Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
elSaik

#51 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:
elSaik wrote:Evo ja, musliman (po rođenju), Bošnjak (po nametanju), pradjed mi bio Turčin i smetaju mi turske zastave na stadionu kada igra BiH repka... De, analizirajte me, vi kvazipsiholozi....
Vjerujem mda bi tebi bila draža i zastava sa orlom i četiri C na tribinama, nego ova Turska.

Tebi je isti djavo, pobjedila Turska il Njemačka, jel tako?
Ko što bi moja nana rekla, meni ni u džep ni iz džepa... :mrgreen:

I iskreno, volio bih da imamo više Srba koji će ići i stajati sa nama na tribini, pa makar koristili i 4 S kao simbol svoje vjere... kad mogu ovi polumjesec i zvijezdu, mogu i ovi 4 S, U ČEMU JE RAZLIKA?
LSD

#52 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

vjecnobordo wrote:
dlfo wrote:Zbog cega nam je Turska bratska zemlja? Zbog toga sto su nas godinama, ne pardon, stoljecima klali??? Zbog toga sto su nas drzali u Osmanskom Carstvu manje od 500 godina? Zbog toga sto su poubijali vecinu nasih glavesina (Gradascevica, Cengica, itd...)? Pa Austrougarska je napravila za 20 godina vise nego Turska za 500. Onda nam je i Austrougarska bratska zemlja???
Neznanje je najgore..
Ma kog kurca je više napravila? Što ne mogu toga, pa neće Turčin u 16. vijeku praviti tramvaj.
Pobila, ne u smislu kako ti pričaš, jedan Mehmed paša Sokolović bio Veliki vezir. Neki će srati kako su naši išli na ratišta i slično, ali to je sve apsolutno logično.

Austrija ispada bratska nekima, jer je morala da nas pazi ko malo vode na dlanu,d a im Srbi i Hrvati ne otmu štošta.

a Turci su braća jer nas veže IME I VJERA, BRATSTVO I KRV SVETA. Za mene su uvijek braća, za nekoga Austrijanci, možda za nekoga i Slaveni.

@ DaysleepeR
I ove zastave su apsolutno dobrodošle, poželjne na utakmicama Bosne i Hercegovine. Ali..i turska zastava ima historijske veze sa Bonsom i Hercegovinom (ili zastava osmanskog carstva, ali su slične jako).

I ko kaže da na tekmama Turske nema zastava BiH? Budi siguran da ima. Naravno, ove s ljiljanima.
samo da potpišem sve ovo...za mene su turci i arapi bili i ostali braca...to je moj izbor i imam pravo na njega...taman da su mi mongoli i paragvajci braca šta to nekog boli briga.
dlfo

#53 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by dlfo »

vjecnobordo wrote:
dlfo wrote:Zbog cega nam je Turska bratska zemlja? Zbog toga sto su nas godinama, ne pardon, stoljecima klali??? Zbog toga sto su nas drzali u Osmanskom Carstvu manje od 500 godina? Zbog toga sto su poubijali vecinu nasih glavesina (Gradascevica, Cengica, itd...)? Pa Austrougarska je napravila za 20 godina vise nego Turska za 500. Onda nam je i Austrougarska bratska zemlja???
Neznanje je najgore..
Ma kog kurca je više napravila? Što ne mogu toga, pa neće Turčin u 16. vijeku praviti tramvaj.
Pobila, ne u smislu kako ti pričaš, jedan Mehmed paša Sokolović bio Veliki vezir. Neki će srati kako su naši išli na ratišta i slično, ali to je sve apsolutno logično.

Austrija ispada bratska nekima, jer je morala da nas pazi ko malo vode na dlanu,d a im Srbi i Hrvati ne otmu štošta.

a Turci su braća jer nas veže IME I VJERA, BRATSTVO I KRV SVETA. Za mene su uvijek braća, za nekoga Austrijanci, možda za nekoga i Slaveni.

@ DaysleepeR
I ove zastave su apsolutno dobrodošle, poželjne na utakmicama Bosne i Hercegovine. Ali..i turska zastava ima historijske veze sa Bonsom i Hercegovinom (ili zastava osmanskog carstva, ali su slične jako).

I ko kaže da na tekmama Turske nema zastava BiH? Budi siguran da ima. Naravno, ove s ljiljanima.
Pozdrav,
Upravo u smislu u kojem ja pricam. Podsjetit cu te na Gradascevica i njegov otpor, i na cinjenicu da je otrovan u Istanbulu. Podjetit cu te na pokolje Omer pase Latasa. Dozvoli da te podsjetim i na to da je Srbija imala svoju "drzavu u drzavi", naravno sa svojim kraljem. Dozvoli da te podsjetim da je Gradascevicev otpor pokrenula cinjenica da iako je te godine bila velika susa u ovom dijelu O. Carstva, Turci su opet silom uzeli resurse koje su inace godisnje uzimali. Dozvoli da te podsjetim da su nas koristili kao paraziti. I na koncu, dozvoli da te podsjetim da su nas za mizernu cijenu "prodali" AustroUgarskoj. Austrougarska je pravila zeljeznicu, Austrougarska je izgradila M. Dvor i dobar dio Centra.
Jesu Turci donijeli Islam... Jesu ostavili i jako nasljedje, ali kako ce nam biti bratska zemlja ako su takve zlocine pravili?
Ovdje sam se skoncentrisao samo na BiH, dalje ne bih pricao.

Na tekmama Turske ima zastava BiH, ali vjeruj mi njima je vecinom, apsolutno svejedno sta se desava sa BiH i da li BiH pobjedjuje ili gubi. Govorim Turski jezik, bio sam u Istanbulu, znam sta govorim. Uvjeravam te da nije sve tako bajno.
Vincent Raine

#54 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Vincent Raine »

Sta djeca znaju o zavicaju? :D

Bando seljacka!
Abacija

#55 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Abacija »

@bijelo_dugme - odlicna tema i slazem se sa tobom. :thumbup:
Za sada cu sacekati da @pape prebaci ovu temu na odgovarajuci pdf a onda cu se nagovoriti mnogima ovdje... :evil: :twisted:
LSD

#56 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

Vincent Raine wrote:Sta djeca znaju o zavicaju? :D

Bando seljacka!
to majstore...podvikni ti njima Milutine :lol: ...nek se nama kockasti "građanin" javio na njegovim omiljenim temama.
Vincent Raine

#57 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Vincent Raine »

vjecnobordo wrote:
Pa dobro sine, jesi li ti turcin ili bosanac??

Svi bosnjaci su bosanci - Ceric
Turska je nasa majka - Ceric
Vincent Raine

#58 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Vincent Raine »

LSD wrote:

Bando seljacka!
to majstore...podvikni ti njima Milutine :lol: ...nek se nama kockasti "građanin" javio na njegovim omiljenim temama.
Kockasti je obisao pola Evrope bodreci SVOJU BiH za razliku od tebe!!!
Zato pssssstttttt...... :D
The__Doctor

#59 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by The__Doctor »

Koje seljacine primitivne, brukaju nas gdje god stignu. Gdje to jos ima da dok igra neka reprezentacija tekmu da njeni navijaci masu zastavama druge drzave??
LSD

#60 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

Vincent Raine wrote:
LSD wrote:

Bando seljacka!
Kockasti je obisao pola Evrope bodreci SVOJU BiH za razliku od tebe!!!
Zato pssssstttttt...... :D
odakle ti pare za te obilaske?? ko te finansira?...cime se ti baviš decko pa imaš vremena da obilaziš evropu?...jesi li zlatni papagaj (tatin sin) pa ti se može u životu (što naš narod rek'o) :-)
elSaik

#61 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by elSaik »

Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
Vincent Raine

#62 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Vincent Raine »

LSD wrote:odakle ti pare za te obilaske?? ko te finansira?...cime se ti baviš decko pa imaš vremena da obilaziš evropu?...jesi li zlatni papagaj (tatin sin) pa ti se može u životu (što naš narod rek'o) :-)
Bavim se programiranjem, sto hoce reci da sam visoko obrazovan a sukladno tome dobra mi i plata. Bogu hvala, ne ureklo se.
Tatin sin, jasta. Sigurno nisam babin sin :D
Last edited by Vincent Raine on 20/11/2008 11:14, edited 1 time in total.
LSD

#63 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
idi ba na fakultet...valja polagati kod Saltage i Golica,samo se pripazi nemoralnih ponuda :mrgreen:
elSaik

#64 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by elSaik »

LSD wrote:
elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
idi ba na fakultet...valja polagati kod Saltage i Golica,samo se pripazi nemoralnih ponuda :mrgreen:
Ma polag'o davno... :mrgreen:
LSD

#65 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

Vincent Raine wrote:
LSD wrote:odakle ti pare za te obilaske?? ko te finansira?...cime se ti baviš decko pa imaš vremena da obilaziš evropu?...jesi li zlatni papagaj (tatin sin) pa ti se može u životu (što naš narod rek'o) :-)
Bavim se programiranjem, sto hoce reci da sam visoko obrazovan a sukladno tome dobra mi i plata. Bogu hvala, ne ureklo se.
Tatin sin, jasta. Nisam valjda babin sin :D
wow...visoka plata i visoko obrazovan...sad sam ljubomoran jer sam ja vulkanizer sa niskom školom...jesi mi ga šukno,svaka ti cast.
Fozgen

#66 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Fozgen »

Bas sinoc gledam utakmicu i vidim tu zastavu.
Komentar pa mozda bi bio i suvisan. Ako se BHF smatra za najjacu i najvecu navijacku skupinu koja prati reprezentaciju mislim da bi se trebala ograditi od takvih "navijaca" ne pismeno nego fizicki na tribini, napraviti barem dva metra razmaka medju njima i pustiti ih da navijaju za reprezentaciju cije su zastave istakli.
Vincent Raine

#67 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Vincent Raine »

LSD wrote:
Vincent Raine wrote:
Tatin sin, jasta. Nisam valjda babin sin :D
wow...visoka plata i visoko obrazovan...sad sam ljubomoran jer sam ja vulkanizer sa niskom školom...jesi mi ga šukno,svaka ti cast.
Pitao si, a ja ti ljubazno odgovorio. Ako si moj odgovor shvatio kao neku uvredu, evo, ja ti se javno izvinjavam ili ispricavam, kako ti je draze. ;-)

Zivio!
LSD

#68 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

prihvatam izvinjenje :-) i nemoj više da se dovodiš u situaciju da se izvinjavaš :lol: :-D
Sve najbolje ;-)
Gandalf

#69 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Gandalf »

Kada igra reprezentacija BIH , jedina zastava koja treba biti na tribinama sa našim navijačima , je zastava BIH :bih:
Šta će zastava Njemačke , Brazila ili Turske na tribini sa našim navijačima :?
Baš me zanima koliko zastava Švedske ili Kameruna nose sa sobom na utakmice navijači Holandije :mrgreen:
LSD

#70 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

Gandalf wrote:Kada igra reprezentacija BIH , jedina zastava koja treba biti na tribinama sa našim navijačima , je zastava BIH :bih:
Šta će zastava Njemačke , Brazila ili Turske na tribini sa našim navijačima :?
Baš me zanima koliko zastava Švedske ili Kameruna nose sa sobom na utakmice navijači Holandije :mrgreen:
pa pravo da ti kažem,ja se stidim ovakve zastave...to je ova :bih: ...konzerva ikara isto...meni se ne sviđa ova zastava i imam pravo da je ne prihvatam....ova zastava nije zastava za koju su ginuli ljudi ove države vec je nametnuta od strane OHR,evrope ili nekog visokog predstavnika (ne znam ni sam,sad lupam...možda nisam ni u pravu)...zato se ljudi identifikuju sa Turskom,Saudijom i ostalim i to u vjerskom smislu (mada je i to niđe veze,pola od tih navijaca psuje bogove i cuga alkohol,ali eto to je naš mentalitet)...nije da ih branim,ali ih razumijem donekle.
IZVANZEMALJAC

#71 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by IZVANZEMALJAC »

Te zastave su samo optička varka. Ustvari taj dan nije bilo nikoga na stadionu. To je podmetanje lažnih informacia, same foto montaže. :D :D
Baltazar_khan

#73 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by Baltazar_khan »

Apsolutno me zaboli hašim kakve zastave nose hrvati i srbi u BiH.

Ja želim da navijači Bosne i Hercegovine nose obilježja naše države, a ne zastave Turske i raznoraznih arapskih zemalja. Ovo je BOSNA I HERCEGOVINA, nije Turska i Saudija... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
LSD

#74 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by LSD »

hali gali halid wrote:Image
to je ta :thumbup: ....6 ljiljana vezenih u zlatu :-D
chuchumbamayumbe

#75 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije

Post by chuchumbamayumbe »

TAKE A BEER - Allahu Akbar!!!
:D
Locked