13h-svi pred Pozoriste!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

lala_sa

#51 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by lala_sa »

Ja nisam dosla na proteste. Zato sto sam neosvijestena, lijeno mi dupe, ili mi se islo na kafu? NE, nego zato sto nisam znala :? .... Zato molim organizatore da slijedeci put malo bolje informislu javnost o ovim dogadjajima ( naravno, prije, a ne nakon sto se isti dese)....
lala_sa

#52 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by lala_sa »

Cuj ti njega...
Pa na koje cu bolan ja teme ici sa svojih 20 godinica????
Ali to ne znaci da sam drustveno neosvijestena i da necu doci na protest....

Ova tema je postavljena koliko vidim jutros....
lala_sa

#53 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by lala_sa »

gledam dnevnik, al onaj na novoj tv :lol:
al eto ako je bilo jucer na tv-u, onda cu se lagano usutiti i necu vas vise kritikovati....
usput da pitam koliko je ljudi mojih godina bilo danas na protestima?
stochar

#54 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by stochar »

lala_sa wrote:Cuj ti njega...
Pa na koje cu bolan ja teme ici sa svojih 20 godinica????
Ali to ne znaci da sam drustveno neosvijestena
i da necu doci na protest....

Ova tema je postavljena koliko vidim jutros....
znaci. da si drustveno osvijestena gledala bi malo oko sebe, pratila vijesti koliko-toliko i ne bi dopustala da ti drugio kroje sudbinu! ne mozes reci da organizatori nisu najavili miting, jer je bio na svim radio stanicama, bio je na dnevnicima, u novinama. to sto se o tome nije pricalo na Operaciji Trijumf i sto nije izasao oglas u Bravu zaista nije problem organizatora. pa nije koncert jebemmu pa da se moraju najavljivati specijalni gosti, sega-mega ozvucenje i rasvjeta kakva do sad nije vidjena na ovim prostorima!

ja sam danas na mitingu vidio starog Aliju koji ima 95 godina, vidio sam covjeka na stakama s jednom nogom, vidio sam dosta ljudi koji su pobjegli s posla ili zrtvovali pauzu, vidio sam penzionera i nezaposlenih ljudi, ali sam najmanje vidio mladih ljudi, studenata, srednjoskolaca i ukupno omladine. zemlja koja ima ovako inertnu omladinu, zaista treba da se zabrine za svoju buducnost!

kaze neko ne valja termin, pa da su samo dosli ljudi koji su u 13h bili u kaficima, ili setkali na potezu od carsije do forina, bilo bi vise od 1000 ljudi! znam da ima ljudi koji su zeljeli ali nisu moggli doci i svaka im cast, ali je (sto puta ponavljam) 100 puta vise onih koji su mogli a nisu htjeli-smjeli-bilo im mrsko-bilo im hladno-padala im kisa!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#55 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by mIRCerka »

lala_sa wrote:Ja nisam dosla na proteste. Zato sto sam neosvijestena, lijeno mi dupe, ili mi se islo na kafu? NE, nego zato sto nisam znala :? .... Zato molim organizatore da slijedeci put malo bolje informislu javnost o ovim dogadjajima ( naravno, prije, a ne nakon sto se isti dese)....
:lol: dzizs, bilo na svim vijestima sinoc, cak i na TVSA... :D
sarajevo63

#56 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by sarajevo63 »

lala_sa wrote:gledam dnevnik, al onaj na novoj tv :lol:
al eto ako je bilo jucer na tv-u, onda cu se lagano usutiti i necu vas vise kritikovati....
usput da pitam koliko je ljudi mojih godina bilo danas na protestima?
Dovoljno! Drugi put ne zaprdjuj nego dođi i broj sama! Ti si društveno onesvještena.
Real Khan

#57 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by Real Khan »

mIRCerka wrote:
VR6 wrote:
teAMICA wrote:I to bi sad trebalo biti smiješno oliti simpatično ?????????????? De prosvjetli me svega ti da se i ja nasmijem
Ne, ne bi, ja ozbiljno kazem :) Neki se zale sto je bilo malo raje. Svako protestuje za ono sto njemu smeta.

Meni ove kamere idu na zivce i ja bi protiv njih prije protestovao, opet dosta raje ne bi. Isto je tako i sa ovim slucaj.
Svaka ti cast sta tebi smeta...zbog pravila foruma, zaustavicu diskusiju s tobom na ovome...jer bih ti svasta imala za reci...

nejse, moze se desit da dobijem nogu s posla...nenadani sastanak sa ministarskim osobljem u tenama, farmerkama, dukserici i sa sve palestinkom oko vrata umjesto pred pozoristem...
:D Nadajmo se i drze fige da Sef prihvati objasnjenje "sastanak nije bio najavljen, stoga ni dress code nije ispostovan"
Sad odoh kiss ass sefu koji mi daje pare za hljeb.
PS Slike na portalu su mrak, svaka vam cast jos jednom.
@Mirci, jesi li nas to i ti izradila...? Ja ti bona ostao gladan čekajući onaj senFič da mi doneseš... :D
lala_sa

#58 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by lala_sa »

Ne shvatam kako neko moze opisati citav moj psiholoski profil na osnovu dva posta...Ali neka, vama je najvaznije da nekoga popljujete...
Last edited by lala_sa on 15/11/2008 10:39, edited 1 time in total.
delightful

#59 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by delightful »

lala_sa, ne sekiraj se. kad mi i ti i oni postanemo jedno u tvojoj glavi, bices proglasena osvijestenom :D
salim se, ali stvarno ljudi trebaju gledati na ove proteste kao na svoje. inace se svi mozemo umotati u casaf odmah i BiH saptom pade... i mirna.... :sad:
Fiore

#60 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by Fiore »

Goste.. ja te jedva prepozno :D :thumbup:

E javi mi za .. i cestitaj superbaki rodjendan.. :razz:
convict

#61 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by convict »

ja sam bio na gotovo svim proljetnim protestima, ali sad se evo pitam koji je smisao?! jos tada je postalo jasno da osim nama, nekolicini hiljada istomisljenika (od kojih nas je izgleda dosta ovdje na saxu), vecini ljudi ne smeta sadasnje stanje.
priliku da kazemo sta mislimo imali smo 04.10. i sta se desilo? otprilike to da je polovini svejedno sta se desava, cetvrtina je zadovoljna sa sadasnjim stanjem i cetvrtina bi k'o nesto da mijenja. i zasto sad opet kisnuti i smrzavati se? uvijek cemo biti manjina, jos samo da nas proglase pederima i krenu tuci
lala_sa

#62 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by lala_sa »

delightful wrote:lala_sa, ne sekiraj se. kad mi i ti i oni postanemo jedno u tvojoj glavi, bices proglasena osvijestenom :D
salim se, ali stvarno ljudi trebaju gledati na ove proteste kao na svoje. inace se svi mozemo umotati u casaf odmah i BiH saptom pade... i mirna.... :sad:
Ma joj ja pod to vasi mislim na organizatore... naravno da se na protestima ne podrzava druzba sa-iksice, nego ideja...
mIRCerka

#63 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by mIRCerka »

Real Khan wrote:
@Mirci, jesi li nas to i ti izradila...? Ja ti bona ostao gladan čekajući onaj senFič da mi doneseš... :D
hm..
poso s redovnom platom - protest

nece protest propast bez mirci...a ti si se sendvica odrekao javno ovdje, stoga mojne me prozivat... :D
Ja u punoj ratnoj spremi bila...
Fiore

#64 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by Fiore »

convict wrote:ja sam bio na gotovo svim proljetnim protestima, ali sad se evo pitam koji je smisao?! jos tada je postalo jasno da osim nama, nekolicini hiljada istomisljenika (od kojih nas je izgleda dosta ovdje na saxu), vecini ljudi ne smeta sadasnje stanje.
priliku da kazemo sta mislimo imali smo 04.10. i sta se desilo? otprilike to da je polovini svejedno sta se desava, cetvrtina je zadovoljna sa sadasnjim stanjem i cetvrtina bi k'o nesto da mijenja. i zasto sad opet kisnuti i smrzavati se? uvijek cemo biti manjina, jos samo da nas proglase pederima i krenu tuci

ne kukaj.. nemoj kukat.. jesmo li trebali '92 .,nakon nekoliko bitki za grad odustati ., i jednostavno reci.. jaci su od nas..i predat sve mirno..

ko ce to tebe tuci.,ko ce te proglasavat oznacenim?

Dosta je ljudi doslo., s obzirom na tremin., radni dan..
Real Khan

#65 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by Real Khan »

mIRCerka wrote:
Real Khan wrote:
hm..

nece protest propast bez mirci...a ti si se sendvica odrekao javno ovdje, stoga mojne me prozivat... :D
E, haj'mo sljedeći protest organizirati protiv poslova sa redovnom platom... :D
Ma zezam te, bona, nemoj se ti sekirat' za mene... jeo sam jučer (ne moram svaki dan) :D
mIRCerka

#66 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by mIRCerka »

Real Khan wrote:
mIRCerka wrote:
Real Khan wrote:
hm..

E, haj'mo sljedeći protest organizirati protiv poslova sa redovnom platom... :D
Ma zezam te, bona, nemoj se ti sekirat' za mene... jeo sam jučer (ne moram svaki dan) :D
:lol: ne sekiram se za te vec za se :D
Fiore

#67 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by Fiore »

Ma ja .,nek se zna.. Mirci radi :skoljka:

p.s.naleti sutra tamo..znas gdje smo.. :mrgreen:
cleo

#68 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by cleo »

ukratko... u slici

Image

Image

Image

Image

Image
uvjek dobar gost

#69 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by uvjek dobar gost »

... Ne znam šta reći, odnosno napisati. Dobro je bilo, sa obzirom na sve... nekih oko 500 - 6000 ljudi i nije loše, sa druge strane u pravu je Stochar skroz na skroz, pravo malo je bilo omladine neke i studentarije, jeste škola, jeste trola nije radila oko 30. minuta, jesu i predavanja... ali ima nešto što se zove bježanija i prioritet... ima nešto valjda za rad čega vrijedi malo se i žrtvovati, pa prekratiti kaficu il šetnjicu i stati sa rajom bar po sata...., ne dobacivat meni da mi na transparentu fali apostrof i produžiti dalje...
Vjerovatno kako rekoh danas jednom novinaru.. ljudi koji žele da nešto promijene il ukažu na stvarne probleme nisu in, nisu nekako u fokusu jer tamo je veliki brat il operacija trijunf... nem pojma.. nadam se da će uskoro opet biti neka ulična akcija i da će recimo biti u subotu.. pa da vidimm šta će tada biti, možda biti će hladno il će biti neko pijanstvo noć prije... ili šta već.

Meni ko meni je bilo super, vidio sam neku raju, porazgovarao sa njima, malo smo se smijali malo smo se jadali jedni drugima.. nekako osjetio sam tad da sam nisam i to mi je pravo bitno bilo... u toj ekipi ljudi nekako osjećam se kao kod kuće, vidim njih u stvari sve nas kao neko malo lice onog Sarajeva kakvo bi možda i trebalo biti, vidim grad ebote, da se možda ispravim vidim grad kakav bi ja volio da on jeste..

Zašto smo se okupili danas i zašto ćemo se okupiti ponovo... 100000000000000000000000.... je stvari za to, pitanje je koja će od njih eskalirati pred našim očima i natjerati nas da reagujemo, ja se nadam da ćemo djelovati preventivno.... da nas neće šokirati neki crnjak...

Živili

P.S

Ima sutra pred katedralom akcija jedne neformalne grupe, ljudi pokreću pitanje "sarajevskih ruža", mislim da će skupljati potpise za peticiju.... otiđimo i podržimo ih.... sutra u 11.ooh !

Fiore vidimo se ... jesi vidio kako sam se zamaskiro, ljudi gledaju samo u text niko mene ni vidio nije... pitao sam se jesam li amoniman..... :D
stochar

#70 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by stochar »

Image

kad sam vidio ovog covjeka, bio sam bijesan na stotine mladih kojima je danas bilo hladno pa nisu dosli vec su se zabili po kaficama ili im je bilo mrsko da izadju iz kuce... a njemu svaka cast!
sarajevo63

#71 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by sarajevo63 »

BHT nas prebroji 100.
Kamo dalje rođače?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#72 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by -LIBERO- »

sarajevo63 wrote:BHT nas prebroji 100.
Kamo dalje rođače?
Il' neznaju brojati il' su zlonamjerni,treceg nema. :run:

Solidan je ovo broj ako se uzme u obzir radni dan,i cinjenica da se raja poceal obavjestavati dan prije skupa (manje vise)
Da je bilo barem 5-7 dana da se vise lobira i obavjestava uvjeren sam da bi nas bilo barem 1000.

I opet da se prica o mentalnim sklopovima,i opet da se prica o indolenciji,i opet da se prica o ne zainteresovanosti...nemam zivaca.

Od koga je,i previse je ovaj broj ljudi na skupu :sax: :bih:
sarajevo63

#73 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by sarajevo63 »

-LIBERO- wrote:
sarajevo63 wrote:BHT nas prebroji 100.
Kamo dalje rođače?
Il' neznaju brojati il' su zlonamjerni,treceg nema. :run:

Solidan je ovo broj ako se uzme u obzir radni dan,i cinjenica da se raja poceal obavjestavati dan prije skupa (manje vise)
Da je bilo barem 5-7 dana da se vise lobira i obavjestava uvjeren sam da bi nas bilo barem 1000.

I opet da se prica o mentalnim sklopovima,i opet da se prica o indolenciji,i opet da se prica o ne zainteresovanosti...nemam zivaca.

Od koga je,i previse je ovaj broj ljudi na skupu :sax: :bih:
Nastavak slijedi
IZ PIJESKA VIRE KRUNISANE GLAVE, ŠTA TO RADE
PRDE U PRAŠINU

Za mene je broj nebitan, dok vas vidim oko sebe, jer statistika je vrlo zahebana stvar.
shuriken

#74 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by shuriken »

lala_sa wrote:Ja nisam dosla na proteste. Zato sto sam neosvijestena, lijeno mi dupe, ili mi se islo na kafu? NE, nego zato sto nisam znala :? .... Zato molim organizatore da slijedeci put malo bolje informislu javnost o ovim dogadjajima ( naravno, prije, a ne nakon sto se isti dese)....
definitivno si u pravu
da je organizacija prava isli bi i leci i plakati po fakultetima
sve je ovo ad hoc i bez pravih resursa

hvala na interesu i kao prava skojevka ne daj ovim nekim gestapovcima da te isprovociraju
sarajevo63

#75 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!

Post by sarajevo63 »

shuriken wrote:
definitivno si u pravu
da je organizacija prava isli bi i leci i plakati po fakultetima
sve je ovo ad hoc i bez pravih resursa

hvala na interesu i kao prava skojevka ne daj ovim nekim gestapovcima da te isprovociraju
Ili ti u prevodu- Ne daj se Ines! Opaska autora je po srijedi, petka, godine gospodnje ove. Gledaj Bingo. To je pravo dobro. S Hazimom koji ni dan danas ne zna šta s mikrofonom.
Post Reply