metal_rules_cura wrote:Mislim da je moja recenica pogresno protumacena... Kada sam rekla da samo ljubav nije nikada bila dovoljna sama od sebe, znaci kao nesto sto postoji, osjecaj, nisam pritom mislila da je materijalno bitnije vec da je to osjecaj koji se mora znati njegovati, iskazati, posmatranje istog moraju biti barem donekle slicna kod para da bi sve potrajalo i da bi se oni razumijeli. Sama cinjenica ljubavi nije dovoljna ukoliko je neko ne zna pokazati ili je pokazuje na pogresan nacin ili se desavaju "sumovi" u komunikaciji. A jako mnogo je takvih slucajeva gdje ne mozes reci da se ljudi ne vole, osjecaj sam od sebe postoji, ali oni sa njim ne znaju. Da se tako izrazim...
Ma shvatile smo se. Da je ljubav jednostavna i lako iskaziva formula, ne bi bila tako rijetka, niti tako vazna svima nama. Za ljubav je potrebna hrabrost i vjera i postovanje i tolerancija i njeznost i nada i rad u smislu vremena i ucinjenih djela i sve to - bez garancije da ce opstati i potrajati. Ali je bolje voljeti pa izgubiti, nego ne voljeti zar ne ?