vjecnobordo wrote:dlfo wrote:Zbog cega nam je Turska bratska zemlja? Zbog toga sto su nas godinama, ne pardon, stoljecima klali??? Zbog toga sto su nas drzali u Osmanskom Carstvu manje od 500 godina? Zbog toga sto su poubijali vecinu nasih glavesina (Gradascevica, Cengica, itd...)? Pa Austrougarska je napravila za 20 godina vise nego Turska za 500. Onda nam je i Austrougarska bratska zemlja???
Neznanje je najgore..
Ma kog kurca je više napravila? Što ne mogu toga, pa neće Turčin u 16. vijeku praviti tramvaj.
Pobila, ne u smislu kako ti pričaš, jedan Mehmed paša Sokolović bio Veliki vezir. Neki će srati kako su naši išli na ratišta i slično, ali to je sve apsolutno logično.
Austrija ispada bratska nekima, jer je morala da nas pazi ko malo vode na dlanu,d a im Srbi i Hrvati ne otmu štošta.
a Turci su braća jer nas veže IME I VJERA, BRATSTVO I KRV SVETA. Za mene su uvijek braća, za nekoga Austrijanci, možda za nekoga i Slaveni.
@ DaysleepeR
I ove zastave su apsolutno dobrodošle, poželjne na utakmicama Bosne i Hercegovine. Ali..i turska zastava ima historijske veze sa Bonsom i Hercegovinom (ili zastava osmanskog carstva, ali su slične jako).
I ko kaže da na tekmama Turske nema zastava BiH? Budi siguran da ima. Naravno, ove s ljiljanima.
Pozdrav,
Upravo u smislu u kojem ja pricam. Podsjetit cu te na Gradascevica i njegov otpor, i na cinjenicu da je otrovan u Istanbulu. Podjetit cu te na pokolje Omer pase Latasa. Dozvoli da te podsjetim i na to da je Srbija imala svoju "drzavu u drzavi", naravno sa svojim kraljem. Dozvoli da te podsjetim da je Gradascevicev otpor pokrenula cinjenica da iako je te godine bila velika susa u ovom dijelu O. Carstva, Turci su opet silom uzeli resurse koje su inace godisnje uzimali. Dozvoli da te podsjetim da su nas koristili kao paraziti. I na koncu, dozvoli da te podsjetim da su nas za mizernu cijenu "prodali" AustroUgarskoj. Austrougarska je pravila zeljeznicu, Austrougarska je izgradila M. Dvor i dobar dio Centra.
Jesu Turci donijeli Islam... Jesu ostavili i jako nasljedje, ali kako ce nam biti bratska zemlja ako su takve zlocine pravili?
Ovdje sam se skoncentrisao samo na BiH, dalje ne bih pricao.
Na tekmama Turske ima zastava BiH, ali vjeruj mi njima je vecinom, apsolutno svejedno sta se desava sa BiH i da li BiH pobjedjuje ili gubi. Govorim Turski jezik, bio sam u Istanbulu, znam sta govorim. Uvjeravam te da nije sve tako bajno.