NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ljubav_aha

#51 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ljubav_aha »

aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada :)
Aviaticar

#52 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by Aviaticar »

ljubav_aha wrote:aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada :)
Postojale su nekada opcije Visokog ili čak Paljanskog platoa koje bi pružile veći broj radnih dana godišnje ali sa izuzetkom onih silnih skandala u Visokom nije se ništa radilo na tome. Smatram da više nije moguće razvijati Sarajevski aerodrom i da će on vrlo brzo dostići svoj maksimalni kapacitet. Postavlja se pitanje šta onda, ako (a nadamo se da hoće) potrebe grada Sarajeva prerastu kapacitet SJJ APP?
edvin

#53 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

ljubav_aha wrote:
Dendrlix wrote:
ljubav_aha wrote:pa,ovjde sam upravo mislila na generalnog menadzera,znaci ne na menadzere nizeg ranga,uostalom,ni u jednoj zemlji ne donose tkave odluke svaki menadzer na aerodromu,kako si to mogao uopce zakljucati :!: :?:
Direktor firme u kojoj njegov jaran radi!

Kontash?
generalni menadzer u SAD ima finalnu rijec,aka direktor,kontash :)

kao drugo,postoje sastanci sa gradom,opcinom kanotnom,na drzavom nivou,ovakve odluke nisu samostlanog karaktera,no postoje u pitanju BiH,sve je moguce,kontash :)
Ne znam o cemu ti to, znaci kad generalni donosi odluku o povecanju plata mora da sjedne sa gradom, opcinom ,kantonom, itd. Sta ti je :?
ljubav_aha

#54 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ljubav_aha »

edvin wrote:
ljubav_aha wrote:
kao drugo,postoje sastanci sa gradom,opcinom kanotnom,na drzavom nivou,ovakve odluke nisu samostlanog karaktera,no postoje u pitanju BiH,sve je moguce,kontash :)
Ne znam o cemu ti to, znaci kad generalni donosi odluku o povecanju plata mora da sjedne sa gradom, opcinom ,kantonom, itd. Sta ti je :?
edvine,sto si tvrdoglav :-) znas li uopce kako se odredjuje povecanje plata,hajde molim te,objasni :mrgreen:

aerodrom treba suradjivati sa opcinom u kojoj se nalazi,gradom,i naravno sa drzavom,znaci,mnogi sastanci se upravo odrzavaju na opcinskom nivou,kao i nivou grada o vaznijim /potencijalnim/ promjenama aerodroma,zaista mi nije jasno kako ne mozes razumjeti taj dio poslovanja,jer sam mislila da radis u tom sektoru ili sam pogresno pretpostavljala
ljubav_aha

#55 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ljubav_aha »

Aviaticar wrote:
ljubav_aha wrote:aviaticar,upravo tako,teren/ orografija je problem,kamo srece daje aerodorm napravljen na boljem terenu malo dalje od grada :)
Postojale su nekada opcije Visokog ili čak Paljanskog platoa koje bi pružile veći broj radnih dana godišnje ali sa izuzetkom onih silnih skandala u Visokom nije se ništa radilo na tome. Smatram da više nije moguće razvijati Sarajevski aerodrom i da će on vrlo brzo dostići svoj maksimalni kapacitet. Postavlja se pitanje šta onda, ako (a nadamo se da hoće) potrebe grada Sarajeva prerastu kapacitet SJJ APP?
aviaticar,slazem se sa tobom :)
edvin

#56 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

ljubav_aha wrote:
edvin wrote:
ljubav_aha wrote:
edvine,sto si tvrdoglav :-) znas li uopce kako se odredjuje povecanje plata,hajde molim te,objasni :mrgreen:

aerodrom treba suradjivati sa opcinom u kojoj se nalazi,gradom,i naravno sa drzavom,znaci,mnogi sastanci se upravo odrzavaju na opcinskom nivou,kao i nivou grada o vaznijim /potencijalnim/ promjenama aerodroma,zaista mi nije jasno kako ne mozes razumjeti taj dio poslovanja,jer sam mislila da radis u tom sektoru ili sam pogresno pretpostavljala
Jesil ti u dure, sta je s tobom :? Kakvi sastanci sa opstinom i institucijama kada generalni jedne kompanije pravi policu preduzeca i koje norme uposlenici moraju postovati? Sta ima s tim kanton, aerodrom, opstina i qurci palci. Ja direktor, imam losa iskustva sa obavljacem usluga (u ovom slucaju jednom aviokompanijom) i odlucim da moji uposlenici nece vise letiti s upravo tom tom aviokompanijom a ako im se ne svidja odredba, nek traze drugu firmu. Tacka. Kontas ili treba da ti nacrtamo?
Dr.Cuddy

#57 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by Dr.Cuddy »

edvin wrote: Jesil ti u dure, sta je s tobom :? Kakvi sastanci sa opstinom i institucijama kada generalni jedne kompanije pravi policu preduzeca i koje norme uposlenici moraju postovati? Sta ima s tim kanton, aerodrom, opstina i qurci palci. Ja direktor, imam losa iskustva sa obavljacem usluga (u ovom slucaju jednom aviokompanijom) i odlucim da moji uposlenici nece vise letiti s upravo tom tom aviokompanijom a ako im se ne svidja odredba, nek traze drugu firmu. Tacka. Kontas ili treba da ti nacrtamo?
jel privatno ili poslovno? privatno im ni bog ne moze zabraniti a poslovno moze postojati uredba s tim da taj direktor i ti uposlenici na kraju gube jer sebi suzavaju polje djelovanja ... ali to je ono nase klasicno IMT :shock: :D
nihadbisic

#58 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by nihadbisic »

edvin izgleda da te stvarno ne konta ....Nacrtaj ti to izgleda nema druge ....
edvin

#59 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

Moonlight & Magnolia wrote:
edvin wrote: Jesil ti u dure, sta je s tobom :? Kakvi sastanci sa opstinom i institucijama kada generalni jedne kompanije pravi policu preduzeca i koje norme uposlenici moraju postovati? Sta ima s tim kanton, aerodrom, opstina i qurci palci. Ja direktor, imam losa iskustva sa obavljacem usluga (u ovom slucaju jednom aviokompanijom) i odlucim da moji uposlenici nece vise letiti s upravo tom tom aviokompanijom a ako im se ne svidja odredba, nek traze drugu firmu. Tacka. Kontas ili treba da ti nacrtamo?
jel privatno ili poslovno? privatno im ni bog ne moze zabraniti a poslovno moze postojati uredba s tim da taj direktor i ti uposlenici na kraju gube jer sebi suzavaju polje djelovanja ... ali to je ono nase klasicno IMT :shock: :D
Jaoooj, predajem se vise :zoka:

Pa poslovno, naravno, ko ti sta moze privatno zabraniti?
karanana

#60 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by karanana »

malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
edvin

#61 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?
ljubav_aha

#62 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ljubav_aha »

edvin wrote:
karanana wrote:malo smo odmakli od teme. edvine ne odgovori ti meni, kako komentarises ovoliko otkazanih letova a imas ovakav naslov teme kakav imas i tvrdis nesto sto ustvari nije istinito kad je u pitanju rjesavanje problema s maglom?
Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?
aviaticar je najbolje objasnio :)

edvine,znaci ti samo imas informacije,a nemas pojma o nacinu poslovanja na aerodromu :mrgreen:
edvin

#63 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

ljubav_aha wrote:
edvin wrote:
aviaticar je najbolje objasnio :)

edvine,znaci ti samo imas informacije,a nemas pojma o nacinu poslovanja na aerodromu :mrgreen:
Pa kad sam ja spomeno nesto o nacinu poslovanja na aerodromu, i kakve veze to ima s otkazivanjem letova zbog magle?
Ako me lozis sa svojim postovima onda u redu, i sam lozim nekad raju. A ako ne onda ili si paglu pa ne kontas o cemu ja pisem ili nesto nije u redu. Ok?
ljubav_aha

#64 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ljubav_aha »

zaboravio si spomenuti jos jednu opciju kao problem: mozda imas problema sa usporenim tokom procesiranja informacija jer tvoji meozdani neuroni ne primaju dovoljno jakih i brzih talanih vibracija ;-)

edvine,sto se nerviras :)

aviaticarje sve dovoljno rekao :)
karanana

#65 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by karanana »

wtf!!! evo danasnje liste nekih dolazaka, vidi li neko neku pogresku ovdje?

Image
karanana

#66 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by karanana »

edvin wrote:
ne znam gdje da pogledam tu statistiku. imas li je ti? mozes li nam je objelodaniti? ali da ta statistika takodjer ima uvid i u vremenske uvjete u sarajevu, odnosno da ne pokazuje samo otkazane letove nego i maglovite dane u sarajevu.
edvin

#67 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

karanana wrote:
edvin wrote:
ne znam gdje da pogledam tu statistiku. imas li je ti? mozes li nam je objelodaniti? ali da ta statistika takodjer ima uvid i u vremenske uvjete u sarajevu, odnosno da ne pokazuje samo otkazane letove nego i maglovite dane u sarajevu.
Direkcija za civilnu avijaciju ima sve statisticke podatke.
Edin H.

#68 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by Edin H. »

edvin wrote:
karanana wrote:
edvin wrote: Ne znam na sta ciljas, pogledaj statistiku u odnosu na isto razdoblje prosle godine, broj otkazanih letova se smanjio drasticno, pa i to je bolje a kao sto navedoh ranije ja ponekad ni na Heatrow nisam uspio sletiti kad je bas bila maglustina 100 %. Ja nisam imao namjeru da lazem vec sam samo prenio informacije koje sam dobio iz prve ruke a to je istina da su instalirani novi uredjaji koji su bitno umanjili problem. Zar se ne slazes sa mnom?
Direkcija za civilnu avijaciju ima sve statisticke podatke.
Edwine, ko' zurio vrat slomio.
Sacekaj malo.

Sta je vise sa tim aerodromom u Visokom :mrgreen:
Aviaticar

#69 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by Aviaticar »

Ljudi ovo za poboljšane uređaje jednostavno nije istina. Novi ILS jeste ugrađen (stari će izgleda otići u Tuzlu) ali on ne pruža ništa više mogućnosti od prijašnjeg. Uređaji su dostigli svoj maksimum u Sarajevu. Postoje neke kuloarske priče da je novi uređaj kupljen bez potrebe samo da bi se neko na toj kupovini okoristio ali to bi narod pričao vjerovatno i da definitivno nije tako. U svakom slučaju biti će manje jutarnjih kašnjenja zbog smanjenog minimuma za polijetanje ali to već ima veze samo sa obukom pilota.
edvin

#70 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by edvin »

Koliko vidim nije bilo nekih otkazivanja zadnjih dana mada je bilo i kise i magle.
karanana

#71 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by karanana »

ja kolko vidim, magle nije bilo vec najmanje 10 dana. a zbog kise nisu nikad ni odgadjali. jos bi samo to trebalo.
juli

#72 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by juli »

karanana wrote:ja kolko vidim, magle nije bilo vec najmanje 10 dana. a zbog kise nisu nikad ni odgadjali. jos bi samo to trebalo.
jesu zbog vjetra :sad: 30. nov, svi letovi otkazani
ODVRATAN_i_GADAN

#73 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

karanana wrote:wtf!!! evo danasnje liste nekih dolazaka, vidi li neko neku pogresku ovdje?

Image
Jeli to Cengic oformio Visocki Herodrom? :D :D :D :D
karanana

#74 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by karanana »

prva magla nakon 10ak dana bez ikakve magle i svi nocni dolasci veceras otkazani.
ledeny

#75 Re: NEMA VISE OTKAZIVANJA LETOVA ZBOG MAGLE

Post by ledeny »

Image

ala su ga opravili, svaka im čast! :-)

neko nam je prodao maglu za maglu i uzeo pare...
Post Reply