Primjetio jesam, ali zar RAK ne sluzi da regulise kada se koji sadrzaji mogu emitovati i zar uloga javnog servisa (u sta spada i FTV) nije da prvenstveno informise i educira? Zbog toga izdvajamo pare za pretplatu, a ne da bi Izet nesto opsovao svake minute u udarnom terminu (otprilike nakon crtanog filma) i ne da bi u svakom kadru te serije bilo najmanje 5 reklama. Dosta slicnog smeca imamo na komercijalnim televizijama, tako da ispada da je javni servis tu radi sebe, a ne radi pretplatnika.lončanica wrote:zimomor wrote:Pitam se zasto FTV ne stavi ovo upozorenje pred emitovanje ove serije?
Da li to vrijede neki drugi arsini za strane filmove, pa cak i one iz sezdesetih gdje se glumci maltene ljube u obraz ali se na to upozorava, dok isto ne vrijedi za njihov proizvod u kojem se psuje na sve strane, gdje Izet skace na koga stigne i gdje se promovira seks sa zivotinjama, i sve to u terminu od 20h kada gotovo nijedno dijete ne spava?!?
Je li zato placamo pretplatu?
Izvini da te pitam, da li si možda primjetila reklamu Durexa na tv-u prije par godina (kada spermići trče za momkom koji ide na randes)? Mene je trogodišnje dijete upitalo da mu pojasnim šta to oni reklamiraju, i kada sam pokušala da složim neku normalnu rečenicu sam mi rekao - je li tako da je to neki jogurt!!! Hoćeš mi kupiti?. A da ne pričam o razim ulošcima i sl. Smatram da trebaju biti educirani i da normalne stvari ne treba skrivati, ali hajde ti objasni trogodišnjaku što njemu ne trebaju ulošci!!! Najgluplje objašnje kojeg sam se sjetila je bilo: male bebe imaju pelene, a velike tete uloške. Ma imbecil ispado. Ova serija je mala maca šta su sapunice. Mislim da su nam one i proizvele kategoriju djevojaka koje zovemo spozoruše. Sve našminkane, sređene, vozikaju se u autima a nijedna niti radi niti se školuje. A ako i rade, da taj rad izgleda kao razbibriga...
Ma bježi, Izet je model Bosanca i Balkanca i kao takav ne može biti toliko prost da bi trebal ostaviti oznaku RP. Imaju oni u živo priliku vidjeti i puno gore.
Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Moderator: anex
-
zimomor
#51 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#52 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Tata: Sine, sta zelis za peti rodjendan?
Sin: OB TAMPONE!
Tata: ?!?!?!?!
Sin: PA sa njima mogu da plesem, rolam, skijam, klizem, plivam, ronim...a nista od toga sad ne znam.
Sin: OB TAMPONE!
Tata: ?!?!?!?!
Sin: PA sa njima mogu da plesem, rolam, skijam, klizem, plivam, ronim...a nista od toga sad ne znam.
- kockica_kockica
#53 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Dzido voma Combe da ne ispadnemo papci....

- ljubav_aha
#54 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
ah,bez pretjerivanja molim
svi filmovi i serije bivse juge su doslovno nabijeni psovkama i socnim scenama,i sad odjendom serija je losa iz istog ralzoga,hm
dobro je nekoliko forumasa reklo,sto je sa danasnjim "umjetnickim" video spotovima i ostalim elementima vanjske sredine koji "narusavaju" djeciji svijet
svi filmovi i serije bivse juge su doslovno nabijeni psovkama i socnim scenama,i sad odjendom serija je losa iz istog ralzoga,hm
dobro je nekoliko forumasa reklo,sto je sa danasnjim "umjetnickim" video spotovima i ostalim elementima vanjske sredine koji "narusavaju" djeciji svijet
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#55 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Joj koliki problem se stvori zbog serije
Dragi roditelji jestel vi svjesni da vasa djeca gledaju crtane koji su goreg sadrzaja od LZN?
Danas vise nema cipelica, tomija i dzerija, miki mausa, dizinijevih crtica.
Danas imaju nindza kornjace, roboti, zvijeri, cudovista, koja propagiraju cisto nasilje!
Imamo sapunice koje se vrte od jutra do sutra 7 dana u sedmici i isponova, koje propagiraju sex, nasilje, ubistva, psovke, incest, a vi dopustate svojoj djeci da to gledaju jer eto to nije u vecernjem terminu i nema oznaku RP!
Ako vam je tako stalo do svoje djece posaljite djecu vani malo na ulicu da se poigraju.
Danas je naucna fantastika vidjeti dijete na ulici kako se igra zmire, gume, ganje, voza na biciklu, rolama, razmjenjuju barbi slicice i slicice fudbalera, igraju klikera...
Danas su djeca zatvorena u kuci i bulje u monitor jal TV jal kompjuter i igraju igrice pune nasilja, krvi, jer drugo nista nece.
Vise djeca nece vani da se igraju, samo se zatupljuju u kucama.
I onda se vi bunite zbog serije koja odlicno prikazuje sve ono sto se desava u zivotima svih nas, na jedan duhovit nacin.
Jos nigdje nisam vidjela da je neko nekoga razbio na mrtvo, krv, sex u pravom obliku, nacionalna vrijedjanja, bombe, pistolje, nozeve a to vam djeca gledaju svaki dan.
LZN je jedna od najboljih serija koja je iznjedrena poslje rata u ovoj drzavi u kojoj ima masa problema, ali eto hajmo se mi buniti jer LZN nema RP, a ostali problemi ce se rjesiti sami od sebe
I kao sto sam napisala vec na temi koju je otvorila mirci slicnim povodom, bujrum djecu poslati u drugu sobu, ili u krajnjem slucaju brate ne morate ni vi gledati kada vam vec toliko smeta.
A ne da vi svojoj djeci ne mozete dokazati i da vam djeca naredjuju i deru se na vas sto je jako ucestalo danas.
Za to je prije postojao lijek, sipka meni se cini, pa bismo vidjeli iduci put kada bi dijete diglo glas na roditelja.
Ali jok danas su roditelji prezauzeti sto shvatam, djeca se prepustena vecinu dana sama sebi, rade sta hoce, gledaju sta hoce, svi imaju mobitele, kompjutere, internet, kablovske, i sve im je udaljeno samo jedan klik.
I pored svega ovoga, opet se treba buniti zbog jedne serije koja je BiH proizvod,i koja proizvodi odlicnu zajebanciju.
Btw ja bih onda trazila i RP na reklame o tamponima, uloscima, kondomima itd...jer vasa djeca to gledaju i traze objasnjene, djeca od nekoliko godina.
Eh Boze...
Dragi roditelji jestel vi svjesni da vasa djeca gledaju crtane koji su goreg sadrzaja od LZN?
Danas imaju nindza kornjace, roboti, zvijeri, cudovista, koja propagiraju cisto nasilje!
Imamo sapunice koje se vrte od jutra do sutra 7 dana u sedmici i isponova, koje propagiraju sex, nasilje, ubistva, psovke, incest, a vi dopustate svojoj djeci da to gledaju jer eto to nije u vecernjem terminu i nema oznaku RP!
Ako vam je tako stalo do svoje djece posaljite djecu vani malo na ulicu da se poigraju.
Danas je naucna fantastika vidjeti dijete na ulici kako se igra zmire, gume, ganje, voza na biciklu, rolama, razmjenjuju barbi slicice i slicice fudbalera, igraju klikera...
Danas su djeca zatvorena u kuci i bulje u monitor jal TV jal kompjuter i igraju igrice pune nasilja, krvi, jer drugo nista nece.
I onda se vi bunite zbog serije koja odlicno prikazuje sve ono sto se desava u zivotima svih nas, na jedan duhovit nacin.
Jos nigdje nisam vidjela da je neko nekoga razbio na mrtvo, krv, sex u pravom obliku, nacionalna vrijedjanja, bombe, pistolje, nozeve a to vam djeca gledaju svaki dan.
LZN je jedna od najboljih serija koja je iznjedrena poslje rata u ovoj drzavi u kojoj ima masa problema, ali eto hajmo se mi buniti jer LZN nema RP, a ostali problemi ce se rjesiti sami od sebe
I kao sto sam napisala vec na temi koju je otvorila mirci slicnim povodom, bujrum djecu poslati u drugu sobu, ili u krajnjem slucaju brate ne morate ni vi gledati kada vam vec toliko smeta.
A ne da vi svojoj djeci ne mozete dokazati i da vam djeca naredjuju i deru se na vas sto je jako ucestalo danas.
Za to je prije postojao lijek, sipka meni se cini, pa bismo vidjeli iduci put kada bi dijete diglo glas na roditelja.
Ali jok danas su roditelji prezauzeti sto shvatam, djeca se prepustena vecinu dana sama sebi, rade sta hoce, gledaju sta hoce, svi imaju mobitele, kompjutere, internet, kablovske, i sve im je udaljeno samo jedan klik.
I pored svega ovoga, opet se treba buniti zbog jedne serije koja je BiH proizvod,i koja proizvodi odlicnu zajebanciju.
Btw ja bih onda trazila i RP na reklame o tamponima, uloscima, kondomima itd...jer vasa djeca to gledaju i traze objasnjene, djeca od nekoliko godina.
Eh Boze...
- Gandalf
#56 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Baš takoladyblue18 wrote:Joj koliki problem se stvori zbog serije![]()
LZN je jedna od najboljih serija koja je iznjedrena poslje rata u ovoj drzavi u kojoj ima masa problema, ali eto hajmo se mi buniti jer LZN nema RP, a ostali problemi ce se rjesiti sami od sebe![]()
Eh Boze...
- Adriatic
#57 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Serija je dobra ali upotreba psovki tamo gdje treba i ne treba je užas.
Ulazi Davor Ebner, uzima neki papir i kaže "koji je ovo k...c ?"
E pa jebem ja reditelja kojem je na ovom mjestu trebala psovka. Pravi diletant.
A da ne govorim o Milanu Pavloviću koji mrda kukovima pokazujući zna se šta.
Bojim se da je ova serija krenula silaznom putanjom. Izgleda da su ih opile pare i da će na kraju doživjeti sudbinu Vize za budućnost.
Jedino ih još drži Mustafa Nadarević.
Šteta, dobra serija, al kad se polakomiš za parama, izgubiš ritam i pad je neminovan.
A reditelj neka ne sere. Normalno da ga gledaju i djeca. Jer da nije tako, da nema toliku publiku, pitanje je koliko bi imao sponzora a onda i ostalo. Ne bi ih bilo na mapi.
A da ne govorim o Milanu Pavloviću koji mrda kukovima pokazujući zna se šta.
Bojim se da je ova serija krenula silaznom putanjom. Izgleda da su ih opile pare i da će na kraju doživjeti sudbinu Vize za budućnost.
Šteta, dobra serija, al kad se polakomiš za parama, izgubiš ritam i pad je neminovan.
A reditelj neka ne sere. Normalno da ga gledaju i djeca. Jer da nije tako, da nema toliku publiku, pitanje je koliko bi imao sponzora a onda i ostalo. Ne bi ih bilo na mapi.
Last edited by Adriatic on 04/12/2008 08:46, edited 1 time in total.
- madnessa
#58 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
ispade da se ne smije necemu reci da je lose samo zato sto je "nase" i sto je nekad davno bilo dobro...
tuzno...
serija imala super fazona. i sad tu i tamo se desi neka super smijesna situacija. al vala se primijeti blagi pad inspiracije, neuspjeli pokusaji da se ubaci marketing u radnju i pretjerana upotreba lascivnih i perverznih izraza.
i ne cudi me sto imamo ovakve nove narastaje. odavno se kod nas ne pazi sta se i kad se prikazuje na tvu, sta se moze vidjeti na ulici, reklami i sl. a zabrinjava me slika drustva za desetak godina. kad i ovo malo ljudi koji poznaju (akonista) znacenje rijeci "bonton" i "lijepo ophodjenje" pomre.
al to nas ne zanima. bitno je da je "nase"...
serija imala super fazona. i sad tu i tamo se desi neka super smijesna situacija. al vala se primijeti blagi pad inspiracije, neuspjeli pokusaji da se ubaci marketing u radnju i pretjerana upotreba lascivnih i perverznih izraza.
i ne cudi me sto imamo ovakve nove narastaje. odavno se kod nas ne pazi sta se i kad se prikazuje na tvu, sta se moze vidjeti na ulici, reklami i sl. a zabrinjava me slika drustva za desetak godina. kad i ovo malo ljudi koji poznaju (akonista) znacenje rijeci "bonton" i "lijepo ophodjenje" pomre.
al to nas ne zanima. bitno je da je "nase"...
- Altsa
#59 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
slazem se i fakat je da su epizode sve losije i losije izuzmu li se ove dvije epizode u kojima je preovladavalaAdriatic wrote:Serija je dobra ali upotreba psovki tamo gdje treba i ne treba je užas.
A da ne govorim o Pavlu Pavloviću koji mrda kukovima pokazujući zna se šta.
- jedna
#60 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Danas u rano posle podne nabasah na "humorističku" seriju "Sex i selo". Za 5 minuta koliko sam ostala na dotičnom kanalu, oko 25 puta čula sam je-be, Q, P i sl, pa sam se sjetila moralista koji su vazili oko LZN, tekstova u havazu i sl. Nisam čula da se iko oglasio povodom papanluka zvanog "Sex i selo".
- vjesticanametli
#61 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
fuj.................moze li se to govno od serije zabraniti
i mustafa usro i sefa i stanicu FUUUUUUUUUUUUUUJ
- jedna
#62 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Daj molim te, pogledaj post iznad tvogvjesticanametli wrote:fuj.................moze li se to govno od serije zabraniti![]()
![]()
- BarbaDue
#63 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
u pravu si vjestice, mustafa je stvarno u zadnje vrijeme poceo da gnjavi u seriji, mislim da akovjesticanametli wrote:fuj.................moze li se to govno od serije zabraniti![]()
![]()
nastavi ovako da se dernja i skici svaki put kad se pojavi ova serija ce takođe da dozivi propast.
- Op3r4t0r
#64 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Sve je super dok ne pocne da skici, ima tako piskav glas da je to uzas ziviBarbaDue wrote:u pravu si vjestice, mustafa je stvarno u zadnje vrijeme poceo da gnjavi u seriji, mislim da akovjesticanametli wrote:fuj.................moze li se to govno od serije zabraniti![]()
![]()
nastavi ovako da se dernja i skici svaki put kad se pojavi ova serija ce takođe da dozivi propast.
- ProbuseniDolar
#65 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
LZN je najbolja poslijeratna serija ... kome se ne svidja nek promijeni kanal, ili nek gleda na hajatu ili obnu Tate i zetove, Bitange i princeze, Zimer Frei, NMK i ostala hrvatska sranja kojima nas zasipaju ... Fala ali ipak vise volim Izetove i Dinine psovke, nego odvratni hrvatski "humor", humor namjerno pod navodnim znacima jer u tim serijama nema nista smijesno ...
- BarbaDue
#66 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
probuseni dolaru, ne umanjujem ni sekunde vrijednost serije. za mene takođe jedan od najvecih tv projekata
od rata na ovamo. ali brate previse se izet dere...mozda bi bilo bolje da toliko "ne glumi"....
znaci opet podsjecam serija je jedna od boljih sa ovih prostora.
od rata na ovamo. ali brate previse se izet dere...mozda bi bilo bolje da toliko "ne glumi"....
znaci opet podsjecam serija je jedna od boljih sa ovih prostora.
-
historicar
#67 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
ono je za Z ane za Rzimomor wrote:Pitam se zasto FTV ne stavi ovo upozorenje pred emitovanje ove serije?
Da li to vrijede neki drugi arsini za strane filmove, pa cak i one iz sezdesetih gdje se glumci maltene ljube u obraz ali se na to upozorava, dok isto ne vrijedi za njihov proizvod u kojem se psuje na sve strane, gdje Izet skace na koga stigne i gdje se promovira seks sa zivotinjama, i sve to u terminu od 20h kada gotovo nijedno dijete ne spava?!?
Je li zato placamo pretplatu?
u posljednje vrijeme su nekako počeli previše da odugovlače odrđene scene
slično kao što se desilo sa Vizom za budućnost
kako koja nova epizoda ide sve slabiji kvalitet...
vidim da su izbacili Milana mislim da ce uskoro da bankrotiraju
-
Lesli Eldridž
#68 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Hrvati su felerični u humoru. Bez bosanske provale nama humora...ProbuseniDolar wrote:LZN je najbolja poslijeratna serija ... kome se ne svidja nek promijeni kanal, ili nek gleda na hajatu ili obnu Tate i zetove, Bitange i princeze, Zimer Frei, NMK i ostala hrvatska sranja kojima nas zasipaju ... Fala ali ipak vise volim Izetove i Dinine psovke, nego odvratni hrvatski "humor", humor namjerno pod navodnim znacima jer u tim serijama nema nista smijesno ...
-
zimomor
#69 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
Djeca su 'sve gora'
Internet i TV - psihička prijetnja za djecu
Djeca koja previše vremena provode na internetu ili gledajući televiziju imaju veću vjerovatnost da obole od nekog mentalnog poremećaja, da postanu agresivna i materijalistički nastrojena, pokazuju novi rezultati britanske ankete među djecom i tinejdžerima koju je ispunilo više od 35.000 ispitanika.
Konstantna izloženost televizijskim programima i internetskim sadržajima imaju veću šansu da obole od nekog psihičkog poremečaja kao što je depresija, agresivnost, destruktivno ponašanje, pa čak i nasilnost.
Autori studije su također došli do saznanja da su djeca najveće žrtve novog konzumerizma, te da se lako pretvaraju u materijaliste koji misle da 'ono si što posjeduješ'.
'Današnja djeca znaju sve. Od intimnih detalja iz života poznatih osoba do najnovijih dometa u tehnologiji što kod djece stvara upravo taj osjećaj da što više imaš, više vrijediš. Samo u Velikoj Britaniji djeca ispod 16 godina života svake godine potroše više od tri milijarde eura na odjeću, mobitele, video igre i izlaske', stoji u studiji koju je financirala britanska organizacija 'Children's Society'.
U daljem istraživanju dokazano je da samo četvrtina djece koja pati od poremećaja ponašanja dobije stručnu pomoć, dok djeca i tinejdžeri u dobi od 10 do 16 godina svake godine postaju sve problematičniji.
Studija ističe i da 'komercijalni pritisci izazivaju preuranjeno stupanje u seksualne odnose' jer televizija i internet su preplavljeni seksualnim sadržajima i različitim metodama kontracepcije, što dovodi 'do fundamentalnih promjena u shvatanju seksa i seksualnosti'.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090202059
- sarajevac071
#70 Re: Roditeljska paznja za "Lud, zbunjen, normalan"
šta je to LUD ZBUNJEN NORMALAN