zippo wrote:pozdrav.
stvarno se nisam mislio javljati i davati komentar na ovu temu, ali moram.
za mene je fasizam kad neko nekog mrzi ili ne postuje samo zato sto nije kao on.
nemogu da shvatim da danas ima ljudi, pogotovo motorista koji ovako primitivno razmisljaju.
nemogu da shvatim da ja ako sutra kupim kakvog chopper-a (zar da sam dobro napisao), da ceme neko ruzno gledati, ili ako kupim kakvog brzanera da ce me ovi sa chopperima cudno gledati.
ljudi moji ja to nemogu shvatiti, prosao sam rat i ne mrzim sve one sto su pucali na mene i njih je neko obuko i gurnuo ih u rat, mrzim tj zalim zlocince. dali on vozi "čopera" ili brzanera ili golfa d2 on je zloča, ili je dobar čovjek.
ja pozdravim sve na 2 točka i skutere i bicikliste pa odmahnem i djeci koja mi masu iz auta (i ako se rjetko vozam na cestama sa normalnom podlogom) vozim enduro - mali ali meni najdrazi.
nisam clan kluba ni partije ni mafije, i da sam mislio biti poslije ove teme necu nikad u klubske boje ni u partiju ni u mafiju.
vozite ljudi , koliko ko moze i sta ko moze.
pozdrav od slobodnog jahaca, nemate pojma sta znaci sloboda i sta znaci bez ikakvuh predrasuda svakom mahnuti i pomoci, jer ko zna sta vas sutra ceka
jos malo pa ce se poceti gledati i ko kakav mobitel ima pa ce tek onda vidjeti hoce li ga pozdraviti.
vozdra svim ljudima na dva , 4 ili sta ja znam koliko tockova
Evo covjek napisa u detalj sta pokusavam citavo vrijeme reci i kako i ja licno razmisljam. Postujem sve, pozdravljam sve, stanem i pomognem svakome a vozim sam i ne drzim nikakva predavanja o nekoj solidarnosti i respectu kao sto to vecina choperaskih klubova a ciji clanovi (kao i vas 2) svojim istupima i komentarima u potpunosti pobijaju ono sto klubovi propagiraju..... Mislim da vam je mozda sad jasnije (trebalo bi bit) a i zippo je poprilicno dobro napisao. Meni ne treba klub da bi me ucio postovanju drugih na cesti. Ja ih postujem od svog starta na 2 tocka pa i sada. Preciznije, moj respect u startu ima svako na 2 tocka pa bio to skuter ili ZZR 1400

Moje postovanje nemaju samo nabildanih papci u japankama, celavih glava koji voze 300 kroz grad...
phil manzanera wrote:
Koliko sam shvatio, ovo se odnosi na PRAVNE I TEHNICKE uvjete koje treba da ispuni osoba za clanstvo u klubu: kako ces ti kao alpinista primiti u klub neko dijete koje jedva da je prohodalo ili nema fizicku spremu, tako je i u moto klubovima, to nema nikakve veze sa respectom, nego da bi bio clan moras imati barem 18 godina, sto ti je i ZAKONSKA odrednica za motocikl vece kubikaze, a motocikl vece kubikaze je potreban jer se voze velike ture i ne moze se zezati sa nekim ko ne moze izgurati do Hadzica. Takodjer je OBAVEZNO da su motocikli i ispravni, vidis ovo nema nikakve veze sa RESPECTOM, jer ako grupa krene na put sa ispravnim motorom, a ti sa šporetom, tvoj kvar zaustavlja cijelu ekipu, na stranu visa sila i neocekivani kvaropvi i udesi.
Prema tome, i slijep vidi da gore navedeni uvjeti nemaju nikakve veze sa respectom, nego su to uvjeti primanja u klub.
Ti si covjek koji ocito ima problema sa svojom licnoscu, a takodjer je ocito, jer si i sam tako napisao, da ti nije iskazan respect. Vjerovatno si sam zbog toga kriv i sada te to svrbi.
Jedino sto cu ti ja sada napisati jeste jedno pitanje a vezano za dio tvog quotanog posta (boldovano) : zasto nebi primio neko dijete koje trenutno nije biker i nema vozacku a ipak voli motore ??? Zar nije bolje primiti to dijete koje je ludo za motorima, skloniti ga sa ulice i odgojiti u svijetu koji mu je najdrazi - svijetu motora pa kad poraste i napuni 18, kupit ce veliki motor a klub nece nista izgubit. Naprotiv, dobit ce clana sa motorom vise i to vise odanog klubu nego sto bi ikad bio neki stariji lik koji je direkt dosao sa motorom u klub..... Evo ja nit sam u klubu nit sam predsjednik ikakvog pa mi je jednog dana kad sam sarafao motor u garazi, prisao jedan malac od 12 godina i zagledao kako sarafam. Sta sam trebao ? Nabit ga nogom i optjerat zato sto je balavac ? Naprotiv, malac sad dodje svaki put kad sarafam, uci kako se sta radi, ponekad mu dam da uradi nesto sto moze i provozam ga na motoru. On sretan sto moze bit dio svega toga, ja zadovoljan sto sam na neki nacin koristan i sklonio jedno dijete sa ulice
Mene nista ne svrbi, naprotiv, ali pricate o nekom respectu a na drugoj strani ste ograniceni da ograniceniji ne mozete biti i nemate sekunde respecta-postovanja prema onima koji nisu "vasi" i koji nisu u "vasem" svijetu