Voznja kroz grad - ODRON!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#51 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Bullet Tooth Tony »

"If in doubt, flat out" - Colin McRae :D :D
valter.ba

#52 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by valter.ba »

Potpisujem sve sto je rekao dozer,rekao je sve ono sto ja nikada nisam imao snage ili zivaca reci :D Dobro je proucio i zakon :shock: :D Ja sam bukvalno jedno vrijeme odustao od vozanja jer sam dosao u fazu da ne mogu preci preko svega sto mi idioti prirede za par km voznje. Fakat sam bio na ivici :lol: a i ovo kad je dozer isfurao iz auta me podsjetilo na slicne situacije,ma vise rizik i nisam uzimao u razmatranje :lol: A zenama definitivno treba zabraniti da voze :lol: Je li tako kockice :skoljka:
kockica_kockica

#53 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by kockica_kockica »

valter.ba wrote:Potpisujem sve sto je rekao dozer,rekao je sve ono sto ja nikada nisam imao snage ili zivaca reci :D Dobro je proucio i zakon :shock: :D Ja sam bukvalno jedno vrijeme odustao od vozanja jer sam dosao u fazu da ne mogu preci preko svega sto mi idioti prirede za par km voznje. Fakat sam bio na ivici :lol: a i ovo kad je dozer isfurao iz auta me podsjetilo na slicne situacije,ma vise rizik i nisam uzimao u razmatranje :lol: A zenama definitivno treba zabraniti da voze :lol: Je li tako kockice :skoljka:

Nisi ti mene vidio kako vozim valtere :mrgreen:

Zabranila bi ja voziti glupim plavusama i nadobudnim crnakama da voze... i muskarcima koji misle da imaju pravo da se voze skoro pa lezecki 30 km/h na cesti jer imaju dobar auto.. o daaaa i te kako bi zabranila taxisitima da voze i to sa uzitkom... svim yugo auticima koji dok krenu ono zeleno pocne vec blinkati da ce crveno a on se tek zagrijava... djeci koja su napunila 18 godina i misle da je to vrhunac svemira a zapravo ugrozavaju i svoj i moj i jos 500 zivota.... :x :evil:

sto se iznervirah bezze :oops:
Last edited by kockica_kockica on 20/10/2008 21:28, edited 1 time in total.
valter.ba

#54 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by valter.ba »

Nisam te vidjeo zato znas da NE VOLIM VIDJETI ZENU ZA VOLANOM :lol: :lol: :lol:
kockica_kockica

#55 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

valter.ba wrote:Nisam te vidjeo zato znas da NE VOLIM VIDJETI ZENU ZA VOLANOM :lol: :lol: :lol:

:roll: cuj to :lol: :lol: :lol: ne volim ni ja sto moram ujutro ustati u pola 7 pa ustajem moj valtere svako jutro :mrgreen:
vjesticanametli

#56 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by vjesticanametli »

moler wrote:
vjesticanametli wrote:meni je haos kad vidim zensku za volanom totalno zaljepljenu za sofersajbu i ukocena :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i puzi 36,5 na sat :mrgreen:
a nije ti haos kad babini sinovi voze 22.5 na sat i šmekaju ko će ih vidjeti pa naprave kolonu od sto auta :bih:
eeeeeeeeeee lipa moji oni leze pa ih ne vidim :lol: a ove se zaljepe i ukoce :lol: :lol:
d2

#57 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by d2 »

Image

:mrgreen:
valter.ba

#58 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by valter.ba »

d2 ne lozi ih,objasni odma da je foto-montaza :D :D :D A vidi torbice :lol:
d2

#59 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by d2 »

sve je moguce :D
strong69

#60 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by strong69 »

Vidi forumasa, sve zajebaniji od zajebanijeg... Dozer rastjera pola grada izlazeci iz auta i prijeteci drugima, ova bi zabranjivala nekom da vozi, neko treci bi j..vao mater...

Odron, kao sto i tema kaze. I na forumu je odron. Kao sto @d2 rece imate li vi pojma kad tako dobro poznajete zakone kad se smije a kad ne trubiti, kad ostavljati auto ukljuceno u saobracaj i napustati ga?
d2 wrote: jedino je pitanje da li si dovoljno velik konj da ne mozes sacekati tih pola minute da neko izadje ili mislis da vrijeme brze protice ako trubis ...
Dzaba je pricati...
bpsang

#61 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by bpsang »

kockica_kockica wrote:
sencho wrote:Đesi Lauda :D

To za retrovizore se nemoj čuditi - ženi mog prijatelja je instruktor zabranio da koristi retrovizore! :shock: :shock:
Živa istina.

svako danas moze biti instruktor... pih... mene je moj instruktor tjerao da gledam na njim stalno... i sad vidim koliko ima njegova prica istine da zapravo samo tim gledanjem u retrovizore mogu zivu glavu izvuci...

nego imam jedno pitanje,

neki dan stojim na semaforu... ulica je uzbrdo i to poprilicno... debil iza mene se skoro priljepio uz mene... ja se odmaknem on se primakne... sreca pa mi rucna dobro radi i ono kretanje sam usavrsila... ali... sta da ne znam krenuti uz brdo.... zar nije pametnije stati malo dalje dati prostora osobi ispred sebe da moze krenuti ko insan... eto voljela bi znati vase misljenje... jer mene to izludjuje da mi dodje da izadjem i opalim mu samar kad tako stane na 3 milimetra od mene... :shock:
pištolj kockice pištolj ,al na vodu isti je ko devetka izadješ lijepo i kazes mu da odmakne i jos mu kažeš ni jedne više :D
bpsang

#62 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by bpsang »

arslanica wrote:ova se tema ubila za mene :)
uzas je ko se sve voza po ovim nasim gradskim cestama ...
zanima me samo koji kreteni sjede za volanom i staju na prvo treptece zeleno svjetlo???
interesantno koliko vidjam one koji zele skrenuti sa glavne ceste pa prodju citavu kolonu vozila i stanu pravo pod semafor?
zanima me kako samo ja vidim prekrsioce a policija - nista?
kad si to vec konstatovao znas li da je taj doticni vec prosao kroz crveno, zbog radi prelaska bijele debele pune linije koja se nalazi neposredno ili pred semaforom na nekoliko metara, ta linija je po zakonu obavezujuca isto kao i semafor, to nasa policija tolerise iz samo njima poznatih razloga
Lady Saray

#63 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Lady Saray »

moler wrote:
Lady Saray wrote:joj ne prave samo babini sinovi kolone... prave i tatine princeze...
odmah ispod centrala s lijeve strane ima radnja s cipelama i zenska se vukla po cesti a onda stala i kroz prozor gleda cipele u izlogu :shock: iza nje kolona, nista ona, gleda li gleda k'o da je sama na svijetu... :x
a jel tebi možda krivo što ti iz nekog razloga nepraviš kolonu pa opalila po ženama? :bih:
jes krivo mi sto imam i mozga i razumjevanja za ostela pa ne pravim kolonu... vjerovatno je to :roll:
amrica

#64 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by amrica »

100_KA wrote:
zanima me samo koji kreteni sjede za volanom i staju na prvo treptece zeleno svjetlo???
interesantno koliko vidjam one koji zele skrenuti sa glavne ceste pa prodju citavu kolonu vozila i stanu pravo pod semafor?
kad si to vec konstatovao znas li da je taj doticni vec prosao kroz crveno, zbog radi prelaska bijele debele pune linije koja se nalazi neposredno ili pred semaforom na nekoliko metara, ta linija je po zakonu obavezujuca isto kao i semafor, to nasa policija tolerise iz samo njima poznatih razloga

Ovi me najvise ubijaju u pojam.
Otprilike znam sve semafore kud idem svaki dan, ako na prvom prodjem na zeleno, mogu i na sljedecem, u najgorem slucaju (osim ako neko nije stao iz raznih razloga...) na trepcuce zeleno, a kad idiot uspori pred semaforom, kao da ceka da trepne, da nagazi kocnicu, uzas. Obicno ja nagazim na gas izmedju 2 semafora da uhvatim zeleno, pa onda moram naglo kociti.
Sreca pa cli(nj)o ima dobre kocnice. :D :D
Cafe Camargue

#65 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Cafe Camargue »

d2 wrote:objasni mi logiku sjedanja na sirenu ?
jel imas neku posebnu usmjerenu sirenu koju cuje samo taj kojem sviras ?
ili ti zapravo u tom momentu neko ko zivi pored tog raskrsca .... sve na kamaru jer je to 2000 ta sirena koju je cuo tog dana...

ako je noc ja blicam, ako nije noc sacekam tih deset, dvadeset sekundi koje i onako nece nista promijeniti, ako i dalje ne vidi to sto treba da vidi onda mu malo svirnem, kao neko ko zivi pored akvarijusa vjeruj da .ebem sve i svakome na kamaru svaki put kada trubne na ovom parkingu ispod zato sto sam i sam tu nekada parkirao i nema nikakvog razloga da se legne na sirenu, sacekas, neko se isparkira ti se uparkiras... jedino je pitanje da li si dovoljno velik konj da ne mozes sacekati tih pola minute da neko izadje ili mislis da vrijeme brze protice ako trubis ...
Ja sam govorio o sporim reakcijama na semaforima i raskrsnicama, a ne na parkinzima, zato bih te zamolio da pažljivije čitaš. Sjedem na sirenu da bi u tom nekom prevedenom značenju j.m. tom vozaču ispred mene. Naravno, najradije bi mu pokucao na prozor, ali to je često neizvodivo. I ne trubim noću.

Budimo realni, malo je gradova za čije se vozače može reći da su strpljiviji od nas Sarajlija, barem kad je upotreba sirena u pitanju. A buka u toku dana je nešto s čim se ljudi koji žive u centru moraju pomiriti.
zgembo_sa

#66 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by zgembo_sa »

E jeste razmazeni.
irconbih

#67 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by irconbih »

Jutarnja spica, pali se crveno, kreten dolazi prvi do semafora i staje 10 m od istog. O cemu li on tad razmislja? A iza njega kolona 800 m! :x Ukljucivanje u kruzni tok na Ilidzi. To je ko ruski rulet. 95% ljudi koji prolazi taj kruzni ne zna sta znaci znak za prvenstvo prolaza. Ili stane, gleda kako mu se primicem i onda opali po gasu kad sam mu na 10 m. Pa stvarno! Neki dan isto na kruznom. Dolazi balo iz grada, dvije trake. Crveno da tramvaj prodje i on lagano u suprotnom smjeru kroz praznu traku do sljedeceg izlaza iz kruznog. Pa onda kamiondzije! Boli njega, jaci je i veci, a ti se skloni ako hoces, on vozi svoje. Taksiste bih vezao kao u onoj sceni iz Mad Maxa kad zavezu onoga na haubu i malo kroz grad s njim. :D
slavkoimamodilera

#68 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by slavkoimamodilera »

kockica_kockica wrote:Zabranila bi ja voziti glupim plavusama i nadobudnim crnakama da voze...
Znaci ti brineta a? :mrgreen:
vjesticanametli

#69 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

ja slona u renou jutros u NeĐŽAriČima :x :x :x :x krmak u zelenom autu ..............zaspo na semaforu.............pusta on na glavnoj ĐŽade ove sa strane da se uvaljuju, prestrojavaju...................pa hebo vas konj stanite u odgovarajucu traku i ne uvaljujte se prasci jedni :x i kad sam pocela trubit da se sklanja s ulice on se kofrci ko sta je hoces da ti izaĐŽem :mrgreen: govedo jedno
Qler

#70 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Qler »

meni je najdraze kada sam u traci za skretanje sa glavne, ono kolona 200 auta, i dodjem ja prvi na red, i onda naravno neki pametni prestigne sve i stane ispred mene, naravno semafor mu iza ledja. ja sacekam malo, onda lagano krenem i blicnem mu... da vidis kako se sjebe kad na pola glavne dzade skonta da je njima jos zeleno i da ododzdo dolazi milion auta. jednom me sacekao i ko pita sta to ja, sto ga napenali, ma reko drug vidim zuri ti se, pa reko da ne cekas ni semafor bezveze.
Skyfox

#71 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Skyfox »

Qler wrote:meni je najdraze kada sam u traci za skretanje sa glavne, ono kolona 200 auta, i dodjem ja prvi na red, i onda naravno neki pametni prestigne sve i stane ispred mene, naravno semafor mu iza ledja. ja sacekam malo, onda lagano krenem i blicnem mu... da vidis kako se sjebe kad na pola glavne dzade skonta da je njima jos zeleno i da ododzdo dolazi milion auta. jednom me sacekao i ko pita sta to ja, sto ga napenali, ma reko drug vidim zuri ti se, pa reko da ne cekas ni semafor bezveze.
:lol: dobar
vjesticanametli

#72 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

:lol: :lol: :lol: :lol: e ovo budem isprobala :lol: :lol: :lol: lud si :lol: :mrgreen:
Klodovik

#73 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Klodovik »

Beg_Babic wrote:"If in doubt, flat out" - Colin McRae :D :D
A može i ovo :)

Jackie Stewart to David Purley "Where do you brake for the esses?"

Purley to Stewart "What do you mean brake?"
kockica_kockica

#74 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

slavkoimamodilera wrote:
kockica_kockica wrote:Zabranila bi ja voziti glupim plavusama i nadobudnim crnakama da voze...
Znaci ti brineta a? :mrgreen:

:D tako nekako :lol: :lol:
Klodovik

#75 Re: Voznja kroz grad - ODRON!

Post by Klodovik »

amrica wrote:
100_KA wrote:

Ovi me najvise ubijaju u pojam.
Otprilike znam sve semafore kud idem svaki dan, ako na prvom prodjem na zeleno, mogu i na sljedecem, u najgorem slucaju (osim ako neko nije stao iz raznih razloga...) na trepcuce zeleno, a kad idiot uspori pred semaforom, kao da ceka da trepne, da nagazi kocnicu, uzas. Obicno ja nagazim na gas izmedju 2 semafora da uhvatim zeleno, pa onda moram naglo kociti.
Sreca pa cli(nj)o ima dobre kocnice. :D :D
Dva puta su me udarali otraga. Jednom sam čekao na crvenom kod apoteke na Grbavici da skrenem lijevo, žmigavac, sve uredno, u traci za skretanje ulijevo, auto stoji, gore tri svjetla kočnice... Udari me neki tip, pojma nemam zašto. Valjda je bio u nekoj mega-turbo-giga-tera žurbi na kafu ili slično. Drugi puta me kod crkve na malti udario lik sa jedno 15 piva u krvi. Morao sam usporiti jer su mi djeca istrčala na ulicu, a vrli vozač me "nije vidio" kako je izjavio. Išao je oko 80 km/h, taman da se uklopi u zakon (kako neki ovdje kažu). Problem je, naravno, što mu kočnice nisu bile uklopljene u zakon. Od tada mi odluka da li ću stati na trepćuće zelene svjetlo prvenstveno ovisi od slike koju vidim u retrovizoru.
Post Reply