Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zecko_kupuz

#51 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by zecko_kupuz »

One će vize nas ubiti :-D , ne može se pozvati igrač za Sloveniju par dana prije tekme. Ponavljaju nam se gluposti iz prošlosti, samo 16 igrača na raspolaganju. To je kad neće da sastave spisak od nekih 25 igrača na koje se može računati. Gdje je sada Jahić, gdje je Mirvić kojeg je Ćiro najavljivao?! :-)
Avdo Z.

#52 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

da zbog novinara (navijace za Sloveniju protiv Bosne) a ti se slobodno naguzi ciri, kao sto i oni rade...
Bilo je do sada svakakvih izjava ovdje, ali mislim da je ova vrh ili ako hoces dno dna.On ce zbog novinara da navija za Sloveniju??????? Plus sto vrijedja covjeka zbog njegovih stavova.
Navijaj ti sine (sto reko Ciro:) ) i za Zimbabve, bolje da takvi nisu na nasoj strani. Podsjecas me na one dezertere koji su nalazili milion razloga zasto su razgulili, da bi solili pamet sto je potpisano primirje jer smo bezbeli mogli bar do Smedereva stici.

misljenja sam da se protiv saveza ne moze nista ucinit. primjer u upotrebi: odlazi munib usanovic, dolazi fuad colpa, ili n. merdanovic (GORI!); sutra ce otic iljo, covjek koji ne navija za bih, doci ce neki drugi iljo, koji takodjer ne navija za bih. ista stvar sa srpskim clanom.
Da, takva nam je drzava i sta sad da radimo? Da navijamo za Sloveniju? Ma hajte. Otkud znas da ce taj Colpa i Merdanovic biti gori? Zato sto si vjeciti pesimista i da dovedu bilo koga ti bi rekao da nevalja i da ga mjenjamo.
statut se nece nikad promjenit, jer nije niko lud da radi protiv sebe, a ne vjerujem da ce se neko sa strane mjesati (fifa, uefa)
Ne da ga UEFA i FIFA nece promjeniti nego su ga oni diktirali. Promjenice ga onda kad mi promjenimo drzavno uredjenje, a kakve su prilike, haman nikad. A sve do tada treba da navijamo za Sloveniju. Fala lijepo, samo ti bujrum pa navijaj.
dakle, ostaju mi vazelini od novinarcica (avaz, sport, BHT, federalna, pink, hayat i td.) koji ne vole svoju zemlju, jer da je vole radili bi u interesu bih, pisali bi kriticki i resetali Ciru zbog njegovih katastrofalnih odluka (od spiskova, do iskljucivo njegovom zaslugom poraza u turskoj, njegovih lahko dokazivih LAZI i td.)
Aha, novinari ne vole svoju zemlju pa navijaju za nju, a ti bezbeli volis pa navijas protiv nje???? Malo cudna logika. Trebaju ga kritikovati zbog kako ti kazes "njegovih katastrofalnih odluka" odn. trebaju pujdati igrace da bojkotuju svoju zemlju i da ustvari zabijaju auto-golove protiv Slovenije. A da njegova zasluga je sto smo izgubili u Turskoj protiv trece reprezentacije sa poslednjeg Evropskog Prvenstva u oslabljenom sastavu bar koliko su i Turci bili. Njegova zasluga je sto se Ibisevic spetljao u situaciji 2 na 1. Katastrofalni spiskovi???? Pa ti to kao da on u najmanju ruku nije pozvao 3-4 najbolja igraca koji igraju za Barcelonu, Mancester, Celzi....
Ciro ce uskoro sam otici, umoran je i star to covjek, ali ko god da dodje tebi i takvima nece biti po volji pa cete opet navijati za Sloveniju.
ujedno, ti novinari nemaju nikakvog talenta za taj posao, tj totalno su zalutali u taj fah i uopste se ne trude da napreduju, niti da prate sport uopste( kako ces "bale" citat "bol", jebem ti...)
joj kad se samo sjetim onog sinana s. koji pred kljucnu utakmicu sa srbijom nije u stanju napisat vise od 7-8, suhoparnih, bljutavih, uopstenih recenica. evo sad bi zaplako od tuge na taj tekstic. ne imat inspiraciju za jednu takvu utakmicu? :shock:
Novinari ko novinari, svugdje su haman isti, rade malo za sebe, malo za list za koji pisu, imaju uredjivacku politiku. Ako taj Sinan ne valja, ima drugih...cini mi se da je bas dosta bilo pisano oko utakmice sa Srbijom.
koja je razlika citat t. zidaka iz jutarnjeg i onu spodobu sto se nekad sliko u hrvatskom dresu, arsena novaliju. ovoga ti milina citat, od stilskh figura, analiticnosti, i uopste potkovanosti,vladanja materijom, a ovaj drugi ti preprica utakmicu (sansa tad i tad, gol tad i takav ...i taj se RETARD smuca po najvecim stadionima?)
usput budi receno, taj tomo zidak je skinuo ciru u hrvatskoj serijom svojih analiticnih tekstova :wink: (to je cak i "tata" priznao)
Ako novinar ima zadatak da da izvjestaj sa utakmice koju nisi gledao, normalno je da je najvaznije da ti "preprica utakmicu" tj. kaze kad i kako je bila sansa, kad i kako je bio gol, ko je kako igrao. Ako mi je do stilskih figura ja cu citati poeziju Cazima Muse Catica ili prozu Ive Andrica.
i kakve sve ovo veze ima i sa cim? pa, iskreno i nema. :-D ali eto, bas me zanima da li ce se usudit kritikovat kad spusimo od slovenije, kakva ce ovaj put trazit prvadanja za sarlatana; ili ce se kolektivno komirat od smijeha kad im ciro na presici "provali" tj baci dimnu, a oni, jadnici, samo sute i puse.
Ako se ne budemo borili vec se setali po terenu, ako igraci bude shvatili utakmicu kao turisticki izlet pa izgubimo, normalno je da ce biti kritikovani i oni i Ciro, ako se budemo muski borili u granicama svojih mogucnosti pa izgubimo, treba protivniku sportski cestitati i nastaviti dalje. Ne znam dovoljno snagu slovenske reprezentacije, ali sudeci po rezultatima, i nisu macji kasalj, da bi mogli ocekivati da ih glat dobijemo.
mozda nema logike, ali u dugorocnom interesu BiH je da izgubimo u sloveniji. :evil: treba nam brutalno osvjestenje...
Cudan smo ti mi narod...Neki su cak isli dotle da su govorili da je dobro ono sto nam se dogodili u toku cetnicko-ustaske agresije da bi se ko fol osvjestili. Nejma dugorocnog interesa da se izgubi, zar nisi gore rekao da se tesko sta moze promjeniti? I kakvo bi "brutalno osvjestenje" bilo ako izgubimo od Slovenije u Sloveniji?
(sad se sjetih i licemjerja u vezi sa s kodrom :-) a zato bi mi trebala stranica-dvije)
Kodro je bio zreo da vodi mladu reprezentaciju jer trener cije se cijelo iskustvo zasnivalo na vodjenju kadeta jednog osrednjeg (vise slabog) spanskog kluba ne moze biti selektor reprezentacije. Druga je stvar Kodro patriota i fudbaler. Svaka mu cast za to. Kad je prihvatio da vodi reprezentaciju i to nastavljajuci da zivi u Spaniji, prihvatio je i neka pravila ponasanja prema kojima se znalo ko mu je sef, ko mu daje platu. Neodazivanje na sastanak Izvrsnog Odbora fudbalskog saveza je prekrsaj za koji je smjenjivanje logicna kazna. Zao mi samo covjeka, izmanipuliran je sa mnogih strana i naivno je uletio u nesto za sto nije kompetentan. Ipak on nije prepreden za takvu ulogu, on je covjek postenjacina.
sajosarajlija

#53 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by sajosarajlija »

Image

Image

Image

--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33

Iz graca samo dolazi hiljadu ljudi ima da gori maribor sutra... u deželi izvlače specijalnu policiju na ulice, to sve govori :x :D :bih:

Ko zna možda Ćiro od ovih navijača uzme nekog da igra stopera :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
rado_vidjen

#54 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

navijam za Sloveniju zbog ove ovce Avde Z. i sorte podljudi njegovog kalupa. :-D

samo cu kratko na ovu papazjaniju

. Podsjecas me na one dezertere koji su nalazili milion razloga zasto su razgulili, da bi solili pamet sto je potpisano primirje jer smo bezbeli mogli bar do Smedereva stici.
je ono i ti bijase u pecalbi? mozda sam se zajebo, ali u svakom slucaju.. prica ti je da ne kazem glupa...
Da, takva nam je drzava i sta sad da radimo?
da se naguzis
Da navijamo za Sloveniju? Ma hajte. Otkud znas da ce taj Colpa i Merdanovic biti gori?
znas li ti ko je fuad colpa?
Aha, novinari ne vole svoju zemlju pa navijaju za nju, a ti bezbeli volis pa navijas protiv nje????
glupko, ja navijam za bih vise od tebe, samo sto imam siru sliku od tvoje ucaurene perspektive podanickog mentaliteta.
Trebaju ga kritikovati zbog kako ti kazes "njegovih katastrofalnih odluka"
jok, nego samo saburaj & šućuraj, i vici "more i gore".
i naravno nigdje u svijetu nije praxa da se kritikuje selektor. tvoj je problem sto si rasto u jednoumlju, i sto si dresiran da se prema autoritetu odnosis ko prema svetoj kravi.
da je takvih ko ti u Engleskoj bi i sad selektor bio S. McClaren
A da njegova zasluga je sto smo izgubili u Turskoj protiv trece reprezentacije sa poslednjeg Evropskog Prvenstva
nemos meni prodavat ovaj "argument". istina bi bila : B tim, trece reprezentacije sa posljednjeg evropskog prvenstva.
Katastrofalni spiskovi???? Pa ti to kao da on u najmanju ruku nije pozvao 3-4 najbolja igraca koji igraju za Barcelonu, Mancester, Celzi....
torlak, zec, vasilic, ibricic, bartolevic, radeljic i jos neki, ni prema kojem osnovu nemaju prednost u odnosu na stilica, dialibu, trivunovica, muharemovica, mirvica i td. ako ti tvrdis suprotno, onda je tvoje znanje za muda labudova
tvoj miljenik Ciro se prodo menadzerskim talovima. to je istina koju ces kad-tad morati prihvatit.
a spiskovi tulica su isto OK? :-D ...munibe jes to ti? :shock:
Ako novinar ima zadatak da da izvjestaj sa utakmice koju nisi gledao, normalno je da je najvaznije da ti "preprica utakmicu" tj. kaze kad i kako je bila sansa, kad i kako je bio gol, ko je kako igrao. Ako mi je do stilskih figura ja cu citati poeziju Cazima Muse Catica ili prozu Ive Andrica.
ovo govoris jer ne znas za bolje. nisi nikad citao kvalitetnog sportskog kolumnistu. slucajno sam imao sansu da citam "izvjestaje" utakmica sa evropskog prvenstva iz par listova, i znam sta govorim. avazlije vrijedjaju zdravu pamet svojom plitkoscu. sportski novinar mora znati vjesto pisati, i voditi racuna o stilu. jelde da je razlika slusat senera bajramovic :D i npr.ivicu osima? ako koga zanima statistika uzece zapisnik utakmice.
radoncic baca pare, ali to nije moj problem...
Ako se ne budemo borili vec se setali po terenu, ako igraci bude shvatili utakmicu kao turisticki izlet pa izgubimo, normalno je da ce biti kritikovani i oni i Ciro
Ciro nece biti kritikovan i to ti garantujem. avaz ima neki dil sa cirom i savezom i to je svrsena prica. avaz ce kritikovat ( i izmisljat ako treba) svakog sve dok mu ne platis reket (u vidu reklame, to su mnoge sarajevske firme prisliljene placati i to je "javna tajna")
I kakvo bi "brutalno osvjestenje" bilo ako izgubimo od Slovenije u Sloveniji?
da ciro nije svemoguc, i da je on u rangu blaza sliksovica koji nas je doveo na korak od svjetskog, evropskog (jedna pobjeda nas je djelila)
pitanje je da li ce Ciro uopste biti u stanju ponoviti sliskovicev "uspjeh". ali sarlatanu sve prolazi, covjek je "provala", "trener svih trenera" je to...
Ipak on nije prepreden za takvu ulogu, on je covjek postenjacina.
i zato smo doveli kvarnog ciru, namazanog svim bojama...koji ce samo nastavit agoniju, pravi problemi ce biti gurnuti pod tepih...a svako govno kad tad ispliva na povrsinu

govorio sam o licemjerju novinra u vezi sa kodrom. gdje su novinari koji su podrzavali kodru, sacekivali ga, vodali ga? oni isti sto su organizovali utakmicu za "spas bh fudbala".

novinari su mi gori od saveza i to je bila moja poenta. presli su na stranu "zla"
vee-jay

#55 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by vee-jay »

daj prestanite se i na ovoj temi o glupostima prepirati

MOLIM LINK!!!!!!!!

hvala

:D
FAP mashina

#56 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by FAP mashina »

@Avdo
Prestani se provalama,kome do danas na ovom podforumu nije jasno da ti radis za savez onda neka sebi plati nekoliko časova logike.Zamolio bih te da ne koristis NEJMA jel mi ides pravo na racku a siguran sam i vecini posjetioca tema vezanih za reprezentativni fudbal.Tvoja prica upakovana u slatko-lihvarski omot neprolazi,idi kupaj ribe ili nesto slicno
klixober

#57 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by klixober »

Kupicu Mikado cokoladu i ERONET karticu(ima li neko pivo da je Ciro reklamirao?) i uzivati u igri Sarabe i Mikelinija :D
Zao mi samo sto Vasilic nece zaigrati :(
Avdo Z.

#58 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Rado Vidjen, mozes li mi ostaviti email da ti kazem ko ce i kome da se naguzi. U stvari kazacu ti i ovdje ako ovo jos malo ostane tj, ako ne budes kaznjen. Kada vidim kako si vaspitan pravo mi dodje drago sto navijas protiv Bosne, ali vise neJma zime, vi ste porazeni i mozete samo da ujedate vlastiti rep. Vidis, ovaj decko kaze da je vec hiljada (tisuca) krenula iz Graza, specijalne ture autobuse voze iz Beca, Zagreba, Sarajeva, Zenice...ide raja da bodri svoju zemlju, svoju Bosnu i Hercegovinu. A ti? Zakrvavljenih ociju, sucmurastog pogleda skriputaces krnjavim zubima i psovati "ovce" koje su se naguzile. Nije ni tebi lahko. Luzer :D :D :D :D
Avdo Z.

#59 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

papacja wrote:
cyprus wrote:
rado_vidjen wrote:ja navijam za sloveniju zbog ljigavaca koji sebe nazivaju novinari. zalosno, ali istinito.
Zbog novinara? :D Wow, jedan od jačih razgloga koje sam dosad čuo. Ja razmišljam navijat za Sloveniju jer mi se ovi naši revizori u tramjavima ne sviđaju nikako :D
Ja ću zato što pekari još ne snižavaju cijene :D
:-D :lol:
rado_vidjen

#60 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

idi beri baje, allaha ti

odsad navijam za Republiku Srbsku :D
Avdo Z.

#61 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

http://www.eventim.si/portal/en/sport/f ... ina/44860/

Na desonj strani (oko sredine stranice po duzini) imate "Tickets", kada se klikne dobiju se cijene karata i mogucnost kupovine

PS - za navijace slovenije rezervisana prva tribina na listi :lol: :lol: :lol:
Avdo Z.

#62 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Velika vjerovatnoca je da utakmica bude ovdje:

http://atdhe.net/
Rambo-Amadeus

#63 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Rambo-Amadeus »

Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
burek_in_space

#64 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by burek_in_space »

Rambo-Amadeus wrote:Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
Na ttxt-u BHT je najavljen prenos u 20:00 h. :bih:
Rambo-Amadeus

#65 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Rambo-Amadeus »

burek_in_space wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Ima li ba ljudi prenosa utakmice ili nema, nemojte me za.ebavat?!?! Ne vidjoh kod ovih javnih emitera nesto u najavama programa!!
Na ttxt-u BHT je najavljen prenos u 20:00 h. :bih:
:bih:

ps.s kakva je ono zajebancija na BHT-ovoj stranici, kad otvoris datum 13.6.2007??? je.o im webmaster mamaru!!!
senadblue

#66 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by senadblue »

Za sve one koji nisu umogucnosti gledati BHT evo link gdje se moze pogledati tekma. :bih:
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports

I U21 na ovom link:
vee-jay

#67 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by vee-jay »

senadblue wrote:Za sve one koji nisu umogucnosti gledati BHT evo link gdje se moze pogledati tekma. :bih:

I U21 na ovom link:
hvala! :thumbup:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#68 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Dado dijasporitus »

Kako je prosla U21 danas?
papacja

#69 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by papacja »

Dado dijasporitus wrote:Kako je prosla U21 danas?
3:2
Topla voda

#70 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

i kakav je sastav?

jel

----------------brasnic-------------
--berberovic---damjanovic---merzic---salihovic

-----------------ibricic------------------------
----muratovic------------misimovic------
-----------ibisevic----dzeko----------

--------------muslimovic-------------------

pa sto ne proba nesto u odbrani ??
jel reko salihovica naprijed staviti?

ko da igra lijevog beka...da nece saraba,nedobog?
vee-jay

#71 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by vee-jay »

Topla voda wrote:i kakav je sastav?

jel

koliko imamo dobru odbranu kad Ciro napad stavlja da nas brani... :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#72 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by -LIBERO- »

Od '92 mi nismo bili ovako deficitarni sa kvalitetnim odbranbenim igracima.

Uvjek se desavalo da skripi u napadu,u vezi..ali da ovoliko skripi u zadnjoj liniji,uopste u odbrani :roll:

Pa gdje je realizacija te Cirine price,da kada se on zaputi po Evropi da ce pronaci barem jos novih 15 igraca. :D :D :run:

A i onog malog Stilica,nije mi jasno sto ga ne zove,covjek je jedan od najbolje ocjenjenih veznih igraca lige,jedino ako decko ima precvrst ugovor pa se nemoze nesto izmanipulisati kod prodaje u neki veci klub,ipak se treba "naci" u transferu i neko iz rep.
bijelo_dugme

#73 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by bijelo_dugme »

jel

I taj Ibricic mi ide na zivce, mora da ima dobrog menedzera. Da je ovo normalna drzava on ni na klupi nebi imo mjesta :x
Edin H.

#74 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Edin H. »

bijelo_dugme wrote:

jel

I taj Ibricic mi ide na zivce, mora da ima dobrog menedzera. Da je ovo normalna drzava on ni na klupi nebi imo mjesta :x
:thumbup:

Ipak ocekujem da cemo Slovencima zavaliti minimum 6 golova veceras.
Realno 6 - 3 za nas :mrgreen:

dosla maca na vratanca :oops:
cyprus

#75 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by cyprus »

Prognoza 0:0.

A zašto svi počnu kritikovat nešto čemu se još ni rezultat ne zna? :-)
Post Reply