zagraBiH, HDZ, SNSD ... ?
Neelix

#69 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Neelix »

VR6 wrote:
bos wrote:Ima li sta da ne bojkotujete? Eto pitanja.
Haha, svaka cast, komentar ti je na mjestu :mrgreen: "Divim" se ovim sa foruma, sve ce oni nesto bojkotovati, promjeniti, veliki na rijecima, kad ih vidi covjek rekao bi izvrnut ce stanje u zemlji za 360 stepeni u dva dana. A ono nista, dosadno im pa lupaju po tastaturi... :)
haj da se i s tobom u necemu slozim :shock: :D
Arc_Angel

#70 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Arc_Angel »

jA MISLIM DA NAMA MLADIM LJUDIMA U OVOJ ZEMLJI I DOBROJ VEĆINI OVDJE KOJI SE OKUPLJAMO NA FORUMU FALI JEDAN VOĐA, VOĐA KOJI ĆE USPJETI DA DOTAKNE SVE MALE LJUDE NA NAČIN KOJI JE TO URADIO RECIMO BARACK OBAMA SADA NA IZBORIMA U USA. ŽNAČI ONO ŠTO JE OBAMA REKAO "a government of the people, by the people and for the people has not perished from this Earth" VLADA IZ NARODA, ZA NAROD I NARODNA VLADA NIJE NESTALA SA LICA ZEMLJE

ZNAČI ČOVJEK IZ NARODA, ZA NAROD I NARODNI ČOVJEK , SA HARIZMOM I UMIJEĆEM DA NAS POVEDE

A MI DA ODRADIMO MARISOL :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:sax: :sax: :sax: :sax:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Arc_Angel

#71 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Arc_Angel »

Nemogu da odolim a da nenapisem još nešto vezano za fahru lazova i petljanca.
Kada je zadnji put gostovao u Cd-u kod Senada Hadzifejzovića i kada ga je Senad pitao za poslovnu saradnju sa mićom miškovićem koji je lopov, kriminalac četnik i veliki pobornik velike srbije, fahro hladno odgovara kako je sa mićom "POPIO NEKOLIKO KAFA I TO JE TO, NIŠTA VIŠE" , hvala bogu pa sve ima zpisano u sudskom registru nova firma je 50% u vlasništvu miće miškovića, 25% u vlasništvu radončića, i 25% u vlasništvu neke firme vanity fair international :D :D :D :D

Eto fahro još jednom pokazuje kako je on čovjek od etike i morala a laže kao pas, i još netrepće pri tome
:sax: :sax: :sax: :sax:
:bih: :bih: :bih: :bih:
:run: :run: :run:
LAIBACH KUNST

#72 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by LAIBACH KUNST »

Kažu da je danas u Avazu bila iznimno važna informacija:

Razvodi se Snežana Babić Sneki.
Hendrix

#73 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by Hendrix »

LAIBACH KUNST wrote:Kažu da je danas u Avazu bila iznimno važna informacija:

Razvodi se Snežana Babić Sneki.
Image
LAIBACH KUNST

#74 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by LAIBACH KUNST »

PRAVNI ZASTUPNICI APET GRUPE UPUTILI PISMO AVAZU Ispis
Thursday, 11.12.2008.

bartenstein.jpg

Podsjećanje i na pismo podrške dr. Martina Bartensteina Brankoviću

Grupacija APET, jedna od kompanija odabranih za strateške partnere Elektroprivrede BiH i Elektroprivrede HZ HB u procesu izgradnje i pogona elektrana, preko austrijske pravne kuće "Wolf Theiss" uputila je pismo javnosti povodom pisanja "Dnevnog avaza", u kome se podsjeća kako je Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, u skladu sa zakonom, ...

... 28. juna 2006. godine objavilo poziv za strateške partnere.

"Na osnovu ovog poziva, pismenim dopisom od 11. augusta 2006. godine interes za partnerskim odnosom izjavila je grupa značajnih austrijskih poduzeća iz sektora građevinarstva i energije pod konzorcijskim imenom APET. Učestvovanje ovog preduzeća na predmetnom projektu poziva se pritom na inicijativu APET-a GmbH, čiji je predmet poslovanja unapređenje investicija putem austrijskih preduzeća na inozemnom tržištu energije", piše u pismu, u kojem se podsjeća da APET grupu čine uspješna preduzeća, te da je to vodilo odabiru Vlade Federacije BiH za strateškog partnera.

"Vaši navodi, pogotovo članak od 15. septembra 2008. godine, prema kome se u slučaju APET grupe radi samo o jednom fantomskom društvu, koje ne posjeduje potrebna sredstva i znanje za realizaciju ovog projekta, potpuno su netačni i u cijelosti izmišljeni. Članovima APET grupe je puno više mjesto među prestižnim poduzećima u izgradnji i pogonu elektrana u Austriji. Ovo je, uostalom, izričito potvrdio i austrijski ministar rada i privrede dr. Martin Bartenstein u pismu (federalnom) premijeru Nedžadu Brankoviću. Tu je naglašeno da APET grupa nesumnjivo raspolaže potrebnim iskustvom i znanjem za realizaciju ovog projekta za elektrane i da njeno učešće kao strateškog partnera austrijska savezna vlada u potpunosti podržava. Stoga Vas, u ime APET grupe, molimo da se u budućnosti suzdržite od plasiranja i širenja netačnih navoda, koji za posljedicu imaju nanošenje štete ugledu APET grupe. U suprotnom ćemo, u ime APET grupe, poduzeti pravne korake", kaže se u pismu advokatske kuće "Wolf Theiss" u ime APET grupe.

Čim neko ozbiljan hoće da uloži u BiH,eto ti Avaza da to spriječi.
zimomor

#75 Re: Bojkotovati Avaz/Radoncica?

Post by zimomor »

LAIBACH KUNST wrote:

PRAVNI ZASTUPNICI APET GRUPE UPUTILI PISMO AVAZU Ispis
Thursday, 11.12.2008.

bartenstein.jpg

Podsjećanje i na pismo podrške dr. Martina Bartensteina Brankoviću

Grupacija APET, jedna od kompanija odabranih za strateške partnere Elektroprivrede BiH i Elektroprivrede HZ HB u procesu izgradnje i pogona elektrana, preko austrijske pravne kuće "Wolf Theiss" uputila je pismo javnosti povodom pisanja "Dnevnog avaza", u kome se podsjeća kako je Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, u skladu sa zakonom, ...

... 28. juna 2006. godine objavilo poziv za strateške partnere.

"Na osnovu ovog poziva, pismenim dopisom od 11. augusta 2006. godine interes za partnerskim odnosom izjavila je grupa značajnih austrijskih poduzeća iz sektora građevinarstva i energije pod konzorcijskim imenom APET. Učestvovanje ovog preduzeća na predmetnom projektu poziva se pritom na inicijativu APET-a GmbH, čiji je predmet poslovanja unapređenje investicija putem austrijskih preduzeća na inozemnom tržištu energije", piše u pismu, u kojem se podsjeća da APET grupu čine uspješna preduzeća, te da je to vodilo odabiru Vlade Federacije BiH za strateškog partnera.

"Vaši navodi, pogotovo članak od 15. septembra 2008. godine, prema kome se u slučaju APET grupe radi samo o jednom fantomskom društvu, koje ne posjeduje potrebna sredstva i znanje za realizaciju ovog projekta, potpuno su netačni i u cijelosti izmišljeni. Članovima APET grupe je puno više mjesto među prestižnim poduzećima u izgradnji i pogonu elektrana u Austriji. Ovo je, uostalom, izričito potvrdio i austrijski ministar rada i privrede dr. Martin Bartenstein u pismu (federalnom) premijeru Nedžadu Brankoviću. Tu je naglašeno da APET grupa nesumnjivo raspolaže potrebnim iskustvom i znanjem za realizaciju ovog projekta za elektrane i da njeno učešće kao strateškog partnera austrijska savezna vlada u potpunosti podržava. Stoga Vas, u ime APET grupe, molimo da se u budućnosti suzdržite od plasiranja i širenja netačnih navoda, koji za posljedicu imaju nanošenje štete ugledu APET grupe. U suprotnom ćemo, u ime APET grupe, poduzeti pravne korake", kaže se u pismu advokatske kuće "Wolf Theiss" u ime APET grupe.

Čim neko ozbiljan hoće da uloži u BiH,eto ti Avaza da to spriječi.
Ma vidis da su to neki UDBASI. :D
Post Reply