Good Bye YUGO!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

atko

#51 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by atko »

amrica wrote:Ovo k'o vicevi o plavusama, one sve glupe k'o tocak (od Yuge), a svi krepajete kad vidite plavusicu na ulici.... :D :D :D :D :D

Ima Yuga koji su presli stotine hiljada, a ovdje se vise vodi prica o uspomenama nego o tehnickim nedostacima.
Vecina preprodavaca automobila vraca kilometrazu kod svih vozila, samo kod Yuge guraju naprijed da bi podigli cijenu :lol:
amrica

#52 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by amrica »

Zasto si taj vic izostavio na gornjem spisku? :lol: :lol: :lol:
101power

#53 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by 101power »

to atko legendo umirem od smijeha,evo stomak me boli :D
amrica

#54 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by amrica »

Jedno pitanje, i danas ima Yuga na ulicama, stari su 20-25 godina, kako je moguce da tako star auto nije presao 100 hiljada?
Ono, neko kupio auto da mu stoji u garazi, predje sa njim 2-3 hiljade godisnje? A mora placati registraciju, bla bla... isplatnije posudjivati auto, ili ici tahijem, ili.....
mayab

#55 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by mayab »

amrica wrote:Jedno pitanje, i danas ima Yuga na ulicama, stari su 20-25 godina, kako je moguce da tako star auto nije presao 100 hiljada?
Ono, neko kupio auto da mu stoji u garazi, predje sa njim 2-3 hiljade godisnje? A mora placati registraciju, bla bla... isplatnije posudjivati auto, ili ici tahijem, ili.....
Vjeruj mi da ima takvih, ja ih znam nekolicinu! :shock: :?:
101power

#56 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by 101power »

stalno je u kvaru pa se rijetko vozi,otpadaju dijelovi s njega..to je razlog :D
Said

#57 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by Said »

pa da se malo latite nostalgije shvatili bi da je ovo, skoro pa 2009-ta, da nije normalno, pa makar i za jednu pomalo zaostalu zemlju, na brdovitom balkanu, da pravi auto koje je pravila prije 25-30 godina. Koliko sam upoznat, Zastava se zadnjih par godina krpi djelovima iz kine, indije i odakle sve vec, i vec unazad par mjeseci, skoro pa i da nema rezevrvnih djelova za Yugu. Jeste da sam bio jako mali, ali me slika instrumenta table vrati neka fina sjecanja, jos uvijek se mogu sjetiti mirisa tog plavog juge, koji je preko noci, u ratu, nestao iz garaze. Sve je to super, ali daleko od toga da cu sada oplakivati neku "legendu"... :run:
rajvosa^

#58 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by rajvosa^ »

Said wrote:pa da se malo latite nostalgije shvatili bi da je ovo, skoro pa 2009-ta, da nije normalno, pa makar i za jednu pomalo zaostalu zemlju, na brdovitom balkanu, da pravi auto koje je pravila prije 25-30 godina. Koliko sam upoznat, Zastava se zadnjih par godina krpi djelovima iz kine, indije i odakle sve vec, i vec unazad par mjeseci, skoro pa i da nema rezevrvnih djelova za Yugu. Jeste da sam bio jako mali, ali me slika instrumenta table vrati neka fina sjecanja, jos uvijek se mogu sjetiti mirisa tog plavog juge, koji je preko noci, u ratu, nestao iz garaze. Sve je to super, ali daleko od toga da cu sada oplakivati neku "legendu"... :run:
Niko ovdje ne place za Yugom, ne znam odakle ti to. Ovo je samo vijest da "legenda" odlazi u zaborav. :D Nekom je bila legenda, nekom kanta, nekom mercedes, a neko ne zeli ni da se sjeca tog auta. Nego kad ce golf dvojka u zaborav? :shock:
101power

#59 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by 101power »

rajvosa^ wrote: Nego kad ce golf dvojka u zaborav? :shock:
po svemu sudeci nikad ,ako bude zakon o uvozu starijih auta izvuci ce sve zaboravljene dvojke koje postoje, iz najzabacenijeg kutka u svijetu i dovuci ih u bosnu,a ako se ne budu mogli uvesti kao i do sada uvozice se kao dijelovi ,pa ce biti sjeckanja broja saisije ..prekucavanja...popravljanja i krpljenja starih domacih trulja
:D
revolver amidza

#60 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by revolver amidza »

mayab wrote:
amrica wrote:Jedno pitanje, i danas ima Yuga na ulicama, stari su 20-25 godina, kako je moguce da tako star auto nije presao 100 hiljada?
Vjeruj mi da ima takvih, ja ih znam nekolicinu! :shock: :?:

neki dan sam pričao sa jednim starijim gospodinom koji mi ponosno pokaza svog stojadina , mislim da je bio tip "mediteran" iz 79 god , al auto izgleda kao ispod čekića?! ja ga upitah kako je moguće , pa fino kaže on; kada je zima nikad vani,kiša-samo ako ga ljetni puljusam uhvati,inače ga tip mazi i pazi kao bebu,..prešao km-za sve te godine 63 000,..mislim da to govori više o njegovom (ne) vozaču nego o autu samom :skoljka:
bijelo_dugme

#61 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by bijelo_dugme »

atko wrote:
amrica wrote:Ovo k'o vicevi o plavusama, one sve glupe k'o tocak (od Yuge), a svi krepajete kad vidite plavusicu na ulici.... :D :D :D :D :D

Ima Yuga koji su presli stotine hiljada, a ovdje se vise vodi prica o uspomenama nego o tehnickim nedostacima.
Vecina preprodavaca automobila vraca kilometrazu kod svih vozila, samo kod Yuge guraju naprijed da bi podigli cijenu :lol:
:lol:
amrica

#62 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by amrica »

Ovo bi se moglo nazvati i : PRAVILNA UPOTREBA YUGE U DATOJ SITUACIJI :lol: :lol:

Muškarac se zabio yugom u glavni ulaz Sabora

Foto: Jana Peršić Zandomenigo

Muškarac star 34 godine u crnom yugu 45 zagrebačkih registracijskih oznaka zabio se oko 14 sati u glavna vrata Hrvatskog sabora na Markovu trgu. Policija je na mjestu događaja i očevid je u tijeku. Muškarac nije ozlijeđen, a šteta na saborskim vratima nije velika. Neslužbeno se doznaje da se radi od R. K., koji od ranije ima jednu kaznenu prijavu zbog prijetnji.

Video: M. Kuman

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je vozio u nedopuštenom smjeru, prošao pokraj zgrade Vlade gdje ga je pokušao zaustaviti portir, no muškarac je nastavio voziti, skrenuo je kod Markove crkve i zabio se u vrata Sabora na Markovu trgu broj 7.

Ljudi koji su bili u tom trenutku u Saboru nisu ništa čuli, no od prolaznika se doznaje da je mladić nešto uzvikivao.

Foto: M. Kuman

Jako saborsko osiguranje u prvi mah ostalo je šokirano, no policija je ubrzo, razbivši prozor na vozačevim vratima, izvukla muškarca iz automobila.

Video: M. Kuman

Doznajemo da se vozač yuga sada nalazi u saborskim prostorijama. Još nije poznato što je 34-godišnjaka nagnalo na ovaj čin. Kako bi pregledali vozilo, na Markov trg stigli su pirotehničari i policijski pas.

(jpz)

LINK http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 6/index.do
Skyfox

#63 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by Skyfox »

dobre neke partizanke :D
Sarayman

#64 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by Sarayman »

101power

#65 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by 101power »

Karabaja

#66 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by Karabaja »

e jes bio super auto :-D
corsa

#67 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by corsa »

Yugo s klimom!? To nisam znao! :shock:
johntra

#68 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by johntra »

mnogo dodatne opreme stavljalo se u amerikance...
svaka čast na klipovima, nisam ih do sada vidio.... 8-)
chuchumbamayumbe

#69 Re: Good Bye YUGO!!!

Post by chuchumbamayumbe »

johntra wrote:mnogo dodatne opreme stavljalo se u amerikance...
svaka čast na klipovima, nisam ih do sada vidio.... 8-)
VRATITE NA YUUUUGU, VRATITE NAM YUGUUUUUU!
:D
Post Reply