Zaista ne shvatam kako marame mogu nekome predstavljati toliki problem?
Budimo realni, mi ljude u Bosni svrstavamo po tome kako se oni zovu, recimo Muhamed-musliman, Razija-muslimanka, Jusuf-musliman, Amina-muslimanka, i tako dalje, dakle nije potrebna nekome marama da bi se reklo da je muslimanka , sasvim je dovoljno njeno ime, a mozda cemo se poceti i protiviti sto nosimo muslimanska imena, nedo Bog, ovo je sekularna drzava pa moze neko pomisliti da slucajno pripadamo Islamu??? I sve to moze smetati mozda obrazovanim ustanovama !?!?i mozda sefovi na poslu pomisle da je taj neko previse islamista jer po Bogu zove se Muhamed??

Dakle, zar misite da ako zena ne nosi maramu da automatski mozete reci da nije muslimanka i da ne praktikuje svoju vjeru ?
Sto se same marame tice, u Turskoj mozda brane maramu ali elhamdulillah prosetajte samo jednom nekim gradom Turske i vidjet cete pune ulice moderno obucenih pokrivenih zena i to vecina njih su fakultetsko obrazovane zene.
Ako posmatras maramu kao maramu mozes je komotno posmatrati kao modni dodatak, kao dio imidza ako ti vec smeta sto na osnovu tog muslimanke se razlikuju od nemuslimanki.Koliko ja znam taj dio materijala niti je radioaktivan niti u sebi sadrzi neke metke pa da mozemo reci da je opasan po okolinu

pa hajde radi toga da se bunimo !
I jos jedna stvar, to sto je neka od vas vidjela djevojku da je skinula maramu pa izasla iz WC-a.. pa ??? Koliko djevojaka,zena, danas klanja i posjecuje dzamije ili mozda sjela na kojima se uci Kuran i naravno da ce se pokriti na takvim mjestima a samim tim s obzirom da ne nose hijab dakle tu maramu moraju negdje i nekad skinuti, a wc je idealno mjesto za to, ili eventualno neka privatna prostorija.
Nije lijepo donositi zakljucke tako brzo jer nije uvijek u zivotu sve tako kao sto izgleda, nije sve crno ili bijelo ima tu i drugih boja
Selam Alejkum