M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#51 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by uvjek dobar gost »

Her Flick wrote:goste

jedino sto mi mozemo uraditi jeste, da mu damo moralnu podrsku
ili da nosamo majce sa napismo "podrzavam rad B. Hadziomerovica"

mislim da je ekipa 60min svjesna rizika posla kojeg obavljaju
pa vidi Vaskovica ja samo cekam dan kada ce javiti da je ubijen, pa onaj lik iz narodnog fronta (ili je nsta slicno, onaj sto ga vaskovic ucjek intervjuise)

pa Kaletovica sto je isao u Dabivcevo rodno selo, pa susreti sa Elezom, itd itd

pa mali Ado i vehabije, susret sa harisovim razbijacem iz bihaca

pa Arijana sto rizikuje da je dodik ne stocira

itd itd

nazalost samo im mozemo moralnu podrsku pruziti i to je to
a sluzbe koje bi im trebale pruziti bilo koju drugu podrsku nisu u nasim rukama, nazalost

a nazalost bit ce uvijek onih koji ce reci da ekipa 60min zastupa odredjenu politicku partiju
cudi me da ti teoretiacri zavjere nisu rekli da je to sve nemjastaljka SDP-a, antibosnjackog lobija, ustasko/cetnicka zavjera na ugledne bosnjake i vjernike, KOS-ova namjestaljka itd itd.
Slažem se i dijelim stav taj, no podršku treba artikulisati da ne bi ostala neprimjećena....
shalaedin

#52 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shalaedin »

lopta wrote:Zar ne postoji vec tema o ovome, prijedlog moderatorima da sve strpaju u jednu, ionako je sve povezano.

A sto se teme tice, sta reci, pojedinci su likovali zbog smrti Delalica, a nisu znali da time Sarajevu postaje siptarski grad, sto bi rekli trazili ste gledajte. A da je vlast povezana sa njima, naravno da jeste, kao i u svugdje.
Ne bih smio reci da je Sarajevo siptarski grad, ali sigurno se moze reci da postoji Bosansko-shiptarski tal u mnogim ubistvima po Sarajevu. Samo me cudi kako je utihnula prica o carstvu Keljmendija, pa prica o ubistvu Selvera Lekica, pa prica o pokusaju ubistva u tramvaju na Skenderiji itd.

A Elez je gigant, prvo upuco pa potom dzipom izgazao covjeka pred trznim centrom Tom. Kriminalac koji svjedoci o kriminalnim radnjama Mupa RS-a :) Dobar paradoks... :)
shalaedin

#53 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shalaedin »

Evo jednog zanimljivog clanka o nekim nerazjasnjenim ubistvima... a mogli bi se nakaciti Gasiju pored ovoga o kojem maloprije govorili ...

http://www.startbih.info/Default.asp?broj=227&ID=197
Downunda

#54 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Downunda »

lopta wrote:Zar ne postoji vec tema o ovome, prijedlog moderatorima da sve strpaju u jednu, ionako je sve povezano.

A sto se teme tice, sta reci, pojedinci su likovali zbog smrti Delalica, a nisu znali da time Sarajevu postaje siptarski grad, sto bi rekli trazili ste gledajte. A da je vlast povezana sa njima, naravno da jeste, kao i u svugdje.

Čitam ove komentare i nije mi jasno da neki ljudi kriminalce svrstavaju u Bošnjake, Bosance ili Albance (da ne pišem Šiptare, jer riječ Šiptar apsolutno ništa ne znači na bosanskom jeziku i nema logike da se koristi bez obzira znači li ona išta na albanskom ili ne). I Finci sebe zovu Suomi,ali su oni ipak za nas Finci.
Kriminalci su jednostavno kriminalci, a sad ako se neko (po nacionalnoj osnovi) želi identifikovati sa kriminalcima to je njegov problem.
Meni ne pada na pamet da se na bilo koji način poistovjećujem sa kriminalcima, razbojnicima ili ne daj Bože zločincima, samo zato jer su "naši"!

Procitaj ovo sto sam napisao iznad.
Mene ne zanima šta su po naciji kriminalci, kad je to sve isti šljam.
Zar ima razlike koje su nacije gradski kriminalci!
shalaedin

#55 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shalaedin »

To djeljenje ljudi na ove i one ti je kod nas fenomen nazvan kao "Bosanski posljeratni sindrom" sveprisutan u zemlji i njime je zarazen dobar dio nase populacije, iskasljava se i zajeban je ako te ko cuje :)

Hapshipac... hapshcetnik...hapbosnjo :)
GandalfSivi

#56 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by GandalfSivi »

mIRCerka wrote:kako je predstavnica stranke Selo na Celo nakon svadbe najstarije kcerke zgazila komsijinu ovcu...
niposto se baviti bilo cime ozbiljnim...
Jel' fakat zgazila ovcu?
nedim01

#57 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by nedim01 »

madner wrote:
saibaba wrote:Najviše me iznenedilo to da se čovjek druži s Bakirom...
Šta očekivati od njega ako je to društvo u kojem se kreće...
Pa zna se da je Bakir u ratu bio sef kabineta, covjek koji je bio siva eminencija.

Ne znam otkud ideja da je cvijecka.

For the record, mislim da je 10x sposobniji od Tihica.

iznendilo te to? onda ti pojma nemas sta se desava u bih, ko je alija i ko mu je sin i sta je radio i sta radi. to je po mom misljenju sef mafije i mnogih paralelizama u bih. fuj. odron.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

GandalfSivi wrote:
mIRCerka wrote:kako je predstavnica stranke Selo na Celo nakon svadbe najstarije kcerke zgazila komsijinu ovcu...
Jel' fakat zgazila ovcu?
Nije.
texel

#59 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by texel »

mIRCerka wrote:
GandalfSivi wrote:
Jel' fakat zgazila ovcu?
Nije.
Mircerko, banuj se :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#60 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by mIRCerka »

texel wrote:Mircerko, banuj se :mrgreen:
Necu. Nego cu sad ugasit mob, pa cu tek sutra ujutro kad dodjem na posao brisati sve ono sto budete trazili da brisem jer vas neko dira...

:D

Do citanja :D
Bulk3

#61 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Bulk3 »

ima li na youtube taj snimak ???
Zna li neko gdje se moze pogledati???????
zgembo_sa

#62 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zgembo_sa »

Skupiti novac i platiti mu 24-satnu zastitu!
Baltazar_khan

#63 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Baltazar_khan »

Da hoće neko postaviti ove snimke na youtube, ima nas koji nismo gledali tad emisiju "60 minuta" :(
rajvosa^

#64 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by rajvosa^ »

Last edited by rajvosa^ on 12/11/2008 21:36, edited 1 time in total.
weed

#65 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by weed »

mIRCerka wrote:samo vi gledajte dragi moji...ja u podrum odoh...sljem i pancir...i vrece pijeska na prozor podruma...zovite me kad zavrsi rokachina...
haj' ti kod mene 'vamo, sad je ovdje mirnije (imam i pancir, ako ti bude trebao)! :D
Air Ramiz

#66 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Air Ramiz »

Sto se tice 60 minuta, nikad ih necu podrzavat, zbog silnih promasaja u dosadasnjem radu. Bilo je i previse izmisljotina kad je "islamski terorizam" u pitanju sto se najbolje sad vidi 5-6 godina nakon njihovih bombasticnih ekskluziva pogotovo u slucaju Alzirske grupe, pogorelice i "atentata" na Fikreta Abdica. Vrijeme ih je demantovalo. Stalno sam govorio da se oni trebaju bavit kriminalom, a ne vlastitim frustracijama prema islamu i Aliji Izetbegovicu. Ovo je konacno jedan konkretan slucaj, a ne jeftino politikanstvo koje je toliko prisutno u 60 minuta da je i navijacima SDP ofirno da u Bakiru imaju glasnogovornika pored zivog i zdravog Masica.
sajosarajlija

#67 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by sajosarajlija »

Kao da je ovo slučajno objavljeno na 60 minuta, daj ne budite blesavi :zzzz:
paratrooper

#68 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by paratrooper »

missko wrote:Fuj fuj i fuj. Iz onako smrdnjivih usta jos smrdljivije rjeci , malo su cetnici posla odradili trebalo nas je bar jos ovoliko pobit.
Povraca mi se, gadi mi se Bosna sad i moja kuca i sve
vjerovatno nisi iz sarajeva pa nikad nisi upoznao kako razmisljaju carsijski jalijasi i njihv "slang". Ipak taj snimak predstalja klasican zargon sarajevskih jalijasa.
_veleposlanik

#69 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by _veleposlanik »

poceo sam citati onu proslu temu, koja izgleda nestade... za one koji nismo bash upuceni u kompletnu sliku kriminalne hijerarhije nase drage i postene BiH, ima li bilo kakva knjiga-vodich?

mislim na malo konkretniju sliku situacije, ne prema narodnim glasinama, vec strucnim istrazivanjem?

i ovo je jedna velika zavjera ali u glas. mozda najveca tragedija svega ovoga jeste sto "svi" znamo otprilike sta i kako, ali slabo ujedamo...
Vares City

#70 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

Jel' se iko zapitao sta bi sa onim momkom po imenu EDIN VRANJ!!!

Sto ne bi smo njemu nekakvu podrsku,tipu koji se bori protiv krimosa,....

Bile su podrske pederima lezbejkama,za ovo za ono,prijete govnari da ce mu dijete silovati a mi nista,....
encian

#71 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by encian »

Downunda wrote:

Čitam ove komentare i nije mi jasno da neki ljudi kriminalce svrstavaju u Bošnjake, Bosance ili Albance (da ne pišem Šiptare, jer riječ Šiptar apsolutno ništa ne znači na bosanskom jeziku i nema logike da se koristi bez obzira znači li ona išta na albanskom ili ne). I Finci sebe zovu Suomi,ali su oni ipak za nas Finci.
Kriminalci su jednostavno kriminalci, a sad ako se neko (po nacionalnoj osnovi) želi identifikovati sa kriminalcima to je njegov problem.
Meni ne pada na pamet da se na bilo koji način poistovjećujem sa kriminalcima, razbojnicima ili ne daj Bože zločincima, samo zato jer su "naši"!

Procitaj ovo sto sam napisao iznad.
Mene ne zanima šta su po naciji kriminalci, kad je to sve isti šljam.
Zar ima razlike koje su nacije gradski kriminalci!
vala bas. ko da je bolji bosanski kriminalac od nekog drugog. dokle smo dosli, da hocemo i kriminalce na nacionalnoj osnovi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by PipiDugaDevetka »

Vares City wrote:Jel' se iko zapitao sta bi sa onim momkom po imenu EDIN VRANJ!!!

Sto ne bi smo njemu nekakvu podrsku,tipu koji se bori protiv krimosa,....

Bile su podrske pederima lezbejkama,za ovo za ono,prijete govnari da ce mu dijete silovati a mi nista,....
Kad već nema okupljanja radi podrške Edinu Vranju, gledaću da negdje odštampam sebi njegovu sliku sa imenom i prezimom na ono fluoroscento prsluče, sastavni dio vozačke opreme,...pa pronosati kuda god se krećem po gradu,...

Iskopiraću sebi tekst: EDIN VRANJ TITO,...lijepiću gdje stignem, a najdraže bi mi bilo da na bezimenu kafanu EDINA HOTA kod tramvaJske stanice Ilidža, napišem grafit EDIN VRANJ TITO.

Sindikat policije šuti,...ne poziva narod na podršku, na mirno okupljanje,...
Ponekad s'proljeca

#73 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja koliko sam razumio iz tog telefonskog razgovora svi su mrzili celu, najvjerovatnije jer je bio jaci od njih svih sto fizicki sto intelektualno!!!!

Jadna ti majka kakvi olosi haraju Srajevom!!!! I Tihic i Silajdzic hoce da ukinu RS, ma nisu oni u stanju da ukinu ove glupe kriminalce a kamoli da urade nesto vece!!!!
zlatiborka

#74 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zlatiborka »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja koliko sam razumio iz tog telefonskog razgovora svi su mrzili celu, najvjerovatnije jer je bio jaci od njih svih sto fizicki sto intelektualno!!!!

Jadna ti majka kakvi olosi haraju Srajevom!!!! I Tihic i Silajdzic hoce da ukinu RS, ma nisu oni u stanju da ukinu ove glupe kriminalce a kamoli da urade nesto vece!!!!
Po cemu je Delalic Celo bio intelektualno jaci od ostalog olosa? Bas me zanima. Meni su svi oni isti, govno je govno, samo svako drugcije smrdi..... :x

Pa ljudi moji, odakle ovim kriminalcima ovolika moc, odakle? Ko im to dozvoljava i zasto. I dokle ce oni biti tako mocni i harati Sarajevom... :x
*mima*

#75 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

zlatiborka wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ja koliko sam razumio iz tog telefonskog razgovora svi su mrzili celu, najvjerovatnije jer je bio jaci od njih svih sto fizicki sto intelektualno!!!!

Po cemu je Delalic Celo bio intelektualno jaci od ostalog olosa? Bas me zanima. Meni su svi oni isti, govno je govno, samo svako drugcije smrdi..... :x

Pa ljudi moji, odakle ovim kriminalcima ovolika moc, odakle? Ko im to dozvoljava i zasto. I dokle ce oni biti tako mocni i harati Sarajevom... :x

I ti draga imas komentar kao dijete :-D ....u stvari pitanje.......Cuj ko im dozvoljava?

Vlast koju mi biramo iz godine u godinu.
Post Reply