NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
- ljubav_aha
#51 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada 
-
Aviaticar
#52 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Postojale su nekada opcije Visokog ili čak Paljanskog platoa koje bi pružile veći broj radnih dana godišnje ali sa izuzetkom onih silnih skandala u Visokom nije se ništa radilo na tome. Smatram da više nije moguće razvijati Sarajevski aerodrom i da će on vrlo brzo dostići svoj maksimalni kapacitet. Postavlja se pitanje šta onda, ako (a nadamo se da hoće) potrebe grada Sarajeva prerastu kapacitet SJJ APP?ljubav_aha wrote:aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada
-
edvin
#53 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Ne znam o cemu ti to, znaci kad generalni donosi odluku o povecanju plata mora da sjedne sa gradom, opcinom ,kantonom, itd. Sta ti jeljubav_aha wrote:generalni menadzer u SAD ima finalnu rijec,aka direktor,kontashDendrlix wrote:Direktor firme u kojoj njegov jaran radi!ljubav_aha wrote:pa,ovjde sam upravo mislila na generalnog menadzera,znaci ne na menadzere nizeg ranga,uostalom,ni u jednoj zemlji ne donose tkave odluke svaki menadzer na aerodromu,kako si to mogao uopce zakljucati![]()
Kontash?![]()
kao drugo,postoje sastanci sa gradom,opcinom kanotnom,na drzavom nivou,ovakve odluke nisu samostlanog karaktera,no postoje u pitanju BiH,sve je moguce,kontash
- ljubav_aha
#54 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
edvine,sto si tvrdoglavedvin wrote:Ne znam o cemu ti to, znaci kad generalni donosi odluku o povecanju plata mora da sjedne sa gradom, opcinom ,kantonom, itd. Sta ti jeljubav_aha wrote:
kao drugo,postoje sastanci sa gradom,opcinom kanotnom,na drzavom nivou,ovakve odluke nisu samostlanog karaktera,no postoje u pitanju BiH,sve je moguce,kontash
aerodrom treba suradjivati sa opcinom u kojoj se nalazi,gradom,i naravno sa drzavom,znaci,mnogi sastanci se upravo odrzavaju na opcinskom nivou,kao i nivou grada o vaznijim /potencijalnim/ promjenama aerodroma,zaista mi nije jasno kako ne mozes razumjeti taj dio poslovanja,jer sam mislila da radis u tom sektoru ili sam pogresno pretpostavljala
- ljubav_aha
#55 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
aviaticar,slazem se sa tobomAviaticar wrote:Postojale su nekada opcije Visokog ili čak Paljanskog platoa koje bi pružile veći broj radnih dana godišnje ali sa izuzetkom onih silnih skandala u Visokom nije se ništa radilo na tome. Smatram da više nije moguće razvijati Sarajevski aerodrom i da će on vrlo brzo dostići svoj maksimalni kapacitet. Postavlja se pitanje šta onda, ako (a nadamo se da hoće) potrebe grada Sarajeva prerastu kapacitet SJJ APP?ljubav_aha wrote:aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada
-
edvin
#56 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Jesil ti u dure, sta je s tobomljubav_aha wrote:edvine,sto si tvrdoglavedvin wrote:Ne znam o cemu ti to, znaci kad generalni donosi odluku o povecanju plata mora da sjedne sa gradom, opcinom ,kantonom, itd. Sta ti jeljubav_aha wrote:
kao drugo,postoje sastanci sa gradom,opcinom kanotnom,na drzavom nivou,ovakve odluke nisu samostlanog karaktera,no postoje u pitanju BiH,sve je moguce,kontashznas li uopce kako se odredjuje povecanje plata,hajde molim te,objasni
![]()
aerodrom treba suradjivati sa opcinom u kojoj se nalazi,gradom,i naravno sa drzavom,znaci,mnogi sastanci se upravo odrzavaju na opcinskom nivou,kao i nivou grada o vaznijim /potencijalnim/ promjenama aerodroma,zaista mi nije jasno kako ne mozes razumjeti taj dio poslovanja,jer sam mislila da radis u tom sektoru ili sam pogresno pretpostavljala
- Dr.Cuddy
#57 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
jel privatno ili poslovno? privatno im ni bog ne moze zabraniti a poslovno moze postojati uredba s tim da taj direktor i ti uposlenici na kraju gube jer sebi suzavaju polje djelovanja ... ali to je ono nase klasicno IMTedvin wrote: Jesil ti u dure, sta je s tobomKakvi sastanci sa opstinom i institucijama kada generalni jedne kompanije pravi policu preduzeca i koje norme uposlenici moraju postovati? Sta ima s tim kanton, aerodrom, opstina i qurci palci. Ja direktor, imam losa iskustva sa obavljacem usluga (u ovom slucaju jednom aviokompanijom) i odlucim da moji uposlenici nece vise letiti s upravo tom tom aviokompanijom a ako im se ne svidja odredba, nek traze drugu firmu. Tacka. Kontas ili treba da ti nacrtamo?
-
nihadbisic
#58 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
edvin izgleda da te stvarno ne konta ....Nacrtaj ti to izgleda nema druge ....
-
edvin
#59 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Jaoooj, predajem se viseMoonlight & Magnolia wrote:jel privatno ili poslovno? privatno im ni bog ne moze zabraniti a poslovno moze postojati uredba s tim da taj direktor i ti uposlenici na kraju gube jer sebi suzavaju polje djelovanja ... ali to je ono nase klasicno IMTedvin wrote: Jesil ti u dure, sta je s tobomKakvi sastanci sa opstinom i institucijama kada generalni jedne kompanije pravi policu preduzeca i koje norme uposlenici moraju postovati? Sta ima s tim kanton, aerodrom, opstina i qurci palci. Ja direktor, imam losa iskustva sa obavljacem usluga (u ovom slucaju jednom aviokompanijom) i odlucim da moji uposlenici nece vise letiti s upravo tom tom aviokompanijom a ako im se ne svidja odredba, nek traze drugu firmu. Tacka. Kontas ili treba da ti nacrtamo?
![]()
Pa poslovno, naravno, ko ti sta moze privatno zabraniti?
- karanana
#60 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
-
edvin
#61 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
- ljubav_aha
#62 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
aviaticar je najbolje objasnioedvin wrote:Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
edvine,znaci ti samo imas informacije,a nemas pojma o nacinu poslovanja na aerodromu
-
edvin
#63 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Pa kad sam ja spomeno nesto o nacinu poslovanja na aerodromu, i kakve veze to ima s otkazivanjem letova zbog magle?ljubav_aha wrote:aviaticar je najbolje objasnioedvin wrote:Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?![]()
edvine,znaci ti samo imas informacije,a nemas pojma o nacinu poslovanja na aerodromu
Ako me lozis sa svojim postovima onda u redu, i sam lozim nekad raju. A ako ne onda ili si paglu pa ne kontas o cemu ja pisem ili nesto nije u redu. Ok?
- ljubav_aha
#64 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
zaboravio si spomenuti jos jednu opciju kao problem: mozda imas problema sa usporenim tokom procesiranja informacija jer tvoji meozdani neuroni ne primaju dovoljno jakih i brzih talanih vibracija
edvine,sto se nerviras
aviaticarje sve dovoljno rekao
edvine,sto se nerviras
aviaticarje sve dovoljno rekao
- karanana
#65 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
wtf!!! evo danasnje liste nekih dolazaka, vidi li neko neku pogresku ovdje?

- karanana
#66 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
ne znam gdje da pogledam tu statistiku. imas li je ti? mozes li nam je objelodaniti? ali da ta statistika takodjer ima uvid i u vremenske uvjete u sarajevu, odnosno da ne pokazuje samo otkazane letove nego i maglovite dane u sarajevu.edvin wrote:Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
-
edvin
#67 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Direkcija za civilnu avijaciju ima sve statisticke podatke.karanana wrote:ne znam gdje da pogledam tu statistiku. imas li je ti? mozes li nam je objelodaniti? ali da ta statistika takodjer ima uvid i u vremenske uvjete u sarajevu, odnosno da ne pokazuje samo otkazane letove nego i maglovite dane u sarajevu.edvin wrote:Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
- Edin H.
#68 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Edwine, ko' zurio vrat slomio.edvin wrote:Direkcija za civilnu avijaciju ima sve statisticke podatke.karanana wrote:ne znam gdje da pogledam tu statistiku. imas li je ti? mozes li nam je objelodaniti? ali da ta statistika takodjer ima uvid i u vremenske uvjete u sarajevu, odnosno da ne pokazuje samo otkazane letove nego i maglovite dane u sarajevu.edvin wrote: Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?
Sacekaj malo.
Sta je vise sa tim aerodromom u Visokom
-
Aviaticar
#69 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Ljudi ovo za poboljšane uređaje jednostavno nije istina. Novi ILS jeste ugrađen (stari će izgleda otići u Tuzlu) ali on ne pruža ništa više mogućnosti od prijašnjeg. Uređaji su dostigli svoj maksimum u Sarajevu. Postoje neke kuloarske priče da je novi uređaj kupljen bez potrebe samo da bi se neko na toj kupovini okoristio ali to bi narod pričao vjerovatno i da definitivno nije tako. U svakom slučaju biti će manje jutarnjih kašnjenja zbog smanjenog minimuma za polijetanje ali to već ima veze samo sa obukom pilota.
-
edvin
#70 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Koliko vidim nije bilo nekih otkazivanja zadnjih dana mada je bilo i kise i magle.
- karanana
#71 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
ja kolko vidim, magle nije bilo vec najmanje 10 dana. a zbog kise nisu nikad ni odgadjali. jos bi samo to trebalo.
-
juli
#72 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
jesu zbog vjetrakaranana wrote:ja kolko vidim, magle nije bilo vec najmanje 10 dana. a zbog kise nisu nikad ni odgadjali. jos bi samo to trebalo.
- ODVRATAN_i_GADAN
#73 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
Jeli to Cengic oformio Visocki Herodrom?karanana wrote:wtf!!! evo danasnje liste nekih dolazaka, vidi li neko neku pogresku ovdje?
- karanana
#74 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE
prva magla nakon 10ak dana bez ikakve magle i svi nocni dolasci veceras otkazani.
-
ledeny
#75 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

ala su ga opravili, svaka im čast!
neko nam je prodao maglu za maglu i uzeo pare...