Znas li ti da je proslo ljeto djecak imao alergijski napad (cokolada sa grozdjicama cini mi se) i umro u vlastitoj avliji? NAkon samo par minuta gusenja?encian wrote:kad su moju, rahmetli majku, pustili iz bolnice nakon mozdanog udara, rekli su da zovemo hitnu ako se opet nesto slicno ponovi da joj daju neke lijekove u sto kracem vremenu (bolnica je cak nece ni primiti, ali to je vec druga prica...). jednog dana i to se desi. sa njom samo bolesna tetka, a majka povelika i tetka tesko da je moze i okrenuti. dosli su za 7 sati, rekli da je neko trebao doci ranije i dati joj te lijekove kako se stvari ne bi pogorsavale, sad je vec sve gotovo, o bolnivi nema govora, a ona ce ili ostati takva (polusvjesna, nepokretna) ili ce umrijeti. sutra se desava jos jedan udar, i mi opet zovemo hitnu. ovaj put su dosli za 4 sata ali su je odmah odveli u bolnicu i ostavili je tamo oko mjesec dana.
pretpostavljam da su bili zauzeti ovima sto ih 3 mjeseca boli grlo pa u jednom trenutku odluce da je vise DOSTA i da treba ici u - HITNU.
u mostaru su muzevoj tetki nakon pada dijagnosticirali mozdani udar u hitnoj i poslali je kuci. nakon par sati kod kuce zena pala u komu, tako ostala 3 mjeseca i umrla na kraju. kad su je dan nakon pada doveli u bolnicu, doktor je odmah rekao da nije bio mozdani nego da je bila potrebna samo drenaza i da bi bila ziva i relativno ok samo da su je odmah proslijedili u bolnicu.
Ako gushenje (mozda jedino da nacrtam na sta je to sve licilo) nije hitan slucaj, onda fakat ne znam sta reci....
A sto se tice dolazaka kasnih, imaju oni i stacionarne i mobilne ekipe, ali su mozda bili zauzeti koristenjem vozila hitne za preseljenje namjestaja s Malte na Bistrik (policija ih je skontala tek nakon cetvrtog prolaza kroz sva crvena, hitna uvijek u istom pravcu isla i skontase da je bio nekakav pokolj cim hitna stalno ide gore- pa krenuse za njima kad lola PRESELJAVA STVARI i namjestaj....)....