Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zecko_kupuz
#51 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
One će vize nas ubiti
, ne može se pozvati igrač za Sloveniju par dana prije tekme. Ponavljaju nam se gluposti iz prošlosti, samo 16 igrača na raspolaganju. To je kad neće da sastave spisak od nekih 25 igrača na koje se može računati. Gdje je sada Jahić, gdje je Mirvić kojeg je Ćiro najavljivao?! 
-
Avdo Z.
#52 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Bilo je do sada svakakvih izjava ovdje, ali mislim da je ova vrh ili ako hoces dno dna.On ce zbog novinara da navija za Sloveniju??????? Plus sto vrijedja covjeka zbog njegovih stavova.da zbog novinara (navijace za Sloveniju protiv Bosne) a ti se slobodno naguzi ciri, kao sto i oni rade...
Navijaj ti sine (sto reko Ciro:) ) i za Zimbabve, bolje da takvi nisu na nasoj strani. Podsjecas me na one dezertere koji su nalazili milion razloga zasto su razgulili, da bi solili pamet sto je potpisano primirje jer smo bezbeli mogli bar do Smedereva stici.
Da, takva nam je drzava i sta sad da radimo? Da navijamo za Sloveniju? Ma hajte. Otkud znas da ce taj Colpa i Merdanovic biti gori? Zato sto si vjeciti pesimista i da dovedu bilo koga ti bi rekao da nevalja i da ga mjenjamo.misljenja sam da se protiv saveza ne moze nista ucinit. primjer u upotrebi: odlazi munib usanovic, dolazi fuad colpa, ili n. merdanovic (GORI!); sutra ce otic iljo, covjek koji ne navija za bih, doci ce neki drugi iljo, koji takodjer ne navija za bih. ista stvar sa srpskim clanom.
Ne da ga UEFA i FIFA nece promjeniti nego su ga oni diktirali. Promjenice ga onda kad mi promjenimo drzavno uredjenje, a kakve su prilike, haman nikad. A sve do tada treba da navijamo za Sloveniju. Fala lijepo, samo ti bujrum pa navijaj.statut se nece nikad promjenit, jer nije niko lud da radi protiv sebe, a ne vjerujem da ce se neko sa strane mjesati (fifa, uefa)
Aha, novinari ne vole svoju zemlju pa navijaju za nju, a ti bezbeli volis pa navijas protiv nje???? Malo cudna logika. Trebaju ga kritikovati zbog kako ti kazes "njegovih katastrofalnih odluka" odn. trebaju pujdati igrace da bojkotuju svoju zemlju i da ustvari zabijaju auto-golove protiv Slovenije. A da njegova zasluga je sto smo izgubili u Turskoj protiv trece reprezentacije sa poslednjeg Evropskog Prvenstva u oslabljenom sastavu bar koliko su i Turci bili. Njegova zasluga je sto se Ibisevic spetljao u situaciji 2 na 1. Katastrofalni spiskovi???? Pa ti to kao da on u najmanju ruku nije pozvao 3-4 najbolja igraca koji igraju za Barcelonu, Mancester, Celzi....dakle, ostaju mi vazelini od novinarcica (avaz, sport, BHT, federalna, pink, hayat i td.) koji ne vole svoju zemlju, jer da je vole radili bi u interesu bih, pisali bi kriticki i resetali Ciru zbog njegovih katastrofalnih odluka (od spiskova, do iskljucivo njegovom zaslugom poraza u turskoj, njegovih lahko dokazivih LAZI i td.)
Ciro ce uskoro sam otici, umoran je i star to covjek, ali ko god da dodje tebi i takvima nece biti po volji pa cete opet navijati za Sloveniju.
Novinari ko novinari, svugdje su haman isti, rade malo za sebe, malo za list za koji pisu, imaju uredjivacku politiku. Ako taj Sinan ne valja, ima drugih...cini mi se da je bas dosta bilo pisano oko utakmice sa Srbijom.ujedno, ti novinari nemaju nikakvog talenta za taj posao, tj totalno su zalutali u taj fah i uopste se ne trude da napreduju, niti da prate sport uopste( kako ces "bale" citat "bol", jebem ti...)
joj kad se samo sjetim onog sinana s. koji pred kljucnu utakmicu sa srbijom nije u stanju napisat vise od 7-8, suhoparnih, bljutavih, uopstenih recenica. evo sad bi zaplako od tuge na taj tekstic. ne imat inspiraciju za jednu takvu utakmicu?![]()
Ako novinar ima zadatak da da izvjestaj sa utakmice koju nisi gledao, normalno je da je najvaznije da ti "preprica utakmicu" tj. kaze kad i kako je bila sansa, kad i kako je bio gol, ko je kako igrao. Ako mi je do stilskih figura ja cu citati poeziju Cazima Muse Catica ili prozu Ive Andrica.koja je razlika citat t. zidaka iz jutarnjeg i onu spodobu sto se nekad sliko u hrvatskom dresu, arsena novaliju. ovoga ti milina citat, od stilskh figura, analiticnosti, i uopste potkovanosti,vladanja materijom, a ovaj drugi ti preprica utakmicu (sansa tad i tad, gol tad i takav ...i taj se RETARD smuca po najvecim stadionima?)
usput budi receno, taj tomo zidak je skinuo ciru u hrvatskoj serijom svojih analiticnih tekstova(to je cak i "tata" priznao)
Ako se ne budemo borili vec se setali po terenu, ako igraci bude shvatili utakmicu kao turisticki izlet pa izgubimo, normalno je da ce biti kritikovani i oni i Ciro, ako se budemo muski borili u granicama svojih mogucnosti pa izgubimo, treba protivniku sportski cestitati i nastaviti dalje. Ne znam dovoljno snagu slovenske reprezentacije, ali sudeci po rezultatima, i nisu macji kasalj, da bi mogli ocekivati da ih glat dobijemo.i kakve sve ovo veze ima i sa cim? pa, iskreno i nema.ali eto, bas me zanima da li ce se usudit kritikovat kad spusimo od slovenije, kakva ce ovaj put trazit prvadanja za sarlatana; ili ce se kolektivno komirat od smijeha kad im ciro na presici "provali" tj baci dimnu, a oni, jadnici, samo sute i puse.
Cudan smo ti mi narod...Neki su cak isli dotle da su govorili da je dobro ono sto nam se dogodili u toku cetnicko-ustaske agresije da bi se ko fol osvjestili. Nejma dugorocnog interesa da se izgubi, zar nisi gore rekao da se tesko sta moze promjeniti? I kakvo bi "brutalno osvjestenje" bilo ako izgubimo od Slovenije u Sloveniji?mozda nema logike, ali u dugorocnom interesu BiH je da izgubimo u sloveniji.treba nam brutalno osvjestenje...
Kodro je bio zreo da vodi mladu reprezentaciju jer trener cije se cijelo iskustvo zasnivalo na vodjenju kadeta jednog osrednjeg (vise slabog) spanskog kluba ne moze biti selektor reprezentacije. Druga je stvar Kodro patriota i fudbaler. Svaka mu cast za to. Kad je prihvatio da vodi reprezentaciju i to nastavljajuci da zivi u Spaniji, prihvatio je i neka pravila ponasanja prema kojima se znalo ko mu je sef, ko mu daje platu. Neodazivanje na sastanak Izvrsnog Odbora fudbalskog saveza je prekrsaj za koji je smjenjivanje logicna kazna. Zao mi samo covjeka, izmanipuliran je sa mnogih strana i naivno je uletio u nesto za sto nije kompetentan. Ipak on nije prepreden za takvu ulogu, on je covjek postenjacina.(sad se sjetih i licemjerja u vezi sa s kodroma zato bi mi trebala stranica-dvije)
-
sajosarajlija
#53 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33
Iz graca samo dolazi hiljadu ljudi ima da gori maribor sutra... u deželi izvlače specijalnu policiju na ulice, to sve govori
Ko zna možda Ćiro od ovih navijača uzme nekog da igra stopera
- rado_vidjen
#54 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
navijam za Sloveniju zbog ove ovce Avde Z. i sorte podljudi njegovog kalupa.
samo cu kratko na ovu papazjaniju
i naravno nigdje u svijetu nije praxa da se kritikuje selektor. tvoj je problem sto si rasto u jednoumlju, i sto si dresiran da se prema autoritetu odnosis ko prema svetoj kravi.
da je takvih ko ti u Engleskoj bi i sad selektor bio S. McClaren
tvoj miljenik Ciro se prodo menadzerskim talovima. to je istina koju ces kad-tad morati prihvatit.
a spiskovi tulica su isto OK?
...munibe jes to ti?
i npr.ivicu osima? ako koga zanima statistika uzece zapisnik utakmice.
radoncic baca pare, ali to nije moj problem...
pitanje je da li ce Ciro uopste biti u stanju ponoviti sliskovicev "uspjeh". ali sarlatanu sve prolazi, covjek je "provala", "trener svih trenera" je to...
govorio sam o licemjerju novinra u vezi sa kodrom. gdje su novinari koji su podrzavali kodru, sacekivali ga, vodali ga? oni isti sto su organizovali utakmicu za "spas bh fudbala".
novinari su mi gori od saveza i to je bila moja poenta. presli su na stranu "zla"
samo cu kratko na ovu papazjaniju
je ono i ti bijase u pecalbi? mozda sam se zajebo, ali u svakom slucaju.. prica ti je da ne kazem glupa.... Podsjecas me na one dezertere koji su nalazili milion razloga zasto su razgulili, da bi solili pamet sto je potpisano primirje jer smo bezbeli mogli bar do Smedereva stici.
da se naguzisDa, takva nam je drzava i sta sad da radimo?
znas li ti ko je fuad colpa?Da navijamo za Sloveniju? Ma hajte. Otkud znas da ce taj Colpa i Merdanovic biti gori?
glupko, ja navijam za bih vise od tebe, samo sto imam siru sliku od tvoje ucaurene perspektive podanickog mentaliteta.Aha, novinari ne vole svoju zemlju pa navijaju za nju, a ti bezbeli volis pa navijas protiv nje????
jok, nego samo saburaj & šućuraj, i vici "more i gore".Trebaju ga kritikovati zbog kako ti kazes "njegovih katastrofalnih odluka"
i naravno nigdje u svijetu nije praxa da se kritikuje selektor. tvoj je problem sto si rasto u jednoumlju, i sto si dresiran da se prema autoritetu odnosis ko prema svetoj kravi.
da je takvih ko ti u Engleskoj bi i sad selektor bio S. McClaren
nemos meni prodavat ovaj "argument". istina bi bila : B tim, trece reprezentacije sa posljednjeg evropskog prvenstva.A da njegova zasluga je sto smo izgubili u Turskoj protiv trece reprezentacije sa poslednjeg Evropskog Prvenstva
torlak, zec, vasilic, ibricic, bartolevic, radeljic i jos neki, ni prema kojem osnovu nemaju prednost u odnosu na stilica, dialibu, trivunovica, muharemovica, mirvica i td. ako ti tvrdis suprotno, onda je tvoje znanje za muda labudovaKatastrofalni spiskovi???? Pa ti to kao da on u najmanju ruku nije pozvao 3-4 najbolja igraca koji igraju za Barcelonu, Mancester, Celzi....
tvoj miljenik Ciro se prodo menadzerskim talovima. to je istina koju ces kad-tad morati prihvatit.
a spiskovi tulica su isto OK?
ovo govoris jer ne znas za bolje. nisi nikad citao kvalitetnog sportskog kolumnistu. slucajno sam imao sansu da citam "izvjestaje" utakmica sa evropskog prvenstva iz par listova, i znam sta govorim. avazlije vrijedjaju zdravu pamet svojom plitkoscu. sportski novinar mora znati vjesto pisati, i voditi racuna o stilu. jelde da je razlika slusat senera bajramovicAko novinar ima zadatak da da izvjestaj sa utakmice koju nisi gledao, normalno je da je najvaznije da ti "preprica utakmicu" tj. kaze kad i kako je bila sansa, kad i kako je bio gol, ko je kako igrao. Ako mi je do stilskih figura ja cu citati poeziju Cazima Muse Catica ili prozu Ive Andrica.
radoncic baca pare, ali to nije moj problem...
Ciro nece biti kritikovan i to ti garantujem. avaz ima neki dil sa cirom i savezom i to je svrsena prica. avaz ce kritikovat ( i izmisljat ako treba) svakog sve dok mu ne platis reket (u vidu reklame, to su mnoge sarajevske firme prisliljene placati i to je "javna tajna")Ako se ne budemo borili vec se setali po terenu, ako igraci bude shvatili utakmicu kao turisticki izlet pa izgubimo, normalno je da ce biti kritikovani i oni i Ciro
da ciro nije svemoguc, i da je on u rangu blaza sliksovica koji nas je doveo na korak od svjetskog, evropskog (jedna pobjeda nas je djelila)I kakvo bi "brutalno osvjestenje" bilo ako izgubimo od Slovenije u Sloveniji?
pitanje je da li ce Ciro uopste biti u stanju ponoviti sliskovicev "uspjeh". ali sarlatanu sve prolazi, covjek je "provala", "trener svih trenera" je to...
i zato smo doveli kvarnog ciru, namazanog svim bojama...koji ce samo nastavit agoniju, pravi problemi ce biti gurnuti pod tepih...a svako govno kad tad ispliva na povrsinuIpak on nije prepreden za takvu ulogu, on je covjek postenjacina.
govorio sam o licemjerju novinra u vezi sa kodrom. gdje su novinari koji su podrzavali kodru, sacekivali ga, vodali ga? oni isti sto su organizovali utakmicu za "spas bh fudbala".
novinari su mi gori od saveza i to je bila moja poenta. presli su na stranu "zla"
- vee-jay
#55 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
daj prestanite se i na ovoj temi o glupostima prepirati
MOLIM LINK!!!!!!!!
hvala

MOLIM LINK!!!!!!!!
hvala
- FAP mashina
#56 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
@Avdo
Prestani se provalama,kome do danas na ovom podforumu nije jasno da ti radis za savez onda neka sebi plati nekoliko časova logike.Zamolio bih te da ne koristis NEJMA jel mi ides pravo na racku a siguran sam i vecini posjetioca tema vezanih za reprezentativni fudbal.Tvoja prica upakovana u slatko-lihvarski omot neprolazi,idi kupaj ribe ili nesto slicno
Prestani se provalama,kome do danas na ovom podforumu nije jasno da ti radis za savez onda neka sebi plati nekoliko časova logike.Zamolio bih te da ne koristis NEJMA jel mi ides pravo na racku a siguran sam i vecini posjetioca tema vezanih za reprezentativni fudbal.Tvoja prica upakovana u slatko-lihvarski omot neprolazi,idi kupaj ribe ili nesto slicno
-
klixober
#57 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Kupicu Mikado cokoladu i ERONET karticu(ima li neko pivo da je Ciro reklamirao?) i uzivati u igri Sarabe i Mikelinija
Zao mi samo sto Vasilic nece zaigrati
Zao mi samo sto Vasilic nece zaigrati
-
Avdo Z.
#58 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Rado Vidjen, mozes li mi ostaviti email da ti kazem ko ce i kome da se naguzi. U stvari kazacu ti i ovdje ako ovo jos malo ostane tj, ako ne budes kaznjen. Kada vidim kako si vaspitan pravo mi dodje drago sto navijas protiv Bosne, ali vise neJma zime, vi ste porazeni i mozete samo da ujedate vlastiti rep. Vidis, ovaj decko kaze da je vec hiljada (tisuca) krenula iz Graza, specijalne ture autobuse voze iz Beca, Zagreba, Sarajeva, Zenice...ide raja da bodri svoju zemlju, svoju Bosnu i Hercegovinu. A ti? Zakrvavljenih ociju, sucmurastog pogleda skriputaces krnjavim zubima i psovati "ovce" koje su se naguzile. Nije ni tebi lahko. Luzer

-
Avdo Z.
#59 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
papacja wrote:Ja ću zato što pekari još ne snižavaju cijenecyprus wrote:Zbog novinara?rado_vidjen wrote:ja navijam za sloveniju zbog ljigavaca koji sebe nazivaju novinari. zalosno, ali istinito.Wow, jedan od jačih razgloga koje sam dosad čuo. Ja razmišljam navijat za Sloveniju jer mi se ovi naši revizori u tramjavima ne sviđaju nikako
- rado_vidjen
#60 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
idi beri baje, allaha ti
odsad navijam za Republiku Srbsku
odsad navijam za Republiku Srbsku
-
Avdo Z.
#61 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
http://www.eventim.si/portal/en/sport/f ... ina/44860/
Na desonj strani (oko sredine stranice po duzini) imate "Tickets", kada se klikne dobiju se cijene karata i mogucnost kupovine
PS - za navijace slovenije rezervisana prva tribina na listi

Na desonj strani (oko sredine stranice po duzini) imate "Tickets", kada se klikne dobiju se cijene karata i mogucnost kupovine
PS - za navijace slovenije rezervisana prva tribina na listi
-
Avdo Z.
-
Rambo-Amadeus
#63 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
- burek_in_space
#64 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Na ttxt-u BHT je najavljen prenos u 20:00 h.Rambo-Amadeus wrote:Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
-
Rambo-Amadeus
#65 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
burek_in_space wrote:Na ttxt-u BHT je najavljen prenos u 20:00 h.Rambo-Amadeus wrote:Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
ps.s kakva je ono zajebancija na BHT-ovoj stranici, kad otvoris datum 13.6.2007??? je.o im webmaster mamaru!!!
-
senadblue
#66 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Za sve one koji nisu umogucnosti gledati BHT evo link gdje se moze pogledati tekma. 
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
I U21 na ovom link:
I U21 na ovom link:
- vee-jay
#67 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
hvala!senadblue wrote:Za sve one koji nisu umogucnosti gledati BHT evo link gdje se moze pogledati tekma.
I U21 na ovom link:
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#68 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Kako je prosla U21 danas?
-
papacja
#69 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
3:2Dado dijasporitus wrote:Kako je prosla U21 danas?
- Topla voda
#70 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
i kakav je sastav?
jel
----------------brasnic-------------
--berberovic---damjanovic---merzic---salihovic
-----------------ibricic------------------------
----muratovic------------misimovic------
-----------ibisevic----dzeko----------
--------------muslimovic-------------------
pa sto ne proba nesto u odbrani ??
jel reko salihovica naprijed staviti?
ko da igra lijevog beka...da nece saraba,nedobog?
jel
- vee-jay
#71 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
koliko imamo dobru odbranu kad Ciro napad stavlja da nas brani...Topla voda wrote:i kakav je sastav?
jel
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#72 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Od '92 mi nismo bili ovako deficitarni sa kvalitetnim odbranbenim igracima.
Uvjek se desavalo da skripi u napadu,u vezi..ali da ovoliko skripi u zadnjoj liniji,uopste u odbrani
Pa gdje je realizacija te Cirine price,da kada se on zaputi po Evropi da ce pronaci barem jos novih 15 igraca.
A i onog malog Stilica,nije mi jasno sto ga ne zove,covjek je jedan od najbolje ocjenjenih veznih igraca lige,jedino ako decko ima precvrst ugovor pa se nemoze nesto izmanipulisati kod prodaje u neki veci klub,ipak se treba "naci" u transferu i neko iz rep.
Uvjek se desavalo da skripi u napadu,u vezi..ali da ovoliko skripi u zadnjoj liniji,uopste u odbrani
Pa gdje je realizacija te Cirine price,da kada se on zaputi po Evropi da ce pronaci barem jos novih 15 igraca.
A i onog malog Stilica,nije mi jasno sto ga ne zove,covjek je jedan od najbolje ocjenjenih veznih igraca lige,jedino ako decko ima precvrst ugovor pa se nemoze nesto izmanipulisati kod prodaje u neki veci klub,ipak se treba "naci" u transferu i neko iz rep.
- bijelo_dugme
#73 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
I taj Ibricic mi ide na zivce, mora da ima dobrog menedzera. Da je ovo normalna drzava on ni na klupi nebi imo mjestaTopla voda wrote:i kakav je sastav?
jel
- Edin H.
#74 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
bijelo_dugme wrote:I taj Ibricic mi ide na zivce, mora da ima dobrog menedzera. Da je ovo normalna drzava on ni na klupi nebi imo mjestaTopla voda wrote:i kakav je sastav?
jel
Ipak ocekujem da cemo Slovencima zavaliti minimum 6 golova veceras.
Realno 6 - 3 za nas
dosla maca na vratanca
- cyprus
#75 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Prognoza 0:0.
A zašto svi počnu kritikovat nešto čemu se još ni rezultat ne zna?
A zašto svi počnu kritikovat nešto čemu se još ni rezultat ne zna?