Isti zivotinjski nagoni koji su stvorili republiku sumsku.Sarajevcac wrote:Do drugog svjetskog rata Srbi i Hrvati vise su se u istoriji pomagali nego odmagali jedno drugom. A holokaust nad Srbima objasnjavam onom zivotinjskim nagonom u ljudima zbog kojeg je spreman da cini nevidjene zlocine ako misli da ce proci nekaznjeno.jeza u ledja wrote: A kako onda objasnjavas zlocine i mrznju izmedju Srba i Hrvata, NDH, cetnike, ustase, Vukovar, itd? Volite se pravo jelde? Jel i to ima veze sa muslimanima ili vam je jednostavno generalno divljastvo i mrznja prema svima utkana u krv?
Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
-
klixober
#51 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
- and
#52 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
definisa ti svoje sunarodnike i nihovu ulogu u zadnjem ratuSarajevcac wrote:Do drugog svjetskog rata Srbi i Hrvati vise su se u istoriji pomagali nego odmagali jedno drugom. A holokaust nad Srbima objasnjavam onom zivotinjskim nagonom u ljudima zbog kojeg je spreman da cini nevidjene zlocine ako misli da ce proci nekaznjeno.jeza u ledja wrote: A kako onda objasnjavas zlocine i mrznju izmedju Srba i Hrvata, NDH, cetnike, ustase, Vukovar, itd? Volite se pravo jelde? Jel i to ima veze sa muslimanima ili vam je jednostavno generalno divljastvo i mrznja prema svima utkana u krv?
Last edited by and on 25/10/2008 21:11, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#53 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Isti taj zivotinjski nagon vidim u tebi.Sarajevcac wrote:Do drugog svjetskog rata Srbi i Hrvati vise su se u istoriji pomagali nego odmagali jedno drugom. A holokaust nad Srbima objasnjavam onom zivotinjskim nagonom u ljudima zbog kojeg je spreman da cini nevidjene zlocine ako misli da ce proci nekaznjeno.jeza u ledja wrote: A kako onda objasnjavas zlocine i mrznju izmedju Srba i Hrvata, NDH, cetnike, ustase, Vukovar, itd? Volite se pravo jelde? Jel i to ima veze sa muslimanima ili vam je jednostavno generalno divljastvo i mrznja prema svima utkana u krv?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#54 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
jeza u ledja wrote:Isti taj zivotinjski nagon vidim u tebi.Sarajevcac wrote:Do drugog svjetskog rata Srbi i Hrvati vise su se u istoriji pomagali nego odmagali jedno drugom. A holokaust nad Srbima objasnjavam onom zivotinjskim nagonom u ljudima zbog kojeg je spreman da cini nevidjene zlocine ako misli da ce proci nekaznjeno.jeza u ledja wrote: A kako onda objasnjavas zlocine i mrznju izmedju Srba i Hrvata, NDH, cetnike, ustase, Vukovar, itd? Volite se pravo jelde? Jel i to ima veze sa muslimanima ili vam je jednostavno generalno divljastvo i mrznja prema svima utkana u krv?

- zgembo_sa
#55 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Zasto je ovom cheti jos uvijek dozvoljen pristup forumu?
-
zavrzlama
- jeza u ledja
#57 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Kad smo kod poremecenih umova...Sarajevcac wrote:Izgleda da je napad najbolja odbrana, a?jeza u ledja wrote: Isti taj zivotinjski nagon vidim u tebi.
Samo poremecen um moze da brani zlocine i svaki zlocinac mora biti kaznjen.
Isto tako, samo poremecen um, kao sto je efendija Ceric, moze reci za tursku vladavinu u BiH da je predstavljala period blagostanja i prosperiteta jer je to bio najcrnji period u istoriji hriscana u BiH, uz stalna ubistva, silovanja, danak u krvi...

- 1gorstak
#58 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Ne bi bilo BiH da je do medjunarodne zajednice. BiH opstaje zbog nas koji smo spremni da se (opet) borimo protiv onih koji ugrozavaju njen teritorijalni integritet. A ako nam u tim naporima Vasington i Brisel (opet) okrenu ledja, tu su (opet) Iran i vehabije. Sreca nas koji volimo BiH je u tom sto njen najbrojniji narod nece da bude strpan u rezervat izmedju Jelaha i Vrapcica, opkoljen teritorijom koja vise ne bi bila (i) njihova, jer su otud istjerani politikom onih koji umiru u haaskim ustanovama.Sarajevcac wrote:BiH se drzi na okupu samo jos pod silom medjunarodne zajednice.
Zato BiH opstaje, zbog tog otpora. Da nema otpora i potencijala za otpor, medjunarodna zajednica bi taj tvoj raspad kojeg prizeljkujes glatko ozvanicila.
-
ld
#59 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
1gorstak wrote:Ne bi bilo BiH da je do medjunarodne zajednice. BiH opstaje zbog nas koji smo spremni da se (opet) borimo protiv onih koji ugrozavaju njen teritorijalni integritet. A ako nam u tim naporima Vasington i Brisel (opet) okrenu ledja, tu su (opet) Iran i vehabije. Sreca nas koji volimo BiH je u tom sto njen najbrojniji narod nece da bude strpan u rezervat izmedju Jelaha i Vrapcica, opkoljen teritorijom koja vise ne bi bila (i) njihova, jer su otud istjerani politikom onih koji umiru u haaskim ustanovama.Sarajevcac wrote:BiH se drzi na okupu samo jos pod silom medjunarodne zajednice.
Zato BiH opstaje, zbog tog otpora. Da nema otpora i potencijala za otpor, medjunarodna zajednica bi taj tvoj raspad kojeg prizeljkujes glatko ozvanicila.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#60 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Mnostvo je postova i ponekad se ne stigne na vrijeme procitati. U svakom slucaju, hvala na upozorenju.emir101 wrote:Citaju li admini sta ovaj prica?Sarajevcac wrote: Muslimani su ti koji su izdali vjeru, naciju... i pokusali da zatru sve sto ima veze sa nekadasnjom BiH, i koji su petsto godina cinili genocid i zlocine nad hriscanima u BiH. Svi narodi su pobili ili protjerali svoje islamizovano stanovnistvo nakon oslobadjana od islamske vladavine, a nemojte mi sad pripisivati da ja to zagovoaram nego samo konstatujem istorijske cinjenice. A u vrijeme NDH su bili najzesce ustase. A to dobro znaju ljudi u kraju u kojem zivim.
Bosnjaci bi trebali biti srecni da su uopste opstali u BiH jer drugi islamizovani narodi u Evropi nisu imali te srece.
@Sarajevcac, slijedi ti banovanje, a duzinu ce odrediti site administrator.
-
BaileyS
#61 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Evo citam izjavu Lajcaka za ceski radio kako raspad Bosne nije moguc bez sukoba. Dobro jutro Kolumbo. Na zalost sve cesce se govori o tome a da je to neizvodljivo bez sukoba, jasno je i djeci u obdanistu.
Kad sagledas Bosna je najzamrseniji problem na Balkanu a nedovoljno je zelje da se prevazidju nesuglasice. Jedini ko bi mogao promijeniti ovaj status quo je EU ali ni oni nisu bas pretjerano zainteresovani da zauzmu odlucniji stav.
Kad sagledas Bosna je najzamrseniji problem na Balkanu a nedovoljno je zelje da se prevazidju nesuglasice. Jedini ko bi mogao promijeniti ovaj status quo je EU ali ni oni nisu bas pretjerano zainteresovani da zauzmu odlucniji stav.
-
tuzlak-x
#62 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
ne bi trebalo banovati sarajevcca. dobro je da nam iznese misljenje vecine srpskog naroda,kao sto on tvrdi. treba da znaju bosanski patrioti da ovaj za kompom i onaj za volanom traktora imaju identicno misljenje i da se ne nadamo miru i prosperitetu u nasoj jedinoj BiH.
ne bih se iznenadio da ovaj lik napravi pravoslavnu inat svadbu na bascarsiji i da mase zastavom sa mrtvackim glavama pa makar sunce vise nikad ne izaslo.
ne bih se iznenadio da ovaj lik napravi pravoslavnu inat svadbu na bascarsiji i da mase zastavom sa mrtvackim glavama pa makar sunce vise nikad ne izaslo.
- zlatiborka
#63 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Ti covjece nisi normalan, idi kod psihijatra dr. Dabica, ako ne znas adresu on je u Hagu.Sarajevcac:
Najmanje istorijskog prava na BiH imaju Muslimani ili sadasnji Bosnjaci. Muslimani su ti koji su izdali vjeru, naciju... i pokusali da zatru sve sto ima veze sa nekadasnjom BiH, i koji su petsto godina cinili genocid i zlocine nad hriscanima u BiH. Svi narodi su pobili ili protjerali svoje islamizovano stanovnistvo nakon oslobadjana od islamske vladavine, a nemojte mi sad pripisivati da ja to zagovoaram nego samo konstatujem istorijske cinjenice. A u vrijeme NDH su bili najzesce ustase. A to dobro znaju ljudi u kraju u kojem zivim.
Bosnjaci bi trebali biti srecni da su uopste opstali u BiH jer drugi islamizovani narodi u Evropi nisu imali te srece.
A sto se tice Dodika. U odnosu na Srbe u BiH, on je pravi multietnicar jer vecina Srba iz BiH mrzi BiH i ne zeli nikakav suzivot sa Bosnjacima, ako cemo iskreno.
Pravi multiietnicar, koji mrzi sve sto je nesrpsko! Opet idi onom dr. Dabicu koji je u Hagu, mozda nadje lijek za tvoju boljku!
Oj la la, Banja Luka je velegrad a Sarajevo kasaba, moram te opet uputiti dr. Dabicu.....Banja Luka je jedno 100 puta na vecem civilizacijskom nivou u odnosu na kasabu zvano Sarajevo.
Koliko se vidi iz prilozenog, tvoja boljka je neizljeciva, ali ipak posjeti dr. Dabica, mozda ti tihovanje pomogne...
- zlatiborka
#64 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Ma sta kazes, nema vjencanja i tako to....antikorupt wrote:Tesko je to...protjerali ste 150.000 Srba iz Sarajeva....nema ko da se vjenca....a i 01.03.1992. ste porucili sta mislite o Srbima i srpskim vjencanjima....kako se posijalo, valja vam i poznjeti....tuzlak-x wrote: ne bih se iznenadio da ovaj lik napravi pravoslavnu inat svadbu na bascarsiji i da mase zastavom sa mrtvackim glavama pa makar sunce vise nikad ne izaslo.
Pocetkom oktobra sam bila na pravoj srpskoj svadbi u Rogatici, gdje me je moja bivsa ucenica pozvala. Igrala sam kolo do besvijesti, ispjevala se do promuklosti. Ne znam kad mi je u zivotu bilo ljepse...
P.S. za tvoju informaciju ja sam ona iz reda ostalih
- nokia6170
#65 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
samo da podsjetimo jos po koji put da su srbi protjerali srbe iz sarajeva, pozivajuci ih da napuste taj grad putem medija i na sve druge nacine i obezbjedjujuci im kamione "besplatno" da se isele..prvenstveno gospodin krajisnik 1996. godine.antikorupt wrote:Tesko je to...protjerali ste 150.000 Srba iz Sarajeva....nema ko da se vjenca....a i 01.03.1992. ste porucili sta mislite o Srbima i srpskim vjencanjima....kako se posijalo, valja vam i poznjeti....tuzlak-x wrote: ne bih se iznenadio da ovaj lik napravi pravoslavnu inat svadbu na bascarsiji i da mase zastavom sa mrtvackim glavama pa makar sunce vise nikad ne izaslo.
ono sto je republika srpska uradila svom srpskom narodu 1996. godine u sarajevu ima sve elemente GENOCIDA, lakse dokazivog od same srebrenice...jer je NAMJERA preseljenja etnicke grupe bila vrlo jasna, medijski promovisana i sistemski organizovana.
samo da citiram jedno realno-gorko srpsko sagledavanje tadasnje situacije:
" Vječno ću proklinjati Slobodana Miloševića što nam je uništio živote. Slobodan Milošević nikad poslije Dejtona nije pitao niti nas obilazio po kolektivnom centru. Naše smotano rukovodstvo nikad nam ništa nije obezbjedilo. Dali smo im jedan grad koji smo vojinčki držali pune 3 godine. Kada smo se selili neko se dobro snašao za kamion pa je uspio sve iznjeti. Ali ja nisam imao tad par stotina maraka za kamion niti mi je palo na pamet da ga palim. Ostao je skoro pun. Međutim moj stan je opljačakn, ali ga nisu Bošnjaci opljačkali. Već lešinari iz Srpske i Srbije sa svojim kamionima, koji su vidjeli profit u tome. To ima nikad neću oprstiti. Poslije toga usljedile su godine pakla i potucanja po istočnom dijelu RS.
Najviše se divim svojoj majci koja je po onom najvećem snijegu do Pala išla pješke sa kolonom dugom nekoliko kilometara. Niti smo od vlasti dobili kamione niti autobuse.
Za mene je napuštanje Sarajeva bila greška, a da ne spominjem koliko je nas materijalno i zdravstveno propalo. I još što i dan danas postoje kolektivni centri. Presato sam da vjerujem da ću ikad dostići status kao do rata."
- jeza u ledja
#66 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
I jos jednom. Ako treba da ponovimo sto puta:antikorupt wrote:Tesko je to...protjerali ste 150.000 Srba iz Sarajeva....nema ko da se vjenca....a i 01.03.1992. ste porucili sta mislite o Srbima i srpskim vjencanjima....kako se posijalo, valja vam i poznjeti....tuzlak-x wrote: ne bih se iznenadio da ovaj lik napravi pravoslavnu inat svadbu na bascarsiji i da mase zastavom sa mrtvackim glavama pa makar sunce vise nikad ne izaslo.
Prvi strateški cilj nalaže da Srbi napuste Sarajevo
Krajišnik: 0215-4842 – 0215-4844
“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.”
- zgembo_sa
#67 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Dzaba pricat kad je covjek retardiran totalno...antikorupt wrote:I ja kažem da toga nema jer ste protjerali 150.000+ Srba iz Sarajeva
Prvi strateški cilj nalaže da Srbi napuste Sarajevo
Krajišnik: 0215-4842 – 0215-4844
“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.”
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#68 Re: Savjetnik supervizora za Brcko:OHR treba sto prije zatvorit
Nemate pravo prozivati administraciju. Obojica ce zavrsiti banovani. Zasto nisu do sada, ... nije vas problem.emir101 wrote:Ako od 1992-e nisi saznao misljenje vecine srpskog naroda nece ti ni ovaj troll pomoci. Posto admini ne salju ovu dvojicu u Banovice, jeli to znaci da i ostali forumasi smiju da im kazu nesto u lice?tuzlak-x wrote:ne bi trebalo banovati sarajevcca. dobro je da nam iznese misljenje vecine srpskog naroda,kao sto on tvrdi. treba da znaju bosanski patrioti da ovaj za kompom i onaj za volanom traktora imaju identicno misljenje i da se ne nadamo miru i prosperitetu u nasoj jedinoj BiH.
Sve smijete reci, bez uvreda, .... potkrijepljeno argumentima.
@Sarajevcac i @antikorupt ih ocito nemaju i cilj im nije diskusija, ... nego provokacija.