Evo sad sam htio da provjerim i vidim da je presao ovo ljeto u Genovudinty2 wrote:jel standardan u fiorentini?komeba wrote:Ne smijemo zaboraviti i Vanden Borre-a(Fiorentina) koji je bio njihov najbolji igrac protiv Spanije.Najcesce igra desnog beka,a igra i na desnom krilu i kao zadnji vezni.
Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
klixober
#51 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
- Edin H.
#52 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Evo bas sam danas kupio avionsku kartu za odlazak na utakmicu u martu - jeftinije je kada se ranije kupi.
Rekoh da priupitam koliko raje sa foruma je zainteresovano da ide na utakmicu?
- bijelo_dugme
#53 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Edin H. wrote:Evo bas sam danas kupio avionsku kartu za odlazak na utakmicu u martu - jeftinije je kada se ranije kupi.
Najebo si ako propadne ta avionska firma, a sada u ovoj krizi
- Edin H.
#54 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
bijelo_dugme wrote:Edin H. wrote:Evo bas sam danas kupio avionsku kartu za odlazak na utakmicu u martu - jeftinije je kada se ranije kupi.
Palo mi je napamet - (t)ko ne riskira ne profitira
Nego stvarno nesto kontam da li cemo premasiti onih 15 milja iz Belgije.
Joj kad zagrmi:
Savez napolje
Ciro p....
A Belgijanci nas opet po usima opale
- bijelo_dugme
#55 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sanjo sam Mpenzu godinu dana nakon utakmiceEdin H. wrote:bijelo_dugme wrote:Edin H. wrote:Evo bas sam danas kupio avionsku kartu za odlazak na utakmicu u martu - jeftinije je kada se ranije kupi.
Palo mi je napamet - (t)ko ne riskira ne profitira![]()
Nego stvarno nesto kontam da li cemo premasiti onih 15 milja iz Belgije.
Joj kad zagrmi:
Savez napolje![]()
Ciro p....![]()
- Edin H.
#56 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
[/quote]
Sanjo sam Mpenzu godinu dana nakon utakmice
[/quote]
Frajer isto kao da je imao motor u dupetu
Frajer isto kao da je imao motor u dupetu
- Topla voda
#57 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
jel germanwings do kelna 180km..jel ta varijanta?
- Edin H.
- kofi anan
-
elSaik
#60 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Treba Ćiro iznenaditi i Belgijance i ne odigrati 3 - 5 - 2...
Ma ima još mnogo do te tekme, samo se nadam, dragog Boga moli, da nam ofanziva ostane u ovakvoj formi... i treba ići moliti svakog dobrog odbrambenog kojem je i čukunčukundjed jednom kroz Bosnu prošao, jer sa ovakvom zadnjom linijom u Briselu smo donji...
Ma ima još mnogo do te tekme, samo se nadam, dragog Boga moli, da nam ofanziva ostane u ovakvoj formi... i treba ići moliti svakog dobrog odbrambenog kojem je i čukunčukundjed jednom kroz Bosnu prošao, jer sa ovakvom zadnjom linijom u Briselu smo donji...
-
harka
#61 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
nemam veze s vezom sto se tice fudbala,ali me jedan djecak pitao
gdje se moze kupiti karta za utakmicu BiH-Belgija.Djecak je iz Njemacke.
Ako neko zna nesto vise unaprijed zahvalna!
- Edin H.
#62 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ja sam pisao belgijskom savezu i isti danharka wrote:nemam veze s vezom sto se tice fudbala,ali me jedan djecak pitao
Zamisli da pises mamlazima iz naseg Saveza na engleskom
Jos se ne prodaju karte, ali ce biti dostupne preko Interneta jedno dva mjeseca prije utakmice.
Ali mislim da je vazno na vrijeme obezbjediti kartu za prevoz, prije nego sto pocne invazija na Belgiju
Inace, mahom ocekivana struktura nasih navijaca na utakmici - profinjene face, "originalni" dresovi sa Carsije, zamotano peceno pile i Bosnom behar probeharao, mene zivot razocarao
Samo da se niko od nasih napadaca ne povrijedi do kraja marta mislim da cemo ih ovaj put ipak razbiti - bice neki visok rezultat
- odvijac
#63 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
zaboravio si i one levate sto su pred stadionom prodavali te iste dresove i trenerke ofirne do bola 
- campa_xxx
#64 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
OUTBOUND - Saturday 28 March 2009
Sarajevo 12:40 - Brussels, Belgium 16:25 - 1 Stopover
INBOUND - Sunday 29 March 2009
Brussels 08:40 - Sarajevo, Bosnia and Herzegovina 12:25 - 1 Stopover
Lufthansa - Economy
186.23 € - Price per person R/T (Taxes included)*
Sarajevo 12:40 - Brussels, Belgium 16:25 - 1 Stopover
INBOUND - Sunday 29 March 2009
Brussels 08:40 - Sarajevo, Bosnia and Herzegovina 12:25 - 1 Stopover
Lufthansa - Economy
186.23 € - Price per person R/T (Taxes included)*
- campa_xxx
#65 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
LUFTHANSA Economy (E)
28 Mar 12:40 Sarajevo - 14:10 Munich
28 Mar 15:00 Munich - 16:25 Brussels
Ukupno 3h 45min
29 Mar 08:40 Brussels - 10:00 Munich
29 Mar 11:00 Munich - 12:25 Sarajevo
Ukupno 3h 45min
EUR 198.23
28 Mar 12:40 Sarajevo - 14:10 Munich
28 Mar 15:00 Munich - 16:25 Brussels
Ukupno 3h 45min
29 Mar 08:40 Brussels - 10:00 Munich
29 Mar 11:00 Munich - 12:25 Sarajevo
Ukupno 3h 45min
EUR 198.23
- Meho Kodro
#66 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Belgija je bila sila u fudbalu 80-ih, sada su opet na putu da stvari jako kvalitetnu ekipu, sest bodova u dvije utakmice bi bilo "taman", ali ni poraz tamo i pobjeda u Zenici ne bi bio los rezultat
-
nikad_izvini
#67 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Baš pratim Belgijance.Defur(kapiten) i Vitsel su dva motora i najbolja igrača u veznom redu Standarda, koji je odličan, bay the way i koji je prošao bez problema vrlo yebenu grupu.Štutgart, Partizan, Sevilja, Sampdorija.Fellaini dobar u Evertonu, 12 nastupa, 3 gola(zabio ga i Man Utd-u).Levat sve bolje igra.Došao iz Standarda
Kompany također standardan u Citiju, po potrebi igra i štopera i zadnjeg veznog.Van Bayten također igra standardno u Bayernu.Ona dvojica iz Ajaxa također(Vertonghen i Vermaelen-odbrana), Simons(odbrana i veznjak-po potrebi) u PSV-u, Vanden Bore u Đenovi(bek).Sonck koji je kao taraba je zabio 5 golova u kvalifikacijama.Čini mi se da im je i golman beton, al se ne mogu zakleti, da se ne lažemo.
Eto ekipice, jal liga Uefa, jal LŠ, jal Premier liga(al ona prava), jal Italija, jal Holandija.Ima par igrača iz Belgije tipa Van Dammea iz Andrlehta, Soncka....bla, bla.
S druge strane mi imamo MNOGO bolju ofanzivnu liniju.Realno.Za golmana ne mogu da tvrdim.Imamo MNOGO-MNOGO slabiju odbranu, dosta slabije zadnje vezne igrače.Muratović
Rahimić skoro da ne igra u CSKA(al je za nas odličan, realno), Bajramovića još uvijek nema-ŠMRC, Damjanović je
Mi se možemo uzdati u Misketa, Džeku, Salihovića(koji igra beka)
i Ibiševića.Keno je solidan, Spahić je borben al isto tako i kiks igrač.Rahimić je dobar, al ne igra a i malo je prestar(što ne mora ništa da znači doduše).Tu se naša priča završava, na žalost.Bajramovića nema, Papac neće, Nadarević je napravio čudan potez u Turskoj, Ćiro peder zove neke anonimuse tipa Mikelinija, Šarabe.Berberović mu zabetoniran u ekipi, Hrgovića nema na mapi, kao ni Jahića, Vuleta, Štilića(iako mislim da on, na žalost, nema mjesta u prvom timu-previše je "mekan" igrač a igra istu poziciju kao Miske).Hm.......
Ako nam Belgija razbije igru na sredini, ako onemoguće odbranu i zadnje vezne igrače da iznesu loptu, ofanzivna linija neće imati šanse.Moraće se preduboko vraćati po loptu i belaj.A čini mi se da su oni upravo rastrčaniji od naših.Ako počnemo da nabijamo lopte-zijan garantovano
Ne znam baš.Mislim da se dobro razumijem u fudbal i pratim ga koliko stignem, i mislim da nećemo dobro proći sa Belgijancima ako se nešto volšebno ne desi u ovih 4-5 mjeseci
Eto ekipice, jal liga Uefa, jal LŠ, jal Premier liga(al ona prava), jal Italija, jal Holandija.Ima par igrača iz Belgije tipa Van Dammea iz Andrlehta, Soncka....bla, bla.
S druge strane mi imamo MNOGO bolju ofanzivnu liniju.Realno.Za golmana ne mogu da tvrdim.Imamo MNOGO-MNOGO slabiju odbranu, dosta slabije zadnje vezne igrače.Muratović
Mi se možemo uzdati u Misketa, Džeku, Salihovića(koji igra beka)
Ako nam Belgija razbije igru na sredini, ako onemoguće odbranu i zadnje vezne igrače da iznesu loptu, ofanzivna linija neće imati šanse.Moraće se preduboko vraćati po loptu i belaj.A čini mi se da su oni upravo rastrčaniji od naših.Ako počnemo da nabijamo lopte-zijan garantovano
Ne znam baš.Mislim da se dobro razumijem u fudbal i pratim ga koliko stignem, i mislim da nećemo dobro proći sa Belgijancima ako se nešto volšebno ne desi u ovih 4-5 mjeseci
-
LSD
#68 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sa ovom našom odbranom Belgija ce nam uvaliti minimalno 2 komada zagarantovano (pa polu-mrtva Slovenija nam je zabila 3 komada,promašila penal i još nekoliko zicera)...dakle napad mora zabiti najmanje 3 gola,a pitanje je dali bi i to bilo dovoljno za pobjedu sa onakvim panjevima u odbrani...ne možemo mi nadavati,koliko možemo primiti golova.
Šteta...jer konacno imamo odlican napad.
Salihovic kod Ćire igra na boku
...oj zemljo-otvori se....ovo me podsjeca na one fenomenalne rokade u timu kad je mudri Baka stavljao Barbareza na libera,a Jakirevica kao playmakera
...zamislite da Torres igra na poziciji stopera,a Puyol u špicu napada.
Ali treba forsirati Mikelinija,Šarabu,Torlaka,Vasilica...bice nešto od njih u perspektivi,samo treba biti strpljiv sa tim divnim mladicima-što bi rek'o dajdža Muzur
Šteta...jer konacno imamo odlican napad.
Salihovic kod Ćire igra na boku
Ali treba forsirati Mikelinija,Šarabu,Torlaka,Vasilica...bice nešto od njih u perspektivi,samo treba biti strpljiv sa tim divnim mladicima-što bi rek'o dajdža Muzur
-
Ohran
#69 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Bolje nego da si sanjo Saka O'Nila.bijelo_dugme wrote:
-
Crvena Tifoza
#70 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sta godinu, i dan danas nekad u snu sijevne iz vedra neba.bijelo_dugme wrote:
Ja mislim da covjek poslije one utakmice nije vise minute zaigrao u Hamburgu, nit gola zabio.
-
nikad_izvini
#71 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Pa jel se ko sjeća čuvenog Bilija Dodsa, igrača Dandy Utd, koji nam zabi eurogol na Koševu.Ili možda Baura, austrijanca, najjnižeg igrača na terenu, koji nam zabi gol glavom opet na Koševu, za 1:1 sa Austrijom.Ili možda Hercoga u poznim igračkim godinama, na Ernst Hapel stadionu(čini mi se) koji nam zabi dvije golčine i nakon toga zavši karijeru.Ili možda Ečeberije i ubijanja pauka na Koševu.Možda Pooma, estonskog golmana, koji je odigrao utakmicu karijere na Koševu za 1:1 naravno.Ne mogu da se sjetim onog izraelca koji nas je uništio kad smo fasovali 3 ili 4:1 kad je Akrapović zabio golčinu.I tako 
-
nihoniho
#72 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
nismo mi nikada ni imali neku dobru ekipu pa smo pobjedjivali (i gubili).ne vidim sto sada ne bi mogli napasti i pobijediti belgiju.cak mislim da bi sada (uz povratak papca) imali najbolju ekipu ikada. naravno ako se ne bavimo mitomanijom o "celicnoj" odbrani hibic-konjic-music!? realno, mi smo uvijek bili papirnati autdsajdei pa smo to i sada ali, po meni , nikada nismo djelovali ubjedljivije.nikad_izvini wrote:Baš pratim Belgijance.Defur(kapiten) i Vitsel su dva motora i najbolja igrača u veznom redu Standarda, koji je odličan, bay the way i koji je prošao bez problema vrlo yebenu grupu.Štutgart, Partizan, Sevilja, Sampdorija.Fellaini dobar u Evertonu, 12 nastupa, 3 gola(zabio ga i Man Utd-u).Levat sve bolje igra.Došao iz StandardaKompany također standardan u Citiju, po potrebi igra i štopera i zadnjeg veznog.Van Bayten također igra standardno u Bayernu.Ona dvojica iz Ajaxa također(Vertonghen i Vermaelen-odbrana), Simons(odbrana i veznjak-po potrebi) u PSV-u, Vanden Bore u Đenovi(bek).Sonck koji je kao taraba je zabio 5 golova u kvalifikacijama.Čini mi se da im je i golman beton, al se ne mogu zakleti, da se ne lažemo.
S druge strane mi imamo MNOGO bolju ofanzivnu liniju.Realno.Za golmana ne mogu da tvrdim.Imamo MNOGO-MNOGO slabiju odbranu, dosta slabije zadnje vezne igrače.MuratovićRahimić skoro da ne igra u CSKA(al je za nas odličan, realno), Bajramovića još uvijek nema-ŠMRC, Damjanović je
![]()
Mi se možemo uzdati u Misketa, Džeku, Salihovića(koji igra beka)i Ibiševića.Keno je solidan, Spahić je borben al isto tako i kiks igrač.Rahimić je dobar, al ne igra a i malo je prestar(što ne mora ništa da znači doduše).Tu se naša priča završava, na žalost.Bajramovića nema, Papac neće, Nadarević je napravio čudan potez u Turskoj, Ćiro peder zove neke anonimuse tipa Mikelinija, Šarabe.Berberović mu zabetoniran u ekipi, Hrgovića nema na mapi, kao ni Jahića, Vuleta, Štilića(iako mislim da on, na žalost, nema mjesta u prvom timu-previše je "mekan" igrač a igra istu poziciju kao Miske).Hm.......
Ako nam Belgija razbije igru na sredini, ako onemoguće odbranu i zadnje vezne igrače da iznesu loptu, ofanzivna linija neće imati šanse.Moraće se preduboko vraćati po loptu i belaj.A čini mi se da su oni upravo rastrčaniji od naših.Ako počnemo da nabijamo lopte-zijan garantovano![]()
cini mi se da ovoj ekipi fali malo samopouzdanja, tj jedna pobjeda protiv jaceg tima,pa da shvati potencijal...
-
Šaner
#73 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
objektivno su nasi tu negdje sa belgijancima...oni imaju jacu odbranu, mi imamo jaci napad....4 boda protiv belgije bi bila super s obzirom da turci(najveci konkurent za 2. mjesto) igraju sledece dvije tekme sa spanijom i vrlo je moguce da osvoje 0 bodova...mi bi bili ubjedljivo 2. u grupi nakon ove 2. tekme...bice uglavnom interesantno
- Edin H.
#74 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Crvena Tifoza wrote:Sta godinu, i dan danas nekad u snu sijevne iz vedra neba.bijelo_dugme wrote:
Sanjo sam Mpenzu godinu dana nakon utakmice![]()
Ja mislim da covjek poslije one utakmice nije vise minute zaigrao u Hamburgu, nit gola zabio.
Nije drugo kreten ni zasluzio
Samo da se opet ne nadje neki njihov hairlija i konta da se probija u svijetu fudbala preko nasih ledja.
Iz ovoga bi Belgijanci ipak trebali izvuci pouku
- Edin H.
#75 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Staro vojno pravilo veli:Šaner wrote:objektivno su nasi tu negdje sa belgijancima...oni imaju jacu odbranu, mi imamo jaci napad....4 boda protiv belgije bi bila super s obzirom da turci(najveci konkurent za 2. mjesto) igraju sledece dvije tekme sa spanijom i vrlo je moguce da osvoje 0 bodova...mi bi bili ubjedljivo 2. u grupi nakon ove 2. tekme...bice uglavnom interesantno
"Napad je najbolja odbrana"
Ako bude Marian prenosio utakmicu gotovi su
Turcima iskreno zelim ne samo da ne osvoje bodove u naredne dvije utakmice, nego da ne osvoje ni jednog boda vise do kraja kvalifikacija