Zar je tesko razumjeti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Abacija

#51 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

OK duso, hvala na objasnjenju. :-D
ljubav_aha

#52 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by ljubav_aha »

lolita,nije uopce tesko

moji prijatelji ,ako ne zovnem sedmicu dana,nazovu i ostave poruku,nisam nikad bila forsirsana porukama da ih nazovem sto prije,jer na poruci mi ne kazu da ih nazovem kad iskjucivo dobijem poziv,vec kad budem rapsolozena i kad budem imala vremena,a drugo,kad se vidimo,lijpo im objasnim razlog,koji je naravno obrazlozen ,shvacen,ali to smao prijetlji mogu

ne znam da li si mililla opcenito na ostlau raju,kolege ili slicno,eh pa moras imati svoj stav,ali moras malo primejnjivati u gestove kurtoazije,cak i kada ne zelis,ipak,ne moze sve biti po nasem,jer smo,eto u takvoj fazi :-)
metal_rules_cura

#53 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by metal_rules_cura »

ljubav_aha wrote:lolita,nije uopce tesko

moji prijatelji ,ako ne zovnem sedmicu dana,nazovu i ostave poruku,nisam nikad bila forsirsana porukama da ih nazovem sto prije,jer na poruci mi ne kazu da ih nazovem kad iskjucivo dobijem poziv,vec kad budem rapsolozena i kad budem imala vremena,a drugo,kad se vidimo,lijpo im objasnim razlog,koji je naravno obrazlozen ,shvacen,ali to smao prijetlji mogu

ne znam da li si mililla opcenito na ostlau raju,kolege ili slicno,eh pa moras imati svoj stav,ali moras malo primejnjivati u gestove kurtoazije,cak i kada ne zelis,ipak,ne moze sve biti po nasem,jer smo,eto u takvoj fazi :-)
Slazem se! :thumbup:

Prijatelji ne forsiraju, oni se samo jave. Ja svojima nikada, kada se javim nekim obicnim razlogom, nicim ne dajem do znanja da mi se moraju javiti odmah niti da mi na sve moraju odgovoriti. Ali, prijatelji su jedna kategorija, SVI DRUGI SU NEKA DRUGA.

A i ovo dole boldirano ima svoje... Mozda ne toliko prema poznanicima koliko prema gore navedenim ukoliko predugo traje i ukoliko smo se postavili suvise sebicno.
milivoje

#54 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by milivoje »

njeka wrote:Uopšte ne kontam "prijateljstva" u kojim nešto moraš!!
Ja se svojim prijateljima javljam kad hoću--što je dosta često jer su to ljudi koje volim i koji mene vole,mogu im sve reći (i oni meni) pa i da nisam nekad raspoložena za društvo!!!
Nema ljutnje,naravno,samo--" E, znaš da sam tu za tebe!!" To je ustvari sva ljepota prijateljstva--neko s kim možeš sve podijeliti,ko će te razumijeti i ko te neće gušiti!!!
:thumbup:
:smajlikojisjediicekadamusejavisnaesemes:
:lol: :lol:
metal_rules_cura

#55 Re: Zar je tesko razumjeti?

Ma dobro, ako bi se tako bukvalno shvatalo covjek ne mora nista. Ali pitam se kako bi svijet izgledao kada ne bi postojala neka nepisana pravila da tako nazovem. Bolje receno neka ljudska i moralna.

Opet kazem, ovdje se i ne radi o gusenju ukoliko je neko blizak prijatelj. Ne znam da nas takvi i mogu gusiti. Mogu ukoliko nam smetaju.

I nije tu pitanje cekanja da se odgovori na sms poruku, ali je ruzno kada se nesto pita konkretno i treba informacija i onda odgovor ne stigne. Druga je prica kada se neko javi neobavezno.
Valbon_1

#56 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Valbon_1 »

@Lolita...prijatelja ima mnogo... ali prijatelj moze biti samo jedan...jedna....ili nekolicina ;-)
Verujem da si shvatila...you are a clear girl :wink:
_veleposlanik

#57 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by _veleposlanik »

:)

ponekad je tesko razumjeti, posebno kada nas tako ne pazi voljena osoba, dok isto tako ne razumijemo zasto drugi to ne zele shvatiti kada se nama desava... :)

uzitak samoce je chudan osjecaj i nije svak sklon takvom emocionalnom stanju (mnogi ce pomisliti da se radi o usamljenim, neshvacenim ili nesretnim osobama)... pocesto "dobijem" takav period, cesto to drugi ne shvataju, one "slabije" kontakte izgubis na duze staze (mozda i zauvijek) - sto moze imati svoju pozitivnu i negativnu stranu. ponekad nastaje i griznja savjesti, sto moze biti jako los osjecaj nastao od nicega... slazem se s nekim sto rece da makar bliske osobe trebaju poznavati tu tvoju neshvatljivu osobinu, koju mislim da bi svakako razumjeli i prihvatili.

upravo, ovog vikenda imam jedinstvenu priliku da se sastanem sa odredjenim ljudima koje sam, na neki nacin "zapostavio" - a koji zasluzuju sunce, nebo i sve zvijezde.... :( .... posto su ljudi od srca, znam da ce me razumjeti, i ne preostaje mi nista drugo do poklona - detalja kao znak zahvalnosti za razumijevanje... (meni cesto "upali" buketic cvijeca za zensko a za musko drustvo dovoljno je castiti koju rundu piva i nadoknaditi potroseno vrijeme)... :D

"dje me nadje" lejdi :D ovo je trebala biti moja tema :D.......

PS: mislim da je glavna poruka koju vadim iz ovakvih "iskljucenja iz drustva" da se stvar ne zapostavlja na duze vrijeme. kasnije sama pomisao na broj osoba koje bih trebao makar nazvati me odvrati od pokusaja, a to vec, ako su prijatelji, ne zasluzuju...

PS2: prijatelja mozemo imati jednog (i budi presretan/na), dva je vec teze odrzivo, tri je de facto nemoguce... svi ostali su poznanici/ce, neki bolji, neki ne toliko...

ljubav_aha

#58 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by ljubav_aha »

metal_rules_cura wrote:Ma dobro, ako bi se tako bukvalno shvatalo covjek ne mora nista. Ali pitam se kako bi svijet izgledao kada ne bi postojala neka nepisana pravila da tako nazovem. Bolje receno neka ljudska i moralna.

Opet kazem, ovdje se i ne radi o gusenju ukoliko je neko blizak prijatelj. Ne znam da nas takvi i mogu gusiti. Mogu ukoliko nam smetaju.

I nije tu pitanje cekanja da se odgovori na sms poruku, ali je ruzno kada se nesto pita konkretno i treba informacija i onda odgovor ne stigne. Druga je prica kada se neko javi neobavezno.
bravo :)
lolita_xx

#59 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

_veleposlanik wrote::)

ponekad je tesko razumjeti, posebno kada nas tako ne pazi voljena osoba, dok isto tako ne razumijemo zasto drugi to ne zele shvatiti kada se nama desava... :)

uzitak samoce je chudan osjecaj i nije svak sklon takvom emocionalnom stanju (mnogi ce pomisliti da se radi o usamljenim, neshvacenim ili nesretnim osobama)... pocesto "dobijem" takav period, cesto to drugi ne shvataju, one "slabije" kontakte izgubis na duze staze (mozda i zauvijek) - sto moze imati svoju pozitivnu i negativnu stranu. ponekad nastaje i griznja savjesti, sto moze biti jako los osjecaj nastao od nicega... slazem se s nekim sto rece da makar bliske osobe trebaju poznavati tu tvoju neshvatljivu osobinu, koju mislim da bi svakako razumjeli i prihvatili.

upravo, ovog vikenda imam jedinstvenu priliku da se sastanem sa odredjenim ljudima koje sam, na neki nacin "zapostavio" - a koji zasluzuju sunce, nebo i sve zvijezde.... :( .... posto su ljudi od srca, znam da ce me razumjeti, i ne preostaje mi nista drugo do poklona - detalja kao znak zahvalnosti za razumijevanje... (meni cesto "upali" buketic cvijeca za zensko a za musko drustvo dovoljno je castiti koju rundu piva i nadoknaditi potroseno vrijeme)... :D

"dje me nadje" lejdi :D ovo je trebala biti moja tema :D.......

PS: mislim da je glavna poruka koju vadim iz ovakvih "iskljucenja iz drustva" da se stvar ne zapostavlja na duze vrijeme. kasnije sama pomisao na broj osoba koje bih trebao makar nazvati me odvrati od pokusaja, a to vec, ako su prijatelji, ne zasluzuju...

PS2: prijatelja mozemo imati jednog (i budi presretan/na), dva je vec teze odrzivo, tri je de facto nemoguce... svi ostali su poznanici/ce, neki bolji, neki ne toliko...

prvo da ti posaljem jedan smjesak :)

na ovo boldirano sam se morala nasmijati, mada i nije smijesno :) to mi se bas cesto desava. uvijek odgadjam to neko javljanje i pozive na kafu. nije da nemam vremena i opet ponavljam da su to ljudi koji su mi dragi i koji mi znace nesto u ziovtu, ali da mi nekad ne odgovara njihovo drustvo. ne samo njihovo, vec bilo cije...

eh nisam razmisljala koliko imam prijatelja, nesto ne volim razmisljati o tome koliko mi je neko prijatelj ili nije. vaznije mi je saznanje da sam ja prijatelj, ne samo jednoj osobi, i da sam uvijek tu, iako to tako ne izgleda :)
metal_rules_cura

#60 Re: Zar je tesko razumjeti?

ljubav_aha wrote:
metal_rules_cura wrote:Ma dobro, ako bi se tako bukvalno shvatalo covjek ne mora nista. Ali pitam se kako bi svijet izgledao kada ne bi postojala neka nepisana pravila da tako nazovem. Bolje receno neka ljudska i moralna.

bravo :)
Razumijemo se...
Za mene prijateljstvo nije ono sto "ne izgleda" jer niko nema sposobnost da cita izmedju redova niti treba takve stvari citati. Bitno je s vremena na vrijeme pokazati da ti je stalo i njegovati to inace nema nista od toga. To se moze izvrsiti na vise nacina pa makar i otvorenim rijecima kako par dana neko nece biti dobro drustvo. To je ok. Ali, to sto vecina ljudi ne konta kako je nejavljanje na konkretno pitanje ili molbu vid pokazivanja nepostovanja je nesto sasvim drugo. Sto stvari shvate kao da se podrazumijevaju je takodjer nesto sasvim drugo. I ovdje opet pricam o prijateljima bas, ne o nekom drustvu sa kojim se samo ispijaju kafe. Kafa je nesto drugo, prijatelj je nesto drugo. I kod mene su u jednoj kategoriji prijatelji, u drugoj oni ljudi kojima se javljam s vremena na vrijeme radi izlaska i nekog vidjanja.
Kjajević Majko

#61 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Kjajević Majko »

lolita_xx wrote:Ne znam da li sam temu smjestila na pravi podforum, ako nisam neka nasi dragi moderatori prebace :)

U posljednje vrijeme prolazim kroz neki cudan period, kada znam da nisam bas najbolje drustvo, a i potrebna mi je neka moja samoca, koja mi odgovara trenutno. eh sada, zasto ljudi to ne mogu da shvate?
da li se ljutite na neke svoje prijatelje ako vam se ne jave neko odredjeno vrijeme? da li se ljutite ako vam isti dan ne odgovore na sms?
zasto ljudi ne mogu da razumiju da se javljam kad pozelim, a ne zato sto bih trebala?
zar nije malo ruzno poslati sms,mail ili poziv, pa se naljutiti na tu osobu ako ne odgovori?

kako objasniti ljudima da nisam prestala da ih volim, ako ih ne nazovem?
Prijatelji su precijenjeni. :D
metal_rules_cura

#62 Re: Zar je tesko razumjeti?

Ima jedna koja kaze: "Covjek ima mnogo prijatelja sve dok mu oni ne zatrebaju."
*mima*

#63 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by *mima* »

lolita_xx wrote:Ne znam da li sam temu smjestila na pravi podforum, ako nisam neka nasi dragi moderatori prebace :)

U posljednje vrijeme prolazim kroz neki cudan period, kada znam da nisam bas najbolje drustvo, a i potrebna mi je neka moja samoca, koja mi odgovara trenutno. eh sada, zasto ljudi to ne mogu da shvate?
da li se ljutite na neke svoje prijatelje ako vam se ne jave neko odredjeno vrijeme? da li se ljutite ako vam isti dan ne odgovore na sms?
zasto ljudi ne mogu da razumiju da se javljam kad pozelim, a ne zato sto bih trebala?
zar nije malo ruzno poslati sms,mail ili poziv, pa se naljutiti na tu osobu ako ne odgovori?

Loli......nisi mi se javila jutros.............. :lol:
slavkoimamodilera

#64 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by slavkoimamodilera »

metal_rules_cura wrote:Ima jedna koja kaze: "Covjek ima mnogo prijatelja sve dok mu oni ne zatrebaju."
:thumbup:
lolita_xx

#65 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

mima wrote:

Loli......nisi mi se javila jutros.............. :lol:
jesi se to naljutila? :lol:
metal_rules_cura

#66 Re: Zar je tesko razumjeti?

Imam jedno zanimljivo, obrnuto pitanje...

Recimo trebate razgovor sa prijateljem, jako ste bliski, imate frku i pomoc bi itekako dobro dosla. Javljate se prijatelju danima i on vam kaze da oprostite ali on trenutno nije za drustvo, zeli mir i svoj svijet. Reagovali biste kako? Kada imate toliko opravdanja da "mir" biste li ovo protumacili kao sebicnost? Ili je i to sasvim ok i normalno?

Zanima me cisto da znam kako posmatrate prijateljstvo...
bezdan1

#67 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by bezdan1 »

metal_rules_cura wrote:Imam jedno zanimljivo, obrnuto pitanje...

Recimo trebate razgovor sa prijateljem, jako ste bliski, imate frku i pomoc bi itekako dobro dosla. Javljate se prijatelju danima i on vam kaze da oprostite ali on trenutno nije za drustvo, zeli mir i svoj svijet. Reagovali biste kako? Kada imate toliko opravdanja da "mir" biste li ovo protumacili kao sebicnost? Ili je i to sasvim ok i normalno?

Zanima me cisto da znam kako posmatrate prijateljstvo...
a kako bi reagirao..
rekao biu mu da je gnjida i da je manijak.. he heh i pljuno bi ha ( ono kužiš9 preko telefona.
a ti čini mi se da si neka romantična osoba????
metal_rules_cura

#68 Re: Zar je tesko razumjeti?

zagazaga wrote:Pravi prijatelji će uvijek naći
vremena i razumjeti jedni druge,a takvih je malo.Za prave prijatelje ne postoji ''svoj svijet'' jer su oni u njemu.

Problemi mogu nastati kad neko ne shvata određeno prijateljstvo jednako kao onaj drugi.
O ovome govorim cijelo vrijeme! Slazem se! Kada ne shvata jednako i kada ne cijeni jednako...

P.S. Nisam romanticna dusa, ali jesam dusa od principa. Priznajem :-)
lolita_xx

#69 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

zar stvarno niko od vas ne prolazi period kada zeli da bude sam? cak i kada su u pitanju pravi prijatelji?
Abacija

#70 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:zar stvarno niko od vas ne prolazi period kada zeli da bude sam? cak i kada su u pitanju pravi prijatelji?
Pitanje je koliko taj period moze trajati a da se prijatelji ne izgube!
lolita_xx

#71 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

mene niko ne razumije :)
Eleonora

#72 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Eleonora »

lolita_xx wrote:zar stvarno niko od vas ne prolazi period kada zeli da bude sam? cak i kada su u pitanju pravi prijatelji?
Biti ''sam sa sobom'' je za mene, nesto veliko... Jer u samoci prozivljavam svoj mali svijet, svoje unutarnje nemire, nedoumice, razmisljanja, desavanja, dobra ili losa, ne bitno... Ok, prijatelji, sve to stoji, bez njih je zivot nezamisliv... al sta je lose u tome o cemu govori lolitaxx?!! To ne znaci da IH ( prijatelje ) manje volimo, cijenimo, trebamo... Ja licno, volim biti sama kad me nesto ''zadesi'', tad mi ne treba bas niko... Kreiram svoj mali svijet u kojem, pa iskreno, uzivam... I kad sve prodje, vratim se pravim prijateljima..ali moji pravi prijatelji i jesu pravi bas zato sto razumiju moje ''povlacenje''... :) Zato ih i volim... :)
lolita_xx

#73 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Eleonora wrote:
Biti ''sam sa sobom'' je za mene, nesto veliko... Jer u samoci prozivljavam svoj mali svijet, svoje unutarnje nemire, nedoumice, razmisljanja, desavanja, dobra ili losa, ne bitno... Ok, prijatelji, sve to stoji, bez njih je zivot nezamisliv... al sta je lose u tome o cemu govori lolitaxx?!! To ne znaci da IH ( prijatelje ) manje volimo, cijenimo, trebamo... Ja licno, volim biti sama kad me nesto ''zadesi'', tad mi ne treba bas niko... Kreiram svoj mali svijet u kojem, pa iskreno, uzivam... I kad sve prodje, vratim se pravim prijateljima..ali moji pravi prijatelji i jesu pravi bas zato sto razumiju moje ''povlacenje''... :) Zato ih i volim... :)
razumijemo se :)
Abacija

#74 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:mene niko ne razumije :)
Bojim se da ovo nije zadovoljavajuci odgovor na moje pitanje.
lolita_xx

#75 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Abacija wrote:
lolita_xx wrote:mene niko ne razumije :)
Bojim se da ovo nije zadovoljavajuci odgovor na moje pitanje.
odgovorit cu ti :)
zar je bitno koliko traje? ako su pravi prijatelji ne bi se trebali izgubiti, jer se i ja ne izgubim, bez obzira koliko dugo mi se neko ne javi.
Post Reply