Da posebno Clio RS! Idemo u off topic ali best buy B segmenta je Clio III, mislim kad sve uzmes u obzir niucemu nije najbolji ali je u svemu dobar!Neelix wrote:clio je peshovansko autobeco wrote:Da i Fabija II je 25000000X ruznija od Roomstera ito u bilo kojoj svoj varijanti! Onaj zadnji kraj Roomstera je umjetnicko djelo za onu spontanu nesrecu od dizajna Fabie II! Jos uvijek mislim da je Fabia I ljepsa od Fabie II, sta uradise od onakvog klasicnog dizajna! Ali su zato sve to grobovi za mog sminkera RENAULT CLIA III! CLIO RULESSS!
Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beco
#51 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
-
ifbbpro
#52 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
Nadam se da ces biti! Zelim ti svu srecu!sunce100 wrote:Nadam se da ću i ja biti!Shonfon wrote:ja imam roomstera i prezadovoljan sam s njim!ifbbpro wrote:Prijatelj mi je pricao da imaju roomstere u svojoj firmi, i svako malo su na servisu. Najvise problema imaju sa kocnicama! U po frke auto nece da koci kad stisnes papucicu. Moras vise puta stisnuti da uhvati??!!
Ovo mi je jaran iz mahale i znam ga cijeli zivot i sigurno ne laze!
Pa ako mislis svoju djecu voziti u tome, jos jednom dobro razmisli! Licnih iskustava nemam, samo prenosim tudja.
Pozdrav
Ako za to auto ima mnogo vise pohvala, ne bi trebalo biti problema
- Qler
#53 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
ako neko zna gdje je pannini pekara na pofalciima, iznad zelenog mosta, zna kakva je ulica. prosle zime su jednom roomsteru otkazale kocnice i preletio je na drinsku i pao taxi na krov. mislio sam da je to ono izolovan slucaj, ali eto ima ih jos.
- holowey
#54 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
jesi siguran da na tom mjestu autu (bez obzira koja marka i tip) zimi trebaju da otkazu kocnice pa da proklize i preleti na drinsku?Qler wrote:ako neko zna gdje je pannini pekara na pofalciima, iznad zelenog mosta, zna kakva je ulica. prosle zime su jednom roomsteru otkazale kocnice i preletio je na drinsku i pao taxi na krov. mislio sam da je to ono izolovan slucaj, ali eto ima ih jos.
- johntra
#55 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
većina ljudi koja ovdje pišu i hvale Roomster nemaju pojma o njemu, a hvale ga...prvo, ne vjerujem baš toliko za te kočnice, vjerovatno su izolovani slučajevi...kod mene je službeni Roomster 1,4 TDI, sad ima oko desetak hiljada na satu...sem motora, ja na tom autu nemam ništa posebno izdvojiti...prvo, neudoban je do bola, pogotovo pozadi...na dužim relacijama zaboravi na kičmu...ima prostora dovoljno i dosta pretinaca za sitnice, što je pohvalno za ovakvu vrstu vozila...unutrašnjost nije loše koncipirana, ali je zato nekvalitetna u nekim stvarima...mogu misliti kako je tek kod onih najjeftinijih varijanti, a mi smo uzeli nešto opreme...volan je prelagan i bezosjećajan, to je ubitačno, kad kasnije sjednem za volan svog auta, a stručnjaci su rekli da moje auto ima najlaganiji volan u klasi
, kao da sam sjeo za dvičinu..o obliku istog nećemo ni pričati...plastika već lupka, obloge na vratima bukvalno dišu kada se pritisnu rukama prema staklu...tapacirung na vratima je nekvalitetan, jer ljeti tokom vrućina na njemu ostaju fleke od pokreta lakta prilikom otvaranja vrata, meni to lično smeta, možda nekom ne...preglednost je na zavidnom nivou, treba malo navikavanja na čudan bočni izgled auta...gepek je prosjek klase, ali dovoljno ga ima za prosječnu porodicu...onda ima jako komplikovan sistem preklapanja stražnjih sjedišta, sa još nekvalitetnijim plastičnim držačima za preklapanje istih, od kojih je već jedan pukao...
kao što sam rekao, najsvejtlija tačka čitavoga auta je motor i standardni VW mjenjač...ostalo prosjek, tako da se ničim posebnim ne izdvaja...
kao što sam rekao, najsvejtlija tačka čitavoga auta je motor i standardni VW mjenjač...ostalo prosjek, tako da se ničim posebnim ne izdvaja...
- holowey
#56 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
Roomster je kod mene bio jedna od opcija za kupovinu tako da sam ga dobro zagledao, cackao, provjeravao sta i kako, i na kraju i provozao u test voznji. Nisam imao prilike da ga testiram koliko ti vozeci ga kao sluzbeno auto, ali sto se tice kvaliteta materijala, izrade i ergonomije, nisam nesto primjetio da zaostaje za ostalim autima u istom cjenovnom rangu. Roomster nije veliko auto, ali sto se tice gepeka, mislim da nudi jako mnogo za relativno male pare. Nije bas dubok, ali zbog svoje visine imam osjecaj da bi uz preklapanje sjedista dopustio uspravno unosenje ves masine. Sva auta koja sam imao priliku da koristim sam uvijek tovario svim i svacim pa je razlog sto mi je kod odabira auta jedan od bitnih stavki velicina gepeka pa neka te ne cudi moje poredjenje sa velicinom ves masinejohntra wrote:većina ljudi koja ovdje pišu i hvale Roomster nemaju pojma o njemu, a hvale ga...
Na kraju, zbog varijable zvane supruga (koja se grozi od Roomsterovog profila) sam morao da odustanem od njega i odlucim se za Fabiu Combi koja se njoj vise svidjela
- beco
#57 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
Jarane opasna varijablaholowey wrote:Roomster je kod mene bio jedna od opcija za kupovinu tako da sam ga dobro zagledao, cackao, provjeravao sta i kako, i na kraju i provozao u test voznji. Nisam imao prilike da ga testiram koliko ti vozeci ga kao sluzbeno auto, ali sto se tice kvaliteta materijala, izrade i ergonomije, nisam nesto primjetio da zaostaje za ostalim autima u istom cjenovnom rangu. Roomster nije veliko auto, ali sto se tice gepeka, mislim da nudi jako mnogo za relativno male pare. Nije bas dubok, ali zbog svoje visine imam osjecaj da bi uz preklapanje sjedista dopustio uspravno unosenje ves masine. Sva auta koja sam imao priliku da koristim sam uvijek tovario svim i svacim pa je razlog sto mi je kod odabira auta jedan od bitnih stavki velicina gepeka pa neka te ne cudi moje poredjenje sa velicinom ves masinejohntra wrote:većina ljudi koja ovdje pišu i hvale Roomster nemaju pojma o njemu, a hvale ga....
Na kraju, zbog varijable zvane supruga (koja se grozi od Roomsterovog profila) sam morao da odustanem od njega i odlucim se za Fabiu Combi koja se njoj vise svidjelaI sto je vise vozim, sve manje prigovaram zbod odustajanja od Roomstera
- johntra
#58 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
lako je sjest u salonsko auto sa 15 kilometara na satu, pa ga čačkat i dirat plastiku...razumijem da je to osnov kupovine automobila, ali svaki auto je odličan u salonu...ja nisam rekao da je Roomster kanta i ne zaostaje za ostalima, ali nije ni neko mjerilo klase...po meni je i danas bolja opcija kombi Fabia, mada je u unutrašnjosti slična Roomsteru, ustvari ista po nekim stvarima...ovo su samo neke od stvari koje sam zapazio i koje meni lično smetaju, na kraju krajeva sa opremom koju smo mi naručili izašao nas je oko 28.000...meni najviše smeta neudobnost, koja za tu klasu vozila mora biti ok...gepek je solidan i vjerovatno sa preklapanjem sjedišta još bolji, ali su ga brate zakomplikovali sa onim stražnjim sjedištima, to je ludilo...
što se tiče preporuke za vozilom sa sličnom cijenom ja bih prije išao na Fabiju kombi ili Clio GT ili gledati nekog trovolumena iz klase manjih gradskih auta poput Puga 206, Thalia, Fiat Linea...
što se tiče preporuke za vozilom sa sličnom cijenom ja bih prije išao na Fabiju kombi ili Clio GT ili gledati nekog trovolumena iz klase manjih gradskih auta poput Puga 206, Thalia, Fiat Linea...
- chuchumbamayumbe
#59 Re: Škoda Roomster, Kia Picanto ili neki treći auto za porodicu
Ja sam ti vec rekao Fabia II combi.sunce100 wrote:johntra wrote:većina ljudi koja ovdje pišu i hvale Roomster nemaju pojma o njemu, a hvale ga...prvo, ne vjerujem baš toliko za te kočnice, vjerovatno su izolovani slučajevi...kod mene je službeni Roomster 1,4 TDI, sad ima oko desetak hiljada na satu...sem motora, ja na tom autu nemam ništa posebno izdvojiti...prvo, neudoban je do bola, pogotovo pozadi...na dužim relacijama zaboravi na kičmu...ima prostora dovoljno i dosta pretinaca za sitnice, što je pohvalno za ovakvu vrstu vozila...unutrašnjost nije loše koncipirana, ali je zato nekvalitetna u nekim stvarima...mogu misliti kako je tek kod onih najjeftinijih varijanti, a mi smo uzeli nešto opreme...volan je prelagan i bezosjećajan, to je ubitačno, kad kasnije sjednem za volan svog auta, a stručnjaci su rekli da moje auto ima najlaganiji volan u klasi, kao da sam sjeo za dvičinu..o obliku istog nećemo ni pričati...plastika već lupka, obloge na vratima bukvalno dišu kada se pritisnu rukama prema staklu...tapacirung na vratima je nekvalitetan, jer ljeti tokom vrućina na njemu ostaju fleke od pokreta lakta prilikom otvaranja vrata, meni to lično smeta, možda nekom ne...preglednost je na zavidnom nivou, treba malo navikavanja na čudan bočni izgled auta...gepek je prosjek klase, ali dovoljno ga ima za prosječnu porodicu...onda ima jako komplikovan sistem preklapanja stražnjih sjedišta, sa još nekvalitetnijim plastičnim držačima za preklapanje istih, od kojih je već jedan pukao...
A šta bi ti, prijatelju, preporučio umjesto Roomstera a za sličnu cijenu?